[KERNEL] [blu_spark r152 OP6/T] [A10 OOS/CUSTOM]

Stoowyguy

Senior Member
Dec 23, 2012
481
65
48
Lake in The Hills
Check your user apps on greenify that they are hibernating, and cleanly install Oxygen OS 10.3.7 twice with bluspark r146.... (you'll know os is installed clean when emojis work and settings has india partition ad). last word of advice notice your battery heath in fkm changes depending upon your charging method. If I rapid charge I may only get about 70% capacity over ~85% when I charge at like 7W. (cable charge). leave kernel settings. his script annoyingly will force zen and schedutil.
 

eng.stk

Senior Member
Mar 29, 2011
6,744
58,305
263
blu_spark_r149 release

New build is up :highfive:

This kernel is unified, good on OP6/6T.
You can use FKM download kernel feature, just import the links bellow in the app :highfive:
FKM download configs: oos | custom


Changelog:
  • Added some build changes/improvements
  • Remove a couple logging and debug cruft
  • wireguard updates, added to tree (v1.0.20201221)
  • AnyKernel3 sync
  • For root, stable Magisk 21.3 or newer is mandatory

Keep in mind: I will give no active support for custom ROMs (including OOS based ones).
I am mostly interested on debugging stuff in stock stable OOS (with logs and reproducible steps to replicate the issue).


No mirrors please
If you like my work, donations are always welcome.
Don't forget to hit thanks and rate the thread nicely, it's free :)
 

Mimax2upgrade

Member
Jan 7, 2020
12
2
3
Sorry for newbie questions.
Is blu_spark compatible with LOS 17.1 (i assume yes, minding the post above, but with no guaranty)?
Could blu_spark be installed from LOS recovery by "adb sideload" command?
Wil I loose blu_spark kernel after OTA update from LOS system updater? Or will I loose the OTA updater itself after installing blu_spark?
Will I get the Dash charge mode with blu_spark and LOS17.1? (that's the main reason for asking this stupid questions :))
Thanks!
 
Last edited:

robertototaro

Senior Member
Apr 10, 2012
212
55
48
Has anyone noticed if their phone has become slower and jerky since the installation of 149? The effect on my phone is dramatic and restarting it doesn't help. No changes in installed apps if you wonder.

OP6 running the latest OOS with Magisk 21.4.

I'll revert back to the previous version once I get back home, to make sure it's a real effect, but in the meantime I thought of asking...
 

rippledrums

Senior Member
Jun 5, 2012
843
570
123
Portugal
Has anyone noticed if their phone has become slower and jerky since the installation of 149? The effect on my phone is dramatic and restarting it doesn't help. No changes in installed apps if you wonder.

OP6 running the latest OOS with Magisk 21.4.

I'll revert back to the previous version once I get back home, to make sure it's a real effect, but in the meantime I thought of asking...
I have noticed it on my 6T.
Restarting helps but after a little bit it gets slower again...

Latest OOS and Magisk 21.4 as well.
 

robertototaro

Senior Member
Apr 10, 2012
212
55
48
Has anyone noticed if their phone has become slower and jerky since the installation of 149? The effect on my phone is dramatic and restarting it doesn't help. No changes in installed apps if you wonder.

OP6 running the latest OOS with Magisk 21.4.
I went back to 146 and the phone is back to normal. I can assure everybody that this is no "psychological" effect: the difference is significant, very obvious, in particular the stuttering.
 

eng.stk

Senior Member
Mar 29, 2011
6,744
58,305
263
I went back to 146 and the phone is back to normal. I can assure everybody that this is no "psychological" effect: the difference is significant, very obvious, in particular the stuttering.
Yet my device (and most people by the looks of it) is normal.
There's no changes to induce that imo, but feel free to escrutinate the source and let me know.

ps: also
  • For root, stable Magisk 21.3 or newer is mandatory
21.4 at the time of writing.
 
Last edited:

robertototaro

Senior Member
Apr 10, 2012
212
55
48
Yet my device (and most people people by the looks of it) is normal.
There's no changes to induce that imo, but feel free to escrutinate the source and let me know.
Dear eng.stk, I pretty much expected such an answer.

I can only tell you what I see, and what I see is quite obvious. More than that I can't say. It's up to you to use this information or not.

I have developed software for more years that I care to admit and, frankly, I learned pretty soon that bugs can sometimes be very devious: almost non-reproducible and very well hidden.

Also, I have to turn down your offer to look into the code. I'm sure that you perfectly know that my chances to find a bug in the kernel code without any previous knowledge of the codebase are for all practical purposes equal to zero.

So long, and thanks for all the fish.
 

eng.stk

Senior Member
Mar 29, 2011
6,744
58,305
263
Dear eng.stk, I pretty much expected such an answer.

I can only tell you what I see, and what I see is quite obvious. More than that I can't say. It's up to you to use this information or not.

I have developed software for more years that I care to admit and, frankly, I learned pretty soon that bugs can sometimes be very devious: almost non-reproducible and very well hidden.

Also, I have to turn down your offer to look into the code. I'm sure that you perfectly know that my chances to find a bug in the kernel code without any previous knowledge of the codebase are for all practical purposes equal to zero.

So long, and thanks for all the fish.
You can't send a "I know better" postcard and expect to be not treated as a peer.
Say say doesn't work mate, either you provide meaningful info on your case or go dance in the rain naked, the effect unfortunately is pretty much the same.

This is a project with 33104 downloads and counting (just the ones on github releases only, which I didn't use since the start I think, because devdb). So I don't take things lightly.
I can't replicate any of that (neither the other 257 people), already explained the why's and the how on my answer.
Also the changes (15 commits) between those versions are not drastic and given I already have them in other devices...

Sure there's always people with issues. And most of the time those have nothing to do with kernel.
For almost a decade now cracking on xda, for any " I flashed this and *insert random event* happened" if I got a dollar I would be rich.

So, doing exactly what with your "information"?
You provided zero usable troubleshoot info.
No replicable and detailed steps on the events, no logs pinpointing a potential bug, no audit and/or code bissect...

I always try to get fixes and improvements on board and take serious bug report seriously. I work between reason, show me stuff.
But if you expect me to go on wild goose chase based on a "trust me", think again. I just don't time for this kind of stuff anymore.

Stay safe.
 

robertototaro

Senior Member
Apr 10, 2012
212
55
48
Talk about "I know better" attitude... You could have asked for logs or more information. I would have happily obliged. But, hey, it's your project, you do as you wish.

You're not going to miss one user, I'm not going to miss your kernel. Life goes on.

Bye.
 

eng.stk

Senior Member
Mar 29, 2011
6,744
58,305
263
Talk about "I know better" attitude... You could have asked for logs or more information. I would have happily obliged. But, hey, it's your project, you do as you wish.

You're not going to miss one user, I'm not going to miss your kernel. Life goes on.

Bye.
Understand one thing: nobody owes you anything.
You're the one obliged to read the OP and provide meaningfull info instead of say say and make me loose time for nothing.
I simply just don't have time to fool around.

I knew exactly where you were going with this, self entitlement and rudeness are not welcome in my threads.
Firecrackers come and go, but eventually they all burnout.

I already lost more time with you than you deserve it seems.
Good riddance.
 
Last edited:

finotti

Senior Member
Dec 16, 2012
219
54
48
Knoxville
Ouch! I thought than nobody is watching this thread, but it seems that nobody is watching particular my questions. Aren't they really deserve no response? :ROFLMAO:
I assume you've received no answer because the answer is in the first post:

I only active support stock OOS ROM with NO mods whatsoever (apart from root).
You can try it on LOS, but it seems it is not tested, and I assume not recommended. But you can try it yourself.
 
  • Like
Reactions: Mimax2upgrade

Kurtinaitis

Senior Member
Sep 9, 2018
75
39
18
After flashing r149 on oos 10.3.8 OnePlus 6 the OnePlus slate font changed to italics also none of the emojis show up in keyboard , no magisk or anything of that sort, flashed it using official twrp 3.5.0_9-0, how do I change the font back to normal OnePlus slate?
I have 10.3.8 with r149 and everything is Ok for me. It's not the kernel. Probably it has to do with 10.3.8 zip.
I flashed OTA through system updater, TWRP retention Script, magisk in inactive Slot. Then, once i reboot flask r149.
 

umangtayal

Senior Member
Feb 17, 2019
94
56
18
After flashing r149 on oos 10.3.8 OnePlus 6 the OnePlus slate font changed to italics also none of the emojis show up in keyboard , no magisk or anything of that sort, flashed it using official twrp 3.5.0_9-0, how do I change the font back to normal OnePlus slate?
do a dirty flash!! if that doesn't work, do a clean flash..i am also using the same combo and I didn't face this issue! and try using the latest mauronofrio twrp!! i think official twrp messed up ( since you are not using any magisk mods). also try downloading the update zip from oxygen updater app!
 

jonathanrajya3

Senior Member
Apr 25, 2017
119
14
18
I have 10.3.8 with r149 and everything is Ok for me. It's not the kernel. Probably it has to do with 10.3.8 zip.
I flashed OTA through system updater, TWRP retention Script, magisk in inactive Slot. Then, once i reboot flask r149.
But I flashed kernel after updating to 10.3.8 (full ota zip)
Also weirdly emojis doesn't show up only in some apps update: I dirty flashed the rom and did this again and it worked, thanks
 
Last edited:

jonathanrajya3

Senior Member
Apr 25, 2017
119
14
18
do a dirty flash!! if that doesn't work, do a clean flash..i am also using the same combo and I didn't face this issue! and try using the latest mauronofrio twrp!! i think official twrp messed up ( since you are not using any magisk mods). also try downloading the update zip from oxygen updater app!
I dirty flashed rom and did this again, it worked, thanks