• Introducing XDA Computing: Discussion zones for Hardware, Software, and more!    Check it out!

GSI for the Galaxy A20 (Android 10)

Search This thread

pa1n._.

Member
Mar 2, 2021
14
1
Could anyone tell me what I am doing wrong ? I am trying to flash one of the GSI rom's to my A20 but I can not get it to work at all. Here is what I do...


I am trying
MSM Xtended XQ Release v3.0 [QAndroid 10.0]
...and I also tried...
MSM Xtended XP8 Release v16 [UNOFFICIAL] [ARM64-AAB]

1) Reboot to Recovery (TWRP)
2) Wipe System, Data, Cache, Dalvik Cache.
3) Flash the GSI w/Gapps to system partition
4) Flash Magisk v20.0
5) Tried w/ and w/out GSI_Fix_Boot.zip
6) Wipe Cache
7) Reboot to System.

What it does now is just bootloops from the first "warning" screen 3 times, then goes back to TWRP.


Luckily I have my backup so I can get back to stock w/Root.

Please help me ?


Thank you
i think this is the exact problem that im having
 

pa1n._.

Member
Mar 2, 2021
14
1
I have now tried both versions of MSM Xtended GSI and they are both Excellent ROMS !!

  • [GSI] MSM Xtended XP9 Release v19. [ARM64 A-A/B/ARM32A]
  • [GSI] MSM Xtended XQ. Release v3.0 [QAndroid 10.0]
I got the Android v10 flashed and running fine, but I could NOT get the Android v9.0
to flash / install. I just kept getting a boot-loop from the warning screens. I was able to finally
get it to install so I just wanted to give you all a "Heads Up" if you are having trouble also.
This is what I was doing as per instructions for the Android v9.0 -

  1. Boot to TWRP
  2. Install the GSI Image
  3. Wipe Both Caches and System
  4. Flash GSI_FIX_BOOT.zip
  5. Reboot System
It just goes right into a Boot-Loop now, so As per instructions, I go back to TWRP

  1. Wipe Data ???
  2. Flash Magisk-v19
  3. Reboot
It again goes back into a Boot Loop !! :( :(
==================================

Ok so that does NOT work for me. What I did to get it to work was, do NOT not wipe system

Only Wipe the two caches, then flash GSI_FIX_BOOT.zip, Reboot, wait about 5 minutes
and the OS started up and ran just fine.

If you are having issues also, just do what I did and you should have no problem.

  1. Boot to TWRP.
  2. Install the GSI Image.
  3. Wipe Both Caches.
  4. Flash GSI_FIX_BOOT.zip
  5. Flash Magisk v.19 if Needed
  6. Reboot System.
  7. Wait 3-5 minutes
  8. Enjoy
Good Luck !

.
yup im having the same bootloop problem. im going to try this method now, with havoc os android 9, its the same a205g so it should work...
 

pa1n._.

Member
Mar 2, 2021
14
1
Ok well nothing happend, it wasnt booting into the os or twrp or download mode, i connected the cable,tried a few times and got it into download mode, then reflashed the original firmware
 

pa1n._.

Member
Mar 2, 2021
14
1
Im currently downloading crdroid too as i've read every post on this thread now😅 and it looks like thats the one most persons got to work
 

physwizz

Senior Member
Sep 16, 2013
3,168
687
Sydney
so i tried flashing resurrection remix android 9gsi and it flashed but the device is not booting into the gsi or showing the boot animation. it goes upto samsung a20 logo screen then shuts off and restarts. any idea how i can fix this? its the second android 9 gsi that the same thing is happening to. havoc gsi and now resurection gsi. i tried evo x android 10 gsi but that one gets stuck on boot animation. i had android 10 before i tried installing these gsis btw. does anyone know whats happening? or can give a step by step guide? thanks
GSI is rubbish
 

Argiros

Member
Jan 19, 2021
5
0
Hi guys!

Galaxy A205GN/DS

1. Begin with stock ROM (Android Q)
2. Flash TWRP 3.5.2 via odin
3 Reboot into TWRP ( then mount everything)
4. Wipe All (expect SD e OTA)
4. Install custom room (andoird R)
5. Flash Magisk, DM veryfy
6. Reboot.


Tryed:
system-roar-arm64-ab-gapps.img.xz
> After flash, TWRP is not able to mount system anymore "failed to mount /system_root (invalid argument"
> Note that partition size is shorted to the half size
> Unable to repair, verify e resize
> If try reboot system, black screen (only fixed after total battery discharge)


HAVOC
> Afte rebbot system
. Stuck in first screen (the one with "powered by android" msg)

Tried diferent order to flash the system, DM, Magisk

:(
 

physwizz

Senior Member
Sep 16, 2013
3,168
687
Sydney
Hi guys!

Galaxy A205GN/DS

1. Begin with stock ROM (Android Q)
2. Flash TWRP 3.5.2 via odin
3 Reboot into TWRP ( then mount everything)
4. Wipe All (expect SD e OTA)
4. Install custom room (andoird R)
5. Flash Magisk, DM veryfy
6. Reboot.


Tryed:
system-roar-arm64-ab-gapps.img.xz
> After flash, TWRP is not able to mount system anymore "failed to mount /system_root (invalid argument"
> Note that partition size is shorted to the half size
> Unable to repair, verify e resize
> If try reboot system, black screen (only fixed after total battery discharge)


HAVOC
> Afte rebbot system
. Stuck in first screen (the one with "powered by android" msg)

Tried diferent order to flash the system, DM, Magisk

:(
try thus
[ROM][11.0][OFFICIAL] Project Sakura [ARM64] [Galaxy A20][08.03.2021]
 

Top Liked Posts