• Introducing XDA Computing: Discussion zones for Hardware, Software, and more!    Check it out!

AAWireless - General discussion and support

Search This thread

ekraus50

New member
Sep 11, 2021
4
1
Well it was a nightmare to get it to work when I first got it a couple of months ago.
then a couple of days ago it would not connect for several minutes. Now it wont connect at all. Where do you get support?
 
  • Like
Reactions: AndrewShahoff

saclefr

New member
Oct 2, 2012
4
0
Hello, how your aawireless reacts when you start the car while you have one pending communication ?
For me I have a question to move the call to the car, but I doesn't work, the call remains on the phone. And worse : after the call, the music remains on the phone too.
The solution is easy : unplug and replug the aawireless (not to do during a call)

Do you have the same ?

Without the aawireless, so when I connect the phone directly to the car, I don't have the issue.
 

bartvincke

Member
Nov 9, 2010
17
1
AAwireless on a samsung s10 and peugeot 2019 model, latest aawireless FW

setting up was quite easy and basically was just following the instructions from the app on the phone
reconnecting is flawless and fast

overal use is good except for 1 thing: when using gps ( waze ) and spotiy, the spotify sound becomes very distorded (temp) whenever waze says something. it's extremely annoying up to the point I'm reconnecting the cable again now until hopefully a fix comes out.

also ( not AA wireless related immediately ) , my car's build in wireless charger barely keeps up with the power drain when using AA through AAWireless.
On cable this is of course no issue and charges the phone normally.
 

1qazwsx4

Senior Member
Sep 19, 2011
502
289
New Zealand
Posted via Indiegogo and thought I would post here too. Glad to hear you’ve managed to move forward with production again. I’m not asking for an ETA – more of a timeline, do you have an idea when there will be updates to the firmware/app for those who have received their devices? I understand you want to get devices shipped but if you are amongst the group that has bugs/issues with the current firmware, this device is pretty much being used as a paperweight. Once again, I'm not trash talking this device because I love it while it works but some transparency on the development side would be nice since we only hear about the manufacturing side on Indiegogo
 

TheTen

Senior Member
Jan 23, 2008
57
4
Could use some input…

Received my unit a good few weeks ago. I’m running a SEAT Alhambra UK late 2015 with FULLLINK. Head unit device p/n is 7N5035680A with hardware H20 software 0240 and nav database 6P0919866.

I can pair Samsung NOTE 10+ to the AAwireless and connect through app, updated firmware, can change settings and initiate reboot.

On connecting to the AAwireless the phone attempts to open AndroidAuto which pops up as a notification ‘scanning’ for a connection that never gets made. The AAwireless just never seems to connect to the head unit.

I’ve tried three usb c cables that all work direct with the phone. I just get constantly flashing blue LED. Out of hundreds of reconnection, wipe data and re-pair, reset button, usb config changes just TWICE did I get a brief acknowledgement of USB device on the head unit and that was ’device not recognised.’

Nothing gets the thing working.

To be fair, I know support are busy… but…

I reached out to email support and just got several rounds of ‘in theory it should work’, lots of ‘try resets/delete cache and data/re-pair/usb modes but nothing works….and then support just left me there at ‘if it isn’t going to work I’ll just have to sell it on eBay with the caveat that it doesn’t work on an Alhambra 2015…’ with a virtual shrug and absolutely zero emphatic help to get it working or even test for a faulty unit.

So I’m less than impressed.

Does anyone have it working on a similar late 2015 VAG system?
 

vetol

New member
Sep 21, 2021
4
0
Hi to all of you! I have Nissan Qashqai and car was manufactured in this March. I've tried everything to use AAwireless in my car but without any success.

One of the members also have Nissan Qashqai and he have managed to get thing going. I also used his method but without result. He have connected some USB hub to the car and than AAWireless to that hub, that's the only thing that I didn't do. Maybe that could be the problem? I'm really trying everything to try to bring AAWireless to life in my car. :)

I have recorded a video and maybe some of you can tell me what else should I try to do:

My phone is Samsung Note 9. I also tried with LG G7.

At the one point in the middle of video while I was trying to use Android auto from car screen I forgot that because of cleared cache I need to click on my phone to accept everything. Also day before recording video I did the same thing but first I connected phone with cable to enable everything in Android Auto and delete cache etc.

It looks quite similar as a problem that TheTen described.

Thank you.
 

Snirpo

Senior Member
Jan 23, 2007
160
213
Hi to all of you! I have Nissan Qashqai and car was manufactured in this March. I've tried everything to use AAwireless in my car but without any success.

One of the members also have Nissan Qashqai and he have managed to get thing going. I also used his method but without result. He have connected some USB hub to the car and than AAWireless to that hub, that's the only thing that I didn't do. Maybe that could be the problem? I'm really trying everything to try to bring AAWireless to life in my car. :)

I have recorded a video and maybe some of you can tell me what else should I try to do:

My phone is Samsung Note 9. I also tried with LG G7.

At the one point in the middle of video while I was trying to use Android auto from car screen I forgot that because of cleared cache I need to click on my phone to accept everything. Also day before recording video I did the same thing but first I connected phone with cable to enable everything in Android Auto and delete cache etc.

It looks quite similar as a problem that TheTen described.

Thank you.
Please follow these instructions: https://cpeb.freshdesk.com/support/...evice-never-connects-and-keeps-blinking-green to make sure everything is reset to initial state.

Make sure you're on the newest firmware, and make sure USB mode is on "default". Then it should work.
The USB hub "workaround" was not really a solution. "Default" USB mode is the key for (some) Nissan's.
 

vetol

New member
Sep 21, 2021
4
0

TheTen

Senior Member
Jan 23, 2008
57
4
Could use some input…

Received my unit a good few weeks ago. I’m running a SEAT Alhambra UK late 2015 with FULLLINK. Head unit device p/n is 7N5035680A with hardware H20 software 0240 and nav database 6P0919866.

I can pair Samsung NOTE 10+ to the AAwireless and connect through app, updated firmware, can change settings and initiate reboot.

On connecting to the AAwireless the phone attempts to open AndroidAuto which pops up as a notification ‘scanning’ for a connection that never gets made. The AAwireless just never seems to connect to the head unit.

I’ve tried three usb c cables that all work direct with the phone. I just get constantly flashing blue LED. Out of hundreds of reconnection, wipe data and re-pair, reset button, usb config changes just TWICE did I get a brief acknowledgement of USB device on the head unit and that was ’device not recognised.’

Nothing gets the thing working.

To be fair, I know support are busy… but…

I reached out to email support and just got several rounds of ‘in theory it should work’, lots of ‘try resets/delete cache and data/re-pair/usb modes but nothing works….and then support just left me there at ‘if it isn’t going to work I’ll just have to sell it on eBay with the caveat that it doesn’t work on an Alhambra 2015…’ with a virtual shrug and absolutely zero emphatic help to get it working or even test for a faulty unit.

So I’m less than impressed.

Does anyone have it working on a similar late 2015 VAG system?
Anyone?

Bit like AAwireless’s support…

Tumbleweed?
 

Genebaby

Senior Member
Dec 11, 2013
715
89
It's working in a lot of VAG systems, not sure about a SEAT system from 2015, but it works on VAG, there are a lot of VAG cars out there.

The ONLY thing going wrong with my system now is the Google Assistant voice not always being heard and I think it's a VAG thing. Been driving the wife's Mitsubishi and it's always fine on hers, when you summon Google, you can hear the voice, but it's a crap shoot in my car.

I updated my car to 1.7 yesterday (was very smooth and easy to do while in the car) and went for a drive. Three for three this time I couldn't hear Google speak. Possibly worse than before in that regard, otherwise still fine.

We are in lockdown so not driving as much, and as mentioned, been driving the wife's car when I do go out and realised hers seems to be fine, fine with the Google voice.

I did try using Direct and MPT modes again but no difference in my car.

Does anybody else have this, maybe in a VAG car?
 

Top Liked Posts

  • There are no posts matching your filters.
  • 3
    I wanted provide an update on this to see if anyone has any idea. I ended up downgrading the firmware on my cars head unit to the version that was working perfectly previously. I still have the same situation. Using a cable to my phone AA works perfectly. Using the AAwireless device, my phone connects and prompts me to open AA on my cars head unit however the icon to click on the head unit screen is not there. This behaviour only happens when using the AAWireless device. I am thinking now this is a Android 12 issue and perhaps something updated on my phone around the same time the firmware in my car was updated. Is there anything I should be doing to provide logs on this? There is not really an error I suppose on the AAwireless side but something seems to not communicating correctly. I will be testing on another car to see if the problem persists or not in the coming days.
    We have a support overload since Android 12, it ain't funny... Emil and myself have (almost) zero issues on our Pixel 6s. The only thing I experienced once or twice is Bluetooth cutting out on the Pixel, have to reboot the phone to get it to work again. Stuff is broken for sure... For some it works fine, for others with seemingly exact the same situation it does not. We're trying to find solutions, but we're already pretty overloaded with everything going on.
    2
    Wouldn't recommend downgrading your device (requires @Snirpo or another aawireless dev to do this) because then like me, you'll be stuck on firmware 1.5 with no explanation why someone people are on 1.7.1 and others are stuck on 1.5 and no option to update. I'm also a first gen aawireless AAWireless-eSs19MUQ
    Explanation: some batch 4 devices have been flashed with batch 3 firmware, and at this point we have no way to differentiate them from the backend automatically. So batch 1, 2 and 4 are save to update, batch 3 not, because it could also very well be an batch 4 device. It's causing havoc cause the backend is not really set up for this situation. For now we are only doing manual updates for batch 3 devices.
    2
    Hi !

    I got my AAWireless today. Updated to 1.7.1, and used it with a Pixel 6 Pro on a Hyundai Ioniq 2020 (with the April 2020 head unit SW update).

    It's working fine for ... a few minutes. Then it disconnects. I had about 4 or 5 disconnects on a 15mn trip today while using intermittently maps, spotify or both.

    When it happens, it looks like the LED stays blue, the head unit says the phone disconnected, the phone things AA is still on, and based on feedback from my passenger fiddling with the phone, AAWireless app on the phone still thinks it's connected to the device.

    If you wait long enough (a couple of minutes) it eventually comes back. That or disconnect/reconnect.

    All settings are default.

    Any suggestion ? I couldn't figure out what to do with the "debugging" mode... that said I'm a SW engineer so given instructions I can probably dig out logs etc...
    2
    Some info that may provide some insight to others. I'm using an Xiaomi note 9s (Curtana) and while running MIUI EU 12.5 I have issues with AAW after a call ends it plays through my phone's speakers instead of the headunit speakers. This is a well known bug from MIUI. I tried flashing a few different android 11-12 ROMs and ALL had issues with AAW from aosp ROMs to official lineage os (android 11) and gave up on the idea of a bug free experience.

    However, I flashed a build of MIUI EU 12.6 and I now have a BUG FREE EXPERIENCE of AAW - no dropping out, calls work without disconnecting/sound going through incorrect sources etc.

    My point being: this is XDA - we flash different ROMs some of which are buggy to high hell. If you're having issues with your phone and connections etc please try using a stable ROM or change your ROM to check if you have any luck connecting/resolving bugs. There are plenty of aftermarket ROMs here where android auto via USB functions great but wireless is bugged (looking at you lineage os) just my two cents
    2
    I have a Samsung s21 Ultra on the Android 12 beta. Everything works perfectly for me so far. I haven't seen the change your referring too though.
  • 30
    This thread is dedicated for AAWireless users.

    AAWireless is a device which allows you to transform your existing wired Android Auto compatible unit into a Wireless Android Auto unit.

    General chat, experience sharing and community support should be expected as well as support from the developers of the product: @Snirpo and myself.
    16
    I just want to leave a big THANK YOU for the developers! You invented a great product and do a great job here.

    Anyone who has ordered the product knows that it is a crowdfunding project, which may also have teething problems. I find it cheeky to get upset about problems, even though they are dealt with promptly here. What more should the distributors do than react to the problems here and offer solutions?

    I also have problems with the device, but I was helped quickly. Even if it takes a few days.

    Dear team: Keep up the good work!
    15
    We fixed the "VW Headunit crashing on skipping tracks" issue now completely. Confirmed it's a bug on the HU side, latency makes it worse. We will probably push a new firmware by the end of this week.
    I will also submit a bug report to Google, cause they can fix/workaround this issue as well for cabled users.
    14
    I've already waited patiently for delivery 3 months more than expected - I ordered In April and was coming in June but now that's looking like October. Now I read on the indiegogo forum that people in the UK are being charged an additional €27 by the Royal mail as the UK is now not in the EU.

    Hi Emil!
    Just received my AAWireless, and will plug in and test tonight. Love the packaging, looks great! However… Since it was shipped from Hong Kong I was forced to pay a rather substantial import fee and duties on this bad boy. I was under the impression that they would be shipped from within the EU? Is it stands now I’m EUR 27,00 poorer :(
    2 2
    https://www.indiegogo.com/individuals/24534862
    Emil Borconi-Szedressy 2 days ago
    PROJECT OWNER
    Looks like you are in the UK which is outside EU and also there is no way to pre-pay taxes with shipping company any more either....


    This is a crazy. An additional $10 was already taken for delivery and it was meant to ship from the EU. I suspect the units have been shipped by Royal Mail / Dutch post. The Royal Mail rips off people in the UK because they add another £11 in admin fees on top of the 20% VAT even though goods up to £135 should be exempt.
    See https://www.gov.uk/government/publi...s-goods-sold-to-customers-from-1-january-2021

    So not only has VAT been charged coming into the EU from China, it has also been charged coming into the UK ON TOP of the VAT already paid in the EU.

    This is just rubbish. What the guys need to do is either ship it from Hong Kong which can cost £0.20 (there are hundreds of chinese ebay and aliexpress sellers doing this already
    See http://www.vatfraud.org/blog/stop-s...ons-universal-postal-union-upu-terminal-dues/
    The $10 postage already taken should then be refunded.

    The other way round it is send the item from Hong Kong and to mark the item as a gift and providing it is below £39 there is NO VAT to pay and NO Royal mail admin fee. Actually as the original product was $57 - roughly £41.25 This wouldn't be a crime seeing as we have had to wait soo long. This could also mean the $10 delivery could be refunded

    The other way is to ship it via fedex and state the ex-vat cost coming from china and then add 20% vat that the developer should be paying to the UK HMRC.

    Sadly if that doesn't take place, EVERYONE IN THE UK will feel ripped off because of the poor delivery and poor choices made by the developers.

    Cheers
    Disgruntled in the UK

    First of all, your item wasn't shipped yet since in the June batch, so you could have not payed anything for shipping. Secondly, UK is outside the EU, there was a vote about this in 2016, so it doesn't matter if the package comes from EU or from HK or from US, it is treated the same, it's an import. If we import it from HK to EU, we will pay import VAT on the product, then when we send it to UK, we claim back that VAT and we should pay VAT in UK, since there is no more free trading between EU and UK.

    Up till recently there was a nice option, to pay VAT and Import duty up-front, when you ship to the UK, but this has been changed and now they requires business outside UK to register with HMRC and do HMRC feeling even if they are residing outside UK, a lot of red tape. Since crowdfunding is not a sale, we can still ship the units to UK, but not sure if we will be able to after the IndieGoGo campaign.

    We are also a EU registered company so we cannot (and will not take advantage) of any loop-holes in systems to sell at ridiculously / unrealistically cheap prices.

    About the user who paid 27 euros, it turned out that user is living in DK, but provided the address as UK so his package traveled the wrong way, hence the extra duties and surcharges.

    Not aware of other users from UK having to pay anything additional when they received the package.
    14
    Hello. What's new in 1.5?
    A full changelog for each release would really be appreciated :)
    Thanks for all the hard work!
    Yes, I'll write a full changelog next week from 1.0.0 to 1.5.0 and put it on GitHub + add a link in the app.