FORUMS
Remove All Ads from XDA
H10 Turbo

X10 Mini Pro MultiTouch Driver

156 posts
Thanks Meter: 57
 
By shokmah, Senior Member on 23rd November 2010, 12:16 AM
Post Reply Email Thread
MINI PRO seems to have Cypress TrueTouch GEn3 PSoc, that can support more than 2 touchpoint.
I explain more about what should we do to get it work in post 7.

come helping us and We sure can do it.
 
 
24th November 2010, 08:07 AM |#2  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Thx Shok' xD
can u put it in frand' in french ? xD

there is a real chance to activate MT in changing just the kernel ?
that will be nice someone with more knowledge than me (i don't understand anything about drivers ) can put his hands dirty for us >_<
24th November 2010, 01:15 PM |#3  
Member
Thanks Meter: 14
 
More
would be nice actually then i can play some of them HD games which need multi touch :P
24th November 2010, 08:57 PM |#4  
OP Senior Member
Thanks Meter: 57
 
Donate to Me
More
clearpad 2000 is only on mini and don't know what is the solution for mini pro
24th November 2010, 11:54 PM |#5  
Senior Member
Flag Thessaloniki
Thanks Meter: 44
 
More
Great work......can this work on 2.1???
26th November 2010, 11:25 AM |#6  
SRT_'s Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Quote:
Originally Posted by shokmah

clearpad 2000 is only on mini and don't know what is the solution for mini pro

I don't know if this will help but...

The solution on mini pro seems to be made by cypress

As seen here:

http://www.phonewreck.com/2010/08/05/823/

http://www.phonewreck.com/wp-content...08/X10BD12.jpg
26th November 2010, 04:04 PM |#7  
OP Senior Member
Thanks Meter: 57
 
Donate to Me
More
yes I found It yesterday too,
diferencies is synaptic/google's prototype driver allow DT but cypress's ctma300 prototype driver just allow single touch, don't have any kind of MT supported.
but in fact, Mini Pro seems to have and Full MT controller (cypress truetouch gen 3).

so there is 1-3 step to get multitouh work on it :
1-change driver by patching or modifying kernel
2-maybe patch Runtimes, libraries and framework if actual versions don't support MT (depend of what does SE developpers)
3-maybe change cypress PSoc firmware if actual don't support multitouch


the paths and files that maybe will interest us :

/sys/bus/serio/
/system/etc/ts_fw_update.sh
/system/etc/firmware/cy8_truetouch_jtouch.hex
/system/etc/firmware/cy8_truetouch_tpk.hex

maybe an custom ROM over actual kernel (customised) is the best way to got it work until bootloader is cracked,but it's not that simple to do it.
everyone can help, we all waiting for you, yes you.
26th November 2010, 09:16 PM |#8  
SRT_'s Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
So, the digitizer is capable of handling even more than 2-point multitouch?

Unfortunately, I'm not a dev, so I can't help out with the drivers...

Just thought I could give some light to the situation, I happened to bump on that teardown before reading your thread...

So, is waiting for someone to tweak the kernel all we can do now?
26th November 2010, 10:23 PM |#9  
OP Senior Member
Thanks Meter: 57
 
Donate to Me
More
normaly true touch gen 3 is natively "multipoint capable" except if SE tweaked the firmware and remove the feature.
To improve the driver may be the hardest part of the work.
modifying kernel by "insmod" is quite easy but may be Insufficient for what we attempte to do.

Cracking the Bootloader is the best way so we can put our own kernel version, tweaked as we want.
29th November 2010, 04:52 PM |#10  
Senior Member
Thanks Meter: 12
 
More
Generation 3 TrueTouch Solutions

> Multi-Touch All-Points Touchscreen Solution with unlimited touches
> TrueTouch™ family’s newest product delivering unparalleled performance
> Critically acclaimed by many large OEM customers
> Ability to track movement of individual fingers
> Best-in-class average power consumption, scan time, refresh rate and accuracy
> Provides the most flexible user-interface design solution
from their website
http://www.cypress.com/?id=1938
SE is stupid why buyin' gen 3 if they don't wanna include multitouch?
29th November 2010, 10:28 PM |#11  
SRT_'s Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Quote:
Originally Posted by axy_david

Generation 3 TrueTouch Solutions

> Multi-Touch All-Points Touchscreen Solution with unlimited touches
> TrueTouch™ family’s newest product delivering unparalleled performance
> Critically acclaimed by many large OEM customers
> Ability to track movement of individual fingers
> Best-in-class average power consumption, scan time, refresh rate and accuracy
> Provides the most flexible user-interface design solution
from their website
http://www.cypress.com/?id=1938
SE is stupid why buyin' gen 3 if they don't wanna include multitouch?

Welcome to the wonderful world of Sony Ericsson...
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
dualtouch, hi can u help me?, multitouch

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes