FORUMS
Remove All Ads from XDA

[ROM] VanillaEclair 5.0 - "Welcome to Prisneyland, Fish" (20/07/2010)

1,805 posts
Thanks Meter: 283
 
By RaduG, Senior Member on 20th July 2010, 12:29 PM
Post Reply Email Thread
After many hours of work, VanillaEclair 5.0 is ready. This one has been compiled by me from CyanogenMod 5.0.8 sources, so kudos to him.

Code:
<?php
/*
 * Your warranty is now void.
 *
 * I am not responsible for bricked devices, dead SD cards,
 * thermonuclear war, or you getting fired because the alarm app failed. Please
 * do some research if you have any concerns about features included in this ROM
 * before flashing it! YOU are choosing to make these modifications, and if
 * you point the finger at me for messing up your device, I will laugh at you.
 */
?>
Even though this is a stable release, suitable for daily use, there might still be some bugs around. So please, before reporting any, please check post #3(up-to-date bug list). Please describe your problem and provide either a logcat(if it was a soft reboot, error or boot loop), or /proc/last_kmsg (if it was a hard reboot).

What is included:
- Everything that goes with Eclair
- All hardware working(GPS, A-GPS, lights, camera, A2DP etc.)
- Launcher PRO as the default launcher
- Google Apps

VanillaEclair extras:

- 2.6.29 kernel with my own set of tweaks
- Facebook sync(you need to install Facebook app from Market)
- Built-in USB tethering(check post #2 for more info)
- Built-in Spare Parts(under Settings/System)
- FLAC audio support
- large APN list
- camera doesn't timestamp pictures anymore
- GPS fixes
- notification bar doesn't have round corners
- busybox, root &co
- music app can respond to long-press and short-press on the volume buttons
- new Apps2SD method that can be enabled from the settings
- better organized settings

Please perform a FULL WIPE before flashing this. I won't provide support if you got errors and you didn't wipe for some reason. A clean install is always better!!!

Latest version: VanillaEclair 5.0 20/07/2010
Download: VanillaEclair 5.0 NAS @ 691/176MHz
MD5SUM: d6fb818209b48664cb7d6693f0570e5b

Extras:
Download: VanillaEclair 5.0 LoKernel @576/176
Download: VanillaEclair 5.0 Freekernel @576/176 (OC Widget to set any frequencies you want)
Download: VanillaEclair 5.0 ExtremeKernel @768/176 + JIT
Download: JIT Pack (see post #2)

A few known issues:
- You may get stuck on boot sometimes, right after A2SD is enabled. Perform an "adb reboot" and everything will be fine.
- Not all apps in Market are available.
- Multitouch does not work in some apps.

PS: See post #2 for more info and screenshots, and post #3 for reported bugs.

If you like this, please consider supporting me by making a small donation. Thank you!


Meet the developer

 
 
20th July 2010, 12:30 PM |#2  
RaduG's Avatar
OP Senior Member
Flag Bucharest
Thanks Meter: 283
 
Donate to Me
More
More info:

1. USB Tethering
I've managed to fix it with kosmiq's help. So, you can enable wired tethering from the menu(settings -> wireless and networks). But, when you disable it, you won't have ADB access. To regain ADB access, you either reboot or turn off then turn back on USB Debugging. That's all.

2. JIT
Enabling JIT is very simple. Pull /system/build.prop, comment the last line(add "#" in front of it), save, and push to /system. Then reboot. To disable JIT, pull /system/build.prop, and remove the comment, then push it back.

3. Screenshots
20th July 2010, 12:30 PM |#3  
RaduG's Avatar
OP Senior Member
Flag Bucharest
Thanks Meter: 283
 
Donate to Me
More
Bugs:
- not all apps are shown in market
- multitouch does not work with some apps
20th July 2010, 12:37 PM |#4  
Judim's Avatar
Senior Member
Flag Payerne
Thanks Meter: 26
 
More
Downloading.... Wiping everything.... Flashing.... Booting.... Updating signature.... Titanium Restoring.... Parametring.... Enjoying !

Thank you @RaduG. This final release seems to be like perfect. Snappiness is here.
20th July 2010, 12:41 PM |#5  
palokalo's Avatar
Junior Member
Flag Bratislava
Thanks Meter: 3
 
More
Why are not all Apps in Market? I stay by VE4 until this bug is in VE5..
20th July 2010, 12:47 PM |#6  
Senior Member
Flag Shropshire
Thanks Meter: 9
 
More
I guess your still uploading the jit pack on its own. Is it safe to edit the rom to enable jit before first boot or would you advise against this?
20th July 2010, 12:48 PM |#7  
RaduG's Avatar
OP Senior Member
Flag Bucharest
Thanks Meter: 283
 
Donate to Me
More
No, I'm not uploading JITPack... please read post #2...
20th July 2010, 12:49 PM |#8  
Senior Member
Thanks Meter: 39
 
More
RaduG so if i dll the extremekernel+Jit i don't have to enable the Jit manualy?
Ps. Great work Thanks
20th July 2010, 12:50 PM |#9  
RaduG's Avatar
OP Senior Member
Flag Bucharest
Thanks Meter: 283
 
Donate to Me
More
No... that's why it's named ExtremeKernel+JIT, because it automatically enables JIT.
20th July 2010, 12:52 PM |#10  
Senior Member
Thanks Meter: 39
 
More
Quote:
Originally Posted by RaduG

No... that's why it's named ExtremeKernel+JIT, because it automatically enables JIT.

Just asking to be sure
Thanks again!!
20th July 2010, 12:57 PM |#11  
RaduG's Avatar
OP Senior Member
Flag Bucharest
Thanks Meter: 283
 
Donate to Me
More
No worries, enjoy
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
eclair, hero, herorom, vanilla, vanillaeclair 5.0

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes