• Introducing XDA Computing: Discussion zones for Hardware, Software, and more!    Check it out!
  • Fill out your device list and let everyone know which phones you have!    Edit Your Device Inventory

Problem :hardware keyboard down-right key (o) behaves as Commmanager button

Search This thread

jtrash

Member
Jan 31, 2007
35
0
Problem :hardware keyboard down-right key (o) behaves as Commmanager button.

Firstly sorry if this has been asked/reported before but i didn't know the name of the hard keyboard button name to do a search.

The last few days I have this kind of strange problem:
The bottom left key in my Wizards hardware keyboard (circle button : O ) has this behaviour :
1. It does what is normal to do (like pressing shift)
2. Immidiatelly it behaves like the Comm Manager button (the upper right hardware key of the wizard).


The effect is that whenever I try to put a symbol (when I use the hard keyboard) I open the app that the Comm manger key is assinged to.

I have the WM5 faria ROM & AEKeyboard. I also don't think that smartkey or AEKeyboard are responsible for this.

I fear that this might be a hardware problem & also I don't want to do a Hard reset without a good reason..

Just posted here to see if someone can give me a clue.


Thanks in advance
 
Last edited:

95scort

Member
Jul 7, 2005
39
1
Orlando Florida
Problem :hardware keyboard down-right key (o) behaves as Commmanager button.

Firstly sorry if this has been asked/reported before but i didn't know the name of the hard keyboard button name to do a search.

The last few days I have this kind of strange problem:
The bottom left key in my Wizards hardware keyboard (circle button : O ) has this behaviour :
1. It does what is normal to do (like pressing shift)
2. Immidiatelly it behaves like the Comm Manager button (the upper right hardware key of the wizard).


The effect is that whenever I try to put a symbol (when I use the hard keyboard) I open the app that the Comm manger key is assinged to.

I have the WM5 faria ROM & AEKeyboard. I also don't think that smartkey or AEKeyboard are responsible for this.

I fear that this might be a hardware problem & also I don't want to do a Hard reset without a good reason..

Just posted here to see if someone can give me a clue.


Thanks in advance

I had a similar problem to yours, i have windows mobile 6 on my 8125/wizard, and for the longest time(since i bought it on ebay for its working parts), none of the hardware buttons did what they were supposed to(except the power button). End call button would make the pda open up the dialer and give a message in a notification bubble that said "waiting" followed by a sound and "that feature is not supported". The talk(green answer key) NEVER answered the phone, it opened a totally random program installed somewhere on the phone, whether it was internet explorer, the comm manager, outlook, calendar or contacts. So i relied on using the touchscreen buttons.

None of these problems went away until i got fed up with the thing and left it and its battery un-inserted for a week while i used my trusty unlocked nokia 6010 which i still love because it is phone and a very good one!

I put my battery back in my 8125, fired her up and after charging her i put my sim card back in, and went to answer a call using the "talk" button without even realizing it actually did what it was supposed to do. I hung up using the end call hardware button, then used the talk button to call the person i was talking to earlier! It was like it was never misbehaving at all!! Crazy devices...