Dasaita - Latest MCU and Updates for Rockchip PX5 Octa-Core 2G RAM 32GB

Search This thread

argwallace

Member
Mar 8, 2020
28
0
You will probably have to migrate to android 10, the exact same thing happened to me and with the last two OTA updates the problem was solved. With MTCE 3.71 I had already solved the problem but with the OTA update of 11032021 for PX6 MAX10, which guides me to define that you must update your Android version.
Greetings
Thanks for your reply. Is there an official way to do that? I would prefer not to modify the ROM and other hacks. I downloaded the official update for this version believing that would fix any bugs or issues. But it seems that now the update in itself is flawed since if it requires an update to Android 10 in order to work. A bit frustrating.
 
Aug 25, 2019
21
13
Munich
Hello,

i have updated my Dasaita MAX 6 PX6 4/64GB Android 9 to MCU 3.71d and PX6 HA2_rk3399_9.0_ota(20210301).

I noticed the "delay" button disappeard in the equalizer screen.

But what's really bad is that the "Music Player" app crashes every time i want to use it!!
The source makes no difference....

Any ideas??

Best regards

Martin
 

marchnz

Senior Member
  • Nov 26, 2012
    3,452
    696
    wombleton
    Hello,

    i have updated my Dasaita MAX 6 PX6 4/64GB Android 9 to MCU 3.71d and PX6 HA2_rk3399_9.0_ota(20210301).

    I noticed the "delay" button disappeard in the equalizer screen.

    But what's really bad is that the "Music Player" app crashes every time i want to use it!!
    The source makes no difference....

    Any ideas??

    Best regards

    Martin

    Go back to the version you were on?
     

    argwallace

    Member
    Mar 8, 2020
    28
    0
    Another issue I am experiencing on my MAX6 with the latest release is that whenever I turn off the vehicle and turn it back on later, it used to open up the last app I was on. now it just goes to the main Home Screen. I would like it to open CarPlay again when I had it open before turning off the car. Any thoughts? Also, to go to an earlier version, do we just install that update.zip or is there more to the process? Thanks for any help!
     
    Aug 25, 2019
    21
    13
    Munich
    Another issue I am experiencing on my MAX6 with the latest release is that whenever I turn off the vehicle and turn it back on later, it used to open up the last app I was on. now it just goes to the main Home Screen. I would like it to open CarPlay again when I had it open before turning off the car. Any thoughts? Also, to go to an earlier version, do we just install that update.zip or is there more to the process? Thanks for any help!
    ......i don't have that issue - i use Radio & tomtom - working well
     

    jlbooth

    Senior Member
  • Feb 5, 2013
    110
    56
    OnePlus 6T
    @kilgil27 thank you for sharing. ZLink 4.0.21 broke wireless AA for me as well. Ended up reverting back. Thought about rooting so could just revert ZLink back to 4.0.17 but decided to just roll back whole update.

    My phone (OnePlus 6T) would eventually say that Android Auto is available - continue on car screen (or something to that effect). Problem is that they didn't provide a way to start the phone projection from the ZLink app. I guess the XDA community are the software testers for ZLink. There's no way they tested wireless AA on 4.0.21 before release.
     
    Last edited:

    jlbooth

    Senior Member
  • Feb 5, 2013
    110
    56
    OnePlus 6T
    I rolled back to the one found in this post:


    It's the March update that contains ZLink 4.0.17.
    HA3_rk3399_10.0_ota(20210311)
     
    Last edited:
    • Like
    Reactions: mafkikker

    mafkikker

    Member
    Feb 25, 2007
    9
    0
    I rolled back to the one found in this post:


    It's the March update that contains ZLink 4.0.17.
    HA3_rk3399_10.0_ota(20210311)
    @jlbooth did you install mcu 3.75?
     

    jlbooth

    Senior Member
  • Feb 5, 2013
    110
    56
    OnePlus 6T
    @mafkikker I did not and my system is on 3.71. I wonder if there would be any benefit of updating to that MCU along with the latest ROM update? My biggest concern is whether it would help with the ZLink 4.0.21 wireless AA connectivity issues (have my doubts but....).

    Android Auto app on my phone was updated to 6.4.611714-release. I tried again with ZLink 4.0.21 and still did not work wirelessly or wired. So I reverted the head unit back to the 20210311 version which includes 4.0.17 and still works with the latest AA update.
     
    • Like
    Reactions: mafkikker

    sisedan07

    New member
    Jun 27, 2011
    3
    0
    Los Angeles, CA.
    hi guys

    I will share the latest link with MCU and updates here :)
    MCU:
    V2.40 https://drive.google.com/open?id=0B_wOizoYdqYQcUpEVDc0ZHVDaG8
    MTCD
    V2.59 https://www.sendspace.com/pro/dl/umwqaj
    MTCE
    V3.71d https://www.sendspace.com/pro/dl/bmo68b


    Android 10 Update
    MAX10 HA3_rk3399_10.0_ota(20210311) https://www.sendspace.com/pro/dl/9ewqy9
    V10 HA3_px5_10.0_ota(20201019)https://www.sendspace.com/pro/dl/ybz2ke
    S10 HCT7_px30_10.0_ota(20210419) https://www.sendspace.com/pro/dl/9me30v

    Android 9.0 Update
    MAX6 Version : PX6 HA2_rk3399_9.0_ota(20210301)https://www.sendspace.com/pro/dl/2j8qks
    V940 Version : PX5 HA_px5_9.0_ota(20210420) https://www.sendspace.com/pro/dl/hc8fyd

    S920 Version : PX30 HCT4_px30_9.0_ota(20200507) https://www.sendspace.com/pro/dl/io99ys


    Carplay Dongle Autoplay APK : https://www.sendspace.com/pro/dl/adkfk1


    V840-8 Version :8.0 SYSTEM Update
    ha_px5_8.0_ota(20190731) https://www.sendspace.com/pro/dl/by788u

    PX5_8.0_hct3_1_ota_20170108

    Blue UI HA_PX5_8.0_ota(20181124) https://www.sendspace.com/pro/dl/yi64y9
    Blue UI HA_PX5_8.0_ota(20181210)https://www.sendspace.com/pro/dl/q1fy9q
    Blue UI HA_px5_8.0_ota(20190428)https://www.sendspace.com/pro/dl/gh6ygx

    S720 Version :7.1 SYSTEM UPDATE


    HCT2_px3_7.1(20180815)https://www.sendspace.com/pro/dl/xfrm2r
    HCT2_px3_7.1(20181012) https://www.sendspace.com/pro/dl/c0bcpn
    HCT2_px3_7.1(20181225) https://www.sendspace.com/pro/dl/6myzzw

    V600 Version : 6.0 SYSTEM UPDATE
    PX5_6.0 UPDATE (20170304)

    PX5 6.0 UPDATE HA (20171214)
    PX5 6.0 UPDATE HA (20180201)https://www.sendspace.com/pro/dl/efdbag

    BMW K720-Series Update
    PX3 7.1 https://www.sendspace.com/pro/dl/9l5zkf

    BMW K820-Series Update
    PX6 8.1 https://www.sendspace.com/pro/dl/4sc9t5

    BMW K940
    PX6 9.0 px6-9.0_2019121101T https://www.sendspace.com/pro/dl/v0wdfs

    5.1 SYSTEM UPDATE
    PX3 new4_rk3188_5.1(20170307) https://www.sendspace.com/pro/dl/agxhv8

    Mirror link APP
    PX3 5.1 easylink APP support 7.1 android phone https://www.sendspace.com/pro/dl/hshl83
    PX5 6.0 easylink APP support 7.1 android phone https://www.sendspace.com/pro/dl/fgu9yr
    Can anyone help? I updated the mcu and it won't take the system update. Keep seeing this after trying. I am on mcu 3.62_1 now. From 3.37_1. Any help please?
     

    Attachments

    • 20210522_095553.jpg
      20210522_095553.jpg
      1 MB · Views: 56

    kebo3473

    Member
    Sep 2, 2012
    32
    5
    I don't think my question really goes here, but i figured I'd ask anyway because i didn't know where to go. I've updated my dasaita px6 radio to the HA3_rk3399_10.0_ota(20210311). I noticed even before the update that if I'm on a call and someone else calls, the incoming call is sent to voicemail. It pops up on my screen for a second then disappears. I have tried to find a solution to this, but have been unable to. I verified that do not disturb wasn't on as well. If anyone here has any suggestions or could direct me to another forum, I'd appreciate it. Thanks.
     

    ruinertt

    Senior Member
    Apr 28, 2008
    505
    25
    Georgia
    I don't think my question really goes here, but i figured I'd ask anyway because i didn't know where to go. I've updated my dasaita px6 radio to the HA3_rk3399_10.0_ota(20210311). I noticed even before the update that if I'm on a call and someone else calls, the incoming call is sent to voicemail. It pops up on my screen for a second then disappears. I have tried to find a solution to this, but have been unable to. I verified that do not disturb wasn't on as well. If anyone here has any suggestions or could direct me to another forum, I'd appreciate it. Thanks.
    I like easy answers! I had this problem as well. You need to go into the factory settings menu and turn on 3-way calling.

    Settings --> Car --> Factory Settings --> Other
    Three-way Calling field...toggle that to "yes"
     
    Last edited:
    • Like
    Reactions: kebo3473

    kebo3473

    Member
    Sep 2, 2012
    32
    5
    I like easy answers! I had this problem as well. You need to go into the factory settings menu and turn on 3-way calling.

    Settings --> Car --> Factory Settings --> Other
    Three-way Calling field...toggle that to "yes"
    OMG!!! This has been killing me for months. I finally reached out to Dasaita, but they didn't answer. Thanks so much for your help. Cheers to you my friend🍻!!! I appreciate your help!!!
     

    Top Liked Posts

    Our Apps
    Get our official app!
    The best way to access XDA on your phone
    Nav Gestures
    Add swipe gestures to any Android
    One Handed Mode
    Eases uses one hand with your phone