• Introducing XDA Computing: Discussion zones for Hardware, Software, and more!    Check it out!
  • Fill out your device list and let everyone know which phones you have!    Edit Your Device Inventory

[HELP!] Xperia acro S soft-bricked

Search This thread

ItBankRock

Senior Member
Jan 14, 2012
532
236
Lipa City
Guys, please help me with my Acro S! Please keep in mind that my phone's bootloader is unlocked

This happened last Saturday (July 20, 2013)

SATURDAY EVENT:

While I was trying to flash a ROM... the internal sd card got corrupted (this was normal for the ROM because the developer left a MISTAKE on the zip's scripts)... the phone asked me to reformat it but before doing so... I tried some solutions online because MY IMPORTANT FILES ARE INSIDE THAT INTERNAL SD CARD

It told me to input this in the terminal emulator:
su
dd if=/dev/zero of=/dev/block/mmcblk0


after that I rebooted my phone... phone won't boot anymore, it was soft-bricked!

I plugged it in the wall charger, after 24hrs, RED LED appeared, I kept on waiting till it turns green or disappears...

NOW:
After waking up in the morning I rushed to my phone, the RED LED is gone! I unplugged it from the wall charger and prepared my flashtool on pc for flashing the 6.2.0.B.211 Jelly Bean firmware FTF file. I plugged my phone to the pc while holding down the volume down button, RED LED appeared after connecting, I kept on holding the volume down button for 10 minutes, but between that, I ACCIDENTALLY UNPRESSED THE VOLUME DOWN BUTTON AND IMMEDIATELY PRESSED IT AGAIN... After that, the RED LED disappeared! Nothing happened! Flash process didn't work! I unplugged it from the computer and plugged it again with volume down pressed, still nothing happened, no RED LED, nothing, I just heard the Windows "USB sound" and SEMC Flash Device appeared on Windows Device Manager.

Is the accidental unpressing of the vol down button the cause of this?

I charged it again on the wall charger using Stock Sony charger and after 30mins... RED LED appeared again... Should I wait for the green LED?

I repeat... I have unlocked bootloader and IT WAS ON cobrato's stock modified kernel for .211 firmware when this happened.

My Acro S charging:
AcroS_SoftBrick.jpg
 
Last edited:

Envious_Data

Senior Member
Oct 12, 2012
4,869
2,280
Imagination
enviousmedia.design
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1849170

try the link


there are a couple of things you can check to see if your XS is recoverable

Hold power + volume up And if your XS buzzes once then shortly after 3 times then your Xperia is fixable , take not that i suggest holding upto 30 seconds before giving up

after your Phone has buzzed 3 times try repairing your Xperia Via support zone in the sony Companion app


PS there is a Format SD card option in your Settings... its under your Storage menu
 

UchihaDareNial

Senior Member
Feb 2, 2012
1,098
207
Seremban
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1849170

try the link


there are a couple of things you can check to see if your XS is recoverable

Hold power + volume up And if your XS buzzes once then shortly after 3 times then your Xperia is fixable , take not that i suggest holding upto 30 seconds before giving up

after your Phone has buzzed 3 times try repairing your Xperia Via support zone in the sony Companion app


PS there is a Format SD card option in your Settings... its under your Storage menu

He got Acro S,dude...

Sent from my SK17i using xda premium
 

JG_20

Member
Sep 30, 2013
9
0
Hi. I am new to the forum.

1 week ago the same thing happened with my Acro S. Only I found him off and restarted. Currently the only LED lights red when I connect it to pc or charger. When connected to the PC, it sounds like I detect a USB. But nothing appears. Only admninstrador SEMC Flash Device devices. Achieve repair your acro s? If so, in what way fixed it?
thanks
 
Last edited:

adrian721

Member
Sep 25, 2013
35
0
Hi. I am new to the forum.

1 week ago the same thing happened with my Acro S. Only I found him off and restarted. Currently the only LED lights red when I connect it to pc or charger. When connected to the PC, it sounds like I detect a USB. But nothing appears. Only admninstrador SEMC Flash Device devices. Achieve repair your acro s? If so, in what way fixed it?
thanks



try for a charger for a few hours, after that flashing it using flash tool.
 

JG_20

Member
Sep 30, 2013
9
0
try for a charger for a few hours, after that flashing it using flash tool.

When I go to do the flashing, not detected tlf. Displays this:

01/008/2013 22:08:24 - INFO - Device connected with USB debugging off
01/008/2013 22:08:24 - INFO - For 2011 devices line, be sure you are not in MTP mode

And in device manager appears SEMC Flash device.
 

Terralolol

New member
Sep 21, 2013
2
0
Jakarta, ID
Guys, please help me with my Acro S! Please keep in mind that my phone's bootloader is unlocked

This happened last Saturday (July 20, 2013)

SATURDAY EVENT:

While I was trying to flash a ROM... the internal sd card got corrupted (this was normal for the ROM because the developer left a MISTAKE on the zip's scripts)... the phone asked me to reformat it but before doing so... I tried some solutions online because MY IMPORTANT FILES ARE INSIDE THAT INTERNAL SD CARD

It told me to input this in the terminal emulator:
su
dd if=/dev/zero of=/dev/block/mmcblk0


after that I rebooted my phone... phone won't boot anymore, it was soft-bricked!

I plugged it in the wall charger, after 24hrs, RED LED appeared, I kept on waiting till it turns green or disappears...

NOW:
After waking up in the morning I rushed to my phone, the RED LED is gone! I unplugged it from the wall charger and prepared my flashtool on pc for flashing the 6.2.0.B.211 Jelly Bean firmware FTF file. I plugged my phone to the pc while holding down the volume down button, RED LED appeared after connecting, I kept on holding the volume down button for 10 minutes, but between that, I ACCIDENTALLY UNPRESSED THE VOLUME DOWN BUTTON AND IMMEDIATELY PRESSED IT AGAIN... After that, the RED LED disappeared! Nothing happened! Flash process didn't work! I unplugged it from the computer and plugged it again with volume down pressed, still nothing happened, no RED LED, nothing, I just heard the Windows "USB sound" and SEMC Flash Device appeared on Windows Device Manager.

Is the accidental unpressing of the vol down button the cause of this?

I charged it again on the wall charger using Stock Sony charger and after 30mins... RED LED appeared again... Should I wait for the green LED?

I repeat... I have unlocked bootloader and IT WAS ON cobrato's stock modified kernel for .211 firmware when this happened.

My Acro S charging:
AcroS_SoftBrick.jpg

What ROM are you trying to install ? And why don't you just flash a stable rom for a while so you can backup your data ?
 

barmakinfo

Member
Apr 3, 2013
8
1
Hi my friend
i have the same problem with my acro s after 2months iss still dead and unfortunetly no box till now support this kind of boot repair.
But i decide to change the security chip on main board and i hope it work but with much more money.
Or may be you can find a fine main board and change it with yours.
But if you find some other ways or boxes that support lt26w plz inform me. Thanks