[PRO_V2] WM 6.1 Professional V2 by Erofich [XIP 5.2.19949, SYS 5.2.19591]

Do you like this ROM?


  • Total voters
    235

Erofich

Senior Member
May 5, 2007
736
12
0
Novorossiysk
cncsaga.ru
Windows Mobile 6.1 Professional AKU 1.1.6
OS 5.2.19949 Build 19591.1.1.6

Author:
Erofich [also known as pArtizAn]

Thanks to:
Alex[DFR], GreateVK (aka Cotulla), and all donators


Main changes:
• Core version updated to 19949 (from Sony Ericsson XPERIA X1)
• System version updated to 19591 (from HTC Touch Diamond)
• Memory leak issue fixed
• XT9 updated
• OK button assigned to Short Camera button now
• Today screen (Minimize all) assigned to Long Home key
• Network Wizard added
• BatteryStatus added – automatic CPU speed changing from 176 MHz to 260 MHz
• Esmertec Jbed 3D Java removed
• Bluetooth Explorer added
• OEM Camera software replaced by CoolCamera
• WM5torage added
• Skin for Analog 3 clock on External Screen updated
• ArcSoft MMS 5 added
• External GPS applet added
• German and French XT9 languages added
• PagePool changed from 12 MB to 8 MB


Known issues:
- software keyboard required to write is some text fields
- SIM Toolkit shortcut issue not fixed

Instructions:
1. make an application unlock (REQUIRED if you're flashing from official rom only!)
2. run RUU_STAR100_WM61PRO_V2.exe on your PC
3. follow the instructions
4. wait until flash process will be completed

You can flash it over ANY (Qtek, Dopod, HTC or Cingular) rom!

Download:
http://rapidshare.com/files/129634506/img-93233-RUU_STAR100_WM61PRO_V2.exe

If you like my work you can DONATE me via PayPal:

donate
 
Last edited:

Pampooh

Senior Member
Jun 25, 2008
190
7
0
FINALLY!!! Thank you so much Erofich. Downloading it now and Flashing as soon as I get it. Erofich Rulez!!!
 
Last edited:

4irm

Senior Member
Apr 24, 2007
313
13
0
Sydney
Hey mate!

thx for an updated version, but it seems i 've bricked my device - got an 262 error. only bootloader shows up - no proper usb connection to try it again.

have you guys any advise?

cheers
irm
 

thaungtinwin

New member
May 28, 2008
3
0
0
Empty summary in contact info after activesync in Pro v2

Hi,
Somehow, my contact info cannot be properly displayed on the phone after active sync.
I can see the list with the phone number.
But, when I do to the details, the summary is EMPTY.
Things were ok with pro v1.
Thanks.
cj
 

crt60

Senior Member
Jan 31, 2008
1,153
2,755
0
St. Louis
Well, I downloaded it and flashed it, everything went well. It runs very fast but I am unable to connect to the AT&T network, I ran the network wizard to configure it for ATT and checked the CSD line type, everything looked fine but it gives me a no service error. Also when you type on the keypad, it will not dial a number. So I guess it isn't suited for use in the United States, bummer.
 

Erofich

Senior Member
May 5, 2007
736
12
0
Novorossiysk
cncsaga.ru
Well, I downloaded it and flashed it, everything went well. It runs very fast but I am unable to connect to the AT&T network, I ran the network wizard to configure it for ATT and checked the CSD line type, everything looked fine but it gives me a no service error. Also when you type on the keypad, it will not dial a number. So I guess it isn't suited for use in the United States, bummer.
can anybody confirm that? and 'empty' summary issue?

check is your GSM-module turned on?
 
Last edited:

crt60

Senior Member
Jan 31, 2008
1,153
2,755
0
St. Louis
can anybody confirm that? and 'empty' summary issue?

check is your GSM-module turned on?
When you say GSM module, do you mean the Phone in the Comm manager? Yes it is on. I was wondering if something may have been wrong with my SIM card, so I reflashed it back to Pro V1 and everything seems to work fine. I tried everything I could think of to get it to connect and it still said "no service".
Like I said V1 seems to work fine, but V2 sure is allot slicker and quicker.
Hoping for a solution.
 

Pampooh

Senior Member
Jun 25, 2008
190
7
0
can anybody confirm that? and 'empty' summary issue?

check is your GSM-module turned on?
Regarding the Empty Summary for contacts, yap it's the same with me. Summary screen is empty. But when you try to edit it, it displays the details of the contact. So for now I use that as a workaround.
 
Last edited:

crt60

Senior Member
Jan 31, 2008
1,153
2,755
0
St. Louis
Due to the previous post, I went ahead and tried it again, this time I flashed it without my SIM card, also I was flashing it through my MicroSD card. but I don't think that would make a difference. So I flashed it without the SIM card and turned it off and inserted te SIM card, and now it appears to be working, it registered with the network and even the keypad works now to dial a number. I'm wondering if somehow my SIM caused the OS to be corrupted in some way when I flashed it. I did not remove the SIM card when I reflashed it to V1, so I know the SIM was inserted properly. It is working now, so I need to check it out.
Thanks for the hard work, will let you know how it goes.

Edit: I also have the same problem, the contact summary is blank and the softkeys will not work until I try to use the notes tab, then I can edit it but only the settings will display.
 
Last edited:

manalas

Senior Member
Mar 29, 2008
146
297
0
i update wm6.1 pro v1 to pro v2
it work but i cannot sync
every time connect my device to activesync my phone hang
i use vista @ windows mobile device center v 6.1.16965