• Introducing XDA Computing: Discussion zones for Hardware, Software, and more!    Check it out!
  • Fill out your device list and let everyone know which phones you have!    Edit Your Device Inventory

EMUI 10 / Hisuite Proxy

Search This thread

DrLamok

Senior Member
Dec 19, 2012
75
20
10.0.0.171 ota arrived this morning.
 

Attachments

  • Screenshot_20200822_070648_com.huawei.android.hwouc.jpg
    Screenshot_20200822_070648_com.huawei.android.hwouc.jpg
    229.1 KB · Views: 164
  • Screenshot_20200822_070632_com.huawei.android.hwouc.jpg
    Screenshot_20200822_070632_com.huawei.android.hwouc.jpg
    127.2 KB · Views: 163

fbriere56

Senior Member
May 16, 2020
199
114
Somewhere in the forests of Canada
10.0.0.171 ota arrived this morning.

Weird, both OTA for 10.0.0.171 are not certified here on my device, I just tried them again.

It is looking exactly like the .162 build "only" for Mexico. The right one here for NA is probably .172 but
the OTA is broken.

I would be curious if anyone here get the update and please setup an hotspot before you start the download and run something like Wireshark/tcpdump then
dump the pcap file here for analyze. I just want the official link.


Edit: New CUST package for the CLT-L04 C792.

CLT-L04-CUST 10.0.0.8(C792)
http://update.dbankcdn.com/TDS/data/files/p3/s15/G5416/g1755/v435583/f1/

It's the package I was talking about a month ago but it was not approved for installation and not named.

Errata: Optimizes system compatibility with certain networks. Updating the cust package don't fix anything related to the .171 builds. (safetynet test)

czhDRs1.png


I will try later with a full OTA of .172. Also, if you are running a recent build of Windows 10, Hisuite won't install at all. Here I used
an older version of it.
 
Last edited:

fbriere56

Senior Member
May 16, 2020
199
114
Somewhere in the forests of Canada
Facts. If you have a CLT-L04 C792, the correct build is 10.0.0.172. (Anyone remember the story with the .162 build only for the C69 ?)

G6eVzKc.jpg

Q7ZwiME.jpg


CUST: CLT-L04-CUST 10.0.0.8(C792)
http://update.dbankcdn.com/TDS/data/files/p3/s15/G5416/g1755/v435583/f1/

BASE: CLT-LGRP2-OVS 10.0.0.172
http://update.dbankcdn.com/TDS/data/files/p3/s15/G5416/g1755/v435582/f1/

Don't use the OTA link I pasted two days ago, it's broken. FULL-OTA is needed.

If you are upgrading from Android 9.1 use this PRELOAD with the CUST and BASE packages.

PRELOAD: CLT-L04-PRELOAD 10.0.0.4(C792R1)
http://update.dbankcdn.com/TDS/data/files/p3/s15/G5416/g1755/v363842/f1/

Best regards.
 
Last edited:

j4v1lol

Member
Oct 31, 2016
43
3
Facts. If you have a CLT-L04 C792, the correct build is 10.0.0.172. (Anyone remember the story with the .162 build only for the C69 ?)

G6eVzKc.jpg

Q7ZwiME.jpg


CUST: CLT-L04-CUST 10.0.0.8(C792)
http://update.dbankcdn.com/TDS/data/files/p3/s15/G5416/g1755/v435583/f1/

BASE: CLT-LGRP2-OVS 10.0.0.172
http://update.dbankcdn.com/TDS/data/files/p3/s15/G5416/g1755/v435582/f1/

Don't use the OTA link I pasted two days ago, it's broken. FULL-OTA is needed.

If you are upgrading from Android 9.1 use this PRELOAD with the CUST and BASE packages.

PRELOAD: CLT-L04-PRELOAD 10.0.0.4(C792R1)
http://update.dbankcdn.com/TDS/data/files/p3/s15/G5416/g1755/v363842/f1/

Best regards.

Hello,

First of all, thank you a lot for your work. I have a model CLT-L09 (Region: Spain). I have had a problem since update to 10.0.0.161. My GPS started failing, it would find satellites but won't use them after 1-2 mins. As a result when I use Google Maps or other apps the cursor won't follow me until 1-2 mins. GPS before worked flawlessly, insta-located me inside my home. Recently I updated via OTA to 10.0.0.171. This solved the problem for a day, then GPS was ruined again...

Could any of your versions help me? Maybe .172? Thank you a lot for your help. I'm also opening a post for this issue. Many other users are having it.
 

ultravy

Senior Member
May 22, 2013
204
70
unknow
Huawei P20 Pro
OnePlus 6
Hello,

First of all, thank you a lot for your work. I have a model CLT-L09 (Region: Spain). I have had a problem since update to 10.0.0.161. My GPS started failing, it would find satellites but won't use them after 1-2 mins. As a result when I use Google Maps or other apps the cursor won't follow me until 1-2 mins. GPS before worked flawlessly, insta-located me inside my home. Recently I updated via OTA to 10.0.0.171. This solved the problem for a day, then GPS was ruined again...

Could any of your versions help me? Maybe .172? Thank you a lot for your help. I'm also opening a post for this issue. Many other users are having it.

I can confirm this too! Since i manually update to 161 i had problems on CL-09 782 UK! I switched from cl-09 to cl-29, 782 to 432, and settled with cl-09 432 , as the "best" result on gps locking! 1-3 minutes to lock, every time i have to start gps test app and wait for locking, then start Maps! It automatically update to 171 but problem persists!
 
Last edited:

fbriere56

Senior Member
May 16, 2020
199
114
Somewhere in the forests of Canada
Hello,

First of all, thank you a lot for your work. I have a model CLT-L09 (Region: Spain). I have had a problem since update to 10.0.0.161. My GPS started failing, it would find satellites but won't use them after 1-2 mins. As a result when I use Google Maps or other apps the cursor won't follow me until 1-2 mins. GPS before worked flawlessly, insta-located me inside my home. Recently I updated via OTA to 10.0.0.171. This solved the problem for a day, then GPS was ruined again...

Could any of your versions help me? Maybe .172? Thank you a lot for your help. I'm also opening a post for this issue. Many other users are having it.

I don't see this issue, could be related to your baseband and more. I can't really report on that, I'll test more on this subject today. Here we had an update related to the CUST package too. (C792)

It was about: "Optimizes system compatibility with certain networks."

The only thing I see (recent) is this: https://support.strava.com/hc/en-us...rding-issues-on-Huawei-phones?page=7#comments
 
Last edited:

fbriere56

Senior Member
May 16, 2020
199
114
Somewhere in the forests of Canada
I can confirm this too! Since i manually update to 161 i had problems on CL-09 782 UK! I switched from cl-09 to cl-29, 782 to 432, and settled with cl-09 432 , as the "best" result on gps locking! 1-3 minutes to lock, every time i have to start gps test app and wait for locking, then start Maps! It automatically update to 171 but problem persists!

It get "lock" directly here. ~2-4 meters accuracy. But you are using different build for different revision of the phone. I don't see anything related to this on Google too, most of them are old threads.

Are you using any option to save on power consumption on your phone ? (battery) If yes switch to normal mode.

Edit: Tested again, I get lock directly after 2-3 seconds.
Edit#2: I remember something back to the days of .161, sometime my phone showed in another city near me. Could be related to this. I don't have any issue at all with .172

But .172 is probably not certified in your region, it's on you, you can downgrade after if not.

Best regards.
 
Last edited:

ultravy

Senior Member
May 22, 2013
204
70
unknow
Huawei P20 Pro
OnePlus 6
It get "lock" directly here. ~2-4 meters accuracy. But you are using different build for different revision of the phone. I don't see anything related to this on Google too, most of them are old threads.

