FORUMS
Remove All Ads from XDA

[30-12-08] iWeather v0.3 QVGA / VGA

181 posts
Thanks Meter: 0
 
By FoneBone, Senior Member on 2nd November 2008, 06:01 PM
Post Reply Email Thread
Hi,

this is the first release of my first own app for a pocketpc. It's completely written in VC# and should work on all devices up from WM5 with QVGA and VGA screen. I'm a totaly noob in writing or coding apps, but maybe you like it.

The app uses the weather feed from yahoo (or weather.com). When you run iWeather, you need to connect to the internet. Same for the Settings.exe.

How to:
======
1. Run iWeather
2. press "i"-button on the lower right corner to open Settings
3. enter your LocationID
4. wait until the city name appears (IMPORTANT!)
5. press Done-Button
IMPORTANT! It is nessessary to be online at the first use!


Things to do:
==========
- adding more than one location
- maybe integrating settings into iWeather
- maybe different language support
- ...

v0.3
===
- VGA support
- signal bug removed
- battery-bug (finally) removed
- main icon shows now current weather icon
- pressing "i"-button opens the settings
- pressing main icon updates the weather
- removing minor bug in settings.exe

v0.2
===
- Battery-Bug removed
- Settings will work without pushing "Enter", just wait until validating has finished and press "Done"
- iWeather now caches the last update, so you don't have to stay online the whole time
- refresh iWeather by tapping on the signal-strength in the upper left corner
- still no VGA support, sorry

v0.1
===
- first release
- only one city-weather is possible
- search in Settings.exe only writes the LocationID (e.g. USNY0996) and the displayed unit into the city.xml (you can find your LocationID at http://weather.yahoo.com )
- Settings.exe gives as validation the city-name to the entered LocationID.
- it's not possible to start settings from iWeather
- iWeather will automaticaly start, after pushing "done"-button in Settings.
- background-image and icons will change after sunset or sunrise of the selected location
- both apps can be closed by pushing the battery on the upper right corner

Download at Touch-Innovation

If you like it:
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2008 11 02_13 55 18_0022_111.JPG
Views:	8991
Size:	14.4 KB
ID:	126774   Click image for larger version

Name:	2008 11 02_13 52 30_0021_111.JPG
Views:	5487
Size:	15.6 KB
ID:	126775   Click image for larger version

Name:	2008 11 02_13 48 34_0019_111.JPG
Views:	6400
Size:	13.3 KB
ID:	126776  
Attached Files
File Type: cab iWeather_v0.3.cab - [Click for QR Code] (1.88 MB, 4605 views)
File Type: cab iWeather_v0.3VGA.cab - [Click for QR Code] (2.62 MB, 2790 views)
 
 
2nd November 2008, 06:04 PM |#2  
hanackin's Avatar
Senior Member
Flag toulouse
Thanks Meter: 3
 
More
hey good job men

it sounds good and i really like the interface
2nd November 2008, 06:05 PM |#3  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
=)
Fantastiiiiiiiic!!!...good job...it's just what i was waiting for...=P...thank you...

sorry for my bad english...
2nd November 2008, 06:17 PM |#4  
It looks really cool!
2nd November 2008, 07:38 PM |#5  
jbh00jh's Avatar
Senior Member
Flag Columbia, SC
Thanks Meter: 164
 
More
iWeather.exe
Put in the data six times and all I get
ia an error message that says:
iWeather.exe
File not found Exception
The system cannot find the file
specified.
at iWeather.MainForm..ctor()
at iWeather.Program.Main()

My location is Columbia,SC 29210
I put in USSC0065
2nd November 2008, 07:48 PM |#6  
FoneBone's Avatar
OP Senior Member
Flag Berlin
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by jbh00jh

Put in the data six times and all I get
ia an error message that says:
iWeather.exe
File not found Exception
The system cannot find the file
specified.
at iWeather.MainForm..ctor()
at iWeather.Program.Main()

My location is Columbia,SC 29210
I put in USSC0065

You have to stay online while iWeather is loading.
2nd November 2008, 07:59 PM |#7  
jbh00jh's Avatar
Senior Member
Flag Columbia, SC
Thanks Meter: 164
 
More
Quote:
Originally Posted by FoneBone

You have to stay online while iWeather is loading.

I was online and still got the same error message.
2nd November 2008, 08:02 PM |#8  
thormdac's Avatar
Senior Member
Flag in front of your monitor
Thanks Meter: 4
 
More
Quote:
Originally Posted by jbh00jh

File not found Exception
The system cannot find the file
specified.
....

you didnt "validate" your data!
enter your data while connected to the net, than press the "enter" tab on your keyboard to get validated--voila
greetz
2nd November 2008, 08:09 PM |#9  
Senior Member
Thanks Meter: 1,296
 
More
Quote:
Originally Posted by FoneBone

You have to stay online while iWeather is loading.

it happens to me even if I'm online while loading.
2nd November 2008, 08:09 PM |#10  
jbh00jh's Avatar
Senior Member
Flag Columbia, SC
Thanks Meter: 164
 
More
Quote:
Originally Posted by jbh00jh

I was online and still got the same error message.

Reinstalled cab and it is working now.
2nd November 2008, 08:38 PM |#11  
ubhishek's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Looks very good. Great work.
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
iphone, weather

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes