• Introducing XDA Computing: Discussion zones for Hardware, Software, and more!    Check it out!

[DISCONTINUED][ROM][UNOFFICIAL][gta4xl][10] LineageOS 17.1 for Galaxy Tab S6 Lite (LTE)

Search This thread

mu1989

Senior Member
Feb 22, 2020
103
34
So unfortunately I can't help you with the first point.
On the side note:
1) install Magisk Hide props (optional Busybox "by osm0sis")
2) open terminal and give it root rights.
3) enter props
4) 1. Edit dive fingerprint -> "f - Picked a certified fingerprint" -> 26 Samsung -> search the number for Samsung galaxy s 20 Ultra (59 or 58) -> y -> reboot If he but asks for it.
Now you have passed a safety check and can install magisk if you have checked magisk hide and hided the play store (check hide it goes off after changing the fingerprint.

Now download the liboemcrypto disabler module from Magisk repo and enjoy netflix
 

Locane

Member
Aug 26, 2010
11
4
Is this crash caused by Lineage? I'm hoping that fixing this and completing setup will let me use "Ok Google"

MdJ2qSP.png
 

mu1989

Senior Member
Feb 22, 2020
103
34
Is this crash caused by Lineage? I'm hoping that fixing this and completing setup will let me use "Ok Google"

Which open gapps build do you HAVE?

For example, if you want to install "full", you need to flash lineage and gapps normally, then restore with a backup of /data, then you have installed the new gapps and bypass the opengapps login bug 😉
 

refaamine

New member
Jan 25, 2015
4
1
Unable to flash gapps

Hi there.
Could someone help me please ?
So I followed all the steps and the rom is working completely fine the only prob is that everytime i try to flash gapps my device get stuck in boot then after 40 seconds it reboot to recovery
I have tried the pico the nano and the full gapps nothing works the device reboot to recovery and have to flash the rom without gapps again
I tried to flash the gapps with the rom, i tried to flash after first reboot i tried with wipe dalvik & cache and without wiping
I flashed the gapps with and without magisk
I even made a data backup and restored it after flashing gapps...
By the way i have the lte model !
Please help I need the google play store and installing the apk obviously dont work....
Is there another way to get play store without the gapps ?
Thank you
 

StuKaGel

Member
Jun 22, 2020
31
2
Hi there.
Could someone help me please ?
So I followed all the steps and the rom is working completely fine the only prob is that everytime i try to flash gapps my device get stuck in boot then after 40 seconds it reboot to recovery
I have tried the pico the nano and the full gapps nothing works the device reboot to recovery and have to flash the rom without gapps again
I tried to flash the gapps with the rom, i tried to flash after first reboot i tried with wipe dalvik & cache and without wiping
I flashed the gapps with and without magisk
I even made a data backup and restored it after flashing gapps...
By the way i have the lte model !
Please help I need the google play store and installing the apk obviously dont work....
Is there another way to get play store without the gapps ?
Thank you

If you don't really need google play services, only the apps, install Aurora Store. Some notifications require google services though, but you can circumvent that using Magisk Module (install this modules in order, MicroG->riru core->riru edxposed sandhook), after that install edxposed manager (link inside edxposed sandhook), reboot device, open edxposed manager, install fakegapps, give permission from edxposed manager. And reboot, after that open microg (should be installed after u reboot) and enable google device registration and google cloud messaging. For youtube search youtube vanced
 

mu1989

Senior Member
Feb 22, 2020
103
34
Hi there.
Could someone help me please ?
So I followed all the steps and the rom is working completely fine the only prob is that everytime i try to flash gapps my device get stuck in boot then after 40 seconds it reboot to recovery
I have tried the pico the nano and the full gapps nothing works the device reboot to recovery and have to flash the rom without gapps again
I tried to flash the gapps with the rom, i tried to flash after first reboot i tried with wipe dalvik & cache and without wiping
I flashed the gapps with and without magisk
I even made a data backup and restored it after flashing gapps...
By the way i have the lte model !
Please help I need the google play store and installing the apk obviously dont work....
Is there another way to get play store without the gapps ?
Thank you


Which TWRP do you use?
 

mu1989

Senior Member
Feb 22, 2020
103
34
Hi there.
Could someone help me please ?
So I followed all the steps and the rom is working completely fine the only prob is that everytime i try to flash gapps my device get stuck in boot then after 40 seconds it reboot to recovery
I have tried the pico the nano and the full gapps nothing works the device reboot to recovery and have to flash the rom without gapps again
I tried to flash the gapps with the rom, i tried to flash after first reboot i tried with wipe dalvik & cache and without wiping
I flashed the gapps with and without magisk
I even made a data backup and restored it after flashing gapps...
By the way i have the lte model !
Please help I need the google play store and installing the apk obviously dont work....
Is there another way to get play store without the gapps ?
Thank you

1) Boot TWRP
2) Wipe - > Format Data - > yes
3) Install LINEAGEOS 17.1 (20201015)
4) Reboot recovery
5) Install gapps pico
6) Make the normal installation process by logging in to google
7) Enjoy
8) If you have problems with Magisk addon.d, enter in the Twrp terminal

mount -o remount,rw /system_root

rm -r /system_root/system/addon.d

9) flash magisk
 
Last edited:

refaamine

New member
Jan 25, 2015
4
1
Thank you all for your help but unfortunately my problem is still unsolved
@StuKaGel
what I really want to do is download artflow from playstore and sync my licence with my google account, can your method do that ?
@mu1989
I am using TWRP from 02 nov 2020 and LOS from 15 Oct 2020
I just tried what you asked me to do I rebooted to recovery just after flashing the rom still reboot to recovery after 40 seconds of boot time
should I flash the recovery again to see if it change something ?

Edit : Just did that and still the same issue, I will try to revert back to stock and do the whole process again in the meantime if you have other suggestion let me know !
 
Last edited:

mu1989

Senior Member
Feb 22, 2020
103
34
Thank you all for your help but unfortunately my problem is still unsolved
@StuKaGel
what I really want to do is download artflow from playstore and sync my licence with my google account, can your method do that ?
@mu1989
I am using TWRP from 02 nov 2020 and LOS from 15 Oct 2020
I just tried what you asked me to do I rebooted to recovery just after flashing the rom still reboot to recovery after 40 seconds of boot time
should I flash the recovery again to see if it change something ?


Did you also have the command IN the twrp terminal?

And you flashg gapps pico?

What is in the twrp log?
The three stripes in the lower right corner?
 

iDifferent

Member
Aug 23, 2017
22
3
23
I am trying to flash gapps but every time I do so, lineage boot animation goes on for a while, then it restarts to recovery. Not flashing gapps launches into lineage just fine.

I ve tried pico, and nano gapps for arm64. I also tried wiping cache and dalvik in between lineage os and gapps, or just after gapps or not all, nothing works :/
I have s6 lite lte with this firmware "EUR-P615XXU3BTI3-20200918175841"
 

Linux4

Senior Member
I am trying to flash gapps but every time I do so, lineage boot animation goes on for a while, then it restarts to recovery. Not flashing gapps launches into lineage just fine.

I ve tried pico, and nano gapps for arm64. I also tried wiping cache and dalvik in between lineage os and gapps, or just after gapps or not all, nothing works :/
I have s6 lite lte with this firmware "EUR-P615XXU3BTI3-20200918175841"

Seems like this is a common issue on the lte variant, could you send me a logcat when trying to boot with gapps installed?
But I don't have the device and it has some issues which are hard to fix without having it,
so I'm thinking about dropping the lte variant until someone owning the device joins the development.
 

iDifferent

Member
Aug 23, 2017
22
3
23
Seems like this is a common issue on the lte variant, could you send me a logcat when trying to boot with gapps installed?
But I don't have the device and it has some issues which are hard to fix without having it,
so I'm thinking about dropping the lte variant until someone owning the device joins the development.

I am not sure how to give you the logcat :/ I found a logs.tar and a log file on TWRP folder are those the ones you want?
 

StuKaGel

Member
Jun 22, 2020
31
2
Hi all, I haven't messed around with any android software in a while. Anyone have any thoughts on "ROEHSOFT RAM Expander" for adding virtual ram? Worth it?

Thank you all for your help but unfortunately my problem is still unsolved
@StuKaGel
what I really want to do is download artflow from playstore and sync my licence with my google account, can your method do that ?
@mu1989
I am using TWRP from 02 nov 2020 and LOS from 15 Oct 2020
I just tried what you asked me to do I rebooted to recovery just after flashing the rom still reboot to recovery after 40 seconds of boot time
should I flash the recovery again to see if it change something ?

Edit : Just did that and still the same issue, I will try to revert back to stock and do the whole process again in the meantime if you have other suggestion let me know !

Last time I tried, my Nova Launcher Licence synced.I've mostly degoogled tho by switching my apps to open source ones, only using google services for youtube and notification (some apps require google apps or microg)
 

refaamine

New member
Jan 25, 2015
4
1
Seems like this is a common issue on the lte variant, could you send me a logcat when trying to boot with gapps installed?
But I don't have the device and it has some issues which are hard to fix without having it,
so I'm thinking about dropping the lte variant until someone owning the device joins the development.

Hi Linux4
do you know if I flash the wifi LOS 17.1 on my lte device. would it boot ?
thank you
 

Top Liked Posts

  • There are no posts matching your filters.
  • 3
    1607247455067.png

    Code:
    /*
    * Your warranty is now void.
    *
    * We are not responsible for bricked devices, dead SD cards,
    * thermonuclear war, or you getting fired because the alarm app failed. Please
    * do some research if you have any concerns about features included in this ROM
    * before flashing it! YOU are choosing to make these modifications, and if
    * you point the finger at us for messing up your device, we will laugh at you.
    */



    FEATURES
    • SELinux enforcing
    • Improved Performance
    • Flip cover working
    • Touchscreen input disabled while using SPen
    • SPen tilt orientation working
    • Latest Linux 4.14.x kernel
    • ROM is signed with my developer keys

    KNOWN ISSUES
    • Miracast not working (Google removed it in AOSP Pie)
    • You tell me

    DOWNLOAD

    Warning: 17.1 is now discontinued, please use 18.1 instead

    INSTALLATION
    • Follow the instructions at the TWRP Thread to install TWRP
    • If coming from another ROM (Stock ROM, GSI or whatever) you need to wipe data and cache
      Also be sure your /data is ext4, if not format /data to ext4 (in TWRP at "Advanced Wipe" -> Select Data -> "Change Filesystem")
    • Put the ROM zip on your external sdcard (if you are already on my LineageOS and have decrypted /data you might also put it in internal storage) and flash it using TWRP
      Optional:
    • Flash GApps
    • Flash Magisk

    SUPPORT

    Telegram support group


    THANKS TO

    @modpunk
    @derf elot

    I used their source code for LineageOS for Galaxy S10 series (which I have also contributed to) as base for my ROM.

    XDA:DevDB Information
    lineage-gta4xl, ROM for the Samsung Galaxy Tab S6 Lite

    Contributors
    Linux4
    Source Code: https://github.com/gta4xl

    ROM OS Version: Android 10
    ROM Kernel: Linux 4.x
    Based On: LineageOS

    Version Information
    Status:
    Beta
    Current Beta Version: 0.8
    Beta Release Date: 2020-09-23

    Created 2020-09-23
    Last Updated 2020-12-15
    2
    FAQ

    Reporting Bugs
    • DO NOT Report bugs if you're running a custom kernel or you installed Xposed
    • Grab a logcat right after the problem has occurred. (Please include at least a few pages of the log, not just the last few lines, unless you know what you're doing.)
    • If it is a random reboot, grab /proc/last_kmsg. (Do not bother getting a logcat unless you can get it just before the reboot. A logcat after a reboot is useless)
    • If the problem disappears after running "setenforce 0" from a root shell, grab /data/misc/audit/audit.log

    Remember to provide as much info as possible. The more info you provide, the more likely that the bug will be solved. Please also do not report known issues. Any bug not reported in the bug report format below may be ignored.

    Code:
    What is your--
    LineageOS version:
    LineageOS Download url:
    Gapps version:
     
    Did you--
    wipe:
     restore with titanium backup:
    reboot after having the issue:
     
    Are you using--
    a task killer:
    a non-stock kernel:
    other modifications:
     
    Provide any additional information (observations/frequency of problem/last version it worked on/etc) as needed:
    2
    CHANGELOG

    2020-12-15
    • Update to Linux 4.14.210
    • Add glove mode / high touch sensitivity mode
    • 2020-12-05 system securitypatch
    • Netflix now works without liboemcrypto disabler (L3 only, Samsung doesn't seem to allow L1 with custom ROM installed)
    • 2020-11-01 vendor securitypatch

    2020-11-19
    • Fixed RIL on LTE variant

    2020-11-08
    • Fix SPen tilt orientation issue (tilt_x and tilt_y were swapped)
    • Don't limit system inode count (should fix flashing bigger gapps packages)
    • Update Linux to 4.14.203
    • 2020-11-05 system securitypatch


    2020-10-15
    • Turn display off when closing flip cover
    • Fix audio output over usb-c
    • Improve audio quality

    2020-10-08
    • Change SPen pointer to stock one
    • SELinux enforcing on LTE variant
    • Fix DT2W on LTE variant by updating dtbo sources from decompiled stock ones
    • Fix display bugs on LTE variant by updating dtbo sources from decompiled stock ones
    • Update to Linux 4.14.200
    • Fix bluetooth issues
    • 2020-10-05 system security patch

    2020-09-25
    • Enable nightlight (thanks to erfanoabdi)
    • Fix /system_root mounting issues in TWRP

    2020-09-24
    • Update blobs to P61*XXU2BTI3, 2020-09-01 vendor security patch
      • Improves GPS speed

    2020-09-23
    • Initial release
    2
    Installed Lineage and it was booting, but had some problems with installing Gapps.
    After 3 attempts succeeded with installing Open Gapps pico from sd-card.
    In the first 2 attempts, TWRP gave error "failed to mount '/system_root"
    I found this: https://github.com/topjohnwu/Magisk/pull/2496 , probably due to dynamic partitions.

    Wifi, Bluetooth, pen are working, but gps is not working.

    Yes, TWRP's support for dynamic partitions is still not fully finished.
    Gps is working for me, but it takes a very long time initializing, that should be fixed with the next update (I'm currently working on including Samsung's september secpatch update on which gps seems to work faster)
    2
    I have uploaded an updated version with september vendor security patch which should also fix the gps issues