Question Horrible signal connectivity?

Search This thread

Teet1

Senior Member
Sep 17, 2013
472
346
ZTE Axon 7
Samsung Galaxy S9
Hi all, I just recently bought this pixel 6 pro a few weeks ago and I've been having horrible connection issues. The main one that plagues me is when all of a sudden, for no reason, I lose mobile data connection. I have some bars of signal with the LTE or 5G icon but with an exclamation point in it. Or sometimes it just loses signal randomly like in the screenshot below. Both screenshots were taken minutes apart.

I've noticed this was an issue for most people and have posted about this here, but I haven't seen anyone complain about it recently. Is there a fix for this problem?
 

Attachments

  • Screenshot_20220908-183559.png
    Screenshot_20220908-183559.png
    172.5 KB · Views: 181
  • Screenshot_20220908-183800.png
    Screenshot_20220908-183800.png
    177.8 KB · Views: 180
  • Like
Reactions: hello00

leafar1606

Member
Nov 20, 2012
34
24
My troubles began after I updated the phone to A13 enrolling to Beta and then leaving it.
The problem was that the phone will be stuck to H+ all day although weI have good coverage of 4G and 5G in town. Sometimes the connection would just drop and I had to engage flight mode to reset it.
Yesterday I decided that I had enough and did the reset of network settings. Today I have noticed that the problem was solved. Now I have 4g and 5g as in the past. But the problem now is that the Internet just would not work from time to time although it shows full bars. Had to use aeroplane mode again today about 3 times.
It's very annoying to say the least. Had thoughts of changing the phone. Not even speaking about heating issues when on mobile. Horrible.
 

cescman

Senior Member
Nov 5, 2013
177
40
My troubles began after I updated the phone to A13 enrolling to Beta and then leaving it.
The problem was that the phone will be stuck to H+ all day although weI have good coverage of 4G and 5G in town. Sometimes the connection would just drop and I had to engage flight mode to reset it.
Yesterday I decided that I had enough and did the reset of network settings. Today I have noticed that the problem was solved. Now I have 4g and 5g as in the past. But the problem now is that the Internet just would not work from time to time although it shows full bars. Had to use aeroplane mode again today about 3 times.
It's very annoying to say the least. Had thoughts of changing the phone. Not even speaking about heating issues when on mobile. Horrible.
I also have to occasionally switch on/off airplane mode when the phone cannot connect to the internet from time to time
 

Ricardo_G

Senior Member
Apr 23, 2015
209
46
i agree, terrible signal problems, all time. I`ll try to reset all network settings
for me it`s a disrespect from google to treat all final user like beta tester
 

Visera

Senior Member
Been having this issue ever since I updated to Android 13.

Having only had the phone for 2 weeks, I took it to my provider who said all they can do is return it to Google. With both my eSIM and my physical sim dropping out together, apparently its an RIL problem. They did say that if it's just an issue with one SIM card, replacing it will fix it.
 

spinoza23

Senior Member
Apr 27, 2012
615
182
Doral, FL
I think this can be solved downgrading to android 12.1 dev you can downgrade to android 12.1 without downgrade bootloader it's safe and don't brick your device because it's a android 12 that runs over android 13 bootloader. Keep in mind that this will erase your data permanently! Do a backup before do it
 

matistight

Senior Member
Jun 3, 2010
294
15
California
My coworker has this happen with his 6 Pro, while my 6 is perfect ironically. He has verizon, I got tmobile. He has to leave the store to make a call, but I don't. This has been for the last 6 months though
 

kevinireland11

Senior Member
Apr 10, 2014
1,016
287
Samsung Galaxy S21
Hi all, I just recently bought this pixel 6 pro a few weeks ago and I've been having horrible connection issues. The main one that plagues me is when all of a sudden, for no reason, I lose mobile data connection. I have some bars of signal with the LTE or 5G icon but with an exclamation point in it. Or sometimes it just loses signal randomly like in the screenshot below. Both screenshots were taken minutes apart.

I've noticed this was an issue for most people and have posted about this here, but I haven't seen anyone complain about it recently. Is there a fix for this problem?
Weird because this phone has better signal than my gf s22U IV never had trouble with it dropping like at all, hope use get a fix
 

Visera

Senior Member
Been having this issue ever since I updated to Android 13.

Having only had the phone for 2 weeks, I took it to my provider who said all they can do is return it to Google. With both my eSIM and my physical sim dropping out together, apparently its an RIL problem. They did say that if it's just an issue with one SIM card, replacing it will fix it.
Had the phone sent away to Google for repairs as the issue ended up happening when I was showing my provider. Got it back and Google said there were "no issues" with it and they couldn't replicate it with either SIM type. Either they put out a hotfix or it magically went away, but I'll see how it goes after using it again.
 

arsradu

Senior Member
Apr 28, 2011
3,691
3,407
Motorola One Action
Moto G40 / G60
Hi all, I just recently bought this pixel 6 pro a few weeks ago and I've been having horrible connection issues. The main one that plagues me is when all of a sudden, for no reason, I lose mobile data connection. I have some bars of signal with the LTE or 5G icon but with an exclamation point in it. Or sometimes it just loses signal randomly like in the screenshot below. Both screenshots were taken minutes apart.

I've noticed this was an issue for most people and have posted about this here, but I haven't seen anyone complain about it recently. Is there a fix for this problem?
If you've got another phone (5G compatible), you can try to see if the problem is the phone, or the actual network coverage.

Also, something else you could do is switch to 4G and see if the problem persists.

The thing with 5G is that the coverage is really spotty. That's in general. I don't live in the US, so I don't know what the actual coverage is over there. But that's a general thing with 5G. It cannot penetrate as well as 4G, and even worse than 3G or 2G. When you increase frequency, you lose distance (coverage). So basically 5G needs a lot more repeaters to get proper coverage.

But you could try another phone in the exact same area. Oor..try to switch to 4G and see if the issue still occurs. You could also call the carrier and ask if they have any idea why is this happening.
 
  • Like
Reactions: HipKat
If you've got another phone (5G compatible), you can try to see if the problem is the phone, or the actual network coverage.

Also, something else you could do is switch to 4G and see if the problem persists.

The thing with 5G is that the coverage is really spotty. That's in general. I don't live in the US, so I don't know what the actual coverage is over there. But that's a general thing with 5G. It cannot penetrate as well as 4G, and even worse than 3G or 2G. When you increase frequency, you lose distance (coverage). So basically 5G needs a lot more repeaters to get proper coverage.

But you could try another phone in the exact same area. Oor..try to switch to 4G and see if the issue still occurs. You could also call the carrier and ask if they have any idea why is this happening.
Facts, I changed from 5G to LTE as my preferred Network and have much better connectivity
 

Top Liked Posts

  • There are no posts matching your filters.
  • 3
    Weird because this phone has better signal than my gf s22U IV never had trouble with it dropping like at all, hope use get a fix
    P6P has better signal than the S22 Ultra? lol #troll
    3
    If you've got another phone (5G compatible), you can try to see if the problem is the phone, or the actual network coverage.

    Also, something else you could do is switch to 4G and see if the problem persists.

    The thing with 5G is that the coverage is really spotty. That's in general. I don't live in the US, so I don't know what the actual coverage is over there. But that's a general thing with 5G. It cannot penetrate as well as 4G, and even worse than 3G or 2G. When you increase frequency, you lose distance (coverage). So basically 5G needs a lot more repeaters to get proper coverage.

    But you could try another phone in the exact same area. Oor..try to switch to 4G and see if the issue still occurs. You could also call the carrier and ask if they have any idea why is this happening.
    Facts, I changed from 5G to LTE as my preferred Network and have much better connectivity
    1
    Hi all, I just recently bought this pixel 6 pro a few weeks ago and I've been having horrible connection issues. The main one that plagues me is when all of a sudden, for no reason, I lose mobile data connection. I have some bars of signal with the LTE or 5G icon but with an exclamation point in it. Or sometimes it just loses signal randomly like in the screenshot below. Both screenshots were taken minutes apart.

    I've noticed this was an issue for most people and have posted about this here, but I haven't seen anyone complain about it recently. Is there a fix for this problem?
    1
    Hi all, I just recently bought this pixel 6 pro a few weeks ago and I've been having horrible connection issues. The main one that plagues me is when all of a sudden, for no reason, I lose mobile data connection. I have some bars of signal with the LTE or 5G icon but with an exclamation point in it. Or sometimes it just loses signal randomly like in the screenshot below. Both screenshots were taken minutes apart.

    I've noticed this was an issue for most people and have posted about this here, but I haven't seen anyone complain about it recently. Is there a fix for this problem?
    If you've got another phone (5G compatible), you can try to see if the problem is the phone, or the actual network coverage.

    Also, something else you could do is switch to 4G and see if the problem persists.

    The thing with 5G is that the coverage is really spotty. That's in general. I don't live in the US, so I don't know what the actual coverage is over there. But that's a general thing with 5G. It cannot penetrate as well as 4G, and even worse than 3G or 2G. When you increase frequency, you lose distance (coverage). So basically 5G needs a lot more repeaters to get proper coverage.

    But you could try another phone in the exact same area. Oor..try to switch to 4G and see if the issue still occurs. You could also call the carrier and ask if they have any idea why is this happening.
    1
    Facts, I changed from 5G to LTE as my preferred Network and have much better connectivity
    Same with me. I keep 5G turned off for a couple reasons.
    1, battery life.
    2. 4G is fast enough for me.
    3. Better signal.