FORUMS
Remove All Ads from XDA

Windows Mobile application for Geocaching.

565 posts
Thanks Meter: 131
 
By Gech, Senior Member on 13th February 2009, 01:48 AM
Post Reply Email Thread
10th January 2011, 10:55 PM |#4721  
Senior Member
Thanks Meter: 37
 
More
Quote:
Originally Posted by Poliveira

Hi,
First I would like to thank for this incredible app.

In the latest version I still have a problem with directions and distances in the list.

I don't have GPS on my phone but in early versions the directions and distances would be calculated based on my search location. I really like to have this feature back.

I think that feature is still working just fine.

For example, if I search by postal code using a zipcode in California, the search results will show distances from that zipcode, not where I am currently located, on the east coast. After the list generates, the distances will still be all 0's, until you do a Menu, Reload from Cache Detail.
 
 
11th January 2011, 06:46 AM |#4722  
Gech's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 131
 
More
ver 0.2.35.59 now
Hi

1) Cache overview (Link failed) issue fixed.
2) Terrain/Difficulty, Size, Direction/Distance are back on Cache List. (Premium member only)

To get T/D, Size, still need to "Download all Caches" or "Reload from Cache Detail" if Basic member.

thanks

tom
Attached Files
File Type: zip GCzII_20110111_0235_59.zip - [Click for QR Code] (227.9 KB, 237 views)
File Type: zip GCzII_20110111_0235_59_STD.zip - [Click for QR Code] (227.7 KB, 13 views)
The Following 5 Users Say Thank You to Gech For This Useful Post: [ View ] Gift Gech Ad-Free
11th January 2011, 07:59 AM |#4723  
AngusCS's Avatar
Member
Flag Canberra, Sunny Oz
Thanks Meter: 4
 
More
Tom

Fantastic once again. I have installed and I am getting distances again.

Thank you.

Gus
11th January 2011, 08:35 AM |#4724  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
push up..............

Quote:
Originally Posted by ulihoden

Hi Tom.
Please add the following point.
Menue -> Sort by -> Cache -> found/not found
that would be a great help in handling of large lists

thanks for your great job!

11th January 2011, 11:05 AM |#4725  
alx6ths's Avatar
Junior Member
Flag Prague
Thanks Meter: 0
 
More
Thumbs up
Awesome support Tom, thank you! Works flawlessly.
11th January 2011, 12:08 PM |#4726  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Thank you...
You make our lives easier...
Keep up the excelent work!
11th January 2011, 01:54 PM |#4727  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by SecretAgentMan

I think that feature is still working just fine.

For example, if I search by postal code using a zipcode in California, the search results will show distances from that zipcode, not where I am currently located, on the east coast. After the list generates, the distances will still be all 0's, until you do a Menu, Reload from Cache Detail.

Working just fine with version _59.

Thank you very much.
11th January 2011, 04:21 PM |#4728  
Senior Member
Thanks Meter: 37
 
More
" CACHE NOT FOUND " and Other Errors.

...and How to Install the Latest Version of GCzII

. . . . . . . . . . . . . . .

The latest version of GCzII is 0.2.35.59

. . . . . . . . . . . . . . .

* * * * * This is an interim release - you will have to update as noted below. AppToDate will not update interim releases! * * * * *



How to get the latest version of GCzII:

1. You will find the GCz's version number displayed in the lower left corner of the main screen.

2. GCzII is installed from the posted version on the Nicque.com site (HERE). You can install it either on your device memory or an SD card.

If you have a touchscreen phone, install the .cab file without the "STD" in the file name. This is the only file you'll need to install.

If you have a non-touchscreen phone, after you install the .cab file described above, copy the GCzII.exe file in the " . . . . . _STD.zip" file into your \Program Files\GCzII folder, overwriting the one placed there by the cab file installation.

To install an an interim version:
After you install the version posted on the Nicque site, download the update (download the zip HERE). Unzip the appropriate update (i.e. only use the "std' update if you have a non-touchscreen phone) and copy GCzII.exe over the existing one.

3. If you encounter errors while running the program after upgrading from a previous version, you may need to empty the contents of the Cache_DB folder (It is located in \Program Files\GCzII, but you might have put it on your storage card.). If you are upgrading or reinstalling because you have encountered errors, try running the newly installed version first without emptying \Cache_DB, as the new installation may have solved the problem. See the "NOTE" below for additional cautions regarding emptying \Cache_DB.


