General Medeke/Navifly 7862

Search This thread

Tweak-NL

Member
Aug 1, 2022
25
5
Or perhaps enjoy taking the time to solve your own problem that you currently have and then sharing the results and steps here.
What is that for a response? Flashing a radio like this is peanuts. Put the files on a usb stick/drive and there it goes.. If something goes wrong then you need more 'skills' to fix it. So i think it is not so strange to ask for help?
 

surfer63

Senior Member
May 4, 2010
4,366
1,930
Zwolle
hvdwolf.github.io
What is that for a response? Flashing a radio like this is peanuts. Put the files on a usb stick/drive and there it goes.. If something goes wrong then you need more 'skills' to fix it. So i think it is not so strange to ask for help?
Yes, it is strange. Asking for help is ok AFTER you did some reading. He obviously didn't do that. First read, then ask for help.
 

mkb_1989

Member
Dec 29, 2013
9
0
Hi.
I have medeke 6GB/128GB installed in Kia Cadenza Premium with OEM AMP.
Previously I had issues with sound quality there was background noise increases with RPM acceleration.
I tried every thing finally I replace the canbus and the noise disappeared.
The old canbus was from Simple Soft HY-SS04 and all functions were working.
The new canbus is Raise and is working OK except that I can't control the sound volume it is fixed at one level.
When I change the canbus setting to NO AMP the volume become adjustable but the sound volume is very low compared to AMP.
Any idea how to solve it?
I notice also the new harness doesn't have connection for AMP-CONT wire int HU compared to the old one. Is it OK?
Appreciate the help.
 

DexterMorganNL

Senior Member
Dec 1, 2010
928
150
I'm considering to buy this one as well from Mekede: some stupid question, do they ever participate in AliExpress sales? I had the past experience, that on AliExpress there are many sales. But those are usually the bigger brands.

Also is Mekede the cheapest to buy this FYT UIS 7862 device? My requirement is that it ships from Poland, or any other country within the EU. As above € 150 it would be troublesome with the taxes.
 

bovcan

Senior Member
Apr 19, 2011
79
11
Bovec
I'm considering to buy this one as well from Mekede: some stupid question, do they ever participate in AliExpress sales? I had the past experience, that on AliExpress there are many sales. But those are usually the bigger brands.

Also is Mekede the cheapest to buy this FYT UIS 7862 device? My requirement is that it ships from Poland, or any other country within the EU. As above € 150 it would be troublesome with the taxes.
Aliexpress sales? They have quite a big discount and it should be shipped from Poland. I just placed an order for M700S.
 

DexterMorganNL

Senior Member
Dec 1, 2010
928
150
Yes starting from 22 of August: I believe Mekede doesn't participate in these sales, but you are able to use AliExpress Coupons. I received a $ 5 coupon which I can't use on the moment.

Mekede only has an $ 2 coupon: not sure if I can combine both though. But yes price is already quite good, considering they ship from Poland.
 

OG_Seat

Member
Jul 30, 2022
10
0
Hi guys, can someone guide me how to connect the reversing camera to MEKEDE M500s unit?
So far i did this:
20220819_192939.jpg

Is this correct?

Other side:
20220819_193017 (1).jpg


The black wire should go to any metal part of the vehicle?
Does the red wire remain unconnected?

here theirs documentation:

20220819_193521.jpg
 

daviddosa

Senior Member
Sep 21, 2015
267
166
Livingston
OnePlus 3
OnePlus 5
From the camera, you have a yellow and a red connector. Yellow has to run all the way to the headunit. This is your video signal.
The other one is the actual power. There should be 2 wires on this, a red and a black.
Red connects to the other small red cable coming from the yellow one, like on your first picture, but it should be on the other side of the cable. Both sides should have a small red wire.
Black wire connects to ground. This can be a clean metal bolt. You can strip around an inch of insulation, loosen a bolt somewhere, wrap it around and then tighten it back.
Alternatively, you can connect the red wire to your reversing light. I've connected mine to the reversing light and it's ground. Turns on when you put it in reverse and the light turn on. Takes around 1.5-2 seconds. The reversing light should also have a ground wire, you can join your black ground wire there.
 

OG_Seat

Member
Jul 30, 2022
10
0
From the camera, you have a yellow and a red connector. Yellow has to run all the way to the headunit. This is your video signal.
The other one is the actual power. There should be 2 wires on this, a red and a black.
Red connects to the other small red cable coming from the yellow one, like on your first picture, but it should be on the other side of the cable. Both sides should have a small red wire.
Black wire connects to ground. This can be a clean metal bolt. You can strip around an inch of insulation, loosen a bolt somewhere, wrap it around and then tighten it back.
Alternatively, you can connect the red wire to your reversing light. I've connected mine to the reversing light and it's ground. Turns on when you put it in reverse and the light turn on. Takes around 1.5-2 seconds. The reversing light should also have a ground wire, you can join your black ground wire there.
I'm fammiliar with the reversing light method. But in their documentation it appears there is another method without connecting the red wire to the +12V reverse light. where do they want me to connect the red wire ? A3/ACC? what is it?
 

Specy01

Member
Jul 12, 2015
41
3
From the camera, you have a yellow and a red connector. Yellow has to run all the way to the headunit. This is your video signal.
The other one is the actual power. There should be 2 wires on this, a red and a black.
Red connects to the other small red cable coming from the yellow one, like on your first picture, but it should be on the other side of the cable. Both sides should have a small red wire.
Black wire connects to ground. This can be a clean metal bolt. You can strip around an inch of insulation, loosen a bolt somewhere, wrap it around and then tighten it back.
Alternatively, you can connect the red wire to your reversing light. I've connected mine to the reversing light and it's ground. Turns on when you put it in reverse and the light turn on. Takes around 1.5-2 seconds. The reversing light should also have a ground wire, you can join your black ground wire there.
I have the M700S and a rear camera. In most of the posts and of the videos I have seen, it is suggested to make the links as explained daviddosa.
So I made the connections as explained by daviddosa regarding the red wire of the video cable (ie the one where at each end there are yellow rca connectors). The power supply of my rear aftermarket sensors is taken from the reversing light cables. So positive and negative sensors (red and black cables respectively) are connected to the positive and negative of the reversing light, respectively.

So I made the connections as explained by daviddosa regarding the red wire of the video cable (ie the one where at each end there are yellow rca connectors). The power supply of my rear aftermarket sensors is taken from the reversing light cables. So positive and negative sensors (respectively red and black cables) are connected respectively to the positive and negative of the reversing light.

So the links are made as explained both in the various posts and in the various videos and also on the instruction booklet of the rear camera. But I had a problem: the sensors were always powered and sounded all the time while driving when crossing other vehicles. I then disconnected the red cable (+12V) from behind the M700S and now everything works fine.
This is my experience, hoping it can help someone.
 

Bitza37

Member
Aug 20, 2022
6
0
Hi Guys,

I recently purchased this MKD M600S and having some issues with it lately, hoping to get some advice from an able person please.

1. The system keeps having me select the default launcher, I searched and searched but found nothing that could help me have the system remember once and for all the default launcher app. I even bought pro launchers and nothing, makes me choose the default launcher every time I hit Home button or after unit restart.

2. In the unit's app store there are 3 updates available, I'm only able to download and install the canbus update, for the 2 other (see attachment) keeps on saying "download failed"

Previously to posting this reply I have searched on the forum but was unable to get some information or perhaps I may have missed it.

I'm begging for some help here guys, thanks for all your input.
 

Attachments

  • WhatsApp Image 2022-08-20 at 19.19.33.jpeg
    WhatsApp Image 2022-08-20 at 19.19.33.jpeg
    72.4 KB · Views: 24
  • WhatsApp Image 2022-08-20 at 19.19.49.jpeg
    WhatsApp Image 2022-08-20 at 19.19.49.jpeg
    315 KB · Views: 24
  • WhatsApp Image 2022-08-20 at 19.20.22.jpeg
    WhatsApp Image 2022-08-20 at 19.20.22.jpeg
    131.7 KB · Views: 24

[email protected]

Senior Member
Sep 28, 2013
55
2
44
SÃO PAULO
Hi Guys,

I recently purchased this MKD M600S and having some issues with it lately, hoping to get some advice from an able person please.

1. The system keeps having me select the default launcher, I searched and searched but found nothing that could help me have the system remember once and for all the default launcher app. I even bought pro launchers and nothing, makes me choose the default launcher every time I hit Home button or after unit restart.

2. In the unit's app store there are 3 updates available, I'm only able to download and install the canbus update, for the 2 other (see attachment) keeps on saying "download failed"

Previously to posting this reply I have searched on the forum but was unable to get some information or perhaps I may have missed it.

I'm begging for some help here guys, thanks for all your input.
The other options don't even update, I don't know why they leave an App that is useless..
 

Bitza37

Member
Aug 20, 2022
6
0
The other options don't even update, I don't know why they leave an App that is useless..

whilst I do appreciate you taking the time to respond, that is far from being an useful information or an information at all, my plea had 2 points, you responded to neither one.

again, thanks but I would value applicable information not spam responses.
 

daviddosa

Senior Member
Sep 21, 2015
267
166
Livingston
OnePlus 3
OnePlus 5
Hi Guys,

I recently purchased this MKD M600S and having some issues with it lately, hoping to get some advice from an able person please.

1. The system keeps having me select the default launcher, I searched and searched but found nothing that could help me have the system remember once and for all the default launcher app. I even bought pro launchers and nothing, makes me choose the default launcher every time I hit Home button or after unit restart.

2. In the unit's app store there are 3 updates available, I'm only able to download and install the canbus update, for the 2 other (see attachment) keeps on saying "download failed"

Previously to posting this reply I have searched on the forum but was unable to get some information or perhaps I may have missed it.

I'm begging for some help here guys, thanks for all your input.
There's an app which can bring up the original android settings.
Take a look at this thread's first post, at the bottom, called "Android Shortcut Settings": https://forum.xda-developers.com/t/...unisoc-ums512-q-a-mods-tips-firmware.4396339/
Use this to open up the settings and set the default home app, like you would set on your phone. (You can search for "default apps").

I wouldn't bother with updating those apps, I haven't noticed anything different after I updated mine.
I was using my phone's hotspot to share my internet to the headunit and I was able to update them. If it's not working, try restarting your unit, then trying again. (You can do so by pulling down the notification bar and select Reboot).
 

ziddey

Senior Member
Aug 26, 2007
1,874
1,596
@Bitza37 I saw the same behavior with the default launcher constantly resetting. Changing the config.txt file may help: https://forum.xda-developers.com/t/weird-launcher-behavior-on-uis7862-machine.4479071/post-87315929

Try modifying your config.txt to specify the launcher you want as ro.fyt.launcher. Or maybe comment it out / remove it altogether. You can find it at /oem/app/config.txt. If you're rooted, you can modify this in-place. Otherwise, you'll need to research how to flash it: see 2nd post, section VIII https://forum.xda-developers.com/t/...unisoc-ums512-q-a-mods-tips-firmware.4396339/

I only just set mine to nova a few hours ago, but so far it's persisted across a reboot.

I don't recall this behavior in the past, but just updated the firmware on mine and it's been driving me crazy.
 

Top Liked Posts

  • There are no posts matching your filters.
  • 2
    These radio mekede and ****, each time discovering more things that get in the way, lol 😂 😂
    Ah well you get what you pay right? I have been spending like a week or two, optimizing the system. Everytime I find something new....

    And the thing being as well, while driving I don't have time to try out many things. But now I got to a point, that I think it's working fine. But I can't imagine an T'eyes or whichever overpriced random Chinese brand, is going be better.

    They all kinds sell FYT units, only T'eyes put a lot of work in some own software. I say some.... because I guess in general you won't miss it.
    2
    What do you mean by "In case it is not properly connected it will completely shutdown after 2 days"? The units are pretty much Plug&Play, what is "not properly connected"? So according to what you say, I can set the device to stay in sleep mode for 10 days before turning off completely and it won't damage the car battery? Is the battery supposed to provide voltage for such a long time without ignition?
    No, in case the ACC and CONT wire are reversely connected. That is not the mistake of FYT. It is the carelessness of the car manufacturers who now control everything via CANbus.
    In Settings you either switch it off or set it to deep sleep. And in another part of the Settings (see @DexterMorganNL post above), you set it how long it takes to switch off or go to deep sleep.
    But also in deep-sleep it will completely shutdown afer 3 days or so. Just to prevent the issues you might get in case of incorrectly connected ACC and CONT wires.
    And why would a slow load on your battery be bad for your battery? That is what is is made for.
    1
    I have a mekede 700 s and I noticed, by measuring with the tester, 12 volts remain active even disabling the function from the factory settings, plus I noticed that when I remove the key from the steering wheel, 12 volts remain in the antenna power supply.
    amplified the mekede goes out.

    You have a VAG car (Audi, Skoda, Seat, Volkswagen). They do everything via CANbus and don't care about the CONT and ACC wire. You can either switch the wires or do that from the settings to not have to fiddle with the wires.
    If you don't do that your car battery will be drained in 3~4 days.
    1
    what are the settings? on the mekede m 700 s.
    You could have read the General FYT based Spreadtrum uis7862 (unisoc ums512) - Q&A, Mods, tips, firmware
    Under "FYT Settings" -> Factory -> Reverse power supply.
    It has nothing to do with Mekede 700 or whatever. It has to do with FYT models for the uis7862 and uis8514a.
  • 6
    The link is in Russian!?
    welcome to the internet
    5
    Very clear, many thanks.
    Only one more question, navifly models seems doen't have cooling fan in the back. Is it suggested to have it or not?
    It is definitely suggested especially if you live in (sub-)tropical areas. The fan is really quite and keeps the temperature about 20 degrees lower (in my case).

    And with regard to "UI looks different": I just created a modded firmware based on the latest Mekede in combination with the latest core/kernel I could find, that contains all 11 launchers that are available for the several FYTs around. I currently use Nova Launcher. My current Mekede firmware (build date 18 September 2021) contains 3 launchers: 2 of them look very nice, but that is only eye candy. Real functionality is not so great. I will simply test all 11 and might get back to Nova again. I will also test if my modded firmware is "sharable". I know simply how to overcome issues, so I want to test first.

    I also use something else than the "twipe_all" or "twipe_data", that removes everything (all) or all data including your 3rd party installed apps including their settings. And only because FYT still doesn't have a good update protocol for their own apps after 6+ years.
    My "post upgrade" action is only removing all FYT related data/cache/profiles.
    But first test if that really works ;)
    5
    Looks like the fan power.
    To tell the truth, that is what i supposed and connected it to the only fitting connector on when of the wire harnesses coming out of the device, BUT my fan never turns on, sooooo maybe im wrong.
    As well as connecting the fan to the harness you also have to switch it on in the UI. In Settings go to Device/Sound/Amp OnOff set to On to have the fan on. Looks like there isn't proper integration for the fan so they just use the switchable amp power output to drive the fan.
    4
    Excuse me for the little OT. By connecting a smartphone to the Navifly/Mekede with Bluetooth and sharing the address book with it, does it remain in memory with the device? That is, let me explain better, if another smartphone is connected will it have access to the address book of the first smartphone?
    Hello there. I've already test it. Me and my girlfriend usually travel together so I have to choose between her phone and mine (FYT unit only connects to 1 phone at a time). So she's connected and all her contacts appear (and I store it) and as soon as I connect my phone the list is swapped and I cannot see her list anymore.
    It's a good thing. And other fact is that the unit first pairing is always to the last paired phone during switch off (assuming that that phone bluetooth is enabled).
    3
    I finally received my Mekede uis7862 unit for my Octavia 2015, but it doesn't fit correctly. It needs to be pushed in and "click" tight. That is the system VW/Skoda/Seat/Audi use after 2013. That doesn't work and therefore it can easily fall out of the dashboard.
    I did a test drive this afternoon and as such the unit functions fine, but the fact that it is completely loose and can fall out of the dash is an extreme annoyance after having waited so long.

    EDIT: And the 5GHz WiFi reception is a big deception. I have to park my car almost inside my nearest WiFi Mesh AP, while I have a perfect MESH WiFi network.