FORUMS
Remove All Ads from XDA

[VIDEO]Tutorial on reflashing on LG,Android or download mode

59 posts
Thanks Meter: 7
 
By Lacokako, Member on 21st December 2010, 08:05 PM
Post Reply Email Thread
I made this video because a lot of people are having problems on re-flashing after they get an error on the KDZ Updater.
Sorry for my English I like Spanish better.

Click here!

----------------Tutorial----------------------
So you've managed to get stuck in some sort of unforgiven error or logo...
Here's the step by step on how to re-flash your LG GT540 if it isn't getting recognized in Download Mode.
Step 1-. Disconnect your Phone from your PC and pull off the battery, sim card and Micro SD.


Step 2-. Connect the phone to your PC. (You should see a animation.)


Step 3-. Go to your Device Manager (Start -> right click on "My Computer" -> Manage -> Device Manager) [This is for windows XP]




Step 4-. Search for modem, click on the plus sign and then right click on LGE Android USB Modem and disable it. (When asked just press Yes)


Step 5-. Open up your KDZ_FW_UPD.exe (I use the english one) and load it with the KDZ file you want to flash.


Step 6-. Click on Launch Software Update (It should start flashing)


Step 7-. ????
Step 8-. Profit.
The Following 2 Users Say Thank You to Lacokako For This Useful Post: [ View ] Gift Lacokako Ad-Free
 
 
21st December 2010, 08:30 PM |#2  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Your clip is difficult to see.Can you remake a new clip?And are you successful to reflash?
21st December 2010, 09:03 PM |#3  
OP Member
Flag Tijuana
Thanks Meter: 7
 
More
Quote:
Originally Posted by dragon291188

Your clip is difficult to see.Can you remake a new clip?And are you successful to reflash?

I can't make it any more clearer, this camera sucks
But i can make a step by step tutorial with Images...

And yes i did re-flash.
25th December 2010, 07:14 PM |#4  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by Lacokako

I can't make it any more clearer, this camera sucks
But i can make a step by step tutorial with Images...

And yes i did re-flash.

Thank you very much. But i have another question? Can i update rom when disable LGE virtual modem(in the case, the phone works normally)?
25th December 2010, 07:55 PM |#5  
OP Member
Flag Tijuana
Thanks Meter: 7
 
More
Quote:
Originally Posted by dragon291188

Thank you very much. But i have another question? Can i update rom when disable LGE virtual modem(in the case, the phone works normally)?

yes.
10char
27th December 2010, 09:05 PM |#6  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
For some reason my phone doesn't give a little animation when i plug the USB port into it, although it does go straight to download mode. Also when the upgrade is starting after about 5 minutes I'll get this following log

Quote:

[R&D Test Tools Log File]

20:59:03 : Launching SW update
20:59:03 : Unpacking KDZ
20:59:16 : KDZ file extraced
20:59:19 : Files were extracted.
20:59:19 : LGMobileDL Load.
20:59:19 : Port = -1
20:59:19 : Connecting to phone
20:59:29 : Check Phone mode = 1
20:59:47 : Phone type check.......
20:59:51 : LGMobileDL.DLL Loading....
20:59:51 : _SetAuthMark Fail
20:59:51 : AuthMark°¡ Á¤È®È÷ Phone¿¡ Write µÇÁö ¾Ê¾Ò½À´Ï´Ù!
20:59:51 : _SetAuthMark Fail
20:59:51 : LoadCDMAPhoneData() Error
20:59:51 : _DetachDLL Call
20:59:51 : _DetachDLL Call End
20:59:51 : Param : Path = C:\ProgramData\LGMOBILEAX\Phone\DZ_GT540AT-00-V20d-BAL-XXX-DEC-02-2010.dz
20:59:51 : Param : moduleDir =
20:59:51 : Param : waitTime = 0
20:59:51 : Param : UsbHighSpeed = 1
20:59:51 : Param : PhoneMode = 1
20:59:51 : Param : BinVersion = V20D_00
20:59:51 : Param : AuthMark = 0
20:59:51 : Call fn_StartUpgrade
21:00:23 : Smart : wParam = 3, lParam = 0
21:00:23 : Smart : wParam = 205, lParam = 0

Then a parameter error, someone please help?
28th December 2010, 05:57 AM |#7  
Member
Flag Tegucigalpa
Thanks Meter: 0
 
More
Hola man Gracias por ayudar por el tuto, logre reflash mi GT540 pero tengo un problema, no me aparece el Logo de LG ni el de android, y pues entra al cell pero sale un monton de mensajes por ejemplo "the process com.android.calendar has stopped unexpectedly"
entonces que me podes recomendar, el telefono lo adquiri ayer y por darle upgrade con el programa que te daba en la pagina de lg se me congelo en mi pc entonces me salio el mensaje de "Download Mode" y alli se reinicio la maquina y usaba windows 7.
mi pregunta es despues de hacer el reflash que necesito hacer para dejarlo normal?
otra cosa con respecto con el logo de inicio de LG y el de android que no me aparece que tengo que hacer?

gracias por la ayuda
28th December 2010, 06:44 AM |#8  
OP Member
Flag Tijuana
Thanks Meter: 7
 
More
Mira, yo te recomiendo usar otro firmware por ejemplo el V20D Baltic o el ruso con fastboot.

Aqui mismo los puedes encontrar.
The Following User Says Thank You to Lacokako For This Useful Post: [ View ] Gift Lacokako Ad-Free
30th December 2010, 10:19 AM |#9  
Member
Flag Tegucigalpa
Thanks Meter: 0
 
More
hola man de nuevo pues hoy estaba probando hacer el app2sd, pero el telefono me quedo super lento y decidi en hacer cambio de firme con el que me recomendaste resulta que empeze a upgrade y me tiro un error de Wparam 100 Lparam 500 y no se que es y no me deja actualizarlo tenes alguna idea?
30th December 2010, 04:08 PM |#10  
OP Member
Flag Tijuana
Thanks Meter: 7
 
More
Pues a mi cuando me daba errores era causa de un firmware, lo cambie por otro y listo.

Yo tengo este:
Code:
http://narod.yandex.ru/disk/26353475000/20B_CIS.zip
o puedes utilizar alguno de estos.
Code:
http://csmg.lgmobile.com:9002/swdata/WEBSW/GT540/ABALBK/V20D_00/V20D_00.kdz
Code:
http://csmg.lgmobile.com:9002/swdata/WEBSW/GT540/ABALBK/V20B_00/V20B_00.kdzp
30th December 2010, 06:14 PM |#11  
Member
Flag Tegucigalpa
Thanks Meter: 0
 
More
hola man pues mira de varios intentos logre recuperar al firmware que tenia pero se supone lo flashie con el V20B pero cuando verifico es la misma configuracion que tenia antes de flashearlo. algo hice mal que me puedes recomendar bueno realmente soy nuevo en esto. y aun el logo de LG ni el logo de android puedo ver al iniciar el telefono
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes