[DEBRAND] [CONVERSION] Sprint OnePlus 7 Pro 5G to European FW

Whoareyou

Senior Member
Jul 7, 2010
2,049
617
193
Olathe, KS
To go back to Sprint stock use this:

Crossflashing to European 5G (GM1920):


Outdated method (REQUIRED BOOTLOADER UNLOCK):

Pie

  • (to set APNs on Sprint, go to *#*#4636#*#* and set the network mode to "LTE/CDMA/UMTS auto (PRL)" , then set your APNs and reboot.)

    Input Sprint APNs:

    Name: Sprint LTE
    APN: x.ispsn
    MMSC: http://mms.sprintpcs.com
    MMS proxy: oap7.sprintpcs.com
    MMS port: 80
    APN type: default,mms,supl,hipri,ims,cbs,ia
    Protocol/Roaming Protocol: IPv4/IPv6

    Flash this in Magisk to enable VoLTE on Sprint:
    https://github.com/edgd1er/voenabler/archive/master.zip

    If you update to a newer Pie build, you will need to reflash your modem from Sprint, here's a link: http://www.mediafire.com/file/x5g69dx5q64tibk/modem.img/file

    OTA updates are fully functional.

    The missing information in "About Phone" is normal and does not affect the function of the phone.

    If Sprint is your carrier and you update to 10, you will lose APN access for the time being. (Though, humorously, the modem has been unified as of 10 and doesn't need to be reflashed after 10)

10
(Not recommend for Sprint users right now, as there are issues with APNs, GSM/NON SPRINT CARRIERS ARE FINE!)


  • *Modem has been unified so, you don't need to reflash the Sprint modem after update as of 10.0.4*

    Aside from any potential Google SafetyNet updates that break SafetyPatch., this build works perfectly.

    "About Phone" is still missing information.

How to flash (applies to conversion and stock restore):

Unlock your bootloader as per:
https://forum.xda-developers.com/on...otloader-unlock-sprint-oneplus-7-pro-t4042145

Follow these steps in order or you will have to MSM restore to stock and try again

  1. Run TWRPadb.bat first
  2. Format Data after the successful flashing of TWRPadb.bat
  3. Reboot bootloader
  4. Run fastbootimages.bat
  5. Reboot



NEW LOCKED BOOTLOADER METHOD: 04/07/2020 (FULL SAFETYNET PASS):

Download the conversion tool HERE
CONVERSION INSTRUCITONS:

  1. Unplug and power off the phone COMPLETELY
  2. Open the MSM download tool
  3. Uncheck SHA256 check
  4. Connect your USB cable to your PC
  5. Hold Volume DOWN and UP at the same time.
  6. While holding those keys, insert the USB.
  7. Keep holding those keys, click 'Enum' in the tool.
  8. Click start.
  9. Wait about 5-10 minutes, setup over Wifi, OTA to 10, PROFIT!

Code:
[LIST]
[*] [COLOR="red"][COLOR="red"][B]*Modem will not work at first, setup over wifi and OTA to Android 10, it has been unified so, you just need to update to 10.0.5*[/B][/COLOR][/COLOR]
[*] Not recommend for Sprint customers right now, as there are issues with APNs.
[INDENT][INDENT][B][U][COLOR="Red"]**GSM/NON-SPRINT CARRIERS WORK FINE!**[/COLOR][/U][/B][/INDENT][/INDENT]
[*] "About Phone" is still missing information.
[/LIST]
Code:
Q. HELP! I HAVE NO SIGNAL AFTER CROSSFLASH!

A. Connect to wifi and update to Android 10 via OTA.

Q. Can I use a custom ROM built for OnePlus 7 Pro:

A. Not recommend as they have major issues, ROMs are coming!

Q. Can I crossflash to international non 5G and get dual SIM?

A. 
[URL="https://forum.xda-developers.com/oneplus-7-pro/how-to/port-oxygen-os-beta-oneplus-7-pro-5g-t4075597"]See here for Open Beta 11[/URL]



Credits:

@nickman529
(Testing and flashing everything I told him to without question, and uploading the flash zips and writing the bats for me because my internet is way too slow)

@mauronofrio (for building us TWRP)

@Some_Random_Username(moral support and lots of OnePlus knowledge)

And lots of others in our test community!

Donations are also welcome, see my signature for way to donate or my PayPal is:
http://PayPal.me/windows8user
 
Last edited:

Whoareyou

Senior Member
Jul 7, 2010
2,049
617
193
Olathe, KS
Whats the flash command for this? reboot to recovery after and flash twrp and magisk?
To install a 7 Pro (non-5G) ROM on the 7 Pro 5G:

Use this tool to extract the payload.bin from inside the rom.zip, use fastboot to manually flash each image

https://github.com/cyxx/extract_android_ota_payload

  • fastboot -w flash system system.img
  • fastboot flash vendor_b(/a) vendor.img
  • fastboot flash dtbo_b(/a) dtbo.img
  • fastboot flash boot_b(/a) boot.img
  • fastboot --disable-verity --disable-verification flash vbmera_b(/a) vbmeta.img
  • fastboot boot twrp.img
  • Mount /system and /vendor IN TWRP
  • adb pull /system/system/build.prop build.prop.system
  • adb pull /vendor/build.prop build.prop.vendor
  • Open each build.prop and change this line in both or whichever it appears:
  • Code:
    persist.radio.multisim.config=dsds
    to
  • Code:
    persist.radio.multisim.config=ssss
  • adb push build.prop.system /system/system/build.prop
  • adb push build.prop.vendor /vendor/build.prop
  • flash twrp from: https://dl.twrp.me/guacamole/twrp-installer-3.3.1-4-guacamole.zip.html
  • Reboot

Can't give you a 100% guarantee that every ROM will boot or function properly, but that is how I got Lineage 16 going somewhat well.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: codenation

nickman529

Senior Member
Dec 25, 2012
263
111
63
Southaven, MS
To install a 7 Pro (non-5G) ROM on the 7 Pro 5G:

Use this tool to extract the payload.bin from inside the rom.zip, use fastboot to manually flash each image

https://github.com/cyxx/extract_android_ota_payload

  • fastboot -w flash system system.img
  • fastboot flash vendor_b(/a) vendor.img
  • fastboot flash dtbo_b(/a) dtbo.img
  • fastboot flash boot_b(/a) boot.img
  • fastboot --disable-verity --disable-verification flash vbmera_b(/a) vbmeta.img
  • fastboot boot twrp.img
  • Mount /system and /vendor IN TWRP
  • adb pull /system/system/build.prop build.prop.system
  • adb pull /vendor/build.prop build.prop.vendor
  • Open each build.prop and change this line in both or whichever it appears:
  • Code:
    persist.radio.multisim.config=dsds
    to
  • Code:
    persist.radio.multisim.config=ssss
  • adb push build.prop.system /system/system/build.prop
  • adb push build.prop.vendor /vendor/build.prop
  • flash twrp from: https://dl.twrp.me/guacamole/twrp-installer-3.3.1-4-guacamole.zip.html
  • Reboot

Can't give you a 100% guarantee that every ROM will boot or function properly, but that is how I got Lineage 16 going somewhat well.
Okay cool, good info. i was going to try RR or Havoc and see what i could get working. Do you need to reflash sprint modem as well?

EDIT: Also should I flash to my active or inactive slot?
 
Last edited:

Whoareyou

Senior Member
Jul 7, 2010
2,049
617
193
Olathe, KS
To install a 7 Pro (non-5G) ROM on the 7 Pro 5G:

Use this tool to extract the payload.bin from inside the rom.zip, use fastboot to manually flash each image

https://github.com/cyxx/extract_android_ota_payload

fastboot -w flash system system.img
fastboot flash vendor_b(/a) vendor.img
fastboot flash dtbo_b(/a) dtbo.img
fastboot flash boot_b(/a) boot.img
fastboot --disable-verity --disable-verification flash vbmera_b(/a) vbmeta.img

fastboot boot twrp.img
Mount /system and /vendor IN TWRP
adb pull /system/system/build.prop build.prop.system
adb pull /vendor/build.prop build.prop.vendor

Open each build.prop and change this line in both or whichever it appears:

to


Okay cool, good info. i was going to try RR or Havoc and see what i could get working. Do you need to reflash sprint modem as well?

EDIT: Also should I flash to my active or inactive slot?
Just your active slot, and no, you only need to flash the modem if you flash a different modem.img (like flashing the euro oos build)
 

nickman529

Senior Member
Dec 25, 2012
263
111
63
Southaven, MS
C:\Users\remstar\Downloads\extract_android_ota_payload-master\extract_android_ot
a_payload-master>extract_android_ota_payload.py havocop7p.zip /tmp/
Extracting 'payload.bin' from OTA file...
Extracting 'boot.img'
Traceback (most recent call last):
File "C:\Users\remstar\Downloads\extract_android_ota_payload-master\extract_an
droid_ota_payload-master\extract_android_ota_payload.py", line 142, in <module>
main(filename, output_dir)
File "C:\Users\remstar\Downloads\extract_android_ota_payload-master\extract_an
droid_ota_payload-master\extract_android_ota_payload.py", line 121, in main
parse_payload(payload, p, out_f)
File "C:\Users\remstar\Downloads\extract_android_ota_payload-master\extract_an
droid_ota_payload-master\extract_android_ota_payload.py", line 95, in parse_payl
oad
r = decompress_payload('xzcat', data, e.num_blocks * BLOCK_SIZE, operation.d
ata_sha256_hash)
File "C:\Users\remstar\Downloads\extract_android_ota_payload-master\extract_an
droid_ota_payload-master\extract_android_ota_payload.py", line 78, in decompress
_payload
p = subprocess.Popen([command, '-'], stdout=subprocess.PIPE, stdin=subproces
s.PIPE)
File "C:\Users\remstar\AppData\Local\Programs\Python\Python38\lib\subprocess.p
y", line 854, in __init__
self._execute_child(args, executable, preexec_fn, close_fds,
File "C:\Users\remstar\AppData\Local\Programs\Python\Python38\lib\subprocess.p
y", line 1307, in _execute_child
hp, ht, pid, tid = _winapi.CreateProcess(executable, args,
FileNotFoundError: [WinError 2] The system cannot find the file specified

C:\Users\remstar\Downloads\extract_android_ota_payload-master\extract_android_ot
a_payload-master>extract_android_ota_payload.py havocop7p.zip /tmp/
Extracting 'payload.bin' from OTA file...
Extracting 'boot.img'
Traceback (most recent call last):
File "C:\Users\remstar\Downloads\extract_android_ota_payload-master\extract_an
droid_ota_payload-master\extract_android_ota_payload.py", line 142, in <module>
main(filename, output_dir)
File "C:\Users\remstar\Downloads\extract_android_ota_payload-master\extract_an
droid_ota_payload-master\extract_android_ota_payload.py", line 121, in main
parse_payload(payload, p, out_f)
File "C:\Users\remstar\Downloads\extract_android_ota_payload-master\extract_an
droid_ota_payload-master\extract_android_ota_payload.py", line 95, in parse_payl
oad
r = decompress_payload('xzcat', data, e.num_blocks * BLOCK_SIZE, operation.d
ata_sha256_hash)
File "C:\Users\remstar\Downloads\extract_android_ota_payload-master\extract_an
droid_ota_payload-master\extract_android_ota_payload.py", line 78, in decompress
_payload
p = subprocess.Popen([command, '-'], stdout=subprocess.PIPE, stdin=subproces
s.PIPE)
File "C:\Users\remstar\AppData\Local\Programs\Python\Python38\lib\subprocess.p
y", line 854, in __init__
self._execute_child(args, executable, preexec_fn, close_fds,
File "C:\Users\remstar\AppData\Local\Programs\Python\Python38\lib\subprocess.p
y", line 1307, in _execute_child
hp, ht, pid, tid = _winapi.CreateProcess(executable, args,
FileNotFoundError: [WinError 2] The system cannot find the file specified

EDIT: solved, bad dependancies

---------- Post added at 11:48 AM ---------- Previous post was at 11:17 AM ----------

I'm now getting "invalid sparse file format at header magi"
 
Last edited:

Whoareyou

Senior Member
Jul 7, 2010
2,049
617
193
Olathe, KS
C:\Users\remstar\Downloads\extract_android_ota_payload-master\extract_android_ot
a_payload-master>extract_android_ota_payload.py havocop7p.zip /tmp/
Extracting 'payload.bin' from OTA file...
Extracting 'boot.img'
Traceback (most recent call last):
File "C:\Users\remstar\Downloads\extract_android_ota_payload-master\extract_an
droid_ota_payload-master\extract_android_ota_payload.py", line 142, in <module>
main(filename, output_dir)
File "C:\Users\remstar\Downloads\extract_android_ota_payload-master\extract_an
droid_ota_payload-master\extract_android_ota_payload.py", line 121, in main
parse_payload(payload, p, out_f)
File "C:\Users\remstar\Downloads\extract_android_ota_payload-master\extract_an
droid_ota_payload-master\extract_android_ota_payload.py", line 95, in parse_payl
oad
r = decompress_payload('xzcat', data, e.num_blocks * BLOCK_SIZE, operation.d
ata_sha256_hash)
File "C:\Users\remstar\Downloads\extract_android_ota_payload-master\extract_an
droid_ota_payload-master\extract_android_ota_payload.py", line 78, in decompress
_payload
p = subprocess.Popen([command, '-'], stdout=subprocess.PIPE, stdin=subproces
s.PIPE)
File "C:\Users\remstar\AppData\Local\Programs\Python\Python38\lib\subprocess.p
y", line 854, in __init__
self._execute_child(args, executable, preexec_fn, close_fds,
File "C:\Users\remstar\AppData\Local\Programs\Python\Python38\lib\subprocess.p
y", line 1307, in _execute_child
hp, ht, pid, tid = _winapi.CreateProcess(executable, args,
FileNotFoundError: [WinError 2] The system cannot find the file specified

C:\Users\remstar\Downloads\extract_android_ota_payload-master\extract_android_ot
a_payload-master>extract_android_ota_payload.py havocop7p.zip /tmp/
Extracting 'payload.bin' from OTA file...
Extracting 'boot.img'
Traceback (most recent call last):
File "C:\Users\remstar\Downloads\extract_android_ota_payload-master\extract_an
droid_ota_payload-master\extract_android_ota_payload.py", line 142, in <module>
main(filename, output_dir)
File "C:\Users\remstar\Downloads\extract_android_ota_payload-master\extract_an
droid_ota_payload-master\extract_android_ota_payload.py", line 121, in main
parse_payload(payload, p, out_f)
File "C:\Users\remstar\Downloads\extract_android_ota_payload-master\extract_an
droid_ota_payload-master\extract_android_ota_payload.py", line 95, in parse_payl
oad
r = decompress_payload('xzcat', data, e.num_blocks * BLOCK_SIZE, operation.d
ata_sha256_hash)
File "C:\Users\remstar\Downloads\extract_android_ota_payload-master\extract_an
droid_ota_payload-master\extract_android_ota_payload.py", line 78, in decompress
_payload
p = subprocess.Popen([command, '-'], stdout=subprocess.PIPE, stdin=subproces
s.PIPE)
File "C:\Users\remstar\AppData\Local\Programs\Python\Python38\lib\subprocess.p
y", line 854, in __init__
self._execute_child(args, executable, preexec_fn, close_fds,
File "C:\Users\remstar\AppData\Local\Programs\Python\Python38\lib\subprocess.p
y", line 1307, in _execute_child
hp, ht, pid, tid = _winapi.CreateProcess(executable, args,
FileNotFoundError: [WinError 2] The system cannot find the file specified

EDIT: solved, bad dependancies

---------- Post added at 11:48 AM ---------- Previous post was at 11:17 AM ----------

I'm now getting "invalid sparse file format at header magi"
That's not an error, it's normal when flashing system and I think vendor
 

nickman529

Senior Member
Dec 25, 2012
263
111
63
Southaven, MS
No the only indication will be in the command prompt, because it didn't wipe the system or start anything, you canceled it before it even sent the image
flashed all. now twrp wont boot up

---------- Post added at 01:57 PM ---------- Previous post was at 01:21 PM ----------

Well i got havoc Q based to boot up and run smooth but no mobile signal :(
 

nickman529

Senior Member
Dec 25, 2012
263
111
63
Southaven, MS
Update, got havoc pie flashed. couldnt boot twrp at all. just goes to a black screen. swapped to slot b and it booted twrp. flashed installer. swapped slots. no luck. currently trying flashing havoc with a known good twrp on slot b