AOSiP 9.0 [Official][Crosshatch/Blueline][OTA]

Search This thread

slothdabski

Senior Member
Aug 3, 2015
2,104
3,600
Chicago
I went ahead and flashed. That was less fun than I wanted today. I had to do a full flash-all to both slots to get rid of the mess of the slots. I ended up using the c3 build that Google posted yesterday. Just a heads up if anyone does the same. You cannot use the patched boot included with this ROM. You will need to install MM, and patch the boot from c3. I am up and installed/rooted. Now to set everything back up. Thanks for getting this out there @slothdabski.
Did you flash the magisk patched image right away or did you flash it at the end?

Most of the time I'm unable to get into fastbootd to flash the system and product images if I flashed the magisk patch boot image.

This can be avoided by flashing the regular unpatched boot.img when doing the first step of flashing boot, vbmeta, and dtbo.
Once you reboot into fastbootd to flash system and product, you can then flash the magisk patched boot img and everything should work.

Someone please tag me if this procedure is followed and you are still having issues with the magisk patched image

Sent from my Google Pixel 3 XL using Tapatalk
 
I went ahead and flashed. That was less fun than I wanted today. I had to do a full flash-all to both slots to get rid of the mess of the slots. I ended up using the c3 build that Google posted yesterday. Just a heads up if anyone does the same. You cannot use the patched boot included with this ROM. You will need to install MM, and patch the boot from c3. I am up and installed/rooted. Now to set everything back up. Thanks for getting this out there @slothdabski.

Do you use TiBa? I couldn't get it to recognize root. Everything else was working great. It was really frustrating. I was def rooted though. My other rooted apps were functioning without issue.
 

sliding_billy

Senior Member
Apr 23, 2012
1,787
621
North Texas
Google Pixel 3
Do you use TiBa? I couldn't get it to recognize root. Everything else was working great. It was really frustrating. I was def rooted though. My other rooted apps were functioning without issue.

I have it installed but haven't launched it yet. I just pulled everything that I needed from my library, so I wasn't going to try a TiBa restore. I'll get it booted soon.

---------- Post added at 03:40 PM ---------- Previous post was at 03:37 PM ----------

Did you flash the magisk patched image right away or did you flash it at the end?

Most of the time I'm unable to get into fastbootd to flash the system and product images if I flashed the magisk patch boot image.

This can be avoided by flashing the regular unpatched boot.img when doing the first step of flashing boot, vbmeta, and dtbo.
Once you reboot into fastbootd to flash system and product, you can then flash the magisk patched boot img and everything should work.

Someone please tag me if this procedure is followed and you are still having issues with the magisk patched image

Sent from my Google Pixel 3 XL using Tapatalk

I ended up just flashing stock boot.img from the c3 build to both slots after getting the error that their was not a valid boot when attempting final reboot. After using unpatched boot and patching with MM, all was fine.
 
  • Like
Reactions: djcrystals

McPizza

Member
Sep 7, 2019
6
0
No. You first need to flash 10/q factory image. And twrp hasn't been updated to work with 10 yet so flashing via fastboot is the only option for now. Once a new twrp is released I can post zips to flash like was done on pie

Why I need to upgrade my whole system, I can't downgrade the system? Talking about customs
 

sliding_billy

Senior Member
Apr 23, 2012
1,787
621
North Texas
Google Pixel 3
Do you use TiBa? I couldn't get it to recognize root. Everything else was working great. It was really frustrating. I was def rooted though. My other rooted apps were functioning without issue.

Well, here's my list so far...

Systemless AdAway (with systemless hosts of course) aplying failed on all host targets and is not requesting root privilages
SafetyNet failing both
TiBa not requesting root and then claims fails to acquire on launch
One App that was working on stock 10 not working (myHyundai). I have to hide that one with Magisk Hide. That seems to be working or it would give that error. Instead it just spinds after entering logon info.
One good thing is that the one app I couldn't make work on Havoc (Sprouts Grocery) works fine on here.

BusyBox is running, and there are no denials of root showing in Magisk with 10 granted and working so far. Magisk and MM both show up to date on canary channel.
This will be a short lived experiment with no TiBa or AdAway.
 
  • Like
Reactions: djcrystals
Well, here's my list so far...

Systemless AdAway (with systemless hosts of course) aplying failed on all host targets and is not requesting root privilages
SafetyNet failing both
TiBa not requesting root and then claims fails to acquire on launch
One App that was working on stock 10 not working (myHyundai). I have to hide that one with Magisk Hide. That seems to be working or it would give that error. Instead it just spinds after entering logon info.
One good thing is that the one app I couldn't make work on Havoc (Sprouts Grocery) works fine on here.

BusyBox is running, and there are no denials of root showing in Magisk with 10 granted and working so far. Magisk and MM both show up to date on canary channel.
This will be a short lived experiment with no TiBa or AdAway.

Weird. Yea, I bailed once I couldn't get TiBa working. Def killed some time trying it out though. Good to know it was more than TiBa. I did see an error in the Busybox installer....it was installed but there was an error too.....i forget what it said though.....
 
