• Introducing XDA Computing: Discussion zones for Hardware, Software, and more!    Check it out!
  • Fill out your device list and let everyone know which phones you have!    Edit Your Device Inventory

Downgrading Samsung Galaxy S6 from Marshmallow to Lollipop Trouble

Search This thread

BDB406

New member
Aug 8, 2016
1
0
Hi,

So I am having trouble downgrading my Samsung Galaxy S6 (SM-G920V) from Marshmallow 6.0.2 to Lollipop 5.0.2 so that I can run a Ping Pong Root on it. The trouble is coming from Odin when I try to flash my phone. It either gets stuck showing the code below and never moves on, or progresses past this and says that it has failed. My phone is definitely not bricked as I was tricked into thinking that the downgrade worked only to see that I just reloaded my same firmware after restoring the factory data minutes earlier. I am trying to flash it with SM-G920VVRU1AOE2 which I got from SamMobile.

<ID:0/005> Added!!
<OSM> Enter CS for MD5..
<OSM> Check MD5.. Do not unplug the cable..
<OSM> Please wait..
<OSM> G920VVRU1AOE2_G920VVZW1AOE2_G920VVRU1AOE2_HOME.tar.md5 is valid.
<OSM> Checking MD5 finished Sucessfully..
<OSM> Leave CS..
<ID:0/005> Odin engine v(ID:3.1005)..
<ID:0/005> File analysis..
<ID:0/005> SetupConnection..

I either get the result shown above, or the result shown below:

<ID:0/005> Added!!
<OSM> Enter CS for MD5..
<OSM> Check MD5.. Do not unplug the cable..
<OSM> Please wait..
<OSM> Checking MD5 finished Sucessfully..
<OSM> Leave CS..
<ID:0/005> Odin engine v(ID:3.1101)..
<ID:0/005> File analysis..
<ID:0/005> SetupConnection..
<ID:0/005> Initialzation..
<ID:0/005> Get PIT for mapping..
<ID:0/005> Firmware update start..
<ID:0/005> SingleDownload.
<ID:0/005> sboot.bin
<ID:0/005> NAND Write Start!!
<ID:0/005> FAIL!
<ID:0/005>
<ID:0/005> Complete(Write) operation failed.
<OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 1)


I have tried restarting my computer and rerunning the USB Drivers, and 3 different formats of Odin (3.11.1, 3.10.07, and 3.10.06).

Does anybody have any idea what might be going wrong and how I can fix it so that I can get my phone working again?

Thanks.
 
Last edited: