Can´t boot twrp.img!

àutowert66

New member
Aug 26, 2020
1
0
1
Hi,
I follow this Tutorial to root my Moto g6 Plus.
I could unlock my bootloader, but i cant boot twrp-3.2.3-42-evert.img.
When I try "fastboot boot twrp-3.2.3-42-evert.img" , I get
Code:
Sending 'boot.img' (31100 KB)                      OKAY [  0.878s]
Booting                                            FAILED (remote: '')
fastboot: error: Command failed
I am using Windows 10, 64 BIt.
I use cmd in WIndows Terminal.
I used the ADB and Fastboot Installer for Windows to install adb and fastboot.

Can someone help me please?

autowert66
 

exxcomm

New member
Oct 18, 2015
3
1
21
I ran into this when I was looking to replace HavocOS 2.7 on Moto G6 plus and fix a few issues after a failed update using the tutorial here.

Did you disable lockscreen?
Even though this did not fix this issue for me it is well documented that it can have an effect on adb/fastboot use.

Did you see the notice on your phone to trust the connecting device?
I missed it the 1st time I tried using adb and it didn't prompt me again after that.

Have you tried adb/fastboot on another (older) machine .
I could NOT use fastboot on my Ryzen 7 linux machine w/ native USB 3.0 (or the 2.0 ports) and was getting the same type of results as you, although "adb reboot bootloader" worked fine.
I ended up usng an old HP Celeron laptop booting FWUL (bootable linux dev enviroment, Search for it here on XDA) on a USB stick which recognized the phone no problem and allowed me to "fastboot boot twrp-3.2.3-42-evert.img" (although I did copy/rename it to boot.img to save typing time), use it to backup to sdcard, format data, and install "new" ROM.

WARNING:
The tutorial I used above also has directions for installing (Open)Gapps and Magisk which, even after 2X attempts had lawnchair crashing continuously.
The 3rd time I just installed the ROM and Magisk and it's working fine.
This will be a test to use the phone w/o any g00gle at all (g00gle is EVIL).

HTH!
 
  • Like
Reactions: JHERAA

d_g_m_2000

Senior Member
Jul 6, 2015
320
83
58
i know this is not a solution, but this kind of issue is solve by using a different pc.
i got the same "bug" with my current pc (ryzen 5 + motherboard asus b450m-a)
but my wife's pc (intel+asus mb) have working fastboot commands like usual
also try (if you can) using a usb hub... in my case it did not work but i read some users do.
 

Diego_992

Member
Mar 11, 2012
30
5
38
Buenos Aires, ARG
Hi,
I follow this Tutorial to root my Moto g6 Plus.
I could unlock my bootloader, but i cant boot twrp-3.2.3-42-evert.img.
When I try "fastboot boot twrp-3.2.3-42-evert.img" , I get
Code:
Sending 'boot.img' (31100 KB)                      OKAY [  0.878s]
Booting                                            FAILED (remote: '')
fastboot: error: Command failed
I am using Windows 10, 64 BIt.
I use cmd in WIndows Terminal.
I used the ADB and Fastboot Installer for Windows to install adb and fastboot.

Can someone help me please?

autowert66
What is your pc specs? Are you using a Ryzen CPU? Idk why but this phone won´t pick fastboot commands with a Ryzen CPU. Get any Intel and you will be able perform the booting.

i know this is not a solution, but this kind of issue is solve by using a different pc.
i got the same "bug" with my current pc (ryzen 5 + motherboard asus b450m-a)
but my wife's pc (intel+asus mb) have working fastboot commands like usual
also try (if you can) using a usb hub... in my case it did not work but i read some users do.
You are tottaly right. It is a bug or a known issue but this pc won´t pick fastboot commands from Ryzen pc.
 

JHERAA

Member
Mar 26, 2020
12
3
3
Hi,
I follow this Tutorial to root my Moto g6 Plus.
I could unlock my bootloader, but i cant boot twrp-3.2.3-42-evert.img.
When I try "fastboot boot twrp-3.2.3-42-evert.img" , I get
Code:
Sending 'boot.img' (31100 KB)                      OKAY [  0.878s]
Booting                                            FAILED (remote: '')
fastboot: error: Command failed
I am using Windows 10, 64 BIt.
I use cmd in WIndows Terminal.
I used the ADB and Fastboot Installer for Windows to install adb and fastboot.

Can someone help me please?

autowert66
In my case fastboot got stuck at sending boot.img forever until I removed the cable and then I got a similar or the same error. I solved this problem by disconnecting the cable, then typing in the command and pressing enter and after that putting in the cable again. Then it sent successfully and booted. I hope this helped someone.
 
Dec 30, 2020
17
1
13
19
What is your pc specs? Are you using a Ryzen CPU? Idk why but this phone won´t pick fastboot commands with a Ryzen CPU. Get any Intel and you will be able perform the booting.



You are tottaly right. It is a bug or a known issue but this pc won´t pick fastboot commands from Ryzen pc.
this is exactly why i didnt chose ryzen for my latest build. i know ryzen is dominating rn, and i really wanted an amd cpu, but need fastboot commands to work since im a regular modder on my oneplus 6T and moto phones