8 pro bluetooth issue fix

Search This thread

Smittyzz

Senior Member
Sep 16, 2011
422
64
Second 8 pro I've owned this far.
This one is much snappier and I love it but as soon as I connected my bluetooth headphones and wasn't playing sound through then I noticed an issue...
After a minute or 2 of no signal(sounds) coming throughout the headset it will cycle a disconnect and quick reconnect following a final disconnect after 10 more seconds. This can be cancelled by making a sound go through the headphone ie music/notification...
I tried all the tricks online for all the bluetooth issues for most oneplus phone's to no avail.

Simple fix:
Headset settings, shut off phone calls. No more disconnecting ☺️
 

Smittyzz

Senior Member
Sep 16, 2011
422
64
What headset? Or is this on multiple?
Savfy Bluetooth 4.2 mini headphones
Android 11 like .5.5 or something.
Stock but rooted, this 8 pro is a totally different animal then my last one the last one never disconnected like this one but it did run what felt was sluggish
What firmware? Are you using a ROM or custom kernel.
 

dladz

Senior Member
Aug 24, 2010
14,985
5,340
Liverpool
Huawei Watch 2
OnePlus 10 Pro
Stock everything not sure it could be the boot image but I have no issues otherwise
Stock everything?

Not rooted then.

Hmmm, strange.

Change the Bluetooth codec in development options.. Reboot between testing.

No idea otherwise.

PS: you could unlock the bootloader (it's reversible) then flash Evo X, I have that installed and it's been amazing

Could be a power setting / feature that's malfunctioning
 

Smittyzz

Senior Member
Sep 16, 2011
422
64
Stock everything?

Not rooted then.

Hmmm, strange.

Change the Bluetooth codec in development options.. Reboot between testing.

No idea otherwise.

PS: you could unlock the bootloader (it's reversible) then flash Evo X, I have that installed and it's been amazing

Could be a power setting / feature that's malfunctioning
Rooted like I said it could be my boot.. otherwise I'm stock oos stock kernel but rooted heavily it hasn't been an issue and I am not sure on codec I can try that
But hasn't been an issue
And I'm sticking with stock I have this phone dialed in perfectly
 

dladz

Senior Member
Aug 24, 2010
14,985
5,340
Liverpool
Huawei Watch 2
OnePlus 10 Pro
Rooted like I said it could be my boot.. otherwise I'm stock oos stock kernel but rooted heavily it hasn't been an issue and I am not sure on codec I can try that
But hasn't been an issue
And I'm sticking with stock I have this phone dialed in perfectly


Your post was merged with mine..didnt see the root part.

Then I'd stick with my initial post of it being the boot image.
 
  • Like
Reactions: Smittyzz

majedalanni

Senior Member
Jun 5, 2007
156
23
OnePlus 8
OnePlus 8 Pro
I have the issue with My Tesla with oss 10, 11 and 12 but nothin in oss9 if I need only phone calls going through Tesla and turn off media the Bluetooth keep bouncing and driving me crazy. Anyone know to fix it please
 

Sanchogpm

Member
Dec 3, 2022
5
0
OnePlus 8 Pro
Всем привет! Столкнулся с такой проблемой блютуса, могу пользоваться в верхней шторке, но если я хочу зайти в настройки блютуза, меня выкидывает на главный экран и пишет ошибку приложения "настройки беспроводной сети". Эта ошибка появляется и тогда, когда я хочу отправить по блютуз любой файл из галереи или из проводника. Через любые другие сторонние блютуз приложения, скачанные с Google Play, тоже не могу зайти в настройки блютуз.
 

Sanchogpm

Member
Dec 3, 2022
5
0
OnePlus 8 Pro
1000000507.jpg
 

Sanchogpm

Member
Dec 3, 2022
5
0
OnePlus 8 Pro
Очистка кеша или удаление приложения и данных блютуз не работает. Хотелось бы обойти без сброса к заводским настройкам. эта проблема появилась после последнего недавнего обновления.
 

Sanchogpm

Member
Dec 3, 2022
5
0
OnePlus 8 Pro
Clearing the cache or deleting application and bluetooth data does not work. I would like to bypass without resetting to factory settings. this problem appeared after the last recent update.
 

Top Liked Posts

  • There are no posts matching your filters.
  • 1
    Rooted like I said it could be my boot.. otherwise I'm stock oos stock kernel but rooted heavily it hasn't been an issue and I am not sure on codec I can try that
    But hasn't been an issue
    And I'm sticking with stock I have this phone dialed in perfectly


    Your post was merged with mine..didnt see the root part.

    Then I'd stick with my initial post of it being the boot image.