Are you using any option to save on power consumption on your phone ? (battery) If yes switch to normal mode.

Edit: Tested again, I get lock directly after 2-3 seconds.
Edit#2: I remember something back to the days of .161, sometime my phone showed in another city near me. Could be related to this. I don't have any issue at all with .172

But .172 is probably not certified in your region, it's on you, you can downgrade after if not.

Best regards.
I tried with Power save off and on, no difference! My last version of android 9 was 9.1.0.345 C782E12R1P11. Can you post the right build for me? Thank you!
Here people talking about gps issues!
 

fbriere56

Senior Member
May 16, 2020
199
114
Somewhere in the forests of Canada
I tried with Power save off and on, no difference! My last version of android 9 was 9.1.0.345 C782E12R1P11. Can you post the right build for me? Thank you!
Here people talking about gps issues!

There is many new CUST package for all models right now but they are not named or approved.

They all fix: Optimizes system compatibility with certain networks.

Ex: http://update.dbankcdn.com/TDS/data...42/f1/full/update_full_cust_CLT-L09_hw_eu.zip (not approved and not named: "Please modify it yourself" in chinese)

Speaking of .174, I don't have tested anything but there is something wrong in the changelog_base.xml

Code:
"<component name="TCPU" version="Charlotte-L0I 10.0.0.169(C675E5R1P1)"/>"
(But the build is named: CLT-LGRP2-OVS 10.0.0.174)

This build is probably not certified by Google.

When you say C782 is it CLT-L09 or L29 ?
 
Last edited:

intropedro

New member
Jun 14, 2015
3
0
www.intropedro.com
I think I leave it as impossible. I have a CLT-L09 432, I think I have tried with all 10 versions (Putting the CUST and PRELOAD of my mobile) and they always fail me when verifying on the mobile.

What the version on the update screen has never shown me in HiSuite
 

fbriere56

Senior Member
May 16, 2020
199
114
Somewhere in the forests of Canada
I have EMUI 8.1.0.152(C432). It is posible that I will have I upgrade before to 9?

Sorry for the delay, I was not getting any new notifications by mail about anything new on the forum. (this thread)

From 8.1 you probably need to upgrade at least to 9.0/9.1 then 10.0.

Start with this if EMUI 10 fail to install. This is something I can't confirm on my end. (upgraded from 8.0->8.1->9.0->9.1->10.0)

PRELOAD:
CLT-L09-PRELOAD 9.1.0.11(C432R1)
http://update.dbankcdn.com/TDS/data/files/p3/s15/G4400/g1755/v337246/f1/
CUST:
CLT-L09-CUST 9.1.0.8(C432)
http://update.dbankcdn.com/TDS/data/files/p3/s15/G4400/g1755/v337242/f1/
BASE:
CLT-LGRP2-OVS 9.1.0.387
http://update.dbankcdn.com/TDS/data/files/p3/s15/G4400/g1755/v374749/f1/

Note: Use the correct way to copy/paste the links. Don't forget to mark point version and remove the (CXXX) at the end of both PRELOAD and CUST package.

Edit: When you say "nothing happen" your phone is not booting into the bootloader and you are not seeing "Checking File %..." "Installing update.." ? What is the status ? Is it failing ?
Edit#2: I don't see why you can't upgrade from 8.1 to 10.0 using a full-OTA, Be sure that Hisuite is correctly configured. If it's failing again, I need more information.

Best regards.
 
Last edited:

fbriere56

Senior Member
May 16, 2020
199
114
Somewhere in the forests of Canada
I think I leave it as impossible. I have a CLT-L09 432, I think I have tried with all 10 versions (Putting the CUST and PRELOAD of my mobile) and they always fail me when verifying on the mobile.

What the version on the update screen has never shown me in HiSuite

I don't know exactly what you mean by that but if you are speaking of Hisuite not showing the update.

Hisuite is not correctly configured. Set the proxy in settings to 127.0.0.1 port 7777
 

Top Liked Posts