[GUIDE] Deploying Astoria Packages Manually To W10M

Status
Not open for further replies.
Search This thread

augustinionut

Senior Member
Apr 21, 2015
1,566
211
I can't seem to be able to flash the second cab, the first one gave the error but flashed but the second one gives the error and nothing happens.

EDIT: @Bnjalal do we need to keep the first cab in the folder, as far as I could understand from your instructions the answer would be no but I can't flash the second one?
Or do I need to do anything else?

http://forum.xda-developers.com/win...ile/guide-deploying-astoria-packages-t3214481
I deployed manualy only first cab. Then installed windows 8.1 on PC. Installed ipowerusb and its working. Lumia 640 xl dual sim.
 

Ranomez

Senior Member
Jun 1, 2010
1,230
303
HTC One X+
HTC Desire HD

cylent

Senior Member
Dec 13, 2008
532
28
London
well this is odd.

i have two devices, one a 930 and the other a 640xl.

when i run the command for the first file even after enabling developer mode it would fail to send and still force the phone to reboot.

ERROR: 0x8024a110
Command failed. (HRESULT = 0x8024a110) ...

on the 930.

i then did the same thing on the XL and it succeeded.

What gives?
 

cylent

Senior Member
Dec 13, 2008
532
28
London
i found this on the web which does the same procedure but has different files. at least in name and size.

http://tieba.baidu.com/p/4085597345?see_lz=1

---------- Post added at 07:16 PM ---------- Previous post was at 07:08 PM ----------

currently trying some things to get it working.
when updating from 8.1 to 10549 and deploying astoria packages it does not work as some of you noticed.
so i am going to try to move back to wp8.1 then deploy 10536.
then deploying astoria packages and run it (deploying a apk at least).
then deploying 10549 packages over it (hopefully not affected by the update bug that gabe aul mentioned).

if that does not work.. hmm.. well @snickler is also looking into other possibilities.

where do you get 10536 from?
 

cylent

Senior Member
Dec 13, 2008
532
28
London
good news. found the solution. perhaps you can try it also. to those who are stuck on 10549.

go back to 8.1 using the "Windows Device Recovery Tool".

After which, install windows insider and choose the "Slow ring".
it'll immediately give you version 10166 and it has Astario.

I am not sure though why it gave me 10166 since there are other versions more up to date. i guess thats what slow defines as stable?
 

sandix

Senior Member
Oct 25, 2010
838
446
USA
urgero.org
Lumia 640 LTE, did the steps, but still getting error code 14.

I can confirm however that the RootFS folder and Aow folders exists.

Any thoughts?

I now see that 10549 build, this does not work... damn.... I will keep waiting I guess.
 
Last edited:

dandrayan

Senior Member
Jun 20, 2009
70
11
Gilbert, Arizona
Lumia 640 LTE, did the steps, but still getting error code 14.

I can confirm however that the RootFS folder and Aow folders exists.

Any thoughts?

I now see that 10549 build, this does not work... damn.... I will keep waiting I guess.

Manually installing the cab files gave me the error code 14 too. I was able to successfully install Astoria and run APKs on my 640 LTE by installing the 10166 slow ring build using the instructions in this post: Run Windows Bridge for Android (Astoria) on unsupported devices Build 10.0.10536.1004.
 

cylent

Senior Member
Dec 13, 2008
532
28
London
Manually installing the cab files gave me the error code 14 too. I was able to successfully install Astoria and run APKs on my 640 LTE by installing the 10166 slow ring build using the instructions in this post: Run Windows Bridge for Android (Astoria) on unsupported devices Build 10.0.10536.1004.

uh.
you dont need to do manual install of anything on 10166 cause 10166 comes with Astoria already.
in other words, you didnt do anything ... just waited and thats it.
 

varun230

Member
Jan 3, 2015
29
0
Port-louis
Hi everyone,

After several days of sniffing Windows Update traffic and lots of downgrading
, I've found a way to get Astoria installed and working on the HTC One M8 for Windows. that's right..
In THEORY, this should work for all devices that aren't supported by Astoria project.

The reason for this: In the process to go straight to 10536 directly from wp8.1,
the needed aow.wim file got pulled by MS (for security reasons i suppose
and i have no idea when or if they will bring it back).

Requirements:

-installed WDK,WPAK,WPDK (containing iutool.exe) get it there: http://forum.xda-developers.com/win...ools-wdk-wpak-wpdk-cabs-building-wp8-t3183972
-w10m build 10536 installed on phone
-usb connection to pc
-astoria cabs

Here are the direct download links of the needed astoria cabs:

10166 (canonical)
Code:
http://wp.ds.download.windowsupdate.com/d/msdownload/update/software/dflt/2015/07/microsoft.ms_projecta.mainos.spkg_9dec9dcfe0f22750e3737e9a484e7a60e193303c.cab

10512 (diff)
Code:
http://wp.ds.download.windowsupdate.com/d/msdownload/update/software/dflt/2015/08/microsoft.ms_projecta.mainos.cbsu_c36c1e67bd04b694a01b65efeb70213ff439be76.cab

10514 (diff)
Code:
http://wp.ds.download.windowsupdate.com/d/msdownload/update/software/dflt/2015/08/microsoft.ms_projecta.mainos.cbsu_7ec3fb51b79d57de88e6adaa0e27800106ecedd8.cab

10536 (diff)
Code:
http://wp.ds.download.windowsupdate.com/d/msdownload/update/software/dflt/2015/09/microsoft.ms_projecta.mainos.cbsu_f0ea237eea0f74372a7eb6745585a06a4ee3feb9.cab


Instructions:

-Go to iutool path in cmd with admin rights (usually c:\program files (x86)\windows phone kits\8.1\tools\bin\i386)

-Type "iutool -l" to see if the device is connected and recognized.

1 put only the first cab (10166) to a new folder like c:\cabs

2 then type: iutool -v -p c:\cabs

3 it should push the cab to the device and start the update.

4 there might be a error 0x8024a110 but it should work.

5 the device will automatically reboot very soon and go to flash mode (gears) to apply the cab.

6 then there will be the usual "data migration".

Repeat steps 1-6 with all the cabs in correct order one by one.

Astoria should now be installed and working.

There are already guides on xda about getting apk's installed via wconnect.

do you have Astoria cabs for build 10549. currently on build 10549 and don't want to rollback to wp8.1
 

sandix

Senior Member
Oct 25, 2010
838
446
USA
urgero.org

xiangz_xda

Member
Apr 29, 2012
21
10
Redmi K20 Pro
Problem in getting AoW through slow channel

update: some guys tried, lumia 1520 on 10166 slow did have AoW, but it could not update to 105**. So I'm validating it now.

update 2: lumia 1520 on 10166 slow did have a "legal" AoW. the problem is when changing to fast channel, it could only find the update of "10512+10514+10536+fast config", and probably because Microsoft had already withdraw the 10536 update, so you can not download any thing, just stuck on 0%.
 
Last edited:

cylent

Senior Member
Dec 13, 2008
532
28
London
update: some guys tried, lumia 1520 on 10166 slow did have AoW, but it could not update to 105**. So I'm validating it now.

update 2: lumia 1520 on 10166 slow did have a "legal" AoW. the problem is when changing to fast channel, it could only find the update of "10512+10514+10536+fast config", and probably because Microsoft had already withdraw the 10536 update, so you can not download any thing, just stuck on 0%.

thats exactly what i did and i left it overnight thinking the 0% would move. woke up to see it stuck at 0%.

10166 is very unstable and buggy.

we cant get 10536 cause its not available.

last on fast ring is free from astoria.

so its windows phone apps which suck.

i hope something happens in the next few days. i have two windows phones and i dont want to buy an android just so i can at least see facebook and play a game or two "Properly".
 

raycosm

Member
Jul 25, 2010
48
0
No solution for error 0x8024a110 yet? I get it when trying to flash the first cab, my phone doesn't even restart to flash. Nothing happens. I'm on Lumia 810 so not supported on 10166.
 
Status
Not open for further replies.

Top Liked Posts

  • There are no posts matching your filters.
  • 31
    MOD EDIT: I'm closing this thread for now until the possibility opens back up for us to get Astoria running again. Too many posts cluttering away :)

    Hi everyone,

    After several days of sniffing Windows Update traffic and lots of downgrading
    , I've found a way to get Astoria installed and working on the HTC One M8 for Windows. that's right..
    In THEORY, this should work for all devices that aren't supported by Astoria project.

    The reason for this: In the process to go straight to 10536 directly from wp8.1,
    the needed aow.wim file got pulled by MS (for security reasons i suppose
    and i have no idea when or if they will bring it back).

    Requirements:

    -installed WDK,WPAK,WPDK (containing iutool.exe) get it there: http://forum.xda-developers.com/win...ools-wdk-wpak-wpdk-cabs-building-wp8-t3183972
    -w10m build 10536 installed on phone
    -usb connection to pc
    -astoria cabs

    Here are the direct download links of the needed astoria cabs:

    10166 (canonical)
    Code:
    http://wp.ds.download.windowsupdate.com/d/msdownload/update/software/dflt/2015/07/microsoft.ms_projecta.mainos.spkg_9dec9dcfe0f22750e3737e9a484e7a60e193303c.cab

    10512 (diff)
    Code:
    http://wp.ds.download.windowsupdate.com/d/msdownload/update/software/dflt/2015/08/microsoft.ms_projecta.mainos.cbsu_c36c1e67bd04b694a01b65efeb70213ff439be76.cab

    10514 (diff)
    Code:
    http://wp.ds.download.windowsupdate.com/d/msdownload/update/software/dflt/2015/08/microsoft.ms_projecta.mainos.cbsu_7ec3fb51b79d57de88e6adaa0e27800106ecedd8.cab

    10536 (diff)
    Code:
    http://wp.ds.download.windowsupdate.com/d/msdownload/update/software/dflt/2015/09/microsoft.ms_projecta.mainos.cbsu_f0ea237eea0f74372a7eb6745585a06a4ee3feb9.cab


    Instructions:

    -Go to iutool path in cmd with admin rights (usually c:\program files (x86)\windows phone kits\8.1\tools\bin\i386)

    -Type "iutool -l" to see if the device is connected and recognized.

    1 put only the first cab (10166) to a new folder like c:\cabs

    2 then type: iutool -v -p c:\cabs

    3 it should push the cab to the device and start the update.

    4 there might be a error 0x8024a110 but it should work.

    5 the device will automatically reboot very soon and go to flash mode (gears) to apply the cab.

    6 then there will be the usual "data migration".

    Repeat steps 1-6 with all the cabs in correct order one by one.

    Astoria should now be installed and working.

    There are already guides on xda about getting apk's installed via wconnect.

    Thanks to @snickler for helping me with the method to obtain the cabs even if ms tries to prevent it.
    Thanks to XDA Dev Team for daily chats and support.

    Screenshot:
    attachment.php
    3
    I would love to try this out but no able to get a Connection with my pc (only with the iutool, all other connections are working). I always get this error: "ERROR: 0x80070490 Command failed. (HRESULT = 0x80070490)" when I enter the command "iutool -l". And sorry for asking this, I know this isn't a noob forum but need your help.

    I had this problems, I just enable the "Developer Mode", restart the phone and computer, and after is ok in Lumia 830.

    From MS site:
    MSDN said:
    0x80070490
    ERROR_NOT_FOUND
    This can happen if there is leftover registration information on the PC. To resolve this issue, remove all registered mobile devices from the Devices and Printers control panel.

    This helped for me. Unplug the device, open Devices and Printers and remove all "Windows phone" devices. Plug it back in, wait until Windows recognizes it (it appears in Explorer) and it should work.
    2
    Nice work, mate. Worked nice on build 10536 on a Lumia 930.

    But I still have one doubt: is it possible to run this on build 10581?

    No.
    1
    BTW why not all cabs at a time ? :p

    No need to DLOAD 6GB Stuff.
    i836 is enough for everything, if any one would share. Just below than 10 MB :p

    Because the cabs won't install all at once as some are diffs. Each cab is a corresponding package version. It checks for version dependencies and if there's a clash or if you're trying to install a cab that is lower or higher than the dependency, it won't let you do it.
    1
    project Astoria is DEAD and not working....

    please close this thread...

    This is a good idea. I'm going to close this thread for now.. If Microsoft decides to ever bring this back, then I'll re-open. It's pointless to keep pages upon pages of "omg doesn't work" building up