[Q] GPS Crashes during Cold Start

Search This thread

greatanjum

Member
Nov 14, 2012
12
69
Karachi
On my QMobile A6, having 1Ghz MT6575 , Android 4.0.4:
GPS crashes frequently during cold start and GPS beacon disappears and GPS Test App need to be restarted to restart GPS. While analysing the GPS debug i found that the
GPS chip could not use LTO.DAT file
GPS timming is in correct, although i sync my device time frequently as you can see in the extract from GPS Debug log

14:26:01.175 --GlPeTimeManager::Gross difference between initial time and subframe time (1223 > 100)
14:26:01.175 --GlPeTimeManager:: At Lms:24979 InitialTime=[1716 32755] SubframeTime=[1716, 33978]
14:26:01.175 --GlPeTimeManager::Error is in initial time. Reset required! (2)
14:26:01.175 $107681I GlPeEphMgr::SetDataSubFrmMeas QZSS:66 eph
14:26:01.175 $107681I EphMgr(QZSS,1): Valid Eph decoded. Health:0 IODC:455 Verified:F
14:26:01.178 --GlPeTimeManager::Gross difference between initial time and subframe time (1223 > 100)
14:26:01.178 --GlPeTimeManager:: At Lms:24979 InitialTime=[1716 32755] SubframeTime=[1716, 33978]
14:26:01.178 --GlPeTimeManager::Error is in initial time. Reset required

For LTO error
14:25:35.318 LTO file [/data/gps/lto.dat] opened for reading (fd=10)
14:25:35.425 $081931I LTO error code 17.1763
14:25:35.426 $081931I GPS LTO age 3.0d (263114s)
14:25:35.440 $081946I LTO error code 8.1131
14:25:35.443 Closed LTO file (fd=10)

Complete Debug log is attached, any one have idea how to resolve this.
 

Attachments

  • Error.txt
    188 KB · Views: 21