[RECOVERY] [3/30/11] Updated ClockworkMod for ALL ROMs

jt1134

Inactive Recognized Developer
May 8, 2010
1,098
3,151
0
So the current iterations of cwm seem to have trouble working reliably with the newer froyo ROMs, and koush's recovery (although seeming to work correctly) is quite broken. So......

please find below a new recovery package that should work for any ROM for the fascinate, mesmerize, or showcase.

This is a "red" cwm recovery, and it will work with both voodoo and non-voodoo installations.

cwm-recovery-ALL.zip can be flashed via any cwm recovery.

if you are using odin, then use the cwm-recovery-ALL odin (.tar) package.

updated 3/29 - thanks to GizmoDroid for help with fixing fix_permissions script and root permissions typo that screwed up nandroid restores

updated 3/30 - fixed 'umount' typo - actually *fixed* fix_permissions this time - fixed odin/heimdall recovery attachment
 

Attachments

Last edited:

jackmei2

Senior Member
Oct 6, 2010
130
4
0
thanks, will give this a try!

ok, so I flashed this in the old cwm and it does come up red, but also says CwM Voodoo Lagfix Recovery, is that right?
 
Last edited:

CrushD

Senior Member
Sep 11, 2010
108
48
0
Well I've had weird things happen when flashing stuff (I was using the "new-cwm.zip") , seemed like data being written where it shouldn't be? Just flashing theme files or own stuff I want to add, and I've had the following stuff happen:
Nuked my radio, had an unknown baseband and calls would never work, fortunately Radio Odin fixed it.
Had some /data apps disappear. Had some /data/data disappear. On reboot had Setup Wizard pop-up, even though I still had my Google account registered.

Hoping this new clockwork is completely safe. I suspected that clockwork was responsible for my weird happenings, so data-wiped and haven't flashed anything, so far fine functioning.
 

hbc.ciccone

Senior Member
Dec 10, 2010
127
2
0
Using this is it easy to flash back to a prior set up, for me it would be back to dj05 w superdark and voodoo5?
Ive been holding off on froyo bc I need wireless tether, preferably unreported tether. But I really want to play around and see what the fuss is about. Ive downloaded every dl30 rom, havent installed one fearing I cant go back easily
Sent from my SCH-I500 using XDA App
 

jt1134

Inactive Recognized Developer
May 8, 2010
1,098
3,151
0
/data on the fascinate is on /dev/block/mmcblk0p1

koush's recovery mounts /data as mmcblk0p2 (THIS IS OUR /DATA/FOTA. THAT'S BAAADDD)

under most circumstances this does not matter , because recovery.rc mounts data CORRECTLY before cwm gets to it, but there are circumstances where /data can be unmounted and then remounted, in which case cwm is gonna mount mmcblk0p2. If things get written there, at best you've got a **** load of FC's to deal with. At worst, a dead radio.

I've pointed this out to koush before, but was met with a "half-response", and to date it not been addressed (except for the recoveries that I've posted)
 

vlucchetti

Senior Member
Dec 3, 2009
655
121
63
Latrobe, PA
Thanks, jt.

Copied to sdcard, booted into recovery, ran the program, keep coming back to green, no red.


ETA: Interesting. If I go to recovery from ROM mgr and try to load from sdcard, it does nothing, but if (while in ROM Mgr) I load from SDcard, it works. Got the blue screen, ran update, red appeared.

I likewise get the error message mentioned previously, but got it at install. Backup seemed to ahve run fine.
 
Last edited:

beenz

Senior Member
Jul 31, 2010
423
36
0
thanks, will give this a try!

ok, so I flashed this in the old cwm and it does come up red, but also says CwM Voodoo Lagfix Recovery, is that right?
Yes, that is correct. It says in the OP. But it may have been edited since the time you posted and my response, so I'll let it slide :)
 
L

LegionTHEFecalExcretion

Guest
thank you JT!!!!! I thought it was just me, Ive had to start over again with my data about 6 times now becuase of Clockwork either not restoring my backups or my phone freaking out once I restored the backup. Thanks again!!!
 

jackmei2

Senior Member
Oct 6, 2010
130
4
0
Yes, that is correct. It says in the OP. But it may have been edited since the time you posted and my response, so I'll let it slide :)
haha thanks... but he said it will be red and that it is not for voodoo, so that's what I wanted to double check since it does have the voodoo menus and all.
 

GizmoDroid

Senior Member
May 14, 2010
664
286
0
Thanks very much for addressing this issue.

For a while, I felt like a fresh n00blet, wondering what I was doing wrong. I tried flashing versions of supposedly compatible cwm's in different ways, always coming to the mounting errors.

Other than the errors from the missing graphics, this one works error free.
 

stayin100

Senior Member
Jan 13, 2011
388
9
0
Scared to mess with this since i haven't experienced any problems with my current cwm stuff from pre dl09... Might just go ahead and do this tomorrow. For some reason I feel more comfortable using the odin method, so I can do all this over my Super Clean 1.0 with Neon GT theme and not have to do any data wiping or anything first?
 
Last edited:

Powell730

Senior Member
Dec 6, 2010
1,338
120
0
So this makes no sense and I think its a weird coincident but as soon as I flashed this my beta version of swype started the force close loop..

EDIT: so weird, I had to uninstall the installer and swype itself using titanium backup and then download the installer and install again (had to do it all twice). Seems to be working again now tho..

Superclean 0.7.. aka Froyo.. Thanks devs!