Question Pixel 7 pro - Exclamation mark

Search This thread

Yoshito93

Member
Nov 26, 2022
12
3
Hello Everyone,

i have recently bought the pixel 7 pro and i found out something really annoying as hell. Next to the mobile signal if i don't set "on" the mobile data, there is a costant exclamation mark. The only way i found to solve this is to keep costantly on the mobile data (increasing the battery consumption). I also tried to reset the connection.

316240078_424622769718473_7206998354549109621_n.jpg


Also, always about the connectivity, the device doesn't show the difference between 4G and 4G+. It only gives me back an LTE generic, even if i am aggregating 2 bands.

316576863_681167286939204_4384635126332106766_n.jpg


I spoke about these two issues with google support and i have obtained a silly answer:" The phone is ok, just talk with your provider". Some suggestion?
 
  • Haha
Reactions: zetsumeikuro

Yoshito93

Member
Nov 26, 2022
12
3
Same for me in 6 Pro, I assume just to indicate that mobile data is off.
Thank you for the answer! I personally think this is so silly from google. Why do you have to put an exclamation mark? Like it was enough to show the simbol of 4G or 5G when you are using the connection. The exclamation mark covers the last part of the signal and also makes you believe you don't have signal to even call.
 

sjgoel

Senior Member
Thank you for the answer! I personally think this is so silly from google. Why do you have to put an exclamation mark? Like it was enough to show the simbol of 4G or 5G when you are using the connection. The exclamation mark covers the last part of the signal and also makes you believe you don't have signal to even call.
Agreed. It was not there earlier, seems it started with once of the recent A13 updates.
 

smokejumper76

Senior Member
Nov 28, 2014
189
61
You can (rooting may be required, not sure) but you could look into changing the statusbar indicator icons and look for one that suits you more/less annoying.
 

Yoshito93

Member
Nov 26, 2022
12
3
My data is always turned off. This has been a thing since at least Android 11. Like someone else said, you can use modded status bar icons
I believe this is a thing should be reported to google even this is just a minor issue I understand you can use mods on your phone but it's such a shame that you have to root your phone that has neither few months of life.

I didn't understand though, your data are always off and do you still get the exclamation mark?
 

Yoshito93

Member
Nov 26, 2022
12
3
I guess I'm confused. The Exclamation mark has always been a symbol of a lack of connectivity. If your WiFi or Data is not connected, there has always been the Exclamation Mark. So what am I not understanding here?


The issue here is: Your mobile data (internet) is not connected, but your mobile signal to make calls is connected, and you still get the exclamation mark as if there is no signal. This is confusing because the exclamation mark in my past phones was a thing related to not having signal and not being able to make calls.
 
  • Like
Reactions: HipKat

EtherealRemnant

Senior Member
The issue here is: Your mobile data (internet) is not connected, but your mobile signal to make calls is connected, and you still get the exclamation mark as if there is no signal. This is confusing because the exclamation mark in my past phones was a thing related to not having signal and not being able to make calls.
The exclamation mark has always been meant to show when data isn't working. It was the X that was meant to signify no connection to the network. Seeing how the ! only cuts off the last fifth or so of the signal bar, this should be obvious.
 
  • Like
Reactions: jaseman and HipKat

Top Liked Posts

  • There are no posts matching your filters.
  • 2
    The issue here is: Your mobile data (internet) is not connected, but your mobile signal to make calls is connected, and you still get the exclamation mark as if there is no signal. This is confusing because the exclamation mark in my past phones was a thing related to not having signal and not being able to make calls.
    The exclamation mark has always been meant to show when data isn't working. It was the X that was meant to signify no connection to the network. Seeing how the ! only cuts off the last fifth or so of the signal bar, this should be obvious.
    1
    Hello Everyone,

    i have recently bought the pixel 7 pro and i found out something really annoying as hell. Next to the mobile signal if i don't set "on" the mobile data, there is a costant exclamation mark. The only way i found to solve this is to keep costantly on the mobile data (increasing the battery consumption). I also tried to reset the connection.

    316240078_424622769718473_7206998354549109621_n.jpg


    Also, always about the connectivity, the device doesn't show the difference between 4G and 4G+. It only gives me back an LTE generic, even if i am aggregating 2 bands.

    316576863_681167286939204_4384635126332106766_n.jpg


    I spoke about these two issues with google support and i have obtained a silly answer:" The phone is ok, just talk with your provider". Some suggestion?
    1
    My P6P did it from day one and of course my P7P does it, it seems to be when there is a DNS problem.
    1
    I guess I'm confused. The Exclamation mark has always been a symbol of a lack of connectivity. If your WiFi or Data is not connected, there has always been the Exclamation Mark. So what am I not understanding here?


    The issue here is: Your mobile data (internet) is not connected, but your mobile signal to make calls is connected, and you still get the exclamation mark as if there is no signal. This is confusing because the exclamation mark in my past phones was a thing related to not having signal and not being able to make calls.