• Introducing XDA Computing: Discussion zones for Hardware, Software, and more!    Check it out!

[DISCONTINUED][ROM][V2 08.12.2016] CyanogenMod 14.1 BETA (NMF26O) for SGP611/SGP621

Search This thread

lowtraxx

Senior Member
Sep 20, 2007
632
1,239
Augsburg
blog.toshsoft.de
1. I use my Sd Card as external. Did not format it after going from stock ROM.
2. WoT is installed on internal storage like it was on stock and CM12.1.
3. I use type 10 64 Gb SD card.

Could you please try zzmoove or performance governor and report back?
I changed the granularity of volumes. Media now has 30 instead of 15 and the notification and alarm sliders have 15 instead of 7. This makes the lower settings behave correctly.
 
  • Like
Reactions: Alex_Dorovskikh
May 13, 2015
7
0
51
Already tried zzmove (usingkernel toolkit). A little bit better, but lags are still there. Btw, does changing GPU settings make any difference?
P.S. Tried performance governor and all is fine now with the game:)
 
Last edited:

emko7

Senior Member
Sep 5, 2010
52
9
Just measured my speed again. Stays stable at around 5.5 MB :( Could you please explain the rotation bug you are seeing again?



I just noticed the sound issue. Will investigate. Question on the lags, did you try the same game on stock and it was lag free there? Just installing world of tanks blitz to verify. Also, which CPU governor do you use?



Same question on the lags, did you try the same game on stock and it was lag free there? Just installing world of tanks blitz to verify. Also, which CPU governor do you use?

Tried on stock MM with no issues. I've changed the CPU governor from interactive to performance, and it seems to have fixed it for me!
 
G

GuestD2201

Guest
Hi,
thanks for the build!
I'm experiencing 2 issues currently:
1) Camera autofocus. That is kinda the "standart" bug for me and few other people on any non-stock ROMs, incl. AOSP and CM13/14. Autofocus just doesn't work. Can't really nail it down to anything. Works on stock ROM though.
2) Wi-Fi drops constantly under load. The "under load" part is my perception - it seems to drop when smth is actively using the connection. It drops and then reconnects. Here's a piece of logcat:

Code:
12-18 12:56:09.976 10296 10499 I WifiHAL : Got channel list with 13 channels
12-18 12:56:09.980 10296 10499 I WifiHAL : Got channel list with 9 channels
12-18 12:56:09.984 10296 10499 I WifiHAL : Got channel list with 15 channels
12-18 12:56:10.011 11098 11885 W ContentTaskController: Invalid task was provided to stopTracking.
12-18 12:56:10.045 11098 11885 W ContentTaskController: Invalid newTask was provided to startTracking.
12-18 12:56:10.057 11098 30155 W System  : ClassLoader referenced unknown path: /system/framework/tcmclient.jar
12-18 12:56:10.212 10296 10499 I WifiHAL : Got channel list with 13 channels
12-18 12:56:10.215 10296 10499 I WifiHAL : Got channel list with 9 channels
12-18 12:56:10.217 10296 10499 I WifiHAL : Got channel list with 15 channels
12-18 12:56:20.608 10060 10398 D CommandListener: Clearing all IP addresses on wlan0
12-18 12:56:20.617 10744 10744 I wpa_supplicant: wlan0: CTRL-EVENT-DISCONNECTED bssid=5c:f4:ab:02:eb:63 reason=3 locally_generated=1
12-18 12:56:20.639 10744 10744 I wpa_supplicant: wlan0: CTRL-EVENT-REGDOM-CHANGE init=CORE type=WORLD
12-18 12:56:20.641 10296 10495 D WifiStateMachine: WifiStateMachine: Leaving Connected state
12-18 12:56:20.644 10296 10495 D WifiNative-HAL: stopRssiMonitoring, cmdId 0
12-18 12:56:20.649 10296 10501 D ConnectivityService: NetworkAgentInfo [WIFI () - 280] EVENT_NETWORK_INFO_CHANGED, going from CONNECTED to DISCONNECTED
12-18 12:56:20.649 10296 10501 D ConnectivityService: NetworkAgentInfo [WIFI () - 280] got DISCONNECTED, was satisfying 13
12-18 12:56:20.658 10296 10501 W ConnectivityExtension: ConnectivityExt jar file not present
12-18 12:56:20.660 10296 10495 D WifiStateMachine: Start Disconnecting Watchdog 177
12-18 12:56:20.661 10296 10495 D WifiNative-HAL: stopRssiMonitoring, cmdId 0
12-18 12:56:20.663 10296 10495 I WifiConnectivityManager: scheduleWatchdogTimer
12-18 12:56:20.665 10296 10522 D DnsEventListenerService: Logging 27 results for netId 280
12-18 12:56:20.672 10296 10495 D WifiNetworkAgent: NetworkAgent: NetworkAgent channel lost
12-18 12:56:20.711 10060 10398 V IdletimerController: runCmd(/system/bin/ip6tables -w -t raw -D idletimer_raw_PREROUTING -i wlan0 -j IDLETIMER --timeout 15 --label 1 --send_nl_msg 1) res_ipv4=0, res_ipv6=0
12-18 12:56:20.741 10060 10398 V IdletimerController: runCmd(/system/bin/ip6tables -w -t mangle -D idletimer_mangle_POSTROUTING -o wlan0 -j IDLETIMER --timeout 15 --label 1 --send_nl_msg 1) res_ipv4=0, res_ipv6=0
12-18 12:56:20.742 10296 10501 D ConnectivityService: Sending DISCONNECTED broadcast for type 1 NetworkAgentInfo [WIFI () - 280] isDefaultNetwork=true
12-18 12:56:20.761 11622 11622 D NetworkChangeNotifierAutoDetect: Network connectivity changed, type is: 6
12-18 12:56:20.765 31225 31225 D NetworkChangeNotifierAutoDetect: Network connectivity changed, type is: 6
12-18 12:56:20.786 17802 17802 D NetworkChangeNotifierAutoDetect: Network connectivity changed, type is: 6
12-18 12:56:20.790 25833 25833 D NetworkChangeNotifierAutoDetect: Network connectivity changed, type is: 6
12-18 12:56:20.792 14803 14803 D NetworkChangeNotifierAutoDetect: Network connectivity changed, type is: 6
12-18 12:56:20.794 14512 14512 D NetworkChangeNotifierAutoDetect: Network connectivity changed, type is: 6
12-18 12:56:20.800 14803 14803 D NetworkChangeNotifierAutoDetect: Network connectivity changed, type is: 6
12-18 12:56:20.804 25833 25833 D NetworkChangeNotifierAutoDetect: Network connectivity changed, type is: 6
12-18 12:56:20.836 10060 10398 E Netd    : netlink response contains error (No such file or directory)
Again, before flashing CM14 everything was working just all right.
I'm having 611 here.
Would be glad to provide further info if needed and help fix it.
Thanks!
 

lowtraxx

Senior Member
Sep 20, 2007
632
1,239
Augsburg
blog.toshsoft.de
Hi,
thanks for the build!
I'm experiencing 2 issues currently:
1) Camera autofocus. That is kinda the "standart" bug for me and few other people on any non-stock ROMs, incl. AOSP and CM13/14. Autofocus just doesn't work. Can't really nail it down to anything. Works on stock ROM though.
2) Wi-Fi drops constantly under load. The "under load" part is my perception - it seems to drop when smth is actively using the connection. It drops and then reconnects. Here's a piece of logcat:

Code:
12-18 12:56:09.976 10296 10499 I WifiHAL : Got channel list with 13 channels
12-18 12:56:09.980 10296 10499 I WifiHAL : Got channel list with 9 channels
12-18 12:56:09.984 10296 10499 I WifiHAL : Got channel list with 15 channels
12-18 12:56:10.011 11098 11885 W ContentTaskController: Invalid task was provided to stopTracking.
12-18 12:56:10.045 11098 11885 W ContentTaskController: Invalid newTask was provided to startTracking.
12-18 12:56:10.057 11098 30155 W System  : ClassLoader referenced unknown path: /system/framework/tcmclient.jar
12-18 12:56:10.212 10296 10499 I WifiHAL : Got channel list with 13 channels
12-18 12:56:10.215 10296 10499 I WifiHAL : Got channel list with 9 channels
12-18 12:56:10.217 10296 10499 I WifiHAL : Got channel list with 15 channels
12-18 12:56:20.608 10060 10398 D CommandListener: Clearing all IP addresses on wlan0
12-18 12:56:20.617 10744 10744 I wpa_supplicant: wlan0: CTRL-EVENT-DISCONNECTED bssid=5c:f4:ab:02:eb:63 reason=3 locally_generated=1
12-18 12:56:20.639 10744 10744 I wpa_supplicant: wlan0: CTRL-EVENT-REGDOM-CHANGE init=CORE type=WORLD
12-18 12:56:20.641 10296 10495 D WifiStateMachine: WifiStateMachine: Leaving Connected state
12-18 12:56:20.644 10296 10495 D WifiNative-HAL: stopRssiMonitoring, cmdId 0
12-18 12:56:20.649 10296 10501 D ConnectivityService: NetworkAgentInfo [WIFI () - 280] EVENT_NETWORK_INFO_CHANGED, going from CONNECTED to DISCONNECTED
12-18 12:56:20.649 10296 10501 D ConnectivityService: NetworkAgentInfo [WIFI () - 280] got DISCONNECTED, was satisfying 13
12-18 12:56:20.658 10296 10501 W ConnectivityExtension: ConnectivityExt jar file not present
12-18 12:56:20.660 10296 10495 D WifiStateMachine: Start Disconnecting Watchdog 177
12-18 12:56:20.661 10296 10495 D WifiNative-HAL: stopRssiMonitoring, cmdId 0
12-18 12:56:20.663 10296 10495 I WifiConnectivityManager: scheduleWatchdogTimer
12-18 12:56:20.665 10296 10522 D DnsEventListenerService: Logging 27 results for netId 280
12-18 12:56:20.672 10296 10495 D WifiNetworkAgent: NetworkAgent: NetworkAgent channel lost
12-18 12:56:20.711 10060 10398 V IdletimerController: runCmd(/system/bin/ip6tables -w -t raw -D idletimer_raw_PREROUTING -i wlan0 -j IDLETIMER --timeout 15 --label 1 --send_nl_msg 1) res_ipv4=0, res_ipv6=0
12-18 12:56:20.741 10060 10398 V IdletimerController: runCmd(/system/bin/ip6tables -w -t mangle -D idletimer_mangle_POSTROUTING -o wlan0 -j IDLETIMER --timeout 15 --label 1 --send_nl_msg 1) res_ipv4=0, res_ipv6=0
12-18 12:56:20.742 10296 10501 D ConnectivityService: Sending DISCONNECTED broadcast for type 1 NetworkAgentInfo [WIFI () - 280] isDefaultNetwork=true
12-18 12:56:20.761 11622 11622 D NetworkChangeNotifierAutoDetect: Network connectivity changed, type is: 6
12-18 12:56:20.765 31225 31225 D NetworkChangeNotifierAutoDetect: Network connectivity changed, type is: 6
12-18 12:56:20.786 17802 17802 D NetworkChangeNotifierAutoDetect: Network connectivity changed, type is: 6
12-18 12:56:20.790 25833 25833 D NetworkChangeNotifierAutoDetect: Network connectivity changed, type is: 6
12-18 12:56:20.792 14803 14803 D NetworkChangeNotifierAutoDetect: Network connectivity changed, type is: 6
12-18 12:56:20.794 14512 14512 D NetworkChangeNotifierAutoDetect: Network connectivity changed, type is: 6
12-18 12:56:20.800 14803 14803 D NetworkChangeNotifierAutoDetect: Network connectivity changed, type is: 6
12-18 12:56:20.804 25833 25833 D NetworkChangeNotifierAutoDetect: Network connectivity changed, type is: 6
12-18 12:56:20.836 10060 10398 E Netd    : netlink response contains error (No such file or directory)
Again, before flashing CM14 everything was working just all right.
I'm having 611 here.
Would be glad to provide further info if needed and help fix it.
Thanks!

Autofocus is dependent on the blobs provided by sony for the most part. Their OS engineers are working on it, but as they are not spending that much resources on older devices it may never work. As for the WiFi, my connection works, but as with the camera, the Wifi is dependent on firmware blobs, as we are using the closed source broadcom driver. In a future release I may try to switch to the OpenSource one, but I do not know if this will be easy and even if it will make it better...

did someone try to flash the 612 (WiFi 32GB)?

It should theoretically work, if you use a recovery for the 612 that allows you to factory reset. As the only partition that differs is userdata afaik, the factory reset would format it to the right size. The flashing of the zip should not change anything, as system and boot (the two partitions the zip touches) should be the same size on all SGP6xx devices. But I cannot guarantee anything, as I do not own any SGP6xx device other than the SGP621.
 

belrik

Senior Member
Nov 25, 2010
466
108
SGP-611, WiFi drops although it appears connected. Connection shows as up but apps cannot transfer data, reboot is required to restore connection.

No obvious pattern but it happens every 2-3 days.
 

lowtraxx

Senior Member
Sep 20, 2007
632
1,239
Augsburg
blog.toshsoft.de
V4 is out

Please make a backup before applying this version. It worked flawlessly for me, but as there were many big system and SD related changes I cannot guarantee, that updating works for everyone

Changelog:
21.12.2016 - V4:
- Newest CM, Sony and Android sources
- Security patches
- Lots of UI fixes
- Support for SDCardFS
- Support for LiveDisplay
 

bogdaniux

Member
Sep 13, 2012
15
1
Tried to flash the zip through TWRP and my recovery says that my tablet is windy, even if mine is SGP621. Did this happen to any of you?

Sent from my Xperia Z3 Tablet Compact using Tapatalk
 

lowtraxx

Senior Member
Sep 20, 2007
632
1,239
Augsburg
blog.toshsoft.de
Tried to flash the zip through TWRP and my recovery says that my tablet is windy, even if mine is SGP621. Did this happen to any of you?

Sent from my Xperia Z3 Tablet Compact using Tapatalk

If you flashed the windy TWRP then it will state that it is. Download the CM recovery from the main thread and flash it to the FOTAKernel partition, or download the TWRP for scorpion (there is no official one, but there is one somwhere around this forum AFAIK)
 
  • Like
Reactions: finalista

thommcn

Senior Member
Aug 2, 2011
95
14
Please make a backup before applying this version. It worked flawlessly for me, but as there were many big system and SD related changes I cannot guarantee, that updating works for everyone

Changelog:
21.12.2016 - V4:
- Newest CM, Sony and Android sources
- Security patches
- Lots of UI fixes
- Support for SDCardFS
- Support for LiveDisplay

Thanks lowtraxx. No errors on SGP611. LiveDisplay is working fine.
 

baristaman

Senior Member
Dec 3, 2011
212
67
Download the CM recovery from the main thread and flash it to the FOTAKernel partition...
With all due respect, why are you recommending the use of the CM recovery? Yes, it lets you do a fastboot sideload of this ROM but I thought it won't do a nandroid backup or restore, which you have also been recommending. Unless you're suggesting switching recoveries back and forth when you want to do either an update or backup/restore.
 

lowtraxx

Senior Member
Sep 20, 2007
632
1,239
Augsburg
blog.toshsoft.de
With all due respect, why are you recommending the use of the CM recovery? Yes, it lets you do a fastboot sideload of this ROM but I thought it won't do a nandroid backup or restore, which you have also been recommending. Unless you're suggesting switching recoveries back and forth when you want to do either an update or backup/restore.

No, I suggested to use a recovery built for scorpion and stick with it. I am using the CM recovery since I started porting CM over and due to not having done any backups (living on the wild side and stuff ;)) I totally forgot that you cannot do them in CM recovery. So yes, if you need to make backups, you should get the TWPR for scorpion. Sorry for the confusion.
 

baristaman

Senior Member
Dec 3, 2011
212
67
So yes, if you need to make backups, you should get the TWPR for scorpion.
Okay, so does anyone know where I can get TWRP for scorpion? The only place I could find it was at:

http://forum.xda-developers.com/z3-tablet-compact/development/twrp-3-0-0-fota-kernel-t3345042

I couldn't get it to work. I flashed it as an image to the boot partition using TWRP for windy. On trying to reboot recovery, I would only get a black screen, just like the one person who commented in that thread.
 
Last edited:

lowtraxx

Senior Member
Sep 20, 2007
632
1,239
Augsburg
blog.toshsoft.de
So yes, if you need to make backups, you should get the TWPR for scorpion.QUOTE]Okay, so does anyone know where I can get TWRP for scorpion? The only place I could find it was at:

http://forum.xda-developers.com/z3-tablet-compact/development/twrp-3-0-0-fota-kernel-t3345042

I couldn't get it to work. I flashed it as an image to the boot partition using TWRP for windy. On trying to reboot recovery, I would only get a black screen, just like the one person who commented in that thread.

You need to fastboot flash it to the FOTAKernel partition. Now that you flashed it to boot you need to:
Extract the zip
Fastboot flash the boot.img from there to boot
Fastboot flash the recovery.img to FOTAKernel
Reboot and press up a few times once the LED lights purple
 

baristaman

Senior Member
Dec 3, 2011
212
67
You need to fastboot flash it to the FOTAKernel partition. Now that you flashed it to boot you need to:
Extract the zip
Fastboot flash the boot.img from there to boot
Fastboot flash the recovery.img to FOTAKernel
Reboot and press up a few times once the LED lights purple
Duh... I knew I should have flashed it to FOTAKernel, I did that for the CM recovery. Backing up now in preparation for installing today's release. Thanks again!
 

Zaisesl

Senior Member
Sep 9, 2014
341
114
Buenos Aires
For me everything is working perfect, but i didnt try nfc and bluetooth. And the magnetic charge is not working, for me. Anyone can confirm this?
By the way. The rom is perfect. smooth, good performance. I really love it. Thanks!
 

lowtraxx

Senior Member
Sep 20, 2007
632
1,239
Augsburg
blog.toshsoft.de
For me everything is working perfect, but i didnt try nfc and bluetooth. And the magnetic charge is not working, for me. Anyone can confirm this?
By the way. The rom is perfect. smooth, good performance. I really love it. Thanks!

Magnetic charger works fine here (using official magnetic charging dock). Next version will get even better. Yesterday alviteri got video recording to work and I already included it. Will be in the next version.
 

Top Liked Posts

  • There are no posts matching your filters.
  • 19
    This ROM is discontinued. The successor of CyanogenMod is LineageOS which can be found in the corresponding Thread. The Downloads will be left here for the time being.

    Disclaimer: Flash at your own risk! Backup your data before flashing! I am not responsible for bricked devices, World War III or your exploding cats!
    Warning: The SGP611 images are not tested, but just built by me, as I do not own the device. But as the two devices are the same except for the 4G Modem, it should work. If not, please let me know.

    About:
    As my beloved SGP621 was just collecting dust, I decided to try porting Android 7.1 AOSP onto it. That worked well, so I moved on to CM 14.1
    And voila, with a few tweaks here and there, it works (for the most part). But this is still considered BETA, so be warned and flash at your own risk.

    What works:
    - Display
    - Sound
    - WiFi
    - 4G Data
    - Bluetooth
    - NFC (somewhat flakey)
    - LED
    - Magnetic Cover Sleep/Wake
    - Double-Tap to wake

    What doesn't work:
    - FM Radio (It works, but only if Bluetooth is off and breaks if BT is on while Radio gets enabled)
    - Camera (Taking Pictures works, but sometimes the camera is not able to connect. Taking a video crashes the mediaserver.)
    - LiveDisplay is not working correctly
    - Performance Profiles cannot be set (CM14.1 issue)
    - You tell me

    If your battery depletes rapidly, please disable NFC and check if it betters things. Then comment here, so I can look into it.

    Flashing Recovery (This only applies if you do not have one already. If you do, go to the Flashing section below):
    If you flash for the first time, you first need to download the CM recovery for your device from below.
    To flash it, you need to put your tablet into fastboot mode (VolUp + plugging in USB-Cable) and then flash the recovery like this:
    Code:
    fastboot flash FOTAKernel recovery-scorpion.img
    If you come from stock or from a ROM that does not support Recovery on the FOTAKernel partition, you also need to fastboot flash the boot image for your device before rebooting into recovery.
    Code:
    fastboot flash boot boot-scorpion.img

    Flashing:
    If you installed the recovery to the FOTAKernel partition then, while booting, get your device into recovery mode, by hitting VolUp multiple times once the LED flashes purple. Do so until it turns orange. (If you already have another recovery installed, boot into it.)
    Now select install from adb sideload and from your computer issue:
    Code:
    adb sideload cm-14.1-(DATE)-UNOFFICIAL-scorpion(_windy).zip

    gapps:
    CM14.1 was tested with open gapps for Nougat 7.1 arm (nano confirmed working, others could be problematic)

    Tips for better battery life:
    I installed Naptime to trigger deep doze as soon as the tablet goes to sleep. I also enabled zzmoove cpu gov and noop scheduler in the kernel options. Because of the high display brightness. This leads to me getting standby battery consumption of around 1.2% per hour (measured with GSam Battery Monitor) which is nearly the same amount I got with stock.

    Changelog:
    21.12.2016 - V4:
    - Newest CM, Sony and Android sources
    - Security patches
    - Lots of UI fixes
    - Support for SDCardFS
    - Support for LiveDisplay
    08.12.2016 - V3:
    - Updated to Android 7.1.1 (NMF26O)
    - Updated to newest sources (CM and Sony)
    - Added workaround for charging wakelock (thanks rcstar6696)
    - FM Radio works (only if Bluetooth is off, breaks if BT is on while Radio gets enabled)
    04.12.2016 - V2.1:
    - Updated to newest sources (CM and Sony)
    - Added UHS SD-Card fix from koron393
    03.12.2016 - V2:
    - Updated to newest CM14.1 sources
    - Updated to newest Sony kernel and driver sources
    - Integrated Widevine DRM for Play Movies
    - Lots of fixes and enhancements
    - Better battery life
    - Lowered user configurable mimimal brightness
    02.11.2016 - V1:
    - Initial release: Everything except Camera and Radio is working. Camera uses HAL1.

    Thanks:
    - Sony, for providing awesome AOSP support on github
    - alviteri for providing me with pointers and help on my porting issues
    - koron393 for the UHS SDCard fix

    Downloads:
    V4 - GDrive - CM14.1 Scorpion (SGP621)
    V4 - GDrive - CM14.1 Scorpion Windy (SGP611)
    Recovery - GDrive - Scorpion (SGP621) recovery
    Recovery - GDrive - Scorpion Windy (SGP611) recovery

    Older Versions:
    V3 - GDrive - CM14.1 Scorpion (SGP621)
    V3 - GDrive - CM14.1 Scorpion Windy (SGP611)
    V2.1 (sdfix) - GDrive - CM14.1 Scorpion (SGP621)
    V2.1 (sdfix) - GDrive - CM14.1 Scorpion Windy (SGP611)
    V1.0.1 - GDrive - SGP621: cm-14.1-BETA-scorpion.zip
    V1 - GDrive - SGP611: cm-14.1-BETA-scorpion_windy.zip
    11
    First test version of LineageOS

    The first version of LineageOS is here. It will most likely replace CM14.1 and can be found in this new thread. Here are the goods:

    Changelog (LineageOS):
    05.01.2017 - V1:
    - Switch to Lineage Sources
    - Newest security patches and fixes by Sony, QCom and Google
    - Camera now records video
    - SELinux is now enforced
    - GPS on SGP611 should now work reliably (thanks koron393)
    - Bluesleep wakelock should be gone and device should deep sleep now

    Flashing from CM14.1:
    If you want to upgrade, you need to take special care and follow the instructions here or you could end up with a bootlooping device. Anyways, as always, before you try to upgrade, make a backup. I repeat, MAKE A BACKUP! LineageOS is now enforcing SELinux, which leads to all kinds of complications, but makes the device more secure in the end and is well worth the extra effort needed. So lets get to it then.
    First you need to have twrp recovery, as cm recovery is, for some reason we have not been able to figure out yet, not capable of installing GApps to the device. After that, flash the update.zip any way you want (via SD or sideload) and DIRECTLY after flash GApps (if you use them. If not you should be good to go). If you forget to flash GApps you will end up in a bootloop. But do not panic, it can be fixed by (you may have guessed) rebooting back into recovery and flashing GApps.
    10
    Lineage OS is being checked out. Will do a build tonight and test if upgrade from CM14.1 works without problems. Then it is to decide if I rename this thread or open a new one. And then hopefully in a few days time, a functioning build will be provided here for you to download and enjoy ;)
    10
    So, my tablet decided it wanted to hibernate again and refuse to boot after a low-power shutdown. A couple of times it seems to end up with disk corruption which stops it powering on or entering the charging mode following a low-battery shutdown. I can't see what's happening but the only solution seems to be patience and repeated attempts until it's possible to enter fastboot and then either wipe data in fastboot or by booting an off-board twrp image and executing the wipe from there. Either way the data partition appears to have been trashed to the extent that the devices fails to boot until a factory reset. Weird thing is that the device won't even show the sony logo, the thing fails to charge and fails to power on whatsoever. Connection via fastboot is possible but screen is never powered on, no backlight.
    I'm guessing the devs here would have stumbled into the quirks of this tablet, does it sound like bad flash or other hardware or is that a known software issue?

    Many thanks

    That sounds very strange and more like a hardware defect than a software one. My battery is relatively empty, so I will try to get it to low power shutdown and report back about the behavior of my device then.

    I'm also stuck on the latest official CyanogenMod for that piece of Hardware. As i'm on scorpion windy i'll wait for your next build (with working gps).
    Keep up the good work !

    Could others please confirm that GPS is not working for them on Windy? A friend of mine keeps insisting, that GPS works on his windy with no problems, without the fix..?

    Lineage OS is being checked out. Will do a build tonight and test if upgrade from CM14.1 works without problems. Then it is to decide if I rename this thread or open a new one. And then hopefully in a few days time, a functioning build will be provided here for you to download and enjoy ;)

    In other news. Lineage OS builds and is able to upgrade the latest version of CyanogenMod. All features that used to work seem to still work, but there is still a little more testing involved before I release the flashable images. So stay tuned.
    8
    New Version is up (V2 03.12.2016). Now a flashable zip :)

    Disclaimer: Please make a backup before flashing this. There were massive changes in CM as well as in the overall structure of my ROM. Updating should work flawlessly, but I can not guarantee it.

    Changelog:
    03.12.2016 - V2:
    - Updated to newest CM14.1 sources
    - Switched to flashable zip (can still provide img files if needed)
    - Updated to newest Sony kernel and driver sources
    - Integrated Widevine DRM for Play Movies
    - Lots of fixes and enhancements
    - Better battery life
    - Lowered user configurable mimimal brightness