FORUMS
Remove All Ads from XDA

Not able to connect my phone in switch off mod

27 posts
Thanks Meter: 0
 
By Sp5297, Junior Member on 9th January 2017, 06:29 PM
Post Reply Email Thread
Hello,
I had some issues in phone and had to wipe all the data in it (from recovery mode) with the thought of flashing the firmware after cleanup. The only way i know to flash this firmware is by SP flash tool and here's the issue!! the phone wont connect to the pc in switch off mode which is a need of the process. I've gone through a lot of forums on different websites including this (I asked for the issue on forum but didnt get any help), a lot of forums start from after the mt65xx preloader shows in the device manager.
The things i've tried are deleting the drivers of MTK device(The only thing available related to this phone) from my pc with the help of USB Deview , Tried pressing volume up button while connecting the phone(Without battery) to pc and even inserting the battery just after connection.
Any help would be grateful..Thanks!!
P.s- Unfortunately usb debugging is off in the phone
11th January 2017, 06:48 AM |#2  
Sachin's Avatar
Recognized Contributor
Nowhere
Thanks Meter: 3,120
 
More
Quote:
Originally Posted by Sp5297

Hello,
I had some issues in phone and had to wipe all the data in it (from recovery mode) with the thought of flashing the firmware after cleanup. The only way i know to flash this firmware is by SP flash tool and here's the issue!! the phone wont connect to the pc in switch off mode which is a need of the process. I've gone through a lot of forums on different websites including this (I asked for the issue on forum but didnt get any help), a lot of forums start from after the mt65xx preloader shows in the device manager.
The things i've tried are deleting the drivers of MTK device(The only thing available related to this phone) from my pc with the help of USB Deview , Tried pressing volume up button while connecting the phone(Without battery) to pc and even inserting the battery just after connection.
Any help would be grateful..Thanks!!
P.s- Unfortunately usb debugging is off in the phone

Hi, is your device completely dead? Or it boots?

If your device's is alive, get sprout4 Stock Rom and flash it via custom recovery like Philz or TWRP!
11th January 2017, 01:09 PM |#3  
Sp5297's Avatar
OP Junior Member
Flag In the boss' cabin
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by sachin n

Hi, is your device completely dead? Or it boots?

If your device's is alive, get sprout4 Stock Rom and flash it via custom recovery like Philz or TWRP!

Hello, thanks for the support
The phone boots and get into a bootloop, as i mentioned that i wiped the data out, and i can enter in recovery mode but not in fastboot (maybe coz usb debugging is off).
I had no idea about sprout4 and that android one devices have common ROM and recoveries !!!!
I have found my device listed on this page but how do i flash recovery in my phone? The way i know is through ADB and that wont work.
I would like to know if theres any other way to do it .
Thanks!!
11th January 2017, 01:19 PM |#4  
Sachin's Avatar
Recognized Contributor
Nowhere
Thanks Meter: 3,120
 
More
Quote:
Originally Posted by Sp5297

Hello, thanks for the support
The phone boots and get into a bootloop, as i mentioned that i wiped the data out, and i can enter in recovery mode but not in fastboot (maybe coz usb debugging is off).
I had no idea about sprout4 and that android one devices have common ROM and recoveries !!!!
I have found my device listed on this page but how do i flash recovery in my phone? The way i know is through ADB and that wont work.
I would like to know if theres any other way to do it .
Thanks!!

Oww, that's cool bruh.

Hang on, I'll link you a Sprout4 Full stock ROM [latest one]
All you need to do is, just enter into recovery mode then wipe everything except micro SD, flash the given Rom zip, give few minutes, once the Flashing done, reboot!

Edit - Rom Link - https://www.androidfilehost.com/?fid=24686681827315150

*.Note that, all the sprout4 roms compatible with each other, so just download the zip, put it to your SD, reboot recovery, wipe all [Wipe system, data. except SD card ], flash that zip, reboot!

No need for ADB stuffs.
11th January 2017, 01:32 PM |#5  
Sp5297's Avatar
OP Junior Member
Flag In the boss' cabin
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by sachin n

*.Note that, all the sprout4 roms compatible with each other, so just download the zip, put it to your SD, reboot recovery, wipe all [Wipe system, data. except SD card ], flash that zip, reboot!

urgh... Stock recovery doesnt show 'install from sd card'. The only options visible are apply update from sdcard , ..from adb, wipe data/factory reset, wipe cache.
thanks!
11th January 2017, 01:35 PM |#6  
Sachin's Avatar
Recognized Contributor
Nowhere
Thanks Meter: 3,120
 
More
Quote:
Originally Posted by Sp5297

urgh... Stock recovery doesnt show 'install from sd card'. The only options visible are apply update from sdcard , ..from adb, wipe data/factory reset, wipe cache.
thanks!

Lolwut? :/

You were on stock recovery!!!
Deym, I thought you were on Custom Recovery like Philz or TWRP!

So now, @Sp5297... Your device is just bootlooping? And before this had took place, you were on stock Rom right? What was the build number?
11th January 2017, 01:41 PM |#7  
Sp5297's Avatar
OP Junior Member
Flag In the boss' cabin
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by sachin n

Deym, I thought you were on Custom Recovery like Philz or TWRP!

Oops, i thought i asked for how to flash em!!
Well, whats next now!!
11th January 2017, 01:47 PM |#8  
Sachin's Avatar
Recognized Contributor
Nowhere
Thanks Meter: 3,120
 
More
Quote:
Originally Posted by Sp5297

Oops, i thought i asked for how to flash em!!
Well, whats next now!!

Err... I misread that, pardon me.

AFAIK, if you wipe data / factory reset from stock recovery, then that's not at all an issue, just reboot the device that's gonna work.

You can't i guess, fastboot / ADB modes requires theyve to enabled from settings /developer option. So it was looping / you can't do that either.

First tell me what build you were on before this took place.
Flashing the very next OTA[prior to that] via stock recovery will works sometimes.
3rd March 2018, 01:24 PM |#9  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
@saichin n I have the same problem with my phone, I tried to use sp frashtool but as sp5297 the phone doesn't connect with the pc (it connects only when i do apply update from ADB). When i plug in the pc without battery it's just dead. My mobile is Karbonn Sparkle V

Edit: It started to bootloop me when i tried to start a game (soccer stars official). When i start it it just crashed the UI and i restarted it via power button
7th February 2019, 06:22 PM |#10  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Hi bro. I have the same prob with my Karbonn Sparkle v (Not rooted) with 6.0.1/MOB31E
Hi bro. I have the same prob with my Karbonn Sparkle v (Not rooted) with 6.0.1/MOB31E . I am stuck at bootloop too and cant flash any roms as it errors that earlier version can not be flashed or so. I am not able to connect my fone to PC as well, its not detecting, Can I flash anything from SD Card ( as in recovery it gives option to update from Sd Card). I have tried factory reset, cache cleaning but nothing wokred. could you please advise me on this??? appologise, not sure where to write my query, as i just joined today.
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes