FORUMS
Remove All Ads from XDA

**SOLVED** Consolidated Info to HOPEFULLY Root Rogers 3.05.631.7 ROM-updating via RUU

470 posts
Thanks Meter: 294
 
By agriff, Senior Member on 2nd February 2010, 09:57 PM
Post Reply Email Thread
(If ROM installed via official HTC RUU- RUU_Sapphire_Rogers_WWE_3.05.631.7_R_release_signe d_NoDriver.exe)

UPDATE!! **SOLVED** April 25, 2010

Download new RUU
http://www.multiupload.com/XQEH9NVGY7
Flash with Goldcard method http://theunlockr.com/2010/03/10/how...te-a-goldcard/

1. Download RUU linked above.
2. Install update using RUU.
3. Turn on phone and connect to computer.
4. Get RA recovery and SPL also linked above and drop them to sdcard root directory.
5. Run SDK: adb shell
6. Install recovery: flash_image recovery /sdcard/recovery-RA-hero-v1.6.2.img http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=561124
6. Turn off phone and turn on again holding Power+Home. RA Recovery should appear.
7. Flash zip from sdcard.
8. Use file: update-hboot-1762007-signed
9. Done. PSPL broken.
10. Build a shrine for orange_24

************************************************** **

**Not Successfully Rooted: Feb. 2, 2010 (AFAIK)

I decided to start this thread because the info for again obtaining root, for those of us dumb enough to update to the official Rogers ROM 3.05.631.7 via the RUU, is all over the place in about a million different threads. My hope is that we can organize it all in 1 place.
At this point, yes, we all know we were impatient and newbs and everything else. Ok, lesson learned. So, lets move forward and try to get this thing rooted.

If you are a developer who has the talent to help root this ROM and have lost interest in the Magic or moved on to the Nexus One or Droid, we ask that you please try to spend a few moments on this and help out those of us who are really stuck here. Personally, I'm getting pretty desperate and thinking of even replacing the phone.

Please post what you've tried in attempting to again obtain root, your failures and hopefully successes.

*One Click Root: http://theunlockr.com/2009/08/29/how...-in-one-click/ Cant' back up Recovery.img Error(Tried clicking the hidden Star next to "Back Up Recovery" and skipping this step...and just flashing recovery-RA-sapphire-v1.5.2H.img. Didn't work either) Tried with Amon_RA Hero recovery.img also, without success.

*Tried downgrading to Rogers' last official ROM via the RUU for (Rogers)_RUU_Sapphire_Rogers_WWE_2.17.631.2_releas e_signed_NoDriver.exe RUU would not let me proceed because the ROM was older than the one installed. Attempted several times both with and without a goldcard installed.

*ADB: Will see the device, initially, but a command of "adb remount" kills the connect. same with "adb root" **EDIT

*Fastboot: Error- Does not allow access

*Relentless Rooter: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=556200 No luck obtaining root

*Fix Perfect SPL: http://forum.xda-developers.com/show...eate+gold+card With one GoldCard getting Update Fail error that SAPPIMG is older than one installed. When trying the other GC, get Update Fail Error that Model ID is incorrect. Tried 2 different micro sd cards, one Sandisk and one Patriot. The card was recognized by my pc after I was done creating the GoldCard, so unless I'm doing something wrong the GC was created properly. Is the goldcard.img supposed to dissapear or remain on the card after your copy/paste write/save to the sd card disk?

* Tried RUU for RUU_Sapphire_HTC_Europe_3.04.401.2_HTC_AT_test_sig ned_NoDriver.exe http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=625108 RUU would not let me proceed because the ROM was older than the one installed or Device ID was wrong. Attempted several times both with and without a goldcard installed.

*Tried RUU for RUU_Sapphire_HTC_Europe_3.05.401.3_release_signed_ NoDriver.exe http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=621415 RUU would not let me proceed because the ROM was older than the one installed or Device ID was wrong. Attempted several times both with and without a goldcard installed.

*Tried RUU_Sapphire_HTC_Asia_WWE_2.53.707.2_SEA_test_sign ed_NoDriver.exe RUU would not let me proceed because the ROM was older than the one installed or Device ID was wrong. Attempted several times both with and without a goldcard installed.

I've probably tried a few more methods to obtain root. Those were all fails, too. I'll post the links, as well, when I find them again.
Hopefully this thread will lead us all in the right direction.

Here is the link to the same topic in the HTC Dream Forum-in case they find out something that might help us out: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=625732
2nd February 2010, 10:39 PM |#2  
Senior Member
Toronto
Thanks Meter: 7
 
More
i guess its time to play doctor with my new phone from rogers and swap the board from my old one.....
2nd February 2010, 11:37 PM |#3  
Member
Thanks Meter: 0
 
More
considering nothing works, i think any new idea would be a good idea
2nd February 2010, 11:47 PM |#4  
Senior Member
Toronto
Thanks Meter: 7
 
More
Quote:
Originally Posted by novadoc

considering nothing works, i think any new idea would be a good idea

like i said my idea was to swap my old motherboard into the new phone
2nd February 2010, 11:57 PM |#5  
Member
Thanks Meter: 0
 
More
you can give it a shot
but personally, unless you know exactly what your getting into, i wouldn't mess with the hardware
3rd February 2010, 12:37 AM |#6  
Senior Member
Toronto
Thanks Meter: 7
 
More
Quote:
Originally Posted by novadoc

you can give it a shot
but personally, unless you know exactly what your getting into, i wouldn't mess with the hardware

i already did it lol im more of a hardware then software
3rd February 2010, 12:56 AM |#7  
bsinc1962's Avatar
Senior Member
Flag Dubois, Wy
Thanks Meter: 150
 
More
I know it might be nothing but when the Rogers RUU unpacks the img file loads as sappdimg and not sappimg. I don't know if the extra d in there means anything or if its something that shows up later.
3rd February 2010, 01:06 AM |#8  
Member
Thanks Meter: 0
 
More
I also try every method above and not luck also...
3rd February 2010, 01:09 AM |#9  
Member
Thanks Meter: 0
 
More
is there a possible way of tricking the system... with a higher build number and SPL with a custom installation from files that I see from one of the post where rogers send the user some files because they were running Win7?
3rd February 2010, 02:15 AM |#10  
Member
Thanks Meter: 0
 
More
I think that's the problem

We have the highest spl# and its perfected

So until someone gets their hands on a higher version than ours that is imperfect or engineering...

We are SOL, although I am hopeful someone is working on this for us.
3rd February 2010, 02:20 AM |#11  
Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by shael

i already did it lol im more of a hardware then software

Did it work?
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes