Junsun V1 Pro MTK8259 4GB + 64GB Android 10 headunit

Search This thread

AlbertoBmwe90

Member
Nov 30, 2021
13
1
You unsoldered and then soldered cables in the same order as they were before? And what app did the seller activate?
Desoldering, I cut the wires and then I re-soldered in the same order of colors as it was. All manufacturers (in theory) have to follow the same standard color code. The code they sent me to compensate was the standard edition of Nexvoice or Toppai (Junsun's voice assistant)
 

Achilefs_k

Member
Jul 9, 2016
42
2
Desoldering, I cut the wires and then I re-soldered in the same order of colors as it was. All manufacturers (in theory) have to follow the same standard color code. The code they sent me to compensate was the standard edition of Nexvoice or Toppai (Junsun's voice assistant)
Before desoldering it was not working and after cutting the wires and solder in the same order as before, it worked?can you check please according to the plug what is the right order in sim socket?(between Red and blue wire is Green but don't seem in photo left and there is one Black cable that in connected in the other side of the plug in photo right)
 

Attachments

  • 20210823_211740_20220111175855754_20220113125047884.jpg
    20210823_211740_20220111175855754_20220113125047884.jpg
    3.4 MB · Views: 52
Last edited:

AlbertoBmwe90

Member
Nov 30, 2021
13
1
What is your SIM adapter, photo left or right? . The correct order according to my Sim socket would be according to the image I attach. The radio connector, I have not been able to verify its order

Edit: The photo on the right, I didn't pay attention when I repaired the cable. If it works like that, I wouldn't play anymore.
sim usuario.jpg
 

AlbertoBmwe90

Member
Nov 30, 2021
13
1
If it already works well, and you are well welded, do nothing else. There are times when trying to improve, it spoils something else. Greetings
 

Cubanlink81

Member
Jan 22, 2022
13
0
Hey all, I need help with my junsun v1 pro 4gb +64gb-mtk8259- I just had it installed and everything works except Bluetooth. I can make calls from unit and or my cell phone. Apparently the people I call can hear me but I can't hear them. On occasion as it dialing I hear the ringing for a second then it cuts out. Is this a hardware issue, install issue, or something I need to change in secret menu?? I've reached out to junsun with no luck. I fixed the issue with the swc thanks to this forum!! Hoping someone can help me. Car is chrysler 300c and phone is samsung galaxy note 20.
 
BT audio is working fine but has a small bug.
For starters, check the Infotainment Options -> Sounds and adjust the level of bluetooth audio.
Also, when you start a call, the BT audio level between your phone and the HU will try to sync.
Therefore try to use the volume buttons on your phone (while the call is in progress) to raise the volume and see if that helps.
If it does, then it's your phone that once it connects tells the audio to go in very low level output.
 

Cubanlink81

Member
Jan 22, 2022
13
0
Thank you for reply. I tried to adjust volume in secret menu and my phone, still no sound. I tried a different phone and same thing happened. Seems to me the unit is not allowing sound to come through speakers. On occasion you hear it for a moment when can first starts then cuts out. Wonder if I should hard reset the unit to see if that helps. I love the unit would rather not return it but I absolutely need Bluetooth calls for work. All the other items work fine with bt.
 

XxXDarknessXxX

Senior Member
Jan 3, 2011
99
7
There is a claim on the website that a new headunit with 6gb +128 gb setup uses QLED display. Anyone using this variant? Seems fake a little bit but all of the other info checks out. Cant find anything about the SoC tho.
 
There is a claim on the website that a new headunit with 6gb +128 gb setup uses QLED display. Anyone using this variant? Seems fake a little bit but all of the other info checks out. Cant find anything about the SoC tho.
I have seen OLED displays on Android headunits as far as the beginning of 2021. I would not pay for it as OLED displays tend to break easily in extreme conditions (the car can get very cold or very hot easily).
 

XxXDarknessXxX

Senior Member
Jan 3, 2011
99
7
I have seen OLED displays on Android headunits as far as the beginning of 2021. I would not pay for it as OLED displays tend to break easily in extreme conditions (the car can get very cold or very hot easily).
I agree. OLEDs burn out and wear much faster when there is a hud style image shown constantly on the screen. However QLED is just regular LCD with added quantum dot layer for better colour, sometimes they add a better backlight layer too. I just searched for any other headunit with qled display and there are some so i think a manufacturer produces qled displays in these sizes so they just slap these in for the top units. Not sure how much better it gets with this upgrade.
 
I agree. OLEDs burn out and wear much faster when there is a hud style image shown constantly on the screen. However QLED is just regular LCD with added quantum dot layer for better colour, sometimes they add a better backlight layer too. I just searched for any other headunit with qled display and there are some so i think a manufacturer produces qled displays in these sizes so they just slap these in for the top units. Not sure how much better it gets with this upgrade.
My bad, QLED is not OLED. Maybe one needs to see the screen in real life in a car before jumping to a QLED head unit.
 

