Cyanogenmod for mediatek devices

Search This thread

superdragonpt

Recognized Developer
Apr 27, 2013
4,906
19,252
Lisbon / Taiwan / USA
www.caixamagica.pt
Little OT
Bugs:
Greenish camera(now rom uses default camera hal instead of vendor one)
No autofocus
No sound(will be fixed in nest build)

Quoting this, on my last build ( only on 3rd build) :

Connectivity( combo) all OK
Camera rear : perfectly fine ,just like on old alps5.0
( with AF working )

Bugs:
No front camera ( dunno why, all common camera parts for customization are mostly the same, excepting some cam source directory changes )

My Alsps ( light sensor) sensor dunno why, isn't being recognized , probably i2c conflict

And also no sound ,just like you , even after using same costumizations just like in 5.0. ( yuso, audioflinger,etc)
I noticed, there's no more ext.sound codec...

Waiting for the next build to finish ,to see if any of the above got fixed.

;)
Cheers
 
Last edited:
  • Like
Reactions: snabben

l33tnoob

Senior Member
Sep 19, 2014
245
518
Novosibirsk
Quoting this, on my last build ( only on 3rd build) :

Connectivity( combo) all OK
Camera rear : perfectly fine ,just like on old alps5.0
( with AF working )

Bugs:
No front camera ( dunno why, all common camera parts for customization are mostly the same, excepting some cam source directory changes )

My Alsps ( light sensor) sensor dunno why, isn't being recognized , probably i2c conflict

And also no sound ,just like you , even after using same costumizations just like in 5.0. ( yuso, audioflinger,etc)
I noticed, there's no more ext.sound codec...

Waiting for the next build to finish ,to see if any of the above got fixed.

;)
Cheers

I fix sound with #define USING_EXTAMP_HP in audioflinger. I have only camera problem(no front like you, green main and no af)
 
Last edited:
  • Like
Reactions: superdragonpt

MinimumGrunt

New member
May 22, 2016
3
0
Blu Life Play S Sim Network Pin After Flashing

Hello Good Day I Flashed This Rom ( cm-12.1-20150810-UNOFFICIAL-darkmoon.zip ) On My Blu Life Play S Everything Seems To Be Working But The Sim Cards Its Now Asking For Network Pin And My Phone Is Already Unlocked Any Way This Can Be Fixed ?
 

superdragonpt

Recognized Developer
Apr 27, 2013
4,906
19,252
Lisbon / Taiwan / USA
www.caixamagica.pt

Attachments

  • Screenshot_2016-05-23-08-03-47.jpg
    Screenshot_2016-05-23-08-03-47.jpg
    56.1 KB · Views: 340
  • Screenshot_2016-05-23-08-03-51.jpg
    Screenshot_2016-05-23-08-03-51.jpg
    94.5 KB · Views: 342
  • Screenshot_2016-05-23-08-04-01.jpg
    Screenshot_2016-05-23-08-04-01.jpg
    34 KB · Views: 342
  • Screenshot_2016-05-23-08-04-06.jpg
    Screenshot_2016-05-23-08-04-06.jpg
    54.2 KB · Views: 336
Last edited:
  • Like
Reactions: l33tnoob

l33tnoob

Senior Member
Sep 19, 2014
245
518
Novosibirsk
Already had it on 5.0

On latest build( made during night, just flashed now)

-fixed sound by enabling :
#define USING_CLASSD_AMP

On 5.0 I had this disabled

Fixed front camera ( its now enabled the switch )
Was on camera_kd , the problem, due to dir kernel changes I made an mistaque early

Just need to fix the alsps/p.sensor...
PS: I have custom recovery working now, on this finnaly...

Problem was on the partition blocks .
On 5.1 there's a new partition so android is now on mmcblk0p6, cache on mmcblk0p7 and so one...

SuperSu latest stable does the trick also.
So Im testing it now with opengapps - supersu ;)

Edit: new bug, flashlight is KO, dunno if it was ko on early builds ...
Cheers

Flashlight - need add kernel customization(mach-6582/prj/flashlight). New partition exist on 5.0 if you enable FACTORY RESET PROTECTION(on L1 it is enabled by default)
 
  • Like
Reactions: superdragonpt

superdragonpt

Recognized Developer
Apr 27, 2013
4,906
19,252
Lisbon / Taiwan / USA
www.caixamagica.pt
Flashlight - need add kernel customization(mach-6582/prj/flashlight). New partition exist on 5.0 if you enable FACTORY RESET PROTECTION(on L1 it is enabled by default)
Yeah, but my constant_flashlight worked on 5.0
Out-of-the-box ;)
Didn't diff flashlight yet, I just noticied it now haha

Didn't noticed the reset protection flag, but I should keep this now

Cheers :)
 

superdragonpt

Recognized Developer
Apr 27, 2013
4,906
19,252
Lisbon / Taiwan / USA
www.caixamagica.pt
Can Anyone Help Me With This Please

Its OT to this thread.

From what I recall, some Qmobile/ BLU units need to use stock modem.
So, simply extract your stock modem on your JB4.2 stock ROM and push it to cm12.1 etc/firmware folder.
You can do it with es file explorer with root permissions.
Only the modem.IMG should be enough.
Just set the same permissions and you should be good to go.
I used my stock modem from Wiko
( WEST-EU) on the ROM.
/OT

Cheers ;)
 
Last edited:

superdragonpt

Recognized Developer
Apr 27, 2013
4,906
19,252
Lisbon / Taiwan / USA
www.caixamagica.pt
Flashlight - need add kernel customization(mach-6582/prj/flashlight). New partition exist on 5.0 if you enable FACTORY RESET PROTECTION(on L1 it is enabled by default)

Quoting this:

Everything seems to be working on latest build, fixed my latest bugs (that i noticied):
-My ALSPS wasn't being included on build, so i hack a bit arm/mach/proj/Makefile
and drivers/misc/mediatek/alsps/Makefile
ifeq seems not to work on this sensor, so i just add the sensor obj flag at top level

Code:
obj-y	+=  alsps/sensor_name/

- Flashlight is ok also

Testing time now ;)
cheers
 
Last edited:
  • Like
Reactions: snabben

ferhung

Senior Member
Apr 15, 2012
194
267
Quoting this:

Everything seems to be working on latest build, fixed my latest bugs (that i noticied):
-My ALSPS wasn't being included on build, so i hack a bit arm/mach/proj/Makefile
and drivers/misc/mediatek/alsps/Makefile
ifeq seems not to work on this sensor, so i just add the sensor obj flag at top level

Code:
obj-y+=  alsps/sensor_name/

- Flashlight is ok also

Testing time now ;)
cheers

If you need the "ifeq" working, don't forget to add its config in "kconfig".

Sent from my m2 using XDA Free mobile app
 
  • Like
Reactions: waseemmayaa

MinimumGrunt

New member
May 22, 2016
3
0
Its OT to this thread.

From what I recall, some Qmobile/ BLU units need to use stock modem.
So, simply extract your stock modem on your JB4.2 stock ROM and push it to cm12.1 etc/firmware folder.
You can do it with es file explorer with root permissions.
Only the modem.IMG should be enough.
Just set the same permissions and you should be good to go.
I used my stock modem from Wiko
( WEST-EU) on the ROM.
/OT

Cheers ;)

Sorry To Be Bothering You But How Do I Do That ?
 

l33tnoob

Senior Member
Sep 19, 2014
245
518
Novosibirsk
Quoting this:

Everything seems to be working on latest build, fixed my latest bugs (that i noticied):
-My ALSPS wasn't being included on build, so i hack a bit arm/mach/proj/Makefile
and drivers/misc/mediatek/alsps/Makefile
ifeq seems not to work on this sensor, so i just add the sensor obj flag at top level

Code:
obj-y	+=  alsps/sensor_name/

- Flashlight is ok also

Testing time now ;)
cheers
I fix green camera(a little changes in isp_tuning_custom.cpp and camera_calibration_cam_cal.cpp)
 
  • Like
Reactions: superdragonpt

superdragonpt

Recognized Developer
Apr 27, 2013
4,906
19,252
Lisbon / Taiwan / USA
www.caixamagica.pt
I fix green camera(a little changes in isp_tuning_custom.cpp and camera_calibration_cam_cal.cpp)

;)
Told ya
( vendor)

It's been working fine , using it as main device since yesterday

BTW: it needs cve fixs. Cve 2015-6602 ( utils)
And all the others since October 2015

I already had merged all security bulletins,cve fixs on early 5.0, need to update this one also ..

Cheers
 

Attachments

  • Screenshot_2016-05-25-08-42-45.png
    Screenshot_2016-05-25-08-42-45.png
    59.1 KB · Views: 242
  • Screenshot_2016-05-25-08-43-01.png
    Screenshot_2016-05-25-08-43-01.png
    64.9 KB · Views: 246
  • Screenshot_2016-05-25-08-42-13.png
    Screenshot_2016-05-25-08-42-13.png
    76.4 KB · Views: 246
Last edited:
  • Like
Reactions: jack42reg

l33tnoob

Senior Member
Sep 19, 2014
245
518
Novosibirsk
;)
Told ya
( vendor)

It's been working fine , using it as main device since yesterday

BTW: it needs cve fixs. Cve 2015-6602 ( utils)
And all the others since October 2015

I already had merged all security bulletins,cve fixs on early 5.0, need to update this one also ..

Cheers

Yeah. But AF and front cam isn't working(it's too hard to fix 7 cameras: 4 back and 3 front). And then may be apply security patches and add gms into builds.
 
  • Like
Reactions: superdragonpt

superdragonpt

Recognized Developer
Apr 27, 2013
4,906
19,252
Lisbon / Taiwan / USA
www.caixamagica.pt
Yeah. But AF and front cam isn't working(it's too hard to fix 7 cameras: 4 back and 3 front). And then may be apply security patches

You don't have AF and front camera / front camera switch ?

I know your trying to merge all camera revisions from the clones... (That's too much I know )

The front camera I fixed on camera kd , and I also by re-regenerating codegen

Take a closer look at dws, this source doesn't have symlinks of dws on lk/ bootloader / vendor to kernel proj_dws.
( spent an hour or two checking why codegen was failing to generate some custom variables used on my dws, that I already had merged on proj_dws/kernel tools userspace )

You need to symlink to kernel dct ( like I did ) or manually change all codegen dws files.

Also you should start be adding just your camera revision , then adding all the others ;) it's way easier to debug , checking errors

Cheers :)
 
Last edited:

Top Liked Posts

  • There are no posts matching your filters.
  • 79
    Hey guys, We are going to try something new for our china phones - cyanogenmod.

    But we need some more devs to get everything going.



    For now we have:

    -Github tree for Lenovo P700i(mediatek 6577, android 4.0.4, kernel 3.0.8)

    -Lens_flare - original port author(may work with system folder and configs)

    -some kernel source from other devices like liquid gallant



    The main problem is getting adb to work that could help a lot on remaining development. For now even zygote not starting, but all partitions seems mounted successfully.

    We need more devs (especially that could assemble working kernel for device), working with p700i may lead to following porting for other mtk devices, as sources are nearly the same.
    40
    Lollipop on MT6577

    Hi there .

    Just to let you know, that lollipop is now booting on ZTE v970 [MT6577- w/ ComBo-Chip MT6620]
    With my custom 3.4.67 KK Kernel + some cherry-picks from the new MTK 3.10.54 LL Kernel

    Still very early, baseband is recognized , but still needs a lot more work on Telephony, Platform, etc.


    ;)

    Regards
    39
    More progress on this one: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2467400

    I have 3G data and incoming voice calls working now.

    Next: kitkat.

    Chris

    Please hit the thx button. And please thank also dr shadow and xplodwild from omnirom.
    27
    KitKat Sources MT6582 / 6592

    Since my Cloud host, removed the sources,that i uploaded twice

    Using MEGA now, should be on for some days..


    Edit: no more source leaks, noobies will always be noobies
    I won't be sharing more source stuff

    Learn to comply with GPL and respect others



    Regards
    27
    I'm working now since 1 day on CM13 and here the first screenshot on mt6592 :).
Our Apps
Get our official app!
The best way to access XDA on your phone
Nav Gestures
Add swipe gestures to any Android
One Handed Mode
Eases uses one hand with your phone