Search This thread

immortalneo

Senior Member
Jan 25, 2011
4,425
1,938
Malappuram, Kerala
There are a lot of people joining XDA on a daily basis, and there are a lot of repetitive questions being asked
which clutter up the Development and 'Q & A' threads. Point them here. Feel free to ask or answer questions.

The idea of this thread is to get users to help other users with their problems/questions. People are usually
ridiculed for asking questions that other people deem stupid even though it may be a legitimate question. This
leads to new users being afraid to ask questions!

Only provide well mannered help towards users in this thread. Please do not spoon feed, but rather point in
the direction where that user can find an answer
and educate himself. If you don't want to answer, at least
point out where to find the answer.



Before posting anything, I strongly advise you to read THIS thread.

Then, have a quick look at the names of threads in Post No. 2, you might find what you need right away.

Third. Even if you do get your question answered, please do come back and read threads in Post No. 2
(coming later as soon as we start getting the guides) to educate yourself. You'll be surprised how much time
and frustration it will save you in the future!



No abuse towards noobs tolerated here! That means:
NO TROLLING
NO NAME CALLING
NO RIDICULING
NO FLAMING


ASK ANY QUESTION HERE! No question is stupid or irrelevant in this thread. You will either get an answer or will get pointed in the right direction.


*A Special Thanks to mark manning for his help in creating this thread*


HALL OF FAME

People who contributed most to this thread and helped countless number of people with their
problems/questions. In no particular order.

Bruce Wayne
post-mortem
SilentStrider
Ghostfreak NB
mayank9856
sgs22012
Zatta
ADDICT.ANK



These people also have the right to use the banner below:
Newbie%20Thread%20Sign.gif


Just add this code to your signature:
HTML:
[URL="http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2257421"][IMG]https://dl.dropboxusercontent.com/u/41066660/Newbie%20Thread%20Sign.gif[/IMG][/URL]
 
Last edited:

DiamondJohn

Recognized Contributor
  • Aug 31, 2013
    5,239
    4,866
    Sydney
    can anyone help me out here?
    2 poin5s.

    1. People dont follow YOU in particular, so have no idea what you are atalking about. When bumping a question, its best to include a quote of your question.
    2. I think its a rule to wait 24hrs before bumping your own question. Remember, we are all in different time zones, and the person who could help you, may not read the thread every single day anyway. But those who do, get spammed with something they read less than 24hrs ago.
     
    Last edited:
    • Like
    Reactions: SubwayChamp

    tesiz22

    Member
    May 8, 2021
    42
    1
    Why is Magisk incompatible with some devices? I have an Alcatel Onetouch Pixi 3 10" 8079 and in an old thread I saw a user try to install it but to no avail. Kirito in response tells them it's not compatible with this device's boot.img. How is it not compatible?
     
    Last edited:

    jesudas

    Senior Member
    Mar 16, 2012
    205
    53
    Dharwad
    I have a very strange region issue in play store..... The thing is...
    1) I wanted to register for Battlegrounds mobile india which is region specific gaming app.
    2) But it shows that "This is not available in your country"
    3) But my region is India it is already set up.
    4) Some time back I have made a payment through gpay with vpn on and the country selected was Singapore
    5) After digging a little bit I have found that I have 2 payment profiles in gpay one is with India region and another one is with Singapore
    6) I have deleted a Singapore profile and made india one primary
    7) Is this the impacting my region
    8) Even I have deleted that profile still I am getting that same messages
    9) My question is.. like in gpay is there any option I have in play store to choose my region.
    10) I am not asking for region selection as I have attached SS it's already setup with my default region which is india.
    Please shred light on it masters. need help need help urgently......
     

    Attachments

    • Screenshot_20210518-104227_Google_Play_Store.png
      Screenshot_20210518-104227_Google_Play_Store.png
      134.4 KB · Views: 12
    • Screenshot_20210518-095540_Google_Play_Store.png
      Screenshot_20210518-095540_Google_Play_Store.png
      648.2 KB · Views: 12

    Kostianka

    New member
    May 18, 2021
    1
    0
    Hello everyone. I've searched the forum but haven't find an answer to this question. If anyone could help, it would be very appreciated.
    Here goes :
    I've ordered a Mi 11 Ultra with a chinese rom. Before doing that, I asked what whas the difference between a chinese and global rom. The selling website helpline told me that the only difference was that chinese version only supports chinese and english, that's it. When the phone arrived, I needed to install google manually, impossible to use google pay or google assistant, and one third of the phone was still in chinese even when the phone was set to english.
    So the helpline sent me a link to a video how to flash the chinese rom and install a global or EEA one. Which I did because it's not the first time, I'm pretty much used to that. But now, I still cannot use any google pay services or other programs, because the global rom cannot be re-locked. When you try to relock any other roms than the chinese, the device fails to boot.
    We are talking about native chinese rom MIUI 12.5.6, and I've tried the EEA 12.0.6 and global 12.0.1 roms, impossible to lock.

    Could anyone advise please ?

    I would hate to be obliged to send the phone back, because it's quite a device :)

    Anyway, thank you for your time or even for reading until that point !
     

    SubwayChamp

    Senior Member
  • Aug 6, 2016
    2,701
    1
    1,237
    Hello everyone. I've searched the forum but haven't find an answer to this question. If anyone could help, it would be very appreciated.
    Here goes :
    I've ordered a Mi 11 Ultra with a chinese rom. Before doing that, I asked what whas the difference between a chinese and global rom. The selling website helpline told me that the only difference was that chinese version only supports chinese and english, that's it. When the phone arrived, I needed to install google manually, impossible to use google pay or google assistant, and one third of the phone was still in chinese even when the phone was set to english.
    So the helpline sent me a link to a video how to flash the chinese rom and install a global or EEA one. Which I did because it's not the first time, I'm pretty much used to that. But now, I still cannot use any google pay services or other programs, because the global rom cannot be re-locked. When you try to relock any other roms than the chinese, the device fails to boot.
    We are talking about native chinese rom MIUI 12.5.6, and I've tried the EEA 12.0.6 and global 12.0.1 roms, impossible to lock.

    Could anyone advise please ?

    I would hate to be obliged to send the phone back, because it's quite a device :)

    Anyway, thank you for your time or even for reading until that point !
    Well, sad news; you can't relock a Xiaomi device that came with Chinese ROM out of the box and while you are in RU, EEA, IN or Global ROM, you should need to return completely to its original state I mean the Chinese ROM.

    Unfortunately the seller wasn't honest enough or they didn't know what thing are selling, the main three differences are:
    - Chinese version comes with only English and Chinese language (as you said) but in some devices not all is translated fine.
    - It doesn't come with Google Play Store and although there is some workaround it doesn't work as a certificate device.
    - Chinese version receives update quickly and get support to bugs faster (I don know if this worth it the deal)

    Maybe the seller may kindly change it for the Global version.
     

    NyxV

    New member
    May 18, 2021
    4
    0
    Is it possible to use Samsung phone as usb webcam. (I'm talking about a situation that will work as a usb webcam when the usb cable is plugged in while the phone is turned off thanks to a code written on the kernel) thanks
     

    Droidriven

    Senior Member
    Jan 27, 2014
    14,752
    5,141
    NC
    Verizon Samsung Galaxy S III
    HTC Thunderbolt
    Any attempt to root it or unlock it will trigger the Knox/security features and of course the warranty so if you want to stay in the safe side the most you can do by now to "get rid of" (not totally) is disable them using this method https://www.xda-developers.com/disable-system-app-bloatware-android/ be careful to not disable essential apps, also surprisingly there is a lot of real (that I should call them) bloatware that can be uninstalled too.
    Another possible method is to try removing the unwanted bloatware from the firmware file and then flash the modified firmware file, if the device will accept the modified firmware.
     

    Droidriven

    Senior Member
    Jan 27, 2014
    14,752
    5,141
    NC
    Verizon Samsung Galaxy S III
    HTC Thunderbolt
    Hello,

    Q: What is the correct (and simplest) way to install Samsung firmware updates?

    Presently, I install the Samsung firmware using Odin (BL, AP, CP, CSC), then flash the TWRP (AP) with Odin, wipe everything, then install the custom ROM.

    Is there a simpler way?

    I mention that currently I am using a lineage GSI image as custom rom and that in the "Tremble app" it says it does not allow seemliness updates. By the way, what does that last part mean?
    The only other simpler way to install updates is if your device has a built in OTA software update feature but this only works if your service provider has made the OTA update available to its users that own that device.
     
    Last edited:
    • Like
    Reactions: mrrocketdog

    thanhtacles

    New member
    May 19, 2021
    4
    0
    Where can I find the spec sheet for the IR blaster, on any phone really. I want to know what nanometer wavelength of IR light it's blasting, and thus far it's impossible to find.
     

    felix121

    New member
    May 20, 2021
    2
    0
    HAVE A RED MAGIC 5G AFTER THE UPDATE MY NET SPEED ON 5G BECAME VERY BAD.........ANY HELP WOULD BE APPRECIATED.....HEARD FROM SOMEONE THE UPDATE MIGHT HAVE LOWERED THE TRANSMISSION POWER OF THE ANTENNA.....THANKYOU FOR ANY HELP.....:)
     

    zappigan

    Member
  • Apr 28, 2020
    8
    0
    I have a question about naming conventions for packages in the Android platform source.

    I understand that the path for something like "[email protected]" is "hardware/interface/thermal/2.0", but what about "[email protected]"?

    Then there's packages like "[email protected]" which I understand is "vendor/qcom/opensource/interfaces/btconfigstore/1.0", but what is the ".vendor" at the end? does it include *@1.0.so, *@1.0-service, @1.0-impl, etc? (if those exist)
     

    SubwayChamp

    Senior Member
  • Aug 6, 2016
    2,701
    1
    1,237
    HAVE A RED MAGIC 5G AFTER THE UPDATE MY NET SPEED ON 5G BECAME VERY BAD.........ANY HELP WOULD BE APPRECIATED.....HEARD FROM SOMEONE THE UPDATE MIGHT HAVE LOWERED THE TRANSMISSION POWER OF THE ANTENNA.....THANKYOU FOR ANY HELP.....:)
    Reset your APNs and then set it them again.

    If not probably factory resetting will fix it, keep the update zip in a safe place firstly, if not repeating the process might do but this time over a clean/fresh software; re-flash the update zip after you factory reset it.
     

    BIzZmarCk

    New member
    May 21, 2021
    2
    0
    Hello first things first I'm totally new to this forum and I'm posting my question cause I searched the internet for weeks now and I simply can't find a solution.
    The long story befor is.... I got a blackview bv9600pro for free and wanted to put lineage os (GSI) onto it (cause the blackview software is packed full of bloatware) this worked quite well except for the sound so I thought.... maybe just try the never version los 18.1... but this completly destroyed the phone into a softbrick (I think it destroyed the boot.img). So to get it back running I needed to format&flash it with the sp-flashtool. But there might come in my problem... I Have no Backup !!! So I got the original IMG from the blackview Forum and used it.
    So now I'm on the original blackview software.... needet to flash the imei back... working fine.... but now to the real Problem... The mic simply does not work anymore. Or at least thats what I thought. After a while of testing around I tested a mic test app and my mic seems to work fine in direct mode but not to work at all in comunication mode and basically all apps except for memo apps use comunication mode. So I dug in a little deeper and found that Blackview has its on "diagnostics" built in (I think in its recovery.img)..... so I did run that and everything has run well except it shows me my mic error "mic-spk loopback failed". So I dug in even deeper and if I'm not mistaken its used to loopback the mic cause many android devices have multiple mics but blackview cheaped out and only built in one. So my real and Final question is - does anyone have any idea how to fix my mic?
    Thanks in Advance BIzZmarCk
     

    Cubicalspy_

    New member
    May 18, 2021
    2
    0
    Hey! I have searched the whole internet but didn't find anything. How can I root my Xcover pro running android 11. I have tried Kingroot and stuff, following tutorials on youtube, but ended up failing. It is my first time, and Xcover pro doesn't seem very root-friendly. It does not support TWRP and I ant to install Magisk on it. The first time I tried, my phone got stuck at loading fastboot menu (I think) because it was a black screen (I ended up fixing by holding some button combination). Any help would be good. 😕
     

    tesiz22

    Member
    May 8, 2021
    42
    1
    How would I go about porting a higher Android version to my device? I was able to find guides that teach how to port roms but they always have the requirement of being on the same Android version. What about porting a ROM based on a higher Android version?

    For example, I have a Galaxy Note 5. How would I port a FOSS ROM like Lineage 10 or a propriatery stock ROM for Galaxy Note 8?
     

    Top Liked Posts