FORUMS
Remove All Ads from XDA

[ROM][Vanilla 2.1][Mon 19 Jul] VanillaEclair 5.0 RC(build10)

1,805 posts
Thanks Meter: 283
 
By RaduG, Senior Member on 17th July 2010, 08:24 PM
Post Reply Email Thread
This has been built from CyanogenMod 5.0.8 sources, so it is not a port. It is designed to be better, faster and more reliable than any other Vanilla ROM around here. Please test this and report the existing bugs, so that the final release would be, I dare to say, bugless.

Also, please post a suggested codename for VE5.0 here too, along with your feedback. Thanks.

Note(for previous builds users): A dalvik-cache wipe is mandatory, and a data wipe is recommended because otherwise contacts might not be shown correctly. Also, if you have Facebook installed, remove it prior to flashing this build.

News: This is the final testing release. The next one will be the final one


Build8 to RC(build10) changelog:
- fixed Facebook sync
- removed camera timestamp and fixed camera icon
- fixed some code errors
- another attempt to fix the boot issues -> if you cannot get past the Hero screen post your logcat here; I've added some debug logs
- improved GPS reception - it's the first time I could get a fix from inside my home


To do:
- fix multitouch in Google Maps
- other goodies that are not bug fixes


Features:
- VanillaEclair optimized kernel @691/176
- all hardware working
- USB tether(more info below)
- LauncherPRO as the default launcher*
- speed and functionality improvements
- no timestamp on photos
- auto-brightness, button lights, trackball lights
- rooted, A2SD, busybox &co
- facebook sync
- ... many more


* I chose LauncherPRO because I really can't stand the ADW Launcher that Cyanogen has chosen as the default launcher for his ROMs.

Screenshots:



More info on Wired Tethering:
I've managed to fix it with kosmiq's help. So, you can enable wired tethering from the menu(settings -> wireless and networks). But, when you disable it, you won't have ADB access. To regain ADB access, you either reboot or turn off then turn back on USB Debugging. That's all.

Note: You will probably notice some changes in the settings menu. Feel free to explore.


DOWNLOAD VanillaEclair 5.0 RC @ 691/176MHz
If you like my work, please consider making a small donation. Thank you!



Meet the developer

 
 
17th July 2010, 08:25 PM |#2  
RaduG's Avatar
OP Senior Member
Flag Bucharest
Thanks Meter: 283
 
Donate to Me
More
Reserved for further use.

Enjoy
17th July 2010, 08:29 PM |#3  
Senior Member
Thanks Meter: 128
 
More
Dowloading YAYAYAYAYAYAYAYAYA
17th July 2010, 08:29 PM |#4  
palokalo's Avatar
Junior Member
Flag Bratislava
Thanks Meter: 3
 
More
Great! Wipe from ve 4 is needed?

Sent from my Hero using XDA App
The Following User Says Thank You to palokalo For This Useful Post: [ View ] Gift palokalo Ad-Free
17th July 2010, 08:30 PM |#5  
Dr.dre's Avatar
Senior Member
Flag New Delhi
Thanks Meter: 118
 
More
Quote:
Originally Posted by RaduG

Reserved for further use.

Enjoy

Yahoooooo! First one to download.
The Following User Says Thank You to Dr.dre For This Useful Post: [ View ] Gift Dr.dre Ad-Free
17th July 2010, 08:30 PM |#6  
RaduG's Avatar
OP Senior Member
Flag Bucharest
Thanks Meter: 283
 
Donate to Me
More
Yes, wipe is needed.
17th July 2010, 08:31 PM |#7  
Senior Member
Thanks Meter: 128
 
More
flashing flashing
17th July 2010, 08:33 PM |#8  
Senior Member
Thanks Meter: 1
 
More
RaduG, how about this trackabll blinking?
17th July 2010, 08:33 PM |#9  
kad3t's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Hey,

RaduG, what's the score with JIT with this ROM? I just downloaded it and wonder wether I'd be able to use old VE4 script or is it built in or automatically on or what?

Thanks again for your hard work!
17th July 2010, 08:33 PM |#10  
RaduG's Avatar
OP Senior Member
Flag Bucharest
Thanks Meter: 283
 
Donate to Me
More
Quote:

- auto-brightness, button lights, trackball lights

Yes

10char
17th July 2010, 08:35 PM |#11  
RaduG's Avatar
OP Senior Member
Flag Bucharest
Thanks Meter: 283
 
Donate to Me
More
@kad3t
Please, if you can, test it without JIT. JIT could bring on other bugs and I don't offer support for those . You can use the VE4 JIT package, but replace the included build.prop with the one in VE5.
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes