[CLOSED][DEPRECATED] CyanogenMod 13 (CM13.0)

Status
Not open for further replies.
Search This thread

jeffreymcclain

Senior Member
Jul 24, 2015
113
32
Hey, is it normal to get the "unable to mount storage" error when running TWRP?

I recently encrypted my tablet (P5113) using a pattern lock, and when I booted to recovery to flash a new build, the whole screen was flickering on the pattern screen. After inserting the correct pattern, it was "unable to mount storage", but then proceeded to the standard TWRP install menu anyways.

Just wondering if this a known issue with TWRP on an encrypted tablet.
 

kdx200

Senior Member
Apr 17, 2007
83
6
hi friends!
i ve a little problem and dont understand where.
P5110 (stock android 4.4)
installed TWRP andi espresso common 3.021
cm13 espresso 1833 version saved in p5110
gapps 601 base saved in p5110

in TWRP
delete cache ...dalvik...
install cm13expresso.... and....."zip corrupted" and not going forward.
i re donwload 4 times and the problem persists... i think the file is ok. (242 mb)

what is wrong? or what iam doing wrong?

thank you very much!
 

champ1919

Senior Member
Nov 5, 2010
876
304
Twin Cities, Minnesota
hi friends!
i ve a little problem and dont understand where.
P5110 (stock android 4.4)
installed TWRP andi espresso common 3.021
cm13 espresso 1833 version saved in p5110
gapps 601 base saved in p5110

in TWRP
delete cache ...dalvik...
install cm13expresso.... and....."zip corrupted" and not going forward.
i re donwload 4 times and the problem persists... i think the file is ok. (242 mb)

what is wrong? or what iam doing wrong?

thank you very much!

That beats my record of 3 times downloading a bad one. It happens. Ate you downloading to tab or pc?

Sent from my SAMSUNG-SM-G870A using XDA Free mobile app
 

mutrax_be

Member
Jun 18, 2016
8
0
Haaaaaselt
Maybe a trebuchet fault?
Tried a different launcher?
Or it's "dead" because it's where the softbuttons are / navbar is placed (which would be normal)?


~ All my work, news etc. on http://andi34.github.io ~
Straaaaange....
Nova same thing.
Flashed to another marshmallow rom(candysix) , Problem gone !
But i want to have cm13 nonetheless.
Is there a synaptic settingsfile ore something similar in a /etc/ equivalent.

Sent from my XT1039 using XDA-Developers mobile app

---------- Post added at 05:59 PM ---------- Previous post was at 05:54 PM ----------

hi friends!
i ve a little problem and dont understand where.
P5110 (stock android 4.4)
installed TWRP andi espresso common 3.021
cm13 espresso 1833 version saved in p5110
gapps 601 base saved in p5110

in TWRP
delete cache ...dalvik...
install cm13expresso.... and....."zip corrupted" and not going forward.
i re donwload 4 times and the problem persists... i think the file is ok. (242 mb)

what is wrong? or what iam doing wrong?

thank you very much!
Did you try another microsd? Have you checked it for errors?

Sent from my XT1039 using XDA-Developers mobile app

---------- Post added at 06:10 PM ---------- Previous post was at 05:59 PM ----------

hi friends!
i ve a little problem and dont understand where.
P5110 (stock android 4.4)
installed TWRP andi espresso common 3.021
cm13 espresso 1833 version saved in p5110
gapps 601 base saved in p5110

in TWRP
delete cache ...dalvik...
install cm13expresso.... and....."zip corrupted" and not going forward.
i re donwload 4 times and the problem persists... i think the file is ok. (242 mb)

what is wrong? or what iam doing wrong?

thank you very much!
You could include an md5 file to check if the file is ok. Never bothered, but i think including the md5 next to the zip with the same name should suffice. Amirite ?

Sent from my XT1039 using XDA-Developers mobile app
 

Android-Andi

Inactive Recognized Contributor
Mar 3, 2013
10,848
29,258
andi34.github.io

Android-Andi

Inactive Recognized Contributor
Mar 3, 2013
10,848
29,258
andi34.github.io
Straaaaange....
Nova same thing.
Flashed to another marshmallow rom(candysix) , Problem gone !
But i want to have cm13 nonetheless.
Is there a synaptic settingsfile ore something similar in a /etc/ equivalent.
No, the driver is managed inside the kernel. No idea atm what could cause your issue.



~ All my work, news etc. on http://andi34.github.io ~
 

Android-Andi

Inactive Recognized Contributor
Mar 3, 2013
10,848
29,258
andi34.github.io
Hey, is it normal to get the "unable to mount storage" error when running TWRP?

I recently encrypted my tablet (P5113) using a pattern lock, and when I booted to recovery to flash a new build, the whole screen was flickering on the pattern screen. After inserting the correct pattern, it was "unable to mount storage", but then proceeded to the standard TWRP install menu anyways.

Just wondering if this a known issue with TWRP on an encrypted tablet.
I'll check decryption again when i have more time, currently quite busy in real life and not to much time for android.

~ All my work, news etc. on http://andi34.github.io ~
 
  • Like
Reactions: D_Rail

fgnm

Senior Member
Dec 3, 2014
258
529
hey @Android-Andi I've installed your ROM on a p5100, no issue, but the problem is that mobile data does not works, simply they wont turn on.
Thank you!
 

dmcdonnell

Senior Member
Dec 29, 2009
96
52
hey @Android-Andi I've installed your ROM on a p5100, no issue, but the problem is that mobile data does not works, simply they wont turn on.
Thank you!

I had the same problem. With data on, go to settings, mobile networks, preferred network type - change to 2G, switch off data, switch data back on, change back to 3G. Works for me after 20 seconds wait.

For info, I used SysLog to take all logs but they are pretty much empty.
 
Last edited:

bwarmy1903

New member
Apr 10, 2012
3
0
Gapps problems

Yesterday, the last 13 cm nightly installed for the P5110. Also downloaded and installed the latest GApps. But first start with cm13, I get all google error messages in the sense of "google play store has stopped ..."
It seems to be the result of the installation of GApps.

What am I doing wrong?
 

hollandais

Senior Member
Nov 13, 2012
1,563
441
Morsang sur Orge
Yesterday, the last 13 cm nightly installed for the P5110. Also downloaded and installed the latest GApps. But first start with cm13, I get all google error messages in the sense of "google play store has stopped ..."
It seems to be the result of the installation of GApps.

What am I doing wrong?
Yes, this is a known thing, not a bug. You should give all authorizations to google play store apps before. After that everything is OK. I believe that Andy tells it on his page....

Envoyé de mon Galaxy Tab 2 en utilisant Tapatalk
 
Status
Not open for further replies.

Top Liked Posts

  • There are no posts matching your filters.
  • 61
    CyanogenMod (CM 13.0)
    Android 6.x


    A new "unified" Galaxy Tab 2 section was added to our forum because we don't make a difference between p31xx an p51xx specific roms.

    Please use the Thread here for CM 13 related questions and feedback
    23
    Uploading a new build right now, will be available in within next 1-2 hours
    • clean flash recommend because we switched to our new kernel for a final public test (before it finally replaces our old, bloated kernel)
    • Booting takes some more time now - there's a delay for up to 10 sec. betweeen the samsung logo and bootanimation (The bootloader init was disabled and the kernel resets everything on boot which is a good thing but delays bootup.)
    • Many thanks to @Ziyan for the new kernel! He did the main part of it! (We worked together on it for almost 9 months now - where is the time?!)
    • (kernel source will be available on CM's github after this public test to be sure everything works as it should - please respect that the source won't be public before)
    • Found a bug? Attach logcat and dmesg or keep the bug!

    Thanks again @Ziyan
    18
    New builds uploaded:
    - OpenSource Sensor should be fixed now (please don't flash ClosedSource Sensor blobs now)
    - broken rotation after deep sleep should be fixed now
    - p51xx user still might charge slow while connected to PC/Laptop, please use the original charger until we found a solution

    In case anything is not working:
    - make sure you have done a clean flash
    - provide logcat and dmesg
    - in case of softreboots please also attache tombstones logs (you'll find them in /data/tombstones/)

    Have a nice weekend together!
    16
    New builds uploaded.
    - latest CM 13 source
    - attempt to fix hotspot
    - fixed random mac adress (more infos about it later today on http://andi34.github.io because we had to get rid of samsungs bad way )

    ~ All my work, news etc. on http://andi34.github.io ~
    15
    New builds uploaded. It will be the last build with our old kernel i think.

    - latest CM changes
    - espressowifi and espresso3g both SELinux enforced (community work from @Ziyan , @Cyprien and myself)

    Nothing else changed which hasn't been in previous buillds.

    Gesendet von meinem LG-H815 mit Tapatalk