• Introducing XDA Computing: Discussion zones for Hardware, Software, and more!    Check it out!

AAWireless - General discussion and support

Search This thread

osm0sis

Senior Recognized Developer / Contributor
Mar 14, 2012
14,855
33,588
Halifax
GT-i9250
Nexus 7 (2013)
I have a perfectly working device on 1.6.0...
But I can't update to 1.7.1... Update always fails. Connected to PC, connected to other USB power source,...
Are you on the internal beta app? Updates with it seem kinda sketchy, especially via the pop-up dialogs. Either way, try latest stable app and latest internal beta to see if it helps.

I bet you've got that bug they fixed in 1.7.0 where the internal storage gets filled, so maybe it can't download the update? @Snirpo, any easy fix for that? Factory reset probably clears data if all else fails.

 
Last edited:

stan79

Senior Member
Dec 21, 2005
106
4
Nvidia Shield Tablet
OnePlus 5
Are you on the internal beta app? Updates with it seem kinda sketchy, especially via the pop-up dialogs. Either way, try latest stable app and latest internal beta to see if it helps.
Nope. The AA works fine with wired setup but not with AAwireless. I had tried at least 10 different cables including the original OnePlus and Xiaomi ones too.
 
Last edited:

huppejue

New member
Oct 18, 2021
4
0
Germany
Hi, this ist the Device Info
 

Attachments

  • IMG_20210702_154157.jpg
    IMG_20210702_154157.jpg
    3.1 MB · Views: 94

QuackVT

New member
Oct 19, 2021
1
0
Hi I got my unit in the mail today. I am not able to see it on Bluetooth or WiFi. Have tried a few different cables and also plugging in to laptop. All I get is a blinking green light on the back. Also have tried the reset button. When in the AAW app on my phone it just sits on searching for it. I am using a Pixel5 current on updates. Even when using laptop I see nothing when looking for a WiFi network or a Bluetooth device.

Any help would be appreciated thanks
 

hildemente

Member
Sep 20, 2018
21
12
Hi I got my unit in the mail today. I am not able to see it on Bluetooth or WiFi. Have tried a few different cables and also plugging in to laptop. All I get is a blinking green light on the back. Also have tried the reset button. When in the AAW app on my phone it just sits on searching for it. I am using a Pixel5 current on updates. Even when using laptop I see nothing when looking for a WiFi network or a Bluetooth device.

Any help would be appreciated thanks
I have exactly the same problem :mad:
 

MoodyStinson

New member
Oct 27, 2012
2
0
Hi all,

I have received my AAWireless device a few days ago but I cannot seem to make it work.

I have tested it with:
- 2 different cars : 2018 Seat Leon & 2018 Ford Galaxy
- 2 different phones : Oneplus 8T and Huawei P30
I also tried a hardware reset, with no luck.

When I connect to the AAWireless app, I enable wireless Android Auto and start the process but it fails/stays at the Step 3: Searching for AAWireless device...

On my Oneplus 8T it show a message saying the device cannot be found, and on the Huawei, the step 3 stays indefinitely.

After reading some of the responses out there, I have found on page 12 the LED codes and may have found out why it is not working: the device stays on solid green LED, and it seems like the status for solid green is "booting". This booting phase should complete in under 12 secondes but for me it stays forever.

Do you think my device is flawed? Do you have any suggestions?

Thank you for your help.
 

Snirpo

Senior Member
Jan 23, 2007
159
210
Hi I got my unit in the mail today. I am not able to see it on Bluetooth or WiFi. Have tried a few different cables and also plugging in to laptop. All I get is a blinking green light on the back. Also have tried the reset button. When in the AAW app on my phone it just sits on searching for it. I am using a Pixel5 current on updates. Even when using laptop I see nothing when looking for a WiFi network or a Bluetooth device.

Any help would be appreciated thanks

I have exactly the same problem :mad:
Please contact support at [email protected]
 

chrafffa

New member
Oct 19, 2021
1
0
That was my thought as well when I was able to reproduce it on another head unit.
Have you ever resolved this issue? My Sony XAV-AX100 and AAwireless restart every 5-15 seconds. Solid blue led into green blinking into solid blue and repeat. Seems like there there is to much load on the device which it cant handle or something.

Edit.: Well the Headunit doesnt restart. Its more like the AAwireless device restarts or AA on my phone (One Plus 8Pro).
 

stan79

Senior Member
Dec 21, 2005
106
4
Nvidia Shield Tablet
OnePlus 5
Have you ever resolved this issue? My Sony XAV-AX100 and AAwireless restart every 5-15 seconds. Solid blue led into green blinking into solid blue and repeat. Seems like there there is to much load on the device which it cant handle or something.

Edit.: Well the Headunit doesnt restart. Its more like the AAwireless device restarts or AA on my phone (One Plus 8Pro).
Same for me as well, it will disconnect and reboot. I got my AAwireless in Aug and another replacement unit as well. Both are unusable.

Don't think the set is a lemon but felt that I was conned into buying subpar product.

And the worst part is AAwireless will blame it on the cables (i tried more than 10 cables including the 2 cables that comes with the set plus 1 x original OnePlus cable and 1 x original xiaomi cable) and no solution from them at all.
 
Last edited:

bdalenoord

Member
May 15, 2010
10
0
Enschede
www.dalenoord.eu
Have you ever resolved this issue? My Sony XAV-AX100 and AAwireless restart every 5-15 seconds. Solid blue led into green blinking into solid blue and repeat. Seems like there there is to much load on the device which it cant handle or something.

Edit.: Well the Headunit doesnt restart. Its more like the AAwireless device restarts or AA on my phone (One Plus 8Pro).
I haven't really resolved it, it's just that the issue is less common for me. It can be every 5 minutes some rides, whereas on other moments I don't see a problem during an hour-long ride. Thusfar, for short rides I've been using AAWireless whereas when I know that I'll be driving for longer than about 30 minutes, I just plug in the phone.

I do understand from your message that wouldn't be an option, because every 15 seconds is too often to be able to use it at all...
 

Snirpo

Senior Member
Jan 23, 2007
159
210
Same for me as well, it will disconnect and reboot. I got my AAwireless in Aug and another replacement unit as well. Both are unusable.

Don't think the set is a lemon but felt that I was conned into buying subpar product.

And the worst part is AAwireless will blame it on the cables (i tried more than 10 cables including the 2 cables that comes with the set plus 1 x original OnePlus cable and 1 x original xiaomi cable) and no solution from them at all.
We are doing out best to support every HU possible, but this is not an easy task... It's your right to believe the product is subpar of course. The reason why we suggest to try different cables is because this is a general Android Auto problem. For situations where it really does not work at all for some reason, we also provide refunds.
 

stan79

Senior Member
Dec 21, 2005
106
4
Nvidia Shield Tablet
OnePlus 5
We are doing out best to support every HU possible, but this is not an easy task... It's your right to believe the product is subpar of course. The reason why we suggest to try different cables is because this is a general Android Auto problem. For situations where it really does not work at all for some reason, we also provide refunds.
Pls advise how the refund process. Thanks.
 

Snirpo

Senior Member
Jan 23, 2007
159
210
Pls advise how the refund process. Thanks.
I guess you already have a ticket. If so, you can just reply and you tried everything, but can't get it to work correctly and want a refund.

A small disclaimer: This is not a jail free card to just "try" the device. We have support to help solving issues and normally we also first swap the device if we think the problem is device related.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: festor and osm0sis

noctilion

Member
Oct 19, 2021
7
0
Hi all,
have someone try the new Xiaomi 11T with AAWireless or info where looking for information about the compatibility and if is working good?

Thanks a lot,
Salvo
 

Bunecarera

Senior Member
Mar 4, 2008
265
92
OnePlus 9 Pro
Are you on the internal beta app? Updates with it seem kinda sketchy, especially via the pop-up dialogs. Either way, try latest stable app and latest internal beta to see if it helps.

I bet you've got that bug they fixed in 1.7.0 where the internal storage gets filled, so maybe it can't download the update? @Snirpo, any easy fix for that? Factory reset probably clears data if all else fails.


mmm, it would be the first OTA update. So would be strange if storage was filled.

I'm not on the internal beta app. At least, I think not... I have not enrolled in any beta testing.
 

Top Liked Posts

  • There are no posts matching your filters.
  • 2
    I am sure everyone that works on this would like to hear something positive so I thought I would post a big thank you to the developers. I just received my second and third units as promised in October. Installed them in a Chevy and Mazda and they work perfectly out-of-the box

    I did update both to the new 7.1 as recommended.

    No issues. All good!

    (y)
    2
    Wouldn't recommend downgrading your device (requires @Snirpo or another aawireless dev to do this) because then like me, you'll be stuck on firmware 1.5 with no explanation why someone people are on 1.7.1 and others are stuck on 1.5 and no option to update. I'm also a first gen aawireless AAWireless-eSs19MUQ
    Explanation: some batch 4 devices have been flashed with batch 3 firmware, and at this point we have no way to differentiate them from the backend automatically. So batch 1, 2 and 4 are save to update, batch 3 not, because it could also very well be an batch 4 device. It's causing havoc cause the backend is not really set up for this situation. For now we are only doing manual updates for batch 3 devices.
    2
    I have a Samsung s21 Ultra on the Android 12 beta. Everything works perfectly for me so far. I haven't seen the change your referring too though.
    2
    Hi !

    I got my AAWireless today. Updated to 1.7.1, and used it with a Pixel 6 Pro on a Hyundai Ioniq 2020 (with the April 2020 head unit SW update).

    It's working fine for ... a few minutes. Then it disconnects. I had about 4 or 5 disconnects on a 15mn trip today while using intermittently maps, spotify or both.

    When it happens, it looks like the LED stays blue, the head unit says the phone disconnected, the phone things AA is still on, and based on feedback from my passenger fiddling with the phone, AAWireless app on the phone still thinks it's connected to the device.

    If you wait long enough (a couple of minutes) it eventually comes back. That or disconnect/reconnect.

    All settings are default.

    Any suggestion ? I couldn't figure out what to do with the "debugging" mode... that said I'm a SW engineer so given instructions I can probably dig out logs etc...
    1
    Hello, I recently got a new phone (Pixel 4XL > Pixel 6 Pro) and I can't get AA Wireless to connect to the new phone. It just keeps searching and never finds the dongle. I tried resetting it. And it seems to reboot but still blinks green (if I remember correctly it blocked blue when I connected to it me 4XL when I got it). Any ideas?

    Thanks!
  • 30
    This thread is dedicated for AAWireless users.

    AAWireless is a device which allows you to transform your existing wired Android Auto compatible unit into a Wireless Android Auto unit.

    General chat, experience sharing and community support should be expected as well as support from the developers of the product: @Snirpo and myself.
    16
    I just want to leave a big THANK YOU for the developers! You invented a great product and do a great job here.

    Anyone who has ordered the product knows that it is a crowdfunding project, which may also have teething problems. I find it cheeky to get upset about problems, even though they are dealt with promptly here. What more should the distributors do than react to the problems here and offer solutions?

    I also have problems with the device, but I was helped quickly. Even if it takes a few days.

    Dear team: Keep up the good work!
    15
    We fixed the "VW Headunit crashing on skipping tracks" issue now completely. Confirmed it's a bug on the HU side, latency makes it worse. We will probably push a new firmware by the end of this week.
    I will also submit a bug report to Google, cause they can fix/workaround this issue as well for cabled users.
    14
    I've already waited patiently for delivery 3 months more than expected - I ordered In April and was coming in June but now that's looking like October. Now I read on the indiegogo forum that people in the UK are being charged an additional €27 by the Royal mail as the UK is now not in the EU.

    Hi Emil!
    Just received my AAWireless, and will plug in and test tonight. Love the packaging, looks great! However… Since it was shipped from Hong Kong I was forced to pay a rather substantial import fee and duties on this bad boy. I was under the impression that they would be shipped from within the EU? Is it stands now I’m EUR 27,00 poorer :(
    2 2
    https://www.indiegogo.com/individuals/24534862
    Emil Borconi-Szedressy 2 days ago
    PROJECT OWNER
    Looks like you are in the UK which is outside EU and also there is no way to pre-pay taxes with shipping company any more either....


    This is a crazy. An additional $10 was already taken for delivery and it was meant to ship from the EU. I suspect the units have been shipped by Royal Mail / Dutch post. The Royal Mail rips off people in the UK because they add another £11 in admin fees on top of the 20% VAT even though goods up to £135 should be exempt.
    See https://www.gov.uk/government/publi...s-goods-sold-to-customers-from-1-january-2021

    So not only has VAT been charged coming into the EU from China, it has also been charged coming into the UK ON TOP of the VAT already paid in the EU.

    This is just rubbish. What the guys need to do is either ship it from Hong Kong which can cost £0.20 (there are hundreds of chinese ebay and aliexpress sellers doing this already
    See http://www.vatfraud.org/blog/stop-s...ons-universal-postal-union-upu-terminal-dues/
    The $10 postage already taken should then be refunded.

    The other way round it is send the item from Hong Kong and to mark the item as a gift and providing it is below £39 there is NO VAT to pay and NO Royal mail admin fee. Actually as the original product was $57 - roughly £41.25 This wouldn't be a crime seeing as we have had to wait soo long. This could also mean the $10 delivery could be refunded

    The other way is to ship it via fedex and state the ex-vat cost coming from china and then add 20% vat that the developer should be paying to the UK HMRC.

    Sadly if that doesn't take place, EVERYONE IN THE UK will feel ripped off because of the poor delivery and poor choices made by the developers.

    Cheers
    Disgruntled in the UK

    First of all, your item wasn't shipped yet since in the June batch, so you could have not payed anything for shipping. Secondly, UK is outside the EU, there was a vote about this in 2016, so it doesn't matter if the package comes from EU or from HK or from US, it is treated the same, it's an import. If we import it from HK to EU, we will pay import VAT on the product, then when we send it to UK, we claim back that VAT and we should pay VAT in UK, since there is no more free trading between EU and UK.

    Up till recently there was a nice option, to pay VAT and Import duty up-front, when you ship to the UK, but this has been changed and now they requires business outside UK to register with HMRC and do HMRC feeling even if they are residing outside UK, a lot of red tape. Since crowdfunding is not a sale, we can still ship the units to UK, but not sure if we will be able to after the IndieGoGo campaign.

    We are also a EU registered company so we cannot (and will not take advantage) of any loop-holes in systems to sell at ridiculously / unrealistically cheap prices.

    About the user who paid 27 euros, it turned out that user is living in DK, but provided the address as UK so his package traveled the wrong way, hence the extra duties and surcharges.

    Not aware of other users from UK having to pay anything additional when they received the package.
    14
    Hello. What's new in 1.5?
    A full changelog for each release would really be appreciated :)
    Thanks for all the hard work!
    Yes, I'll write a full changelog next week from 1.0.0 to 1.5.0 and put it on GitHub + add a link in the app.