Cubanlink81

Member
Jan 22, 2022
13
0
Issue with Bluetooth resolved. Speaker inputs had to be reversed. Now Bluetooth working perfectly! My installer said cars with more than 6 speakers have this problem with these units. Loving the Android unit now, looks stock in my car with all the features of a tablet. Thanks all for your help
 

Cevisi

New member
Mar 31, 2019
3
2
Issue with Bluetooth resolved. Speaker inputs had to be reversed. Now Bluetooth working perfectly! My installer said cars with more than 6 speakers have this problem with these units. Loving the Android unit now, looks stock in my car with all the features of a tablet. Thanks all for your help
How did you reverse the inputs? I got this unit since today and have the same problem. It also sound much worse then my stock radio.
 

skezza

Senior Member
Sep 29, 2007
1,511
194
Has anyone had a go at fitting a 360 aftermarket camera like you can find here?


My unit certainly has the input on the back for it, but I can't find any reference to the 360 app to actually view the camera. Has anyone else got a 360 camera working?

Tempted to buy for an experiment.
 

Top Liked Posts

  • There are no posts matching your filters.
  • 2
    But maybe you're interested in my new free app:
    1
    What changes does this firmware have?
    Looks exactly the same, but it sorted the problems I was having as listed before. Can now use the stock apps (radio) etc. with Agama although I am not sure if this was the case with older firmware or not
    1
    I guess they are.how can i check it?
    Just visually really , if they're all straight and the connector block fits nicely then probably the only way it can be sorted is returning it for repair. However as you said before the cost and time it takes are bad. I'm just wondering if a local electronics repair shop could help? Might be worth a try.
    1
    Has anyone been able to use Google assistant with Junsun v1pro 4G 4g/64g ??? I can launch it, it even listens and responds as usual, but there is no sound comming from the speakers, like if the sound output was not routed correctly. I can use it, but I hear no response....
    I also have this problem ... but I noticed that if I close the radio application before interrogating the assistant the assistant's voice is also heard when he answers
    1
    Has anyone been able to use Google assistant with Junsun v1pro 4G 4g/64g ??? I can launch it, it even listens and responds as usual, but there is no sound comming from the speakers, like if the sound output was not routed correctly. I can use it, but I hear no response....
    hello!
    I had the same problem, the assistant did not answer me by voice and the searches were all done through the browser. In my case, it has been solved by entering the Play Store and downloading the Google Assistant App. Once downloaded, the searches are no longer through the browser and it responds correctly by voice.
  • 2
    Firmware installed in meantime?
    Today I applied the Firmware Stock update procedure. The procedure was successful and the tablet works ok. It remains to put it back in the car and see how it behaves in tests. This was possible for the two users who thank them once again: djborsi and TorstenH. I removed the tablet from the car and made the connections to be able to work with a + 12V DC / 220v power supply. For those who want to power it separately from the car, I put some pictures after the procedure and a wiring diagram. I made a video with the FW update procedure. Because I noticed that the tablet heats up a lot, I mounted a 12V / DC fan, It has the size 70X70mm. and thickness 15 mm. It was from an old CPU cooler. It is fastened at the back with 4 screws as seen in the photo. I put a 40 Ohm series resistor. to reduce speed and noise. I hope that what I posted here will bring a little help to those interested.
    2
    But maybe you're interested in my new free app:
    1
    @Balti Lopez: I am returning mine, but I checked the settings. Go to Car Settings (you should have it too), then go to Common and there should be a Sleep option set to ON. You should turn that option to OFF.
    1
    Hi, I have this same radio. I tried to connect it to the computer as I read here and I could not do it. What I would like to do is to root it and if I can put the TWRP RECOVERY. I have not been able to extract the boot.img from the firmware.bin. On the other hand, the "back" button has been deconfigured and now the action it does when I press it, is that I turn off the screen. Do you know how to fix it? I have used the "BUTTONS REMAPPER" application but I have not achieved anything.

    Best Regards
    Did you try connect with Flash Tool after MTK driver installed? How did you understand that no connection? About buttons remap - consider should be enough to uninstall buttons remapper.
    What car do you have?
    1
    Assuming you have the 4G version of this head unit. My unit had AutoLink hidden but I was able to enable it in the "engineering" settings (accessible by 8878). The problem then became that AutoLink requires an activation license for Wireless CarPlay. I was able to purchase the license by changing my region to France and adding a fake address in France. Nothing is shipped, it is all digital, so address does not matter. Try purchasing a license and putting that into AutoLink and see if it activates wireless CarPlay/Android Auto. Make sure you get the CarPlay license if that is what you need. Android Auto does not work if CarPlay license is activated. Vice versa.

    I've received somehow a bonus Android Auto so activation wasn't really a problem.
    Also, just yesterday evening I did exhaustive testing and found out that the reason behind my stability problems is the cable. More particularly two cables, which I've been testing with earlier. A third one seems to be working just nice. Fingers crossed.