• Introducing XDA Computing: Discussion zones for Hardware, Software, and more!    Check it out!
  • Fill out your device list and let everyone know which phones you have!    Edit Your Device Inventory

Calling Problem (Airtel 4G)

Search This thread

Gawd

Senior Member
Jan 26, 2015
1,248
1,817
[SOLVED] Can't make a call. It disconnects on its own while showing the message as that in the screenshot that I've attached.
c2f40aae31aec55515749eae22d3b5f1.jpg
643ee77bcf5f6788d6fd63cf58e89af5.jpg
560839c1a6763bdb615103322cb5b26e.jpg
(On LTE). Doesn't work on 3G as well. On 2G, it's fine. But I'm not satisfied.
Current ROM- CM13.0 Unofficial by sultanxda.
But this problem has been there on every ROM I've tried. This problem was not there when I was using a 3G SIM. I've tried switching 4G SIMs but the problem persists. Please help! I want to use LTE and make calls together without changing the settings each time. The signals remain there the rest of the time but it gets disconnected as soon as I make a call. FUN FACT- SMSs work fine. Note- This isn't a ROM problem. I've called the technical support but they just don't know how to handle ****. This is very disappointing.
I'm using an Airtel SIM (India)
Thanks!

Sent from my A0001
 
Last edited:

rappa619

Senior Member
Jan 21, 2012
145
37
Airtel doesn't support voice over LTE. But your network should be automatically switching to 2g when a call is made and then back to 4g after the call. There will be no data access during the call except for WiFi.
 

Gawd

Senior Member
Jan 26, 2015
1,248
1,817
Airtel doesn't support voice over LTE. But your network should be automatically switching to 2g when a call is made and then back to 4g after the call. There will be no data access during the call except for WiFi.
What about that dialog box in the screenshot?

Sent from my A0001
 

Gawd

Senior Member
Jan 26, 2015
1,248
1,817
There's a tower right next to my place, so I always have full connectivity. And I've already tried selecting Airtel. The problem still persists.
95853a504e3d09d1b6a48a950a2df979.jpg


Sent from my A0001
 

rappa619

Senior Member
Jan 21, 2012
145
37
If you know how to flash custom baseband/modems, maybe you can see if a different one can fix the problem.
If that doesn't work, then a factory reset is the last resort.
 

Gawd

Senior Member
Jan 26, 2015
1,248
1,817
Well, I forgot to mention that the issue got resolved automatically after a few days. I don't know what actually fixed it. Maybe jgcaap's ROM, or a complete wipe. But it was fixed. Weird issue.