[DISCONTINUED][CWM][ALL BL][STOCK] ClockWorkMod 6.0.4.6 for Xperia T/TL/TX/V v9

davidmarcoes

Senior Member
Mar 30, 2012
153
208
0
London
www.davidmarco.es
This thread is no longer continued. My T died a few weeks ago for second time in his life and there is no cheap repair. I see you in the LG G2 forums (current device)


CLOCKWORKMOD FOR XPERIA T/TL/TX/V v9

From v1 to v8: based on this, so most credits go to cray_Doze.
From v9 onwards: own development.


This is for:

  • Rooted phones
  • Locked/Unlocked bootloaders
  • Stock firmwares T/TL/TX/V (ICS & JB)

What is working:

  • Backup
  • Restore
  • External SD
  • Flash zip files
  • Mount/Unmount partitions
  • And so on, so apparently all (further testing and feedback will be appreciated)

What is NOT working:

Some users are reporting issues on latest v9 like error mounting both system partition and usb storage, formating external sd, and others. Take in account that CWM 6.0.4.6 is the latest version available for our devices, as many of you are requesting repeatedly. It comes from CM10.1, which is Android 4.3 while most of us are still on 4.1. So a lot of things are expected to not work. While Android 4.3 finally arrives for our devices and these issues are solved, if you're experiencing problems downgrade to v8 which is fully functional. Simple and clear.


Installing:

Installing CWM for the first time is as simple as:


Flashing CWM from itself (could be required after flash a rom) is as simple as:


Older versions can be found here.


Entering CWM:

  • Disconnect usb cable and power off the phone
  • Power on the phone
  • When SONY logo appears:
    • On Xperia T/TL/TX press repeatedly (not holding) volume-down button until the phone vibrates
    • On Xperia V running ICS press repeatedly (not holding) volume-down button until the phone vibrates
    • On Xperia V running JB try one of these:
      • Press repeatedly (not holding) power button until the phone vibrates
      • Tap repeatedly the screen
  • Wait a few seconds and you will be on CWM

Navigating CWM:

  • Volume+ for up
  • Volume- for down
  • Power button for enter/ok

Unable to enter recovery?

Make sure you have granted superuser permissions to adb shell. Sometimes this occurs when running install.bat/install.sh for the first time, sometimes not. Best way is open a command terminal on your favourite operative system, enter "adb shell" and then enter "su". Your super user application will ask you for grant permissions, accept and retry running install.bat/install.sh.


Changelog:
  • v1: Modified sh script (removed some unnecessary commands, added validations with messages for install success/failed)
  • v2: Modified binary to display correct model information and versioning
  • v3: Tweaked chargemon script for JB kernels compatibility (many thanks to TiMiN8R for provide this solution)
  • v4: Reboot Fix self-integrated
  • v5: Tweaked chargemon script for Xperia V 9.1.A.1.140 firmware compatibility (many thanks to cray_Doze for provide this solution)
  • v6: Updated to CWM 6.0.3.0, solved wrong backup time
  • v7: Copy proper charger file for every supported Xperia model (installer version will ask for model whereas flashable version will try to determine it based on ro.semc.product.model build.prop property)
  • v8: Added install.sh script to allow installation from Linux environments (just applies to installer version, but flashable version also upgrades to do not embroil versioning)
  • v9: Updated to CWM 6.0.4.6

Bug reporting:

If you found a bug, or this CWM is not working for you, please send me a PM with:

  • A description of your problem
  • Which version of CWM you are
  • Which version of Android you are
  • Which model of Xperia you own
  • Dropbox links (or similar) to download the following log files (you must pull off from your phone just after reproduce the error):
    • /cache/chargemon/chargemon.log
    • /cache/recovery/last_log

If you help me, I will be able to help you. If your sole intention is to post something like "this doesn't work" or "please repair" and nothing more, your post will be ignored (at least by myself).

Last but not least, say that I just own the Xpertia T, not the TL/TX/V. That just means one thing: tracking and solving bugs on these are, as little, very difficult. Be patient and trust on hard work of developers.


Important notes:

  • Some users are experiencing problems entering CWM when they upgrade root's integrated busybox (1.20.0 version) to a mayor version (many thanks to istux for report this issue). Try reinstalling CWM to fix (many thanks to devilmaycry2020 to provide this solution).
  • If you come from ROM-integrated CWM, chances are that you do not have the proper charger file for your device model (it is copied on CWM installation, but no one has been performed due the integration nature). So if you are suffering automatic power on when charging, you must reinstall CWM.


Enjoy it!
 
Last edited:

gregbradley

Retired Forum Moderator
Upgrade to Stock Firmware 7.0.A.3.195
Now that you have recovery, you can upgrade to FW195 as said here. After that, you need to install CWM again (don't worry, it will work even though you are in FW195 with locked bootloader; many thanks to Pacjonek for this info).
Enjoy it!
After upgrading you need to flash this file in order to get the 7.0.A.3.195 stock kernel. People have reported bugs with extended standy mode causing bootloops with this method and a 303 kernel.
 
Last edited:

bamer02

Member
Aug 24, 2007
10
1
0
It should, originally was developed for Xperia SX/GX and works in T like a charm, so I think both TL and TX are also candidates.

Please report if you try and works.
It works.

Now, which roms would work? I understand they need to be stock based roms. But, is there a way around it? I want to try the MIUI rom on the Xperia. by the way, i did not upgrade to .195. I am still on .303.
 
  • Like
Reactions: davidmarcoes

dogsly

Senior Member
Apr 4, 2010
163
226
0
Kiev
4pda.ru
It should, originally was developed for Xperia SX/GX and works in T like a charm, so I think both TL and TX are also candidates.

Please report if you try and works.
Tried on TX (LT29i). It works!
But after installing recovery not apply OTA updates. It would be great to have the ability to remove recovery, for OTA update, as easy as installing.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: davidmarcoes

davidmarcoes

Senior Member
Mar 30, 2012
153
208
0
London
www.davidmarco.es
Tried on TX. It works!
But after installing recovery not OTA update. It would be great to have the ability to remove recovery for OTA update as easy as installing.
I'm on latest 195 FW so I'm unable to confirm that issue, but install recovery is no more than push a bunch of files to the device. Tomorrow I will try the opposite, pushing back any overwritten file. In theory this should work.

If you want the latest firmware you can also try this and then install CWM (it worked for me).
 
Last edited:
  • Like
Reactions: dogsly

davidmarcoes

Senior Member
Mar 30, 2012
153
208
0
London
www.davidmarco.es
I'm on latest 195 FW so I'm unable to confirm that issue, but install recovery is no more than push a bunch of files to the device. Tomorrow I will try the opposite, pushing back any overwritten file. In theory this should work.
I wrote a little tool to remove CWM from our devices, it just deletes the stuff pushed by the installer and restores some original files. It can be downloaded from here.

It would be nice if someone could confirm that OTA update is working after remove CWM.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: dogsly

davidmarcoes

Senior Member
Mar 30, 2012
153
208
0
London
www.davidmarco.es
I tried on my TL with .152, but so far no go. :(
Is the script outputting the message "CWM succesfully installed!" ?

Users of other Xperia devices have reported some combination of keystrokes working for them (when Sony logo is on screen), like press repeatedly vol+, hold vol-, tap screen multiple times... Have you tried some of these?
 
Last edited:

HawaiianJohn

Senior Member
Is the script outputting the message "CWM succesfully installed!" ?

Users of other Xperia devices have reported some combination of keystrokes working for them (when Sony logo is on screen), like press repeatedly vol+, hold vol-, tap screen multiple times... Have you tried some of these?
Yes, it gave a "CWM successfully installed", press any key to continue message.

I haven't tried any combinations of volume +/- or screen taps other than the instructions that we're provided... so I'll try some other combos and see if that works. However, one time I got the phone into "SAFE MODE". Kinda surprised me. :p

Sent from my LT30at using xda premium
 

Meelouw

Senior Member
Dec 6, 2010
145
16
38
for me,i start the phone, when i have the logo "Sony", I press the touch vol+ and when the phone vibrate, I release the touch et it's good ^^

but i have a problem with the restore, i make my restore and after i bootloop ? :/