after installing lineage 19 for micro G, oneplus 5t only boots in recovery

Search This thread

miclombardo

New member
Feb 10, 2016
3
0
Good evening dear members, I ask for your kind advice, as I have done something wrong to my Oneplus 5t.
I upgraded my Oneplus 5t with "lineage for microG" 19.1 (from lineage 18).
I had installed TWRP 3.5.0_9 (phone encrypted).
It booted fine the first time into system.
The problem arose after I tried to install Magisk 21.4 from TWRP.
Now the phone only boots in recovery, but it doesn't enter TWRP's menu. It stays on the first TWRP screen (where it shows the version number).
The good thing (I hope) is that I can enter fastboot mode.
I tried flashing TWRP again from fastboot to no avail.
I tried flashing boot.img from fastboot (taken from the original firmware), but still no luck.
Is there a way to install the original firmware from fastboot?
I think starting from scratch would be a step into the right direction.
Please give any suggestion which I fill follow to the letter.
Thank you, thank you, thank you!
 

miclombardo

New member
Feb 10, 2016
3
0
Hi. This is what I did:
I downloaded and installed original firmware through fastboot (fastboot was still on).
I also installed original recovery through fastboot.
After that my oneplus 5t was in stock condition, apart from the bootloader, which was unlocked.
After that I managed to install TWRP through fastboot, and then lineage 19.
The thing is that TWRP doesn't support lineage 19, for one reason or another. Or it could be the other way around (lineage 19 doesn't support TWRP). In any case I had a phone which would only go in fastboot mode.
At least I knew what to do, as I did it already: reinstall stock firmware and recovery.
Long story short, I installed LOS recovery and lineage 19, and everything works fine.
Thanks everyone, and especially thaidroid, for the support.
Have a nice day.
 
Last edited:

kirknado18

Senior Member
Oct 18, 2018
74
9
Good evening dear members, I ask for your kind advice, as I have done something wrong to my Oneplus 5t.
I upgraded my Oneplus 5t with "lineage for microG" 19.1 (from lineage 18).
I had installed TWRP 3.5.0_9 (phone encrypted).
It booted fine the first time into system.
The problem arose after I tried to install Magisk 21.4 from TWRP.
Now the phone only boots in recovery, but it doesn't enter TWRP's menu. It stays on the first TWRP screen (where it shows the version number).
The good thing (I hope) is that I can enter fastboot mode.
I tried flashing TWRP again from fastboot to no avail.
I tried flashing boot.img from fastboot (taken from the original firmware), but still no luck.
Is there a way to install the original firmware from fastboot?
I think starting from scratch would be a step into the right direction.
Please give any suggestion which I fill follow to the letter.
Thank you, thank you, thank you!
Its not working cus you need to format data in recovery and then reboot it.