• Introducing XDA Computing: Discussion zones for Hardware, Software, and more!    Check it out!

Firmware for Carplay AI Boxes (Qualcomm/Rockchip/Allwinner) Android 7/9

Search This thread

doni2021

New member
Aug 25, 2021
1
0
Already tried it. The problem is something in my car headunit:
MMB BOX CP-600 is working well.
MMB BOX CP-600 PLUS not works with my car. But today I figured out that after hard reset to my car headunit, the MMB box works well ! but when I disconnect it and reconnect, it's not working...
Have you found a solution? I have the same problem!
 

sudhesut

New member
May 16, 2010
4
4
Firmware for Carplay AI Boxes (Qualcomm/Rockchip/Allwinner) Android 7/9

This thread is created to provide/maintain firmwareupdates and discuss problems/bugs of firmwares for Carplay AI Boxes (Qualcomm/Rockchip/Allwinner) Android 7/9.
If you have any new firmwares please PM and i will pin it in the main thread. If you post questions, be sure to tell the others, which one you are using --> See boxes below



Permalink to Firmwares sorted by device:
AndroidFilehost
Yandex Repository
or links under the devices themselves (Androidfilehost/Google/etc.)




Qualcomm based Android 9 AI Box (ApplePie & ApplePie Mini):

ApplePie Mini (UX999)
----New----

View attachment 5363735View attachment 5362517
https://www.aliexpress.com/item/1005002996407751.html?spm=5261.ProductManageOnline.0.0.1a154edfDg6h0R

Videos of the Device

ApplePie (QM8888)
---predecessor to ApplePieMini---

View attachment 5357445View attachment 5357459
https://de.aliexpress.com/item/1005002504763314.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.655c4c4dqiApNU

Latest firmwares for QM8888 & UX999:
2021-08-21
2021-08-17
2021-08-10
2021-08-05 (MD5-Hash: 252791A2ABE32EBCE013454455A9D6E1)
2021-08-03 (MD5-Hash: 3056C00B3434FDE008A7C51A355CA36C)
2021-07-31 (MD5-Hash: 1680B2A2785C2EAE78D48CD4A488E6D6)

Firmware-Archive (all firmwares)

2021-07-20 (MagiskRooted) USE AT YOUR OWN RISK!!!
...and remember thers no way to completly reflash the Qualcommdevices yet and you only can update with also rooted updatefiles!!! And also don´t try to update magisk!!!

Step by Step Upgrade Procedure

Comparison in Size:
View attachment 5368443
View attachment 5368447



Telegram-Channel for Discussion (Only Qualcomm)


Allwinner Chipset based Android 9 AI Box (CP600P 4/32&4/64):
----New----
View attachment 5357453
https://de.aliexpress.com/item/1005001820613084.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.7dc048daYrfcM0&algo_pvid=9edb6706-bdfc-4919-9741-a56534498ab7&algo_exp_id=9edb6706-bdfc-4919-9741-a56534498ab7-0

Beware: there are a lot of fake products based on the CP600 with Allwinnerchipset, which have a fake Android 9.


Latest firmwares:
2021-07-21
2021-07-13 (ROOTED) Thanks to localos
2021-07-05 (Upgrade & RecoveryImage)
2021-06-28
2021-06-19 (Upgrade & RecoveryImage or 2021-06-19
2021-06-04



Rockchip based Android 9 AI Box:
View attachment 5357447
https://de.aliexpress.com/item/1005002449034431.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.4dd831faAIkqhg
Latest firmwares:​



Allwinner Chipset based Android 7 AI Box (CP600 4/32):
-----deprecated-----

(there is an older on one with 2/32 and the firmware should work here too):
View attachment 5357449View attachment 5357451View attachment 5357457
https://de.aliexpress.com/item/1005001419749185.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dFytKUG

Latest firmwares:
2021-05-21 (Rooted with Magisk!)
2021-05-18
2021-04-08 (UROID) Thanks to SonicSpinner (other UROID Firmwares are posted below)
2021-03-11
2021-01-26
2020-12-17

--> or Yandex Repository

--> or
UROID Firmwares from Kaptrader



Update procedure is mostly the same on all boxes:

NOTE: (do not power off the MMB box during the upgrade process)
  1. Preparation:
  2. Unpack the downloaded zip and place the unpacked Update.zip into the root of a sd card/usb drive
  3. Rename the OTA upgrade file to update.zip or upgrade_pkg.zip (for CP600);
  4. After the MMB system detects the upgrade package, the screen will show a screen to upgrade. According to the point, select [Upgrade Now]
  5. The system will automatically copy the OTA upgrade file to the MMB box
  6. After the copy is completed, the system will restart and install (MMB box indicator light effect: red flashing)
  7. After installation is complete, the program will be loaded (MMB box indicator light effect: blue flashing)
  8. After the start up is complete, you will enter the main interface of the MMB box (MMB box indicator light effect: blue)


If you want to completly factoryreset a device you can try the following PINs:

0808
2691
0312



If you encounter any problems please contact your seller and tell them your head unit (version).
Not all car manufactures have implemented the carplay service correctly, so consider also updating your head unit on next service or contact you dealer for it.

General discussions about these boxes are found here:
https://forum.xda-developers.com/t/carplay-ai-box-android-headunit-dongle.4196931/


Im not responisble for the provided firmwares and i am not a developer, so don´t ask me questions to releasenotes or request features! i

Hi all,
I have just installed the 2021-04-08 firmware on my MMB.
The Readme.txt says that French and Turkish language are added but it seems that french is missing.
Any idea how to install new language on the system ?
thanks

Jmi
Hi ,I'm new member. I also installed 2021-07-21 FW of CP900 android 9. It's worked OK. But when the later boot , my MMB take more times then show messege as figure 1 always. I must press back to work as normal. If press "reconnect Carplay" it's show figure 2 . I go to setting menu (figure 3) . I 've set default at carplay mode not media cast mode.
How to solv?
thanks
sudhev
 

Attachments

  • 20210830_113345.jpg
    20210830_113345.jpg
    2.7 MB · Views: 49
  • 20210830_2011512.jpg
    20210830_2011512.jpg
    286.7 KB · Views: 38
  • 20210830_2012542.jpg
    20210830_2012542.jpg
    600.3 KB · Views: 38
Last edited:

Wass05

New member
Aug 26, 2021
2
0
hi evrybody
PLZ someone could help me.?
I have a road top unit for my ford. it worked good, but after un update that not work and bloked.
I need the image of frimware to flash and install the right image of the original frimware.
this is the information page:
20210819_110933.jpg

20210819_110938.jpg


and this is the message that i have when i connect the unit:
IMG-20210820-WA0000.jpeg

thks
 

Attachments

  • 20210819_110933.jpg
    20210819_110933.jpg
    1.4 MB · Views: 13

sudhesut

New member
May 16, 2010
4
4
Hi ,I'm new member. I also installed 2021-07-21 FW of CP900 android 9. It's worked OK. But when the later boot , my MMB take more times then show messege as figure 1 always. I must press back to work as normal. If press "reconnect Carplay" it's show figure 2 . I go to setting menu (figure 3) . I 've set default at carplay mode not media cast mode.
How to solv?
thanks
sudhev
I've solved already. I must set to Media Cast not Carplay in picture #3. I mis-understand.
 
  • Like
Reactions: Oswald Boelcke

ambiorix88

Senior Member
Sep 12, 2011
62
9
Hello.
I have contacted the seller but no answer.
Did you have an update for cp600?
The sound of the calls is bad.
The touchscreen is not good.
Thanks
Ps; how to update?

1630429076-sans-titre-1.jpg
 

eyalin

Member
Dec 2, 2010
9
2
Hi,
CP600 is working very well in my car (MG HS PHEV)
I purchased CP600+ but my car won't recognize it.

I tried all of the existing firmware but it's still not working. Maybe something in how they implement carplay protocol.

Any idea what can I do ?
Is there any chance to fix the cp600+ firmware so it will work like cp600 ?
Any way to debug the carplay protocol ?

Thanks!
 

heffer86

Member
Jun 17, 2009
19
1
New 2021-08-17 firmware for UX999/QM8888:


I have updated to the latest firmware. Here are the issues that still persist.

The navigation (google maps) audio still isn't fixed with this update. I did this process:
1. Updated to new firmware
2. Set "Maps" in the "Navigation app setup"
3. Reboot
4. Start playing YouTube video ( or any other audio source) and it sounds good.
5. Start Maps and begin a route. The audio switches to the low quality non-stereo type audio.
--If the maps is minimized the audio goes back to good quality.

SpeedPlay app with Wireless Android audio. The resolution is off. The app icons for example are now ovals. Is there a way to fix this? I have an image of my Unit's resolution and DPI attached. Any ideas?
 

Attachments

  • PXL_20210823_125840559.jpg
    PXL_20210823_125840559.jpg
    3.8 MB · Views: 48

LwannaCM

Senior Member
Nov 8, 2014
345
150
Samsung Galaxy Tab 2
LG G3
I have updated to the latest firmware. Here are the issues that still persist.

The navigation (google maps) audio still isn't fixed with this update. I did this process:
1. Updated to new firmware
2. Set "Maps" in the "Navigation app setup"
3. Reboot
4. Start playing YouTube video ( or any other audio source) and it sounds good.
5. Start Maps and begin a route. The audio switches to the low quality non-stereo type audio.
--If the maps is minimized the audio goes back to good quality.

SpeedPlay app with Wireless Android audio. The resolution is off. The app icons for example are now ovals. Is there a way to fix this? I have an image of my Unit's resolution and DPI attached. Any ideas?
Same Problems here
Hi, i have this carplay AI box, wheres the latest firmware?


Thanks...

Best Regards,
This is
Hi, i have this carplay AI box, wheres the latest firmware?


Thanks...

Best Regards,
Its proably a Fake Android 9 device based in cp600. Look one Post before, there you find all information in the link
 

LwannaCM

Senior Member
Nov 8, 2014
345
150
Samsung Galaxy Tab 2
LG G3

deliad

Senior Member
Feb 5, 2010
127
22
Viper4Arise / Viper4Android someone successed to install it and get it to work on is ux-999 or cp-600?

I saw its installed on one of the firmwares of the cp-600 in yandex repository but the audio isn't getting routed thru the viper plugin and its not really working
 

necust

Member
Sep 4, 2021
12
4
I have updated to the latest firmware. Here are the issues that still persist.

The navigation (google maps) audio still isn't fixed with this update. I did this process:
1. Updated to new firmware
2. Set "Maps" in the "Navigation app setup"
3. Reboot
4. Start playing YouTube video ( or any other audio source) and it sounds good.
5. Start Maps and begin a route. The audio switches to the low quality non-stereo type audio.
--If the maps is minimized the audio goes back to good quality.

SpeedPlay app with Wireless Android audio. The resolution is off. The app icons for example are now ovals. Is there a way to fix this? I have an image of my Unit's resolution and DPI attached. Any ideas?
Try close the google assitan / ok google voice detection in google map app settings.
Same Problems here
This is
Its proably a Fake Android 9 device based in cp600. Look one Post before, there you find all information in the link
I have the same problem, but I found a solution. I noticed that the problem occurs when the "ok google detection" that comes with google maps is active. If you turn off the "ok google detection" settings in google maps settings, the problem is fixed. I hope they fix this in the next firmware versions.
 

Attachments

  • 20210904_161009.jpg
    20210904_161009.jpg
    293.4 KB · Views: 69
  • 20210904_161002.jpg
    20210904_161002.jpg
    835.8 KB · Views: 69
  • Like
Reactions: LwannaCM

heffer86

Member
Jun 17, 2009
19
1
Try close the google assitan / ok google voice detection in google map app settings.

I have the same problem, but I found a solution. I noticed that the problem occurs when the "ok google detection" that comes with google maps is active. If you turn off the "ok google detection" settings in google maps settings, the problem is fixed. I hope they fix this in the next firmware versions.
Thanks, that fixed the Google maps navigation audio issue.
 

ambiorix88

Senior Member
Sep 12, 2011
62
9
Hello need help.

I have fiat updated my cp600 with the file ( viper4androidfx-rooted).

Improvement; no more bug for the localisation with the car.

automatic connection, great.

Negative points: impossible to make the mp3 work properly!

When I change the title, it only takes the number 1 of each album.
Why ?

Another question, how to make images to put on the short title.

Thanks
 

Top Liked Posts