  • Like
Reactions: sliding_billy

Old Man Dave

Senior Member
Mar 4, 2013
871
688
Winnipeg
Well, here's my list so far...

Systemless AdAway (with systemless hosts of course) aplying failed on all host targets and is not requesting root privilages
SafetyNet failing both
TiBa not requesting root and then claims fails to acquire on launch
One App that was working on stock 10 not working (myHyundai). I have to hide that one with Magisk Hide. That seems to be working or it would give that error. Instead it just spinds after entering logon info.
One good thing is that the one app I couldn't make work on Havoc (Sprouts Grocery) works fine on here.

BusyBox is running, and there are no denials of root showing in Magisk with 10 granted and working so far. Magisk and MM both show up to date on canary channel.
This will be a short lived experiment with no TiBa or AdAway.


Weird. Yea, I bailed once I couldn't get TiBa working. Def killed some time trying it out though. Good to know it was more than TiBa. I did see an error in the Busybox installer....it was installed but there was an error too.....i forget what it said though.....

Did either of you try going into magisk and adding root manually? I've had some issues with tibu not asking properly... Just goto magisk manager, the menu, the superuser and manually tick tibu. You'll likely need to restart the phone after that, but it's worked for me when I've had issues.
 
Did either of you try going into magisk and adding root manually? I've had some issues with tibu not asking properly... Just goto magisk manager, the menu, the superuser and manually tick tibu. You'll likely need to restart the phone after that, but it's worked for me when I've had issues.

I tried but it wasn't even showing up as an option. Root Explorer was there......that was it.
 
  • Like
Reactions: Old Man Dave

sliding_billy

Senior Member
Apr 23, 2012
1,787
621
North Texas
Google Pixel 3
Did either of you try going into magisk and adding root manually? I've had some issues with tibu not asking properly... Just goto magisk manager, the menu, the superuser and manually tick tibu. You'll likely need to restart the phone after that, but it's worked for me when I've had issues.

I tried but it wasn't even showing up as an option. Root Explorer was there......that was it.

Yeah, without an initial su request from the app it doesn't show up. Neither TiBa or AdAway ever sent a request. I am about to install factory again.
 

sliding_billy

Senior Member
Apr 23, 2012
1,787
621
North Texas
Google Pixel 3
Well, here's my list so far...

Systemless AdAway (with systemless hosts of course) aplying failed on all host targets and is not requesting root privilages
SafetyNet failing both
TiBa not requesting root and then claims fails to acquire on launch
One App that was working on stock 10 not working (myHyundai). I have to hide that one with Magisk Hide. That seems to be working or it would give that error. Instead it just spinds after entering logon info.
One good thing is that the one app I couldn't make work on Havoc (Sprouts Grocery) works fine on here.

BusyBox is running, and there are no denials of root showing in Magisk with 10 granted and working so far. Magisk and MM both show up to date on canary channel.
This will be a short lived experiment with no TiBa or AdAway.

Titanium backup never worked on even stock Q firmware for me. It needs to be updated for android 10.

It works fine for me on Android 10.

All of the issues I listed earlier (and there may have been more but I gave up on this AOSiP build for now) are resolved after a clean c3 image and root. That include TiBa. I have backed up and did a couple of restores of pre-10 backups with and without data.
 

Top Liked Posts

  • There are no posts matching your filters.
  • 44
    http%3A%2F%2Fi.imgur.com%2FDr6rSI1.png

    Code:
    [B][CENTER]**** Disclaimer: I'm not responsible if you destroy your device. Use at your own risk!!! ****[/CENTER][/B]

    Android Open Source illusion Project

    About us:

    AOSIP is a quality custom rom based purely on Google AOSP source since 6.0 release. Twisted with the latest features and blended with stability. We strive for perfection and it shows.​

    Team Illusion:

    Josh Fox (xlxfoxxlx)
    Akhil Narang
    Brett Montague
    Sri Harsha
    Harsh Shandilya

    Bug reporting:

    • DO NOT Report bugs if you're running a custom kernel or you installed Xposed
    • Grab a logcat right after the problem has occurred. (Please include at least a few pages of the log, not just the last few lines, unless you know what you're doing.)
    • If it is a random reboot, grab dmesg . (Do not bother getting a logcat unless you can get it just before the reboot. A logcat after a reboot is useless)
    • If the problem disappears after running "setenforce 0" from a root shell, grab /data/misc/audit/audit.log
    • Remember to provide as much info as possible. The more info you provide, the more likely that the bug will be solved. Please also do not report known issues.


    Latest Downloads:


    Blueline
    Crosshatch

    Gapps are included.

    FAQ and Install instructions:


    Install instructions:
    getting twrp going is discussed many places so i wont do that here but assuming you have twrp installed
    boot twrp
    wipe system/data/cache
    flash rom
    flash twrp installer
    reboot system

    Current Issues/Information:


    * Squeeze features doesnt work on aosp

    Credit/Thanks:


    Mike Williams(founder and creator of AOSiP)
    Huge props to Josh Chasky, Spaceman860, Alex Cruz and the rest of DU teams work on 3/3xl
    Google
    LineageOS
    AICP
    ABC Rom
    Omni
    ChainFire (SuperSU)
    Beanstown106
    Cory Collins
    Sultanxda
    flar2
    ---------
    Any others i may have forgotten
    All our testers


    XDA:DevDB Information
    AOSiP, ROM for the Google Pixel 3 XL

    Contributors
    xlxfoxxlx
    Source Code: http://www.github.com/aosip

    ROM OS Version: 9.x Pie
    ROM Kernel: Linux 4.x
    ROM Firmware Required: 9.0
    Based On: AOSP

    Version Information
    Status: Stable
    Current Stable Version: 9.0
    Stable Release Date: 2019-01-28

    Created 2019-01-29
    Last Updated 2019-05-11
    30
    Current Features:

    StatusBar:
    Battery settings
    Clock settings
    Custom carrier label
    Configure status bar icons
    Custom Status bar icon
    Net traffic activity meter
    roaming indicator
    old style(oreo) mobile signal indicators
    hide notch(blacks out area of notch but keeps statusbar icons in same place)
    VoLTE icon

    Quick Settings:
    brightness slider customization
    Quick pulldown
    Smart Pulldown
    tile animations
    show/hide information header
    show/hide qs footer

    Notifications:
    Ambient music ticker
    Battery LED custimization
    Heads up tweaks
    Toast icon switch
    Mute notifications while screen on

    Navigation:
    SmartNav
    Custom P pill nav
    Swype navigation gesture
    Pulse

    Hardware Buttons:
    Advanced reboot menu
    Backlight options
    Volume button customization

    Recents:
    Clear all button/location
    Oreo/Pie recents switch
    Recent app icon

    Lockscreen:
    Lockscreen shortcuts
    Charging info
    Media cover art
    Music Visualization
    Ambient Music Visualization
    Fingerprint authentication vibration
    Lock Weather
    Clock widget styles
    Hide lockscreen elements
    Fingerprint vibration
    Quick unlock
    Scramble Layout
    Face unlock

    Gestures:
    Double tap to sleep ( Lockscreen/Status bar)
    Three finger screenshot
    AOSP Gestures
    Statusbar brightness

    Misc:
    Fruity Pebbles
    BlackAF
    Smart Pixels
    Night Light brightness modes
    NoCutoutOverlay
    Link Volume & Notification
    Increase Ringing volume

    A bit of misc things as well flash and see
    18
    New update has been released :)

    Kernel now using clang 8.0.8
    Merge February security patch
    Screenrecorder updates:
    - Don't show tmp file in some apps
    - Add support for 18:9 devices
    Bring back scrolling effect in carrier label
    Add Digital Wellbeing dark/black theme
    Add dark theme for inbuilt file manager
    Materalise the delete icon in wallpaper picker
    Add some priv-app permissions to included apps
    Kill teal colour in print service icon
    Use region based decision making for temperature units for Battery temperature
    Fix crash in visualiser in certain edge cases
    Translation fixes and additions
    Fix backup and restore of system settings
    Fix some logspam by SystemUI
    Improve dark theme in telecomm
    Switch to a new default wallpaper (thanks to @WizPer88 for the sexy wallpaper)
    Fix battery icon being grey at times
    Add dark google feed to launcher
    Fallback to default icons when applied icon pack is uninstalled
    Add dark/black theme to Updater and use accent for actionbar items
    ome SEPolicy fixes
    Expose hardcoded colour in Storage Summary Settings page
    Fix icon tinting in power details page
    Add animation slider to developer options instead of fixed values (0.1x accuracy)
    Fix disappearing home/recents button
    Fix behaviour of lockscreen bounce in an egde case
    Some performance improvements to Window Manager
    Fix memory leak in Input Method Manager
    Fix cases when activities refuse to enter PiP mode
    Some QSTile fixes
    Performance improvements in Resolver Activity
    Some crashes have been addressed
    Fix check for lockscreen in edge gestures
    Fix unlinked ringtone and notification volume panel
    Fix LED Light not showing for some apps like Dialer
    Ensure battery temperature preference is always updated
    Make sure settings shortcut icons follow system accent
    Fix soft-reboot when AlarmManagerService is called
    Fix network traffic indicators not hiding on lost connection
    Optimize background activity of network traffic indicators
    Launcher3 Updates:
    - Add option to allow app names to be 2 lines
    - Add option to lock desktop layout
    - Remove widget and foldername edit buttons when desktop is locked
    - Minor hotseat icon fixes
    - Add swipe-up gesture
    14
    so will be doing weeklies for a release schedule but this last one was skipped as i was trying to get an issue figured and was waiting on feb update so will have that out in the next day or so. until now i see that jan firmware is needed for current build as feb had some changes. also good new... looks like DU team has gotten squeeze to work on aosp roms so that should be added in the near future.
    13
    ok so there was some issues with the latest build have most of it all straightened away working on a few more things and will have a Beta build ill share later on.