• Introducing XDA Computing: Discussion zones for Hardware, Software, and more!    Check it out!
  • Fill out your device list and let everyone know which phones you have!    Edit Your Device Inventory

Need Help, Unlocked S21U losing signal

Search This thread

ret4425

Senior Member
Mar 10, 2007
319
22
Guys,

I need some help, I have an S21U (unlocked) from Samsung. Since launch day, I've had no problems with it. I was with Verizon, then had to move to TMo because of coverage at work. I noticed I started losing signal, like dropping completely, showing the no service circle with a slash, which would immediately be followed by full bars. When on a call, the call drops. This happens over and over, making the phone unusable as a phone.

Thinking it was TMo, I switched back to Verizon. Same thing. I've scoured the web, and there are posts out there describing the same issue, but no resolution. So far, I've tried:

-swapping for a new SIM card
-resetting the network settings
-switching carriers
-using app to manually select LTE over 5G (more on that below)

I've read people hard resetting, with no success. Other than selling or return the phone for a carrier-branded device, I don't know what else to do. I think the timing of the problem and my switch to Tmo was coincidental. It SEEMS when the device switches from 5G to LTE I lost all service. But I haven't stared at the screen to be able to confirm that. I've also seen it flipping from LTE to LTE+ to 5G. But when it drop, it drops hard, and I am one of the 6% of people who still need a phone to be a phone.

Any ideas or suggestions? Returning for "service" through Samsung seems like a nightmare, and the local Samsung repair place said all they will do is re-flash the device.

Thanks!
 

Attachments

  • ph.jpg
    ph.jpg
    43.9 KB · Views: 5

robnitro

Senior Member
Feb 21, 2010
80
13
Samsung Galaxy S21
Tmobile is horrible where I am too. I'm a sprint customer and they are steering me to their crap network.
Use routines to set up a button to run 4g lte mode only
5g is very problematic for me and lte works consistently.
I think 5g is still in it's infancy and not worth the extra power usage even when it's a bit faster in good service areas.
 

ret4425

Senior Member
Mar 10, 2007
319
22
Tmobile is horrible where I am too. I'm a sprint customer and they are steering me to their crap network.
Use routines to set up a button to run 4g lte mode only
5g is very problematic for me and lte works consistently.
I think 5g is still in it's infancy and not worth the extra power usage even when it's a bit faster in good service areas.
Thanks. It's not TMo, I switched back to Verizon, same issue. So it's definitely the phone. I did try and select LTE only, it didn't matter. Same problem.