• Introducing XDA Computing: Discussion zones for Hardware, Software, and more!    Check it out!

[RECOVERY][3.4.0-10][Unified]Official/Unofficial TWRP for OnePlus 7/7 pro/5G (Stable)

Search This thread

wantei

Senior Member
Nov 4, 2010
59
5
OnePlus 7
I updated the phone to 11 via OTA, and everything worked fine. I accidentally tried to reboot into recovery and now I'm stuck in a loop with it trying to access a non working TWRP. How do I fix this.
 

xtzy

Member
Oct 19, 2019
41
14
Unpack your firmware, take boot.img from there and flash from fastboot
"fastboot flash boot boot.img"
 
Last edited:

Spideypool69

New member
Apr 26, 2021
3
0
Hi., A new update in the TWRP website came for OP7 and i installed it, it did got booted to TWRP but sadly the screen kept blinking and i couldn't move forward. Had to remove it. But a good news is slowly and steadily we are getting the recovery and other updates.
hey can you please explain how you were able to solve this problem.I am facing the same problem as yours but have no idea as what to do now.
 

YnGWiE27

Member
Aug 30, 2013
35
7
Flash stock boot image.

This TWRP is not for OOS11
ok, same problem here and now i cannot restart phone.
Where i can find firmware for get stock boot image or better can someone attach a stock android 11.0.2 boot image please?

ok i solved the problem:
1- i download firmware searching with google
2- i extract payload.bin from firmware zip archive
3- i search how to extract payload.bin file and follow a guide
4- i start phone in download mode
5- i flash stock boot using fastboot method
6- when finished i restart phone, then ask me for decrypt (i've used lockscreen pattern i usually use for protect phone)
7- phone decrypts and starts recovery and now from here i've selected restart and phone has started android

magisk and ed-xposed are not working but now i can use my phone
 
Last edited:

saurabh_op7

Member
Apr 6, 2021
23
1
ok, same problem here and now i cannot restart phone.
Where i can find firmware for get stock boot image or better can someone attach a stock android 11.0.2 boot image please?

ok i solved the problem:
1- i download firmware searching with google
2- i extract payload.bin from firmware zip archive
3- i search how to extract payload.bin file and follow a guide
4- i start phone in download mode
5- i flash stock boot using fastboot method
6- when finished i restart phone, then ask me for decrypt (i've used lockscreen pattern i usually use for protect phone)
7- phone decrypts and starts recovery and now from here i've selected restart and phone has started android

magisk and ed-xposed are not working but now i can use my phone
In step 1, Did you use Android 11 firmware available on Xda, or the latest OS as per OnePlus Support?
 

kodrnusa

Senior Member
Oct 17, 2010
337
76
OnePlus 7
I do not want to updateto android 11 until working twrp and magisk.. Hope someone with knowledge will crack this isue soon.
 

Zobat

Senior Member
Dec 20, 2010
1,084
247
OnePlus 7
ok, same problem here and now i cannot restart phone.
Where i can find firmware for get stock boot image or better can someone attach a stock android 11.0.2 boot image please?

ok i solved the problem:
1- i download firmware searching with google
2- i extract payload.bin from firmware zip archive
3- i search how to extract payload.bin file and follow a guide
4- i start phone in download mode
5- i flash stock boot using fastboot method
6- when finished i restart phone, then ask me for decrypt (i've used lockscreen pattern i usually use for protect phone)
7- phone decrypts and starts recovery and now from here i've selected restart and phone has started android

magisk and ed-xposed are not working but now i can use my phone
delete
 
Last edited:

varunpilankar

Senior Member
Jul 8, 2012
171
31
Sony Xperia SP
Moto X
Hi guys,


As per the documentation mentioned about openrecoveryscript - I tried to run command (1.twrp decrypt password, 2. backup SDBM) from Tasker after making a script and moving it to cache/recovery. I'm trying to make scheduled nandroid backup using Tasker on my rooted OP7 guacamole.

The script runs well, it reboots and get stuck as a it isn't able to decrypt my FBE for user 0 which I do it manually, but that the backup