• Introducing XDA Computing: Discussion zones for Hardware, Software, and more!    Check it out!

Question Anyone have any issues with the RING app on EU rom?

Search This thread

elite-fusion

Senior Member
Sep 12, 2006
876
85
Brooklyn, NY
Hello All,

So since switching to the EU rom, I noticed that I am having issues with the RING app.
Not sure how many of you guys have RING cameras and use the RING app, but hoping that someone does.

Just curious to know, if you are using it, does your doorbell cam (or any other cams) work on the phone?

It works on my S10+ without an issue, while a few minutes later it does NOT work on the Mi 11 Ultra.
The timer is ticking and I can END the live call/view, but the camera picture is not working.

When I click on Live > Tap to Go Live > I get the following error where the video feed is supposed to be: Failed to connect. We're having trouble connecting to your Front Doorbell
Though if I go to the other phone I have, it works just fine.

So clearly its a phone issue and not the application or camera issue.

I am currently on Miui 12.5.17 EU rom, rooted, with LSposed installed. I've tried hiding magisk from Ring, but that did not solve the issue.

Any ideas?
 

GodKingKnight

Senior Member
May 7, 2012
130
30
Xiaomi Mi 11 Ultra
Hello All,

So since switching to the EU rom, I noticed that I am having issues with the RING app.
Not sure how many of you guys have RING cameras and use the RING app, but hoping that someone does.

Just curious to know, if you are using it, does your doorbell cam (or any other cams) work on the phone?

It works on my S10+ without an issue, while a few minutes later it does NOT work on the Mi 11 Ultra.
The timer is ticking and I can END the live call/view, but the camera picture is not working.

When I click on Live > Tap to Go Live > I get the following error where the video feed is supposed to be: Failed to connect. We're having trouble connecting to your Front Doorbell
Though if I go to the other phone I have, it works just fine.

So clearly its a phone issue and not the application or camera issue.

I am currently on Miui 12.5.17 EU rom, rooted, with LSposed installed. I've tried hiding magisk from Ring, but that did not solve the issue.

Any ideas?
Do you have your work email, or any work related setup on your phone? Do you have a VPN app on your phone? These can cause this issue.
 

elite-fusion

Senior Member
Sep 12, 2006
876
85
Brooklyn, NY
Hey, so I dont know what I did but the ring app started to work without issues later that day. or maybe the following day. This week has been a big blur at this point.

To further answer your question, yes, I do have a work profile set up through MS and all the MS apps, including InTune which I was able to install fine regardless of having the phone rooted, by using MagiskHide

I also have 2 sim cards in my phone, one personal TMO and one work from ATT

I dont know what combination of steps or actions I took to get it to work, but i was surprised myself that it started to work....

One thing I do remember doing is downloading an OLDER version of the app, which also did NOT work, but I figured I would just leave it installed for now since i didnt have time to go through any app updates. Then when I received a notification that someone was at the door, so I decided to just see if the video will work LIVE as someone was there, as opposed to a recorded motion (which did work on the phone without issue), and viola, it worked live... then eventually I did get around to updating to the latest version just to check and see if it will still work, and it did....


With regards to what the version of the Ring app was that I installed, I do not remember and I just checked the APKs I have on my phone and i do not see one. I think i might have used Aptoide app to download and install the older version. But I want to say it was from March of this year, so quite old, but I may be mistaken.
 

GodKingKnight

Senior Member
May 7, 2012
130
30
Xiaomi Mi 11 Ultra
It's Intune and the work profile that installs phone security. The network masking that occurs causes the problems. Try removing it and testing it again.

I know that's the only changes I made on my phone before it stopped working.
 

elite-fusion

Senior Member
Sep 12, 2006
876
85
Brooklyn, NY
I am 99.9 % sure that I tried the RING app BEFORE installing the work profile and thats when the issue was occurring...
not 100% thought, but 99.9%

But regardless..... as mentioned before.... It is currently working fine for me on the latest version of the Ring app... Not sure what I did to get it there, as I was not doing anything specific to fix the Ring app, but clearly something was done and everything now works as expected.
 

GodKingKnight

Senior Member
May 7, 2012
130
30
Xiaomi Mi 11 Ultra
I am 99.9 % sure that I tried the RING app BEFORE installing the work profile and thats when the issue was occurring...
not 100% thought, but 99.9%

But regardless..... as mentioned before.... It is currently working fine for me on the latest version of the Ring app... Not sure what I did to get it there, as I was not doing anything specific to fix the Ring app, but clearly something was done and everything now works as expected.
Congratulations, I meanwhile still have the same issue. Let me know if you ever find out how you fixed it.

Thank you.
 

elite-fusion

Senior Member
Sep 12, 2006
876
85
Brooklyn, NY
See above...try to download the older version and run it for a day, hopefully that will get it to working? thats what i did, whether that was exactly what fixed the issue, i dont know, but worth a shot.
 

elite-fusion

Senior Member
Sep 12, 2006
876
85
Brooklyn, NY
Actually, I lied before.... it DID NOT work on latest version. I just checked and it was NOT working....
I uninstalled and installed the older version and its back to working.
So i'll be using the older version.... As they say, if it ain't broke, dont fix it. so the old version will perfectly suffice