" Cache not found " and Other Errors

Several conditions may generate errors:

1. You are not running the latest version. Upgrade as noted above.

2. Your language setting on the geocaching.com website is not set to ENGLISH. Check your setting by going to your account page and clicking on the "Your Account Details" link. The language setting is at the bottom in the "Your Preferences" box.

3. Cached caches stored in the GCzII cache folder (\Cache_DB) may be causing issues. Try deleting the files in this folder.

NOTE: Deleting the files in \Cache_DB will also delete waypoints and notes. Waypoints (.wpt) and notes (.pwi) are saved in each cache folder (the folder name is the GC code.) If you do not want to lose this information, back these files up. THIS POST describes how one user selectively deletes files in \Cache_DB.

4. If you have a GCzII skin installed, try uninstalling it. If that corrects the problem, check if there is an updated skin and install that one.


Distance Measurements in Lists

If you are a Groundspeak basic member, you'll need to use the "Download All Caches", "Reload from Cache Detail" or "Menu, Sort By" functions in the list view to have distance and size details in lists. You may wish to change the number of caches you display in a list to make the list regeneration go faster. (From the main screen, Menu, Option, Download Settings.)

Distance and size info in lists has only been implemented for:

- Postal Code/Address
- Cache Code
- Current Location
- Coordinate


Log Posting Failures

There is some speculation that having more than five trackables in your inventory may cause log submission errors. If you have more than five trackables in your inventory, move some out of inventory to your collection and try to post again.


Still Need Help???


If you are still running into problems, or need help with the features and functions of GCzII, check out the DEDICATED FORUM. It can be tricky to find the answers in this huge thread, so the forum has been set up to make finding help easier. Please use it!

Before Posting:

There are a number of people here willing to help you. But to be honest, we seem to answer the same questions over and over again. We'll be glad to help you, but you need to do your part first. Here's what we suggest:

1. Read the last 5 pages of posts and try the things that have been suggested. Most of the time, the solution has been posted recently. If you don't want to take the time to read the last few pages, why should we take the time to restate, again, what we just posted not too long ago?

2. Post the version of GCz that you are using. Believe it or not, there is a chance that you may not have the current version installed.

3. State whether or not you have deleted the contents of \Cache_DB.

4. Confirm that on Geocaching.com, your language is set to "English".

Finally, make sure you have read and followed the instructions contained in this post. Twice.

If you've worked your way through the above and are still having an issue, post here using the guidelines above, and we'll be glad to help. Or, go to the dedicated GCzII forum.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Check the developer's page for the next full version release:
http://www.nicque.com/PQz/GCz.htm

Also check the dedicated GCz forum for info and updates: http://gczii.newstarforum.com
The Following User Says Thank You to SecretAgentMan For This Useful Post: [ View ] Gift SecretAgentMan Ad-Free
12th January 2011, 09:20 AM |#4729  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Thank you very much for making this program and all its improvements, is a pleasure to have your knowledge nicely for geocaching.
The Following User Says Thank You to nachoaguera For This Useful Post: [ View ] Gift nachoaguera Ad-Free
12th January 2011, 06:00 PM |#4730  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Hallo Tom,

Thank you very much for this programm and your support all days
13th January 2011, 07:40 AM |#4731  
Gech's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 131
 
More
ver 0.2.35.60
Hi

Ver 0.2.35.60

1) Add "Sort by" => "Cache" => "Found/DNF".

*) This works for English version only now. (Need to build Language skin later)
*) If use Language skin (DE,FR,CZ,JP),
need to rename "GCzII.exe.04xx.mui" to another file name first. (GCzII.exe.040C.mui_org like)

thanks

tom
Attached Files
File Type: zip GCzII_20110113_0235_60.zip - [Click for QR Code] (228.1 KB, 140 views)
File Type: zip GCzII_20110113_0235_60_STD.zip - [Click for QR Code] (227.8 KB, 17 views)
The Following 5 Users Say Thank You to Gech For This Useful Post: [ View ] Gift Gech Ad-Free
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
free apps, gcz, gczii, geocaching, gps

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes