• Introducing XDA Computing: Discussion zones for Hardware, Software, and more!    Check it out!

New TS10 UIS7862 6gb ram 128gb head unit q&a's

Search This thread

Omar.😀

Member
Jun 28, 2021
6
1
Chers amis, aidez-moi s'il vous plaît après un mauvais firmware, mon appareil est bloqué. voir photos jointes
20210529_104052_exported_1398_1626048252211.jpg
 

Attachments

  • 20210711_005926.jpg
    20210711_005926.jpg
    5.2 MB · Views: 85
Dec 31, 2010
13
5
Hello,
I have tested an 7862 TS10 from AliExpress (autojeta)
Here are some experiences by me:

So far the device has per default only 1channel Subwoofer and 2channel "Aux" (front audio L/R) RCA pre outs.
No rear RCA pre out.
From 4pda, rear should be possible by pinout, but I haven't checked this yet.

On my unit anything set on the equalizer does not affect the subwoofer out which is not what I wanted.
Anyone else have this problem? Or can someone adjust subwoofer sound with the equalizer?

And by a quick check, AA native wireless doesn't work for me on this unit with headunit reloaded.
 

Eleyka

New member
Jul 13, 2021
2
0
So I bit the bullet and bought myself this head unit:
Ad stated that unit is 4gb ts8, but unit shipped and arrived is 6gb TS10.
Plugged everything up unit works nice and smooth as expected, but one seriously annoying bug.
Phone connected to HU and when I try to make a phone call I can hear receiver speaking, but they can't hear me.
Head unit does have internal mic. And Mike does work with other apps
I've checked permissions and Bluetooth app does not even request mic permission.
Any ideas? Suggestions? Anyone else got similar issues?
Maybe custom ROMs available etc?
I've managed to enable USB debugging, got passwords for engineering mode, extra settings etc...
Pics of my headunit attached
He probado lo de quitar el asistente de voz pero sigue sin funcionar. Me podéis ayudar? Gracias
 

Lokkook

New member
Jul 19, 2021
1
0
Hi everyone,
I bought a TS10 from AliExpress, I installed it in my car (Clio 4, Renault) with some difficulties... But my main issue is : the internal microphone does not work... I read in this thread things about deactivating the "Hey Google" function, but it seemed this was not activated in my case...

Do you have any clue : how can I check the configuration of the internal mic and get it work?

Thanks for your help
 

cprotz

Member
Jul 31, 2021
5
0
Hello fellow users

Glad I found some information in this board. I just bought a T10 head unit for my Renault Megane 2 from 2005. Basic stuff like radio, mp3 or navigation worked right away, phone and SIM with some help from the dealer (although they do only speak Chinese). What I haven't been able to make it work is the can bus and steering wheel connection. The dealer supplied a Hiworld-RN can bus, I think I have all cables right, and also the set-up in the can bus menu should be ok, yet the steering wheel button learning app shows no reaction on me pushing buttons.

Does anyone know whether there is a way to find out if the connection and the can bus works at all, that I can check it step by step?
 

Attachments

  • IMG_20210718_190405.jpg
    IMG_20210718_190405.jpg
    366.3 KB · Views: 64

nnquynh

Member
Jun 14, 2005
17
2
Hanoi
Hello fellow users

Glad I found some information in this board. I just bought a T10 head unit for my Renault Megane 2 from 2005. Basic stuff like radio, mp3 or navigation worked right away, phone and SIM with some help from the dealer (although they do only speak Chinese). What I haven't been able to make it work is the can bus and steering wheel connection. The dealer supplied a Hiworld-RN can bus, I think I have all cables right, and also the set-up in the can bus menu should be ok, yet the steering wheel button learning app shows no reaction on me pushing buttons.

Does anyone know whether there is a way to find out if the connection and the can bus works at all, that I can check it step by step?
Try to set like this:
 
  • Like
Reactions: cprotz

cprotz

Member
Jul 31, 2021
5
0
Try to set like this:
Thank you, that is surely a handy explanation. I did it already like that (and will check once again).

The point that is still unclear in my setup is whether the cabling received with the head unit connects the can bus to the car at all. I looked at several Aliexpress offers, they seem all to offer the same cable for my setup. What confuses me is that with my old Blaupunkt radio (which I removed to exchange it with the Android one) there was an (Can bus "like") adapter that connected the radio to the temperature/time screen in the car (a middle console screen that can be replaced by the Renault Carminat navigation system and where lots of cable go to), that plug on the wire of the screen is now unused, and over that the Blaupunkt also had connected successfully to the steering wheel remote.

So I guess I have to get and compare the cabling schemes to understand whether the set-up connects a can bus signal at all.

Helpful would also be if there was a menu or similar (or e.g. an extra to install app) on the head unit that would show, when there is a signal from the can bus...
 

radionerd

Senior Member
Dec 14, 2013
529
305
Ukiah
Google Pixel 3
Google Pixel 4 XL
It's weird SIM 1 is locked on China Unicom, can't edit or delete china APS's, SIM 2 is the only SIM I can find on a dongle. It won't complete Data Connection.
I use hidden testing menu Dialer code *#*#4636#*#* to look at settings, Looks like the wrong MCC and MNC numbers are loaded. T-mobile should be MCC 310 MNC 260.

The IMEI SVC is 01 I've read that meisv 01 means your phone hasn't been though service (or fixing). If the number changes to 2 means it's been though service once and so on.
 

Attachments

  • SIM1 SIM2.jpg
    SIM1 SIM2.jpg
    2.9 MB · Views: 37
  • mmcc311 mnc 480.png
    mmcc311 mnc 480.png
    63.2 KB · Views: 35
  • cell phone signal near tower.jpg
    cell phone signal near tower.jpg
    67.3 KB · Views: 32
  • device index.png
    device index.png
    75.9 KB · Views: 32
  • device info.png
    device info.png
    70.9 KB · Views: 37
Last edited:

editmaster

Member
Jan 13, 2012
37
0
It's weird SIM 1 is locked on China Unicom, can't edit or delete china APS's, SIM 2 is the only SIM I can find on a dongle. It won't complete Data Connection.
I use hidden testing menu Dialer code *#*#4636#*#* to look at settings, Looks like the wrong MCC and MNC numbers are loaded. T-mobile should be MCC 310 MNC 260.

The IMEI SVC is 01 I've read that meisv 01 means your phone hasn't been though service (or fixing). If the number changes to 2 means it's been though service once and so on.
According to my mobile provider those numbers should not really matter. But my guess is they do. And yes...I haven't found any way to change them.
Even setting up a new APN won't let me set new MCC and MNC to the numbers I need.
 

Edupin2

New member
Aug 3, 2021
3
0
They fixed it last week and hopefully it's already on it's way back.
My bet is SIM data still won't work. Must be a firmware issue. From what I hear the 4GB versions don't have this issue.
My version is the 6GB and the problem is the same. Is strange they need to receive it back to solve the problem, i am sure there are files to solve it :(
 

editmaster

Member
Jan 13, 2012
37
0
My version is the 6GB and the problem is the same. Is strange they need to receive it back to solve the problem, i am sure there are files to solve it :(
I have tried many variants, also files from this thread. It did flash the firmware (I could briefly see the main menu in a new language), but the pesky Pin lock stayed. I have no idea how to completely erase the radio. Some memory areas seem unaffected by the flash process with the files available to us.
 

Top Liked Posts

  • There are no posts matching your filters.
  • 1
    I will probably try to try the factory reset way described a few posts up. But it's a little unclear to me how I can save all the apps to a USB drive

    Could you describe the process of exporting all the apps prior to factory reset a bit more detailed? And how to I get them back after reset? Simply install APK from USB ?
    In Extra settings (pass 123456), go to 'APK Update'>export to SD.
    then go Extra Settings>Export settings

    after factory reset you can repeat the process but selecting import or update APK from SD
    1
    TS10.1.2_20210826.093418_THEME1
    1
    My tts

    Any suggestion to find it?
    1
    Ohh thanks.. at first i already connect to the 6 pin usb port but nothing happen.. then i restarted my hu and the android auto connect instantly.. maybe because recently i turn on the usb debugging option and not restarting my hu.. now everything works fine... thanks again tho ✌
    1
    I have an Isudar T72 with 128Gb device and the original system version TS10.1.2_20210421.173449_THEME1. The German translation was very bad in it, so I tried to flash to the system version TS10.1.2_20210806.101930 posted in the forum. To my regret, the language was in Chinese. After a long time I was able to set to German, I found that google play could be installed, but no services work. Next I had found in a Russian forum the now working system software TS10.1.2_20210902.153432_THEME1 under the link https://4pda.to/forum/index.php?showtopic=1015856. I am very satisfied with this. The translations and the interface of the settings tools are better. Maybe it will help someone.
  • 3
    nouvelle mise à jour pour ts 10 UIS7862 (Unisoc ums512) sur le forum russe 4pda que je vais essayer demain
    il parait qu'il y avait des améliorations dans les menus Dans le nouveau TS10.1.2_10605.1814THEME1, de nouveaux réglages36 ont été effectués, plus logiques et plus clairs, même si la traduction est encore une peu boiteuse. Même la liste blanche des applications a été retirée de ces paramètres.
    3
    Go to applications/car settings/ click on the left button ---more/ Google services and preferences/ click on account services/ search, assistant & voice/ voice/ voice match.
    First line should say hey Google access your assistant any time you say "hey Google" when your screen is on. Turn this off.
    This worked for me. I'll make a short video just in case
    3
    A generic firmware update for TS10 deviced. (link expires in a week - probably worth somebody reuploading)


    Place the file in the root of a USB and hit the system upgrade button in the settings.
    After the update, go to settings - car settings - extra setting - 123456 - config info - choose the options that were ticked prior to the update (BC6 for me)

    The update file is titled: TS10.1.2_20210106.173438_THEME1.zip
    Presumably from 6th Jan 2021
    2
    Could you please give a screenshot of the setting you changed or at least where in the settings the function is.

    As promised, sorry video seems a bit blurry phone failing to focus :)
    2
    Would you mind sharing all the codes that you have for the unit please.
    extra settings- 123456
    developer mode- 7890(**). (**) is your current time. example ..if u try it at 3.00 o'clock just key in 789003. did u get it?