Android head unit failed after upgrade twrp

Search This thread

juanarg3n2007

Member
Jan 20, 2022
9
0
after upgrade my android radio wont boot. Black screen.

Need to know where is the test point but i have a cover-protector.
 

Attachments

  • IMG_20220121_220945.jpg
    IMG_20220121_220945.jpg
    997.5 KB · Views: 14
  • IMG_20220121_220950.jpg
    IMG_20220121_220950.jpg
    1,000.8 KB · Views: 13
  • IMG_20220121_220940.jpg
    IMG_20220121_220940.jpg
    957.4 KB · Views: 13
  • IMG_20220121_220902.jpg
    IMG_20220121_220902.jpg
    1.1 MB · Views: 14
  • IMG_20220121_220810.jpg
    IMG_20220121_220810.jpg
    1.5 MB · Views: 14

juanarg3n2007

Member
Jan 20, 2022
9
0
Hi Steefzar,

Where i can find mi mtk model?

this are my info from my HU:

version del kernel

3.18.79 (gcc version 6.3.1 20170404 (Linaro GCC 6.3-2017.05))
[email protected] #107
Fri Dec 18 09:25:41 CST 2020

Numero de compilación
full_8227L_demo-userdebug 10 011019 1571038753 userdebug

Versión de compilación personalizada
alps-mp-o1.mp5
--------------------------------------------

HMI: JC.D.Q.F.3.01.2020.12.18.15.00
MCU: TS907.190518(H)
MEDIA: HC_v2.0.0_200416_0930(v1.84)
BTV:BT.20.12.07.1030(C0:81:35:1F:6D:E4)


So i think is not MTK8257/8259
 

Steefzar

Member
Nov 12, 2021
13
3
Hi Steefzar,

Where i can find mi mtk model?

this are my info from my HU:

version del kernel

3.18.79 (gcc version 6.3.1 20170404 (Linaro GCC 6.3-2017.05))
[email protected] #107
Fri Dec 18 09:25:41 CST 2020

Numero de compilación
full_8227L_demo-userdebug 10 011019 1571038753 userdebug

Versión de compilación personalizada
alps-mp-o1.mp5
--------------------------------------------

HMI: JC.D.Q.F.3.01.2020.12.18.15.00
MCU: TS907.190518(H)
MEDIA: HC_v2.0.0_200416_0930(v1.84)
BTV:BT.20.12.07.1030(C0:81:35:1F:6D:E4)


So i think is not MTK8257/8259
Sadly it is not. But the same procedure should work. You just need to find the right backup file. I think there are plenty of those threads here.
 

Steefzar

Member
Nov 12, 2021
13
3
Hi Steefzar,

Where i can find mi mtk model?

this are my info from my HU:

version del kernel

3.18.79 (gcc version 6.3.1 20170404 (Linaro GCC 6.3-2017.05))
[email protected] #107
Fri Dec 18 09:25:41 CST 2020

Numero de compilación
full_8227L_demo-userdebug 10 011019 1571038753 userdebug

Versión de compilación personalizada
alps-mp-o1.mp5
--------------------------------------------

HMI: JC.D.Q.F.3.01.2020.12.18.15.00
MCU: TS907.190518(H)
MEDIA: HC_v2.0.0_200416_0930(v1.84)
BTV:BT.20.12.07.1030(C0:81:35:1F:6D:E4)


So i think is not MTK8257/8259
Like this one Link
 

juanarg3n2007

Member
Jan 20, 2022
9
0
yes, i think thar are the correct rom and backup . The problem is i still can not get connection between the HU and my. I ´ve checked the drivers many times.
I tried to disconnect and connect the power many times and my pc gets rebooted for security reason.

if i share my desktop with anydesk or teamviewe would you help me?

Best regards
 

Steefzar

Member
Nov 12, 2021
13
3
yes, i think thar are the correct rom and backup . The problem is i still can not get connection between the HU and my. I ´ve checked the drivers many times.
I tried to disconnect and connect the power many times and my pc gets rebooted for security reason.

if i share my desktop with anydesk or teamviewe would you help me?

Best regards
The trick is to start the SP Flashtool progress before you start the device and plug in usb. Because for a brief moment it will be in download mode on boot. Thats at least how it worked on mine. If SP Flash tool recognize the usb connection then it will lock it self in download mode until everything is flashed.
 

juanarg3n2007

Member
Jan 20, 2022
9
0
The trick is to start the SP Flashtool progress before you start the device and plug in usb. Because for a brief moment it will be in download mode on boot. Thats at least how it worked on mine. If SP Flash tool recognize the usb connection then it will lock it self in download mode until everything is flashed.

Ok, but i have two doubts.
1 .My usb wire m-m is 3.0? is any problem with that
2 . Can you explain me with details the step in order to get the downloadmode?
I understood first i have to set de SP tool, click in the " play buttom", power the HU and then connect de usb? power on and connect the usb must be at the same time?
 

Steefzar

Member
Nov 12, 2021
13
3
Ok, but i have two doubts.
1 .My usb wire m-m is 3.0? is any problem with that
2 . Can you explain me with details the step in order to get the downloadmode?
I understood first i have to set de SP tool, click in the " play buttom", power the HU and then connect de usb? power on and connect the usb must be at the same time?
What i did is that i had the usb connected. Then just cut the power and add power again. I dont think the cable should matter. If the driver is not right you can have device manager up when you add power and you will for a brief moment see it there so you can update the driver. You gotts be fast though
 

juanarg3n2007

Member
Jan 20, 2022
9
0
What i did is that i had the usb connected. Then just cut the power and add power again. I dont think the cable should matter. If the driver is not right you can have device manager up when you add power and you will for a brief moment see it there so you can update the driver. You gotts be fast though

I ´ve followed videos how to install the drivers and i did it as well. The first time i connected this it´s worked for me because i saw the "OK" green but after that th HU wont boot. No when i power on i only see a short blink on the screen but anything more.
Ah, and i never hear the sound when the usb is plugge (tucutun)

Any more ideas? Did you had the same problem like me?
 

Steefzar

Member
Nov 12, 2021
13
3
I ´ve followed videos how to install the drivers and i did it as well. The first time i connected this it´s worked for me because i saw the "OK" green but after that th HU wont boot. No when i power on i only see a short blink on the screen but anything more.
Ah, and i never hear the sound when the usb is plugge (tucutun)

Any more ideas? Did you had the same problem like me?
Oh then i think i am out of ideas. Like i got the USB sound when the USB was plugged in and gave it power. If you dont get that i dont really know
 

juanarg3n2007

Member
Jan 20, 2022
9
0
I ve retired the coverheat and I found this but is not clear where the test point can be.
 

Attachments

  • IMG_20220123_173028.jpg
    IMG_20220123_173028.jpg
    2.8 MB · Views: 9