FORUMS
Remove All Ads from XDA

enable some hidden system setting

11 posts
Thanks Meter: 10
 
By jerry101, Junior Member on 3rd February 2011, 06:18 PM
Post Reply Email Thread
root gen8
create a file "local.prop" at /data/
add follow line.

ro.board.light_sensor=yes
(enable light sensor again!)

ro.board.has_buttonbar=no
(hidden button bar!all button will go to notification bar and "button mode" still work! can solve some touch problem when playing game)

connection.concurrent=90
(internet connect?.)

ro.HOME_APP_ADJ=1
(fix home lag)

ro.FOREGROUND_APP_MEM=1536
(solve some auto-close problem)

dalvik.vm.execution-mode=int:fast
(i try to close jit.flash play more smooth.you can try it)

some danger setting
ro.board.has_soft_keys
(if you say "yes",touch screen will wrong and all button disappear)

ro.board.desktop_experience
(if it set no,system will slower)

(some unknown setting)
ro.board.display_portrait
ro.board.rotation_landscape
ro.board.rotation_portrait
ro.board.touchpad_press_thresh
ro.board.touchpad_click_thresh

need reboot to make it works
The Following 7 Users Say Thank You to jerry101 For This Useful Post: [ View ] Gift jerry101 Ad-Free
 
 
3rd February 2011, 06:22 PM |#2  
wdl1908's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 157
 
More
have you tested any of these?
3rd February 2011, 06:28 PM |#3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 10
 
More
yes. i can hidden button bar now~
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	fb-20110204-011057.jpg
Views:	2600
Size:	32.4 KB
ID:	507960  
3rd February 2011, 06:30 PM |#4  
wdl1908's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 157
 
More
Quote:
Originally Posted by jerry101

ro.board.has_buttonbar=no
(hidden button bar!all button will go to notification bar and "button mode" still work! can solve some touch problem when playing game)

Nice one this works it's pitty the notification bar increased it size to double height.

But yeah it could solve some problems.
3rd February 2011, 06:46 PM |#5  
wdl1908's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 157
 
More
What device do you have? Mine is an A101IT

These I don't have

ro.board.rotation_landscape
ro.board.rotation_portrait

from init.A101IT.rc

Code:
    # rotation values are (anticlockwise) :
    # 0 for 0 degree
    # 1 for 90
    # 2 for 180
    # 3 for 270
    #  (must be in sync with frameworks/base/core/java/android/view/Surface.java) 
    setprop ro.board.display_portrait 3
3rd February 2011, 07:01 PM |#6  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
If the notification bar was the same size as it was before, I would root my device and enable that in a heartbeat!
3rd February 2011, 07:23 PM |#7  
OP Junior Member
Thanks Meter: 10
 
More
Quote:
Originally Posted by wdl1908

What device do you have? Mine is an A101IT

These I don't have

ro.board.rotation_landscape
ro.board.rotation_portrait

from init.A101IT.rc

Code:
    # rotation values are (anticlockwise) :
    # 0 for 0 degree
    # 1 for 90
    # 2 for 180
    # 3 for 270
    #  (must be in sync with frameworks/base/core/java/android/view/Surface.java) 
    setprop ro.board.display_portrait 3

i find it from other rc file,but i don't know how it work
3rd February 2011, 11:22 PM |#8  
Senior Member
Thanks Meter: 15
 
More
I tried the hidden buttons but when I booted Terminal everything was covered haha, NooOooOoo I liked the hidden buttons
4th February 2011, 12:20 AM |#9  
nam265's Avatar
Member
Thanks Meter: 10
 
More
portrait mode by default???
(some unknown setting)
ro.board.display_portrait

Seems like setting this to =yes may give us default portrait mode.

Sometimes when i do reading i want to lock the rotation... but by doing so i'll be forced to be in landscape.



I'll root my Archos70 when i get home from work and test these settings out...

I'm really interested in putting the menu to the top instead of the side...

I wonder how it looks like when u put the archos in portrait...
4th February 2011, 12:25 AM |#10  
Member
Thanks Meter: 17
 
More
wow, can't wait to hide that soft buttons when I get home....thank you.
4th February 2011, 01:56 AM |#11  
Senior Member
Thanks Meter: 17
 
More
WORKS
Hidden buttons works great....now just gotta get the notification bar moved to the bottom....

Note...need someway to "show" buttons or taskbar...button savior works, but not perfectly....
The Following User Says Thank You to fuzzer For This Useful Post: [ View ] Gift fuzzer Ad-Free
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes