FORUMS
Remove All Ads from XDA

[Manila Mod][23-May-2010] High Quality Wallpaper Patch

732 posts
Thanks Meter: 226
 
By Co0kieMonster, Retired Recognized Developer on 24th June 2009, 07:43 PM
Post Reply Email Thread
Intro:
This Manila (TouchFlo3D/Sense) modification is made to complement maranell0's excellent HDWall.
It does the following:
- fixes the WM6.5 skinned taskbar wallpaper misalignment (seen as small black line below the taskbar)
- fixes other general misalignments depending on Manila version
- allows you to select a different High Quality Home Tab wallpaper
- [Manila 2.0 & 2.1 only] allows you to set a wallpaper on the Manila Start Menu (this is not the WM6.5 Start Menu!)

UPDATE 23/05/2010:
New version with landscape support. Universal version for any Manila 2.5.xxxx version.
Use it with the new HDWall v0.29b.

UPDATE 22/02/2010:
New version for Manila 2.5.2011 and 2012.

UPDATE 28/11/2009:
I remade the patch for Manila 2.5. Now it replaces less manila files so it's more compatible with other Manila mods (such as the 16/20 quick links or Max Manila Ultimate).

UPDATE 24/11/2009:
Support for Manila 2.5 (HTC Sense).
The patch fixes the line below the taskbar (visible when using WM6.5 skinned taskbar) and the bug in landscape on Photo and Music tabs.
It also allows you to set a different HQ Home Tab Wallpaper.
You have to use HDWall v0.28b or newer with this patch.

Known issues:
- Max Manila: In Max Manila Setting you must set the wallpaper to default (D). Also make sure you use the Sense - All Tabs profile in HDWall.

Requirements:
This patch will only work on Manila (TouchFlo3D/Sense) versions 2.0, 2.1 and 2.5.
To check the version go to the settings tab in TouchFlo, at the bottom there should be "About" and "TouchFLO 3D" followed by the version number.
Update: With recent Manilas the version info is no longer there. If that is the case for you try to find the Manila version info here: on the Settings Tab hit All Settings then System, Device Information, Software Information.

Screenshots(click on thumbnails to enlarge):
Default Home LowQ: Patched Home HighQ: Manila 2.1 Start Menu:



How to install:
Download one of the CABs attached below. Download the right cab for your version of Manila: 2.0, 2.1 or 2.5.
Install the cab on your phone and you'll have a freshly patched manila with high resolution home tab support.
Now, in order to set wallpapers you have use HDWall by maranell0. The old way of setting wallpapers from TF3D Settings tab is disabled.

Download:
HQWallpaperPatch v1.12 - for Manila 2.0
HQWallpaperPatch v1.15 - for Manila 2.1
HQWallpaperPatch v1.15 - for Manila 2.1.1918
HQWallpaperPatch v1.15 - for Manila 2.1.1919
HQWallpaperPatch v1.15 - for Manila 2.1.1919.3517
HQWallpaperPatch v1.21 - for Manila 2.5.1920 (confirmed to also work with 2.5.1921)
HQWallpaperPatch v1.22 - for Manila 2.5.1922.2911
HQWallpaperPatch v1.22 - for Manila 2.5.1922.3829
HQWallpaperPatch v1.22 - for Manila 2.5.2011 & 2012
HQWallpaperPatch v1.30 - for Manila 2.5.xxxx (works with any Manila 2.5 version)

Carrier branded Manila versions:
HQWallpaperPatch v1.15 - for Manila 2.1-Sprint
HQWallpaperPatch v1.15 - for Manila 2.1-Verizon
HQWallpaperPatch v1.15 - for Manila 2.1.1918-AT&T
HQWallpaperPatch v1.15 - for Manila 2.1.1919-TMobile

Changelog
#v1.30 - 23/05/2010
-[new] landscape wallpaper support for manila 2.5
#v1.22 - 28/01/2010
-[new] the patch no longer affects the main manila.luac file (285d005a_manila)
#v1.21 - 28/11/2009
-[fixed] incompatibility with other manila mods
#v1.20 - 24/11/2009
-[new] manila 2.5 (HTC Sense) support
#v1.15 - 31/07/2009
-[fixed] WM6.5 misalignment
-[new] also affects all tabs wallpapers
#v1.12 - 14/07/2009
-[fixed] can't tap on clock
-[fixed] missing home title bar
-[fixed] secondary screen corner bug (manila 2.0 specific)
-[fixed] low background opacity on all tabs (manila 2.0 specific)
#v1.10 - 02/07/2009
-[new] manila start menu wallpaper support
#v1.02 - 28/06/2009
-[fixed] misalignment in landscape
#v1.01 - 28/06/2009
-[fixed] slight misalignment in portrait
#v1.00 - 24/06/2009
-initial release

Manila file names (for reference)
HQ Home - M2.1:
Top: 4a9f4544_manila
Bottom: 4fac0de6_manila
Left: 0f5347da_manila
Right: 1b787d8d_manila
Start Menu - M2.1:
Top: 248e8182_manila
Bottom: 3843c964_manila
Left: 4004009a_manila
Right: 62404e4d_manila
For both: Bottom Offset is "-2" for Manila 2.0 and "-4" for Manila 2.1.

HQ Home - M2.5:
Sense: 486f94eb_manila
The Following User Says Thank You to Co0kieMonster For This Useful Post: [ View ] Gift Co0kieMonster Ad-Free
 
 
24th June 2009, 08:01 PM |#2  
Senior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Will this work on Orange stock rom?
24th June 2009, 08:08 PM |#3  
Co0kieMonster's Avatar
OP Retired Recognized Developer
Thanks Meter: 226
 
More
Quote:
Originally Posted by danprocter

Will this work on Orange stock rom?

Depends on which version of TF3D you have. This patch only works on versions 2.0 and 2.1. To check the version go to the settings tab in TouchFlo, at the bottom there should be "About" and "TouchFLO 3D" followed by version number.
27th June 2009, 09:47 AM |#4  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Beautiful, thanks very much for this.

Working in Onkolog 25/6 build (WM 6.5).

However, there is a slight but noticeable more lag for a tab to come up after it is tapped. ie. after I press the 'Programs' tab it will take half a second more for the programs to be displayed on screen.

It is small enough for me to live with for now, but time will tell how I will think of it when I use the phone on the go.

Anyways, thanks very much!
27th June 2009, 12:12 PM |#5  
Co0kieMonster's Avatar
OP Retired Recognized Developer
Thanks Meter: 226
 
More
Quote:
Originally Posted by merlinzeta

However, there is a slight but noticeable more lag for a tab to come up after it is tapped. ie. after I press the 'Programs' tab it will take half a second more for the programs to be displayed on screen.

Did you make you wallpaper with or without UltraHQ compression?
While I was testing I noticed some issues with UltraHQ - tab switch lag and choppy animations for tab slider and hide/show clock.
Without UltraHQ everything runs smoothly.
27th June 2009, 11:02 PM |#6  
Flexer's Avatar
Senior Member
Flag London
Thanks Meter: 90
 
Donate to Me
More
Duuuude!!! Do you know that you rock?

Now for the question. As I understand, the file names are different for the home tab, and for the "all tabs".. Can I create a home page image with "your" profile, than make a "rest of the tabs" image with the default profile, and run the "create cab" process that adds all of these images into 1 cab.. Will this make an installer that changes both the home tab and the rest of the tabs? I mean.. I hope so

Update: YES, it DOES work! Now, there's still the weird difference in padding (or at least I think so.. The bottom of the image seems ok, but I think the top it seems to move a couple of pixels higher.. but nonetheless, now it looks EPIC! Thanks a lot for the awesome update!
27th June 2009, 11:24 PM |#7  
Flexer's Avatar
Senior Member
Flag London
Thanks Meter: 90
 
Donate to Me
More
I guess I noticed a small... bug.. ?
The home tab doesn't have a "hashed" area on the top.. The operator name now is printed directly on the background..
And of course the non-transparent slider, but I suppose that's not an issue with your cab :P
28th June 2009, 12:02 AM |#8  
Co0kieMonster's Avatar
OP Retired Recognized Developer
Thanks Meter: 226
 
More
Quote:
Originally Posted by Flexer

there's still the weird difference in padding (or at least I think so.. The bottom of the image seems ok, but I think the top it seems to move a couple of pixels higher.. but nonetheless, now it looks EPIC! Thanks a lot for the awesome update!

I didn't notice this before because I was using completely different home and non-home wallpapers. I'll try to fix it so they align correctly.

Quote:
Originally Posted by Flexer

I guess I noticed a small... bug.. ?
The home tab doesn't have a "hashed" area on the top.. The operator name now is printed directly on the background..

Do you have Manila 2.0 or 2.1? I might have done something wrong with v2.0.

Quote:
Originally Posted by Flexer

And of course the non-transparent slider, but I suppose that's not an issue with your cab :P

You can find a transparent slider and bottom curtain here: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=493011
28th June 2009, 12:22 AM |#9  
Flexer's Avatar
Senior Member
Flag London
Thanks Meter: 90
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Co0kieMonster

Do you have Manila 2.0 or 2.1? I might have done something wrong with v2.0.

I've got 2.0 on Diamond 2, Stock ROM
28th June 2009, 01:18 AM |#10  
Co0kieMonster's Avatar
OP Retired Recognized Developer
Thanks Meter: 226
 
More
I updated the first post with new CABs for both versions. All good now
28th June 2009, 07:28 AM |#11  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Talking
It works on my D2. Finally get a high quality wallpaper on my home page. Thanks!!!
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes