• Introducing XDA Computing: Discussion zones for Hardware, Software, and more!    Check it out!

Lenovo tab 3 7 (tb3-730x) custom roms + custom recoveries

Search This thread

Talysdaddy

Senior Member
Apr 15, 2013
161
48
sEAtOWn, WA
**** you asshole.
My ****ing tablet won't reboot nor reboot to recovery and bootloader.
Don't flash these as they will get rid of any forms of boot on your tablet

Ok, obviously this was quite awhile ago and I'm sure dude threw it against the wall in hopes for a quick fix. But since nobody said it and dudes clearly clueless bout it. I copied/pasted this disclaimer that applies to all/any attempts to modify devices. This should really apply to the person choosing to perform these procedures, in the end it's YOUR OWN DECISION STEMMED BY YOUR OWN DESIRE TO ATTEMPT THESE THINGS, SO DONT BLAME ANYONE ELSE FOR YOU SCREWING UP YOUR DEVICE. WE ALL KNOW WHO'S FAULT IT REALLY IS. So do yourself a favor and refrain from looking like a foolish idiot as this failed user above has. Unless you want to give us a lil laugh at your own expense as dude here has, then be our guest!

*DISCLAIMER*
Rooting a device may void the warranty on the device. It may also make the device unstable or if not done properly, may completely brick the device. Some methods may install additional apps/software on your device. XDA-Developers or the author does not take any responsibility for your device. Root at your own risk and only if you understand what you are doing!
 

laysoft

Senior Member
Apr 1, 2009
227
21
I have a TB-7304F model. I trying to unlock bootloader, but it says unknown command:
Code:
fastboot oem unlock
...
FAILED (remote: unknown command)
finished. total time: 0.002s
What can I do?
 

jagdtigger

Senior Member
May 23, 2012
70
4
Győr
arrabona.bplaced.net
I have a TB-7304F model. I trying to unlock bootloader, but it says unknown command:
Code:
fastboot oem unlock
...
FAILED (remote: unknown command)
finished. total time: 0.002s
What can I do?
Im in the same boat, and nothing we can do about it sadly. According to a user on their forums it seems it was disabled deliberately by lenovo:
https://forums.lenovo.com/t5/Lenovo...blet-its-already-a-huge-slow-let/td-p/4432453

Unless someone finds a security hole that can be abused to make it happen we are out of luck.
 

Wejry

New member
Jan 25, 2021
3
0
Sorry for the the late get back XDA doesn't notify me on new posts on thread.. next time you come just quote any of my previous posts... Anyway its good you managed to wake the device...
*If anyone else runs into the same certificate issue.. visit my THREAD to download the CERTIFICATE and flash away with SP FLASHTOOL

https://forum.xda-developers.com/general/rooting-roms/sp-flashtool-authentication-file-t3613145

Hello,
I would like to ask you for an advice. I got a bricked TB3-730X from my nephew, so I tried your flashable stock 6.0 firmware and everything went smoothly, without single problem, but after flash was done I exit SP flash, disconnected TAB and it won't boot or even vibrate with power button. I also tried to flash it again but this error keep poping up: "error: s_security_sla_fail (6004), msp erroe code: 0x00"
I'm just repeating the same procces with your certificate, why it doesn't work again?

I would be glad for any advice, thanks beforehand
Wejry
 

Wejry

New member
Jan 25, 2021
3
0
did you found proper MTK_AllInOne_DA.bin + auth_sv5.auth file according to your preloader?
I tried so many, that I have no more mood for trying.
There is no way to find proper DA anymore. When I used DA_SWSEC_CRYPTO20 with manual format in SP Flash tool for flashing dmilz stock firmware, than I destroyed only unlock mechanism on that TAB. Seems like this TAB was flashed by some custom ROM from O2 Czech Republic. I don't think there is any hope to make it alive again.
 

SoIomon

Member
Jun 11, 2021
49
3
By flashing a custom rom, your warranty is void 0ooh wait its void the moment you unlock bootloader.
FOLLOW INSTRUCTIONS!!! to avoid bricked devices. ask where need be!.


Not the best tab (i mean performance wise is almost pathetic:p), but hey!! i mean i searched for custom roms but couldnt find-the stock lagged with install of just two to three apps. Didnt like the look too. I have managed to port 2 roms for our beloved TAB.
LINKS BEFORE CREDITS!

PORTED
1= FLYME OS 6.7 based on LENOVO K4 NOTE concept
2= LINEAGE OS 7.1.1 (currently using) based on Allview V2_Viper

PREPARE TAB FOR CUSTOM ROMS
as always;
UNLOCK BOOTLOADER first (fastboot oem unlock)
FLASH TWRP by 0xAF (fastboot flash recovery ******)
***make a full backup of stock before flash
clear data/system etc before flash
then FLASH AWAY.. clear cache after. (reboot; DONE...)

As ABRHAM BEBH says; there is no ported ROM without BUGS; suprisingly i only detected a few bugs (major)
FLYME bugs..
1= NO SIM
2= CAMERA CANT CONNECT
3=NO SOUND
***these were the only bugs present after port

LINEAGE

1=SOUND WITH WHITE NOISE
2=CAMERA CANT CONNECT
3=NO IN CALL SOUND, UNLESS LOUD SPEAKER
***these were the only bugs present after port

I Manage to fix a few in both ROMS;
FLYME
1=FIXED NO SIM-working perfectly
2=FIXED NO SOUND-working perfectly

****BUG REMAINING =CAMERA CANT CONNECT

LINEAGE
1=FIXED WHITE NOISE- sound working perfectly

****BUG REMAINING =CAMERA CANT CONNECT
=NO IN CALL SOUND, UNLESS LOUD SPEAKER- *calls unless loudspeaker

These ROMS have been ported from 6753 chipset..if that will come in handy to fix camera

i was hoping i could make this thread after i have fixed all bugs, but nahh!! i think i have tried enough and i will need help to fix remaining BUGS

******I can NO LONGER OFFER fixs..as I gave away the TAB..

***the ROMS are coming with PATCHES to fix mentioned fixed bugs..

the only payment i want is HIT the LIKE button,, come on!!:good::D;)

LINKS
Find TWRP from 0xAF thread.. THANK him too for his recovery, thats why i havent posted the direct link to recovery https://forum.xda-developers.com/general/rooting-roms/recovery-twrp-3-0-2-lenovo-tab3-7-tb3-t3468589

My SP FLASHTOOL flashable stock 6.0 firmware https://mega.nz/#!h0cESAxY!ZOZRDxtryIB8IETJ3TTMh9_o67MucHz6GvyKxsYMbg0 (in case you mess up or want to revert to stock)

*** CERTIFICATE for USE with SP FLASHTOOL
https://forum.xda-developers.com/general/rooting-roms/sp-flashtool-authentication-file-t3613145

TWRP 3.1.1 by ME **report any bug https://mega.nz/#!RtUU3BjL!Gt2G9c7N7VLWbDjMGd9AlESJjIxa5a0_4eK9PLDADlU

ROMS uploaded
LINKS READY-
FLYME 6.0
ROM

https://mega.nz/#!I5VzyCgY!oDyo6BBp0v_sllku8tkZu6iOIxhQEXWhlIdSsmJw75I

PATCH FLYME FIX
https://mega.nz/#!lhUygbQJ!C81dWZDaal4EjucR0jw8zED4DdLWwY2LvX7lZIPpJfs

LINEAGE 14
ROM

https://mega.nz/#!J4cTiYIQ!J35IQp_KMjSUnmztZiEDnc8PVxyIpdC1HVBTJvHZFFU

LINEAGE custom boot (NEW)..!

https://mega.nz/#!JwsTmaQA!jlW7L5AGkGZ1BQ66_lH7XHEqnG3cEHQ0IiWpssgSKBU

*Flash to fix error.. give feedback if it works (no longer have the tab to test)....++this fixes boot failure

PATCH LINEAGE FIX

https://mega.nz/#!JkdVWITA!Sv7YaXaGb-JWh71j-JZFYndN_zG9cSE0fzb4Yynf1ss

...thank you
Try and give feed back..
check screenshots of LINEAGE 14 on ATTACHMENTS


CREDITS
Amit Kumar=Gionee F103pro
Iacob Ionut
0xAF
ABRHAM BEBH
wait, how do I know the difference between the two. Between Lineage OS and Flyme OS based on the screenshots.
 

A.a.a1

Member
May 3, 2014
13
0
I've been using the LOS port for few days. In the Christmas vacation.
Here is my experience:
1. You need to flash the boot image to be able to boot LOS. The boot image @dmilz provided is ok, but has one missing service "autok". I don't know what is this service for, but it keeps trying to restart it and the "autokd" daemon is missing. I guess this will drain the battery slowly. So I fixed the image if anyone is interested. (just removed the autok from the init services.). Download
2. There is no sound on the headphones. The headphones are detected, but there is no sound. I'm using my tablet for in-car-dashboard and my music is coming from the tablet. For me this is a deal-breaker. I've tried hard for few days to fix the issue, but with no success. I've played with different settings in audio configuration files (in /system folder), but with no vail. I'm now thinking that the kernel could be the problem?!? @dmilz, which kernel is in the boot image, is it the original from the original firmware, or it's some other kernel, compiled for other device? Do you have the sources for the kernel, so I can play a bit with them?
EDIT: (There is no sound on the BT too)
3. Sometimes after reboot, the mobile data will not work. There is no carrier. You need to reboot again. I haven't investigated into this, but it's no so big issue.

Other than that, the LOS works quite fast and better than the OFW from Lenovo.
I do not have time to play more with the rom, at least for now... sorry...

I don't know what exactly VoLTE is, but from it's description (Voice Over LTE), it seems the problems are related to the latency over LTE data carrier. Is it a problem with mobile calls or it's a problem with apps that have voice calls (like Skype, Viber, etc...). Please give me some more light into this...
Do u fix headphone problem in the rom?
@0xAF
 

Top Liked Posts

  • There are no posts matching your filters.
  • 14
    By flashing a custom rom, your warranty is void 0ooh wait its void the moment you unlock bootloader.
    FOLLOW INSTRUCTIONS!!! to avoid bricked devices. ask where need be!.


    Not the best tab (i mean performance wise is almost pathetic:p), but hey!! i mean i searched for custom roms but couldnt find-the stock lagged with install of just two to three apps. Didnt like the look too. I have managed to port 2 roms for our beloved TAB.
    LINKS BEFORE CREDITS!

    PORTED
    1= FLYME OS 6.7 based on LENOVO K4 NOTE concept
    2= LINEAGE OS 7.1.1 (currently using) based on Allview V2_Viper

    PREPARE TAB FOR CUSTOM ROMS
    as always;
    UNLOCK BOOTLOADER first (fastboot oem unlock)
    FLASH TWRP by 0xAF (fastboot flash recovery ******)
    ***make a full backup of stock before flash
    clear data/system etc before flash
    then FLASH AWAY.. clear cache after. (reboot; DONE...)

    As ABRHAM BEBH says; there is no ported ROM without BUGS; suprisingly i only detected a few bugs (major)
    FLYME bugs..
    1= NO SIM
    2= CAMERA CANT CONNECT
    3=NO SOUND
    ***these were the only bugs present after port

    LINEAGE
    1=SOUND WITH WHITE NOISE
    2=CAMERA CANT CONNECT
    3=NO IN CALL SOUND, UNLESS LOUD SPEAKER
    ***these were the only bugs present after port

    I Manage to fix a few in both ROMS;
    FLYME
    1=FIXED NO SIM-working perfectly
    2=FIXED NO SOUND-working perfectly

    ****BUG REMAINING =CAMERA CANT CONNECT

    LINEAGE
    1=FIXED WHITE NOISE- sound working perfectly

    ****BUG REMAINING =CAMERA CANT CONNECT
    =NO IN CALL SOUND, UNLESS LOUD SPEAKER- *calls unless loudspeaker

    These ROMS have been ported from 6753 chipset..if that will come in handy to fix camera

    i was hoping i could make this thread after i have fixed all bugs, but nahh!! i think i have tried enough and i will need help to fix remaining BUGS

    ******I can NO LONGER OFFER fixs..as I gave away the TAB..

    ***the ROMS are coming with PATCHES to fix mentioned fixed bugs..

    the only payment i want is HIT the LIKE button,, come on!!:good::D;)

    LINKS
    Find TWRP from 0xAF thread.. THANK him too for his recovery, thats why i havent posted the direct link to recovery https://forum.xda-developers.com/general/rooting-roms/recovery-twrp-3-0-2-lenovo-tab3-7-tb3-t3468589

    My SP FLASHTOOL flashable stock 6.0 firmware https://mega.nz/#!h0cESAxY!ZOZRDxtryIB8IETJ3TTMh9_o67MucHz6GvyKxsYMbg0 (in case you mess up or want to revert to stock)

    *** CERTIFICATE for USE with SP FLASHTOOL
    https://forum.xda-developers.com/general/rooting-roms/sp-flashtool-authentication-file-t3613145

    TWRP 3.1.1 by ME **report any bug https://mega.nz/#!RtUU3BjL!Gt2G9c7N7VLWbDjMGd9AlESJjIxa5a0_4eK9PLDADlU

    ROMS uploaded
    LINKS READY-
    FLYME 6.0
    ROM

    https://mega.nz/#!I5VzyCgY!oDyo6BBp0v_sllku8tkZu6iOIxhQEXWhlIdSsmJw75I

    PATCH FLYME FIX
    https://mega.nz/#!lhUygbQJ!C81dWZDaal4EjucR0jw8zED4DdLWwY2LvX7lZIPpJfs

    LINEAGE 14
    ROM

    https://mega.nz/#!J4cTiYIQ!J35IQp_KMjSUnmztZiEDnc8PVxyIpdC1HVBTJvHZFFU

    LINEAGE custom boot (NEW)..!

    https://mega.nz/#!JwsTmaQA!jlW7L5AGkGZ1BQ66_lH7XHEqnG3cEHQ0IiWpssgSKBU

    *Flash to fix error.. give feedback if it works (no longer have the tab to test)....++this fixes boot failure

    PATCH LINEAGE FIX

    https://mega.nz/#!JkdVWITA!Sv7YaXaGb-JWh71j-JZFYndN_zG9cSE0fzb4Yynf1ss

    ...thank you
    Try and give feed back..
    check screenshots of LINEAGE 14 on ATTACHMENTS


    CREDITS
    Amit Kumar=Gionee F103pro
    Iacob Ionut
    0xAF
    ABRHAM BEBH
    2
    Thank you for your effort to port the roms. I was too lazy to start something like this, but I'm glad you did it.
    Thanks, I will try them soon and see if I can help with some of the bugs.
    2
    Guess what? I just hard bricked the device. No idea what happened, all I did was formatting the card when it complains about corrupted SD, but I got an error so I formatted the sdcard with my pc instead and rebooted the device. It's dead since then, won't power on, tried long pressing VOL Down + Power, Vol Up+Power, Vol Up+Vol Down+Power, nothing works. (will not go into boot loader or recovery)

    When I try plugging the device to my PC, it's just the beeping sound constantly (USB connects and disconnect sounds), any idea what else should I try before giving it up? I think I might have formatted part of the NAND memory when I got the corrupted sdcard error, is that even possible?

    P.S.: I am pretty sure the battery isn't dead, I have also left it on charger for a while before trying to power it up again.

    EDIT, been trying your SP FLASH TOOL for few hours, it keeps asking for authentication file...

    EDIT2: succesfully flashed back to stock xD

    Sorry for the the late get back XDA doesn't notify me on new posts on thread.. next time you come just quote any of my previous posts... Anyway its good you managed to wake the device...
    *If anyone else runs into the same certificate issue.. visit my THREAD to download the CERTIFICATE and flash away with SP FLASHTOOL

    https://forum.xda-developers.com/general/rooting-roms/sp-flashtool-authentication-file-t3613145
    1
    Sir, can you tell me that this Custom Rom Smooth and not lagging ?

    Both roms are very smooth.. but have some bugs that need fixing
    1
    is there any updated rom for
    Lenovo Tab3 7 Essential TB-7304F ????