FORUMS
Remove All Ads from XDA

Evo 4G / Netflix App / Error Date and Time

210 posts
Thanks Meter: 23
 
By Wifflepig, Senior Member on 14th May 2011, 01:42 AM
Post Reply Email Thread
I, for the life of me, can't get the Evo 4G to start the Netflix app correctly. It shows a white screen, and then after a bit of time it throws a message saying

"Error : Please make sure the device's date and time settings are updated to the current date."

It's operating on the auto-time, and no matter what I do - reboot, re-install Netflix, etc - I still get that error. I can see it transferring data - so I am not sure what this means. I even tried flashing back to my stock ROM, the backup I have right after I rooted the phone - and it still doesn't do it (I was running Azrael's 4.0 sense rom prior).

I've seen other folks mention this - has anyone else run into this or figured out a resolution?
 
 
14th May 2011, 05:25 AM |#2  
Senior Member
Flag Seattle
Thanks Meter: 5
 
More
+1 same issue here running Calkulin 1.8

Sent from my PC36100 using XDA App
14th May 2011, 05:32 AM |#3  
unCoRrUpTeD's Avatar
Senior Member
Flag Fort Worth, TX
Thanks Meter: 248
 
Donate to Me
More
It seems like each phone has a different issue. I don't have an evo, but I'm working on ironing out the issues, unless Netflix beats me to it. I haven't seen this issue yet. Could you provide a logcat from right before starting Netflix up.

Sent from my HERO200 using XDA App
14th May 2011, 05:47 AM |#4  
kumite2010's Avatar
Senior Member
San Antonio, TX
Thanks Meter: 33
 
More
I was having the same problem with my wife's Evo including the error message. I went and resynced everything and after that Netflix started working. Hope that helps.
14th May 2011, 05:48 AM |#5  
Senior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Mine plays but has no sound?

Sent from my PC36100 using Tapatalk
14th May 2011, 06:04 AM |#6  
Senior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Cleared cache and dalvik and now it works....

Sent from my PC36100 using Tapatalk
14th May 2011, 02:22 PM |#7  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
I'm having the same issue as the original poster -- re-installed, rebooted, cleared cache, still no luck. Novice smartphone user, so everything is original equipment, no rooting, etc.
14th May 2011, 02:23 PM |#8  
OP Senior Member
Thanks Meter: 23
 
More
Quote:
Originally Posted by unCoRrUpTeD

It seems like each phone has a different issue. I don't have an evo, but I'm working on ironing out the issues, unless Netflix beats me to it. I haven't seen this issue yet. Could you provide a logcat from right before starting Netflix up.

Sent from my HERO200 using XDA App

I'll try - gimme today to fiddle with it, never messed with logcat, so I'll need to learn what to do with that.
14th May 2011, 02:38 PM |#9  
OP Senior Member
Thanks Meter: 23
 
More
Quote:
Originally Posted by unCoRrUpTeD

It seems like each phone has a different issue. I don't have an evo, but I'm working on ironing out the issues, unless Netflix beats me to it. I haven't seen this issue yet. Could you provide a logcat from right before starting Netflix up.

Sent from my HERO200 using XDA App

Attached is a ZIP that has logfiles for just netflix activity from starting it up to closing it out, as well as another file that has all entries during that same time period. Also, here's the logs surrounding Netflix:

Code:
Process Monitor Widget (logcat)
===============================
Process Netflix(com.netflix.mediaclient)
D/08:32:22.469 GC_EXPLICIT freed 89 objects / 4456 bytes in 78ms
D/08:32:22.139 GC_EXPLICIT freed 1826 objects / 358504 bytes in 104ms
D/08:32:17.269 GC_FOR_MALLOC freed 9684 objects / 414472 bytes in 35ms
D/08:32:11.769 GC_FOR_MALLOC freed 4151 objects / 506824 bytes in 46ms
D/08:32:06.029 GC_FOR_MALLOC freed 5213 objects / 342464 bytes in 32ms
D/08:32:00.429 GC_FOR_MALLOC freed 33 objects / 1352 bytes in 95ms
D/08:31:57.809 GC_EXPLICIT freed 431 objects / 24816 bytes in 30ms
D/08:31:57.659 GC_EXPLICIT freed 2834 objects / 194272 bytes in 42ms
D/08:31:55.179 queueRequest with mProxyHost=null for https://uiboot.netflix.com/apps/mobileui/upgrade_policy?v=2.0&e=NFANDROID1-HTC==PC36100S-44533132&device_type=NFANDROID1-&certification_version=1.2.0%20build%20819145-1.2.0-102
D/08:31:55.179 setProxyConfig mProxyHost=null
D/08:31:55.179 queueRequest to set proxy
D/08:31:55.179 [JWebCoreJavaBridge::resume] >> do resume
D/08:31:55.159 GC_FOR_MALLOC freed 2666 objects / 342392 bytes in 30ms
D/08:31:55.069 Settings::setMixedPluginEnabled 1
D/08:31:55.069 Settings::setMixedPluginEnabled 1
D/08:31:55.069 Settings::setMixedPluginEnabled 1
D/08:31:55.059 Settings::setMixedPluginEnabled 1
I/08:31:55.049 PluginManager::getPluginDirectories target:/data/data/com.adobe.flashplayer/lib
I/08:31:55.049 PluginManager::getPluginDirectories add:/system/lib/
I/08:31:55.039 PluginManager::getPluginDirectories target:/data/data/com.htc.flashliteplugin/lib
E/08:31:55.039  CheckOMX drm.play is not available done
E/08:31:55.039  CheckOMX drm.play is not available
I/08:31:55.039 listNode return 38
I/08:31:55.029 OMX interface is valid
I/08:31:55.029 Got IMediaPlayerService interface
I/08:31:55.029 Got IBinder interface to media.player
I/08:31:55.029 PluginManager::getPluginDirectories
I/08:31:55.009 Got IServiceManager interface
D/08:31:55.009 Shared lib '/data/data/com.netflix.mediaclient/lib/libnetflixmp_jni.so' already loaded in same CL 0x4656e988
D/08:31:55.009 Trying to load lib /data/data/com.netflix.mediaclient/lib/libnetflixmp_jni.so 0x4656e988
D/08:31:55.009 Added shared lib /data/data/com.netflix.mediaclient/lib/libnetflixmp_jni.so 0x4656e988
D/08:31:54.999 Trying to load lib /data/data/com.netflix.mediaclient/lib/libnetflixmp_jni.so 0x4656e988
D/08:31:54.999 htcFlashPlugin::htcFlashPlugin
D/08:31:54.939 GC_EXTERNAL_ALLOC freed 291 objects / 17992 bytes in 26ms
D/08:31:54.909 GC_EXTERNAL_ALLOC freed 1296 objects / 92008 bytes in 29ms
14th May 2011, 02:57 PM |#10  
OP Senior Member
Thanks Meter: 23
 
More
well now it works....
With Android Market, I updated Adobe Flash to 10.3 (as well as Youtube and Google Maps updates), and now it works. Right before that I also resynced everything (but that didn't do diddly).

So I don't know if the Adobe Flash update fixed it. I could try removing the update and re-running Netflix - but that's what *seems* to be my case at first glance.

My girlfriend's Evo is doing the very same thing - and hers is stock and unrooted (brand new, just purchased yesterday) - so when she gets home tonight, I'll try the same thing - update to Flash 10.3, and see if her Netflix then runs correctly. I'll follow up with results here afterwards.
15th May 2011, 03:25 AM |#11  
unCoRrUpTeD's Avatar
Senior Member
Flag Fort Worth, TX
Thanks Meter: 248
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Wifflepig

Attached is a ZIP that has logfiles for just netflix activity from starting it up to closing it out, as well as another file that has all entries during that same time period. Also, here's the logs surrounding Netflix:

Code:
Process Monitor Widget (logcat)
===============================
Process Netflix(com.netflix.mediaclient)
D/08:32:22.469 GC_EXPLICIT freed 89 objects / 4456 bytes in 78ms
D/08:32:22.139 GC_EXPLICIT freed 1826 objects / 358504 bytes in 104ms
D/08:32:17.269 GC_FOR_MALLOC freed 9684 objects / 414472 bytes in 35ms
D/08:32:11.769 GC_FOR_MALLOC freed 4151 objects / 506824 bytes in 46ms
D/08:32:06.029 GC_FOR_MALLOC freed 5213 objects / 342464 bytes in 32ms
D/08:32:00.429 GC_FOR_MALLOC freed 33 objects / 1352 bytes in 95ms
D/08:31:57.809 GC_EXPLICIT freed 431 objects / 24816 bytes in 30ms
D/08:31:57.659 GC_EXPLICIT freed 2834 objects / 194272 bytes in 42ms
D/08:31:55.179 queueRequest with mProxyHost=null for https://uiboot.netflix.com/apps/mobileui/upgrade_policy?v=2.0&e=NFANDROID1-HTC==PC36100S-E9616F100D03D7657E858E038D039C3ACEEB08871A7088736019A9013578DFF1&device_type=NFANDROID1-&certification_version=1.2.0%20build%20819145-1.2.0-102
D/08:31:55.179 setProxyConfig mProxyHost=null
D/08:31:55.179 queueRequest to set proxy
D/08:31:55.179 [JWebCoreJavaBridge::resume] >> do resume
D/08:31:55.159 GC_FOR_MALLOC freed 2666 objects / 342392 bytes in 30ms
D/08:31:55.069 Settings::setMixedPluginEnabled 1
D/08:31:55.069 Settings::setMixedPluginEnabled 1
D/08:31:55.069 Settings::setMixedPluginEnabled 1
D/08:31:55.059 Settings::setMixedPluginEnabled 1
I/08:31:55.049 PluginManager::getPluginDirectories target:/data/data/com.adobe.flashplayer/lib
I/08:31:55.049 PluginManager::getPluginDirectories add:/system/lib/
I/08:31:55.039 PluginManager::getPluginDirectories target:/data/data/com.htc.flashliteplugin/lib
E/08:31:55.039  CheckOMX drm.play is not available done
E/08:31:55.039  CheckOMX drm.play is not available
I/08:31:55.039 listNode return 38
I/08:31:55.029 OMX interface is valid
I/08:31:55.029 Got IMediaPlayerService interface
I/08:31:55.029 Got IBinder interface to media.player
I/08:31:55.029 PluginManager::getPluginDirectories
I/08:31:55.009 Got IServiceManager interface
D/08:31:55.009 Shared lib '/data/data/com.netflix.mediaclient/lib/libnetflixmp_jni.so' already loaded in same CL 0x4656e988
D/08:31:55.009 Trying to load lib /data/data/com.netflix.mediaclient/lib/libnetflixmp_jni.so 0x4656e988
D/08:31:55.009 Added shared lib /data/data/com.netflix.mediaclient/lib/libnetflixmp_jni.so 0x4656e988
D/08:31:54.999 Trying to load lib /data/data/com.netflix.mediaclient/lib/libnetflixmp_jni.so 0x4656e988
D/08:31:54.999 htcFlashPlugin::htcFlashPlugin
D/08:31:54.939 GC_EXTERNAL_ALLOC freed 291 objects / 17992 bytes in 26ms
D/08:31:54.909 GC_EXTERNAL_ALLOC freed 1296 objects / 92008 bytes in 29ms

Just want to verify..
Are you getting the "device not supported" error?
Or are you getting a black screen?
Or does it work?


Sent from my HERO200 using XDA App
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
error, evo, netflix

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes