• Introducing XDA Computing: Discussion zones for Hardware, Software, and more!    Check it out!

OWNICE K7 (C970) (TS10) uis7862

Search This thread

drisslar

Member
Apr 23, 2021
23
7
morocco
Salut à tous. J'ai acheté une unité centrale chinoise sans nom ts 10 UIS7862 (Unisoc ums512) .6GO ram 120GO. après une mauvaise mise à jour j'ai eu un écran noir même le logo android n'apparait pas. le technicien du fournisseur m'avait envoyé une mise à jour avec mise en forme qui a finalement démarré mon post. Je partage cette mise à jour avec vous pour ceux qui ont le même post. le lien était temporaire alors je l'ai mis sur google drive

 
Last edited:

teddyddet

Member
Oct 18, 2009
13
1
guangdong
Redmi K30 5G
The seller replied within half a day.
Sent the missing firmware as of 05.21 as well as the system apps,
Availability:

You have also sent an exact description of the update. I know you know! But it might help someone else!
"System Upgrade
1. Make sure USB Flash Drive type 3.0 or above
2. Format USB Flash Drive on PC -- Choose file type FAT32
3. Download upgrade file, unzip the file on PC directory
4. Copy files from unzip folder to USB Flash Drive root directory
5. Unplug all USB connected devices, plug the USB flash drive to normal USB port (Do not use quick charge port)
6. Enter File Manager App to make sure upgrade files in USB Flash Drive
7. Enter Settings--System--System Upgrade--System Local Upgrade
8. Choose "wipe data and format flash", then choose "USB" to start upgrading, it takes about 6 minutes.
9. After enter into the main interface, it starts automatic initialization, wait about 1 minute here untill initialization completed.
10. Do "Reset" the machine
11. Install APK files as needed There is a video to show you how to do update :
After update some system app will be deleted you can download the install file in this "

Thank you for your help!
Oh. This is really helpful. very good video, very detailed
 

sergente78

Senior Member
May 1, 2021
64
3

klutzak

Member
Jun 6, 2021
13
2
Just to correct what I wrote earlier - the sim that works for my friend is not from Sprint - it's actually t-mobile. Liberty Wireless has 30 day free trial right now - might be worth using that for testing since they are MVNO on t-mobile network.
I tried a red pocket SIM and it was not recognized.
I tried a Boost Mobile SIM and it also was not recognized.
The only SIM that was actually recognized by the HU was the Verizion SIM; but it did not work, of course.
Are there any other details that your friend might have that will enable me to get this working?
FYI: to respond to another response: I have the 4G SIM card slot-on-a-wire that attaches to the back of the HU; I have it routed through my glovebox. So I don't have to detach the HU to change the SIM.
 

klutzak

Member
Jun 6, 2021
13
2
I have a different head unit, TEyes SPro. In my head unit, the same occurred, the head unit did not support the 4G bands used by my carrier. I finally decided to just use my phone as the hotspot and then have the head unit connect to the WiFi hotspot on my phone. Works fine.

If you need to have the SIM in the head unit, it's much better to have the external SIM card adapter if you need to remove or replace the SIM card. This avoids having to remove the head unit whenever some kind of SIM card issue occurs.
That's the way I'm using it now; but its not ideal; I have to set my phone to hotspot mode in the settings everytime when I get into the car and it still doesn't connect automatically unless I'm in certain apps.
 

klutzak

Member
Jun 6, 2021
13
2
The light when on is ok but jf i press touch button not work . I have open factory but not is possible associate function. The button not is pressable
If you are talking about the side panel keys; they can be re-enabled in the settings:

Car settings --- Factory (Password: 123456)---Touch area Key-- Position --Left-- And do the study like below video https://we.tl/t-nDsi9T38GA

This works for me; everytime I do a firmware update or full system reset I have to do this to get the side panel buttons to work again.
 

mariodantas

Senior Member
If you are talking about the side panel keys; they can be re-enabled in the settings:

Car settings --- Factory (Password: 123456)---Touch area Key-- Position --Left-- And do the study like below video https://we.tl/t-nDsi9T38GA

This works for me; everytime I do a firmware update or full system reset I have to do this to get the side panel buttons to work again.
Expired link
 

klutzak

Member
Jun 6, 2021
13
2
Sorry; it was a video file that the seller provided for me to download. See if this link works: https://www.icloud.com/iclouddrive/0-8u0_uruxGUWMSNuyQHZ3bHQ#Side_button_study
If there is an issue with that video file download; then just try this:
The setting screen will look like a grid of boxes. You have to hit the box labeled "Position" and select "Left". Then, select the box in the lower left "Start". Next, select the first box (top left) and it will give you a menu. Select the fuction from the menu, such as "Power" and then hit the appropriate side panel button. Next, select the next box over and repeat this for the rest of the buttons. Finally, DE-Select the 'Start' box in the lower left. This should immediately restore the button functionality - no need to restart.
 
  • Like
Reactions: drisslar

firstbob

Member
Jun 4, 2021
47
8
If there is an issue with that video file download; then just try this:
The setting screen will look like a grid of boxes. You have to hit the box labeled "Position" and select "Left". Then, select the box in the lower left "Start". Next, select the first box (top left) and it will give you a menu. Select the fuction from the menu, such as "Power" and then hit the appropriate side panel button. Next, select the next box over and repeat this for the rest of the buttons. Finally, DE-Select the 'Start' box in the lower left. This should immediately restore the button functionality - no need to restart.
Oh, that is neat. I don't have my unit yet, but I hope I could program 'split screen' function to one of side buttons.
 

firstbob

Member
Jun 4, 2021
47
8
I tried a red pocket SIM and it was not recognized.
I tried a Boost Mobile SIM and it also was not recognized.
The only SIM that was actually recognized by the HU was the Verizion SIM; but it did not work, of course.
Are there any other details that your friend might have that will enable me to get this working?
FYI: to respond to another response: I have the 4G SIM card slot-on-a-wire that attaches to the back of the HU; I have it routed through my glovebox. So I don't have to detach the HU to change the SIM.
Hm, I bought redpocket and will test it myself soon, once my HU arrives.
 

Andason74

Senior Member
Dec 24, 2015
122
14
Here my little project:

https://github.com/mariodantas/TS10-Firmware-Workbench

This will allow you to have root privileges in original firmware, but read VERY CAREFULLY as this method int NOT SAFE at all
At least for me it do the trick as I expected
Hello mariodantas.
I'm trying to utilize the project you made to mount firmware and inject su.

I'm a little new to some of this, so any guidance would be greatful.

Question:
How do i know what the mount point should be while using unpack.sh?
 

nnquynh

Member
Jun 14, 2005
17
2
Hanoi

Attachments

  • Screenshot_20210613-173530.png
    Screenshot_20210613-173530.png
    1.1 MB · Views: 41

teddyddet

Member
Oct 18, 2009
13
1
guangdong
Redmi K30 5G
If there is an issue with that video file download; then just try this:
The setting screen will look like a grid of boxes. You have to hit the box labeled "Position" and select "Left". Then, select the box in the lower left "Start". Next, select the first box (top left) and it will give you a menu. Select the fuction from the menu, such as "Power" and then hit the appropriate side panel button. Next, select the next box over and repeat this for the rest of the buttons. Finally, DE-Select the 'Start' box in the lower left. This should immediately restore the button functionality - no need to restart.
I have the link on YT
 

nnquynh

Member
Jun 14, 2005
17
2
Hanoi
I flashed my ownice K6 plus with the deep forrmat file (a71a8002-9cbf-11ea-b64e-578022b8a84a, received from ownice), and now miss the car setting (car infor) app (as attached picture). Does anyone have this app? And could I install this app like normal apps?
 

Attachments

  • Screenshot_20210601-162144.png
    Screenshot_20210601-162144.png
    196.6 KB · Views: 38

Top Liked Posts

  • There are no posts matching your filters.
  • 1
    Please how do I activate 360⁰ camera on k7. After reset it's asking for activation
  • 3

    The seller replied within half a day.
    Sent the missing firmware as of 05.21 as well as the system apps,
    Availability:

    You have also sent an exact description of the update. I know you know! But it might help someone else!
    "System Upgrade
    1. Make sure USB Flash Drive type 3.0 or above
    2. Format USB Flash Drive on PC -- Choose file type FAT32
    3. Download upgrade file, unzip the file on PC directory
    4. Copy files from unzip folder to USB Flash Drive root directory
    5. Unplug all USB connected devices, plug the USB flash drive to normal USB port (Do not use quick charge port)
    6. Enter File Manager App to make sure upgrade files in USB Flash Drive
    7. Enter Settings--System--System Upgrade--System Local Upgrade
    8. Choose "wipe data and format flash", then choose "USB" to start upgrading, it takes about 6 minutes.
    9. After enter into the main interface, it starts automatic initialization, wait about 1 minute here untill initialization completed.
    10. Do "Reset" the machine
    11. Install APK files as needed There is a video to show you how to do update :
    After update some system app will be deleted you can download the install file in this "

    Thank you for your help!
    3
    I don"t understand why apps go away? Are these apps not included in the firmware? If not, where are these apps stored? I reflashed with the old firmware, but not get this app back.
    In your picture, the application that is installed when choosing your car in the can-bus selection menu
    2
    Hello fellows, Magisk 23 released

    I tried to root the TS10 boot image with Magisk 23 but it does not work yet (unit enters in bootloop mode) even if the magisk log says that the image was rooted

    Using the same method as for the TS9 firmware
    1-) K_support tool to decrypt the boot image
    2-) Magisk 23 to patch the boot.img
    3-) K-support to crypt the patched image
    4-) USB key (with patched boot image) attached to unit
    5-) Key1 cable to ground and pin in reset hole

    ---- Flash DONE. ----

    but nothing more (bootloop)

    I revert the original boot and recover the headunit with no issues

    In my very own opinion, I think that there's another some kind of protection after boot that inhibits the firmware to continue loading

    Keep searching !
    2
    im new to this, i just got the k7 w/360 cam. do you guys know a way to change whats on the main screen to show something. like dvr on the top left.
    does your HU also take forever to load because it loads the 360 cam? is there a way to disable that?
    I'malso searching a wai to send the 360camera startup to the background

    Their launcher is customizable, but only for links located in bottom, if you need more control over the main interface, go to the Play Store and search for car launchers, you have many
    2
    This is my firmware. Can you look for different with yours?
    I'm Korean. It's night and rainy... TT . I can't go out to parking lot.... don't have an umbrella. I will massage to you about firmware i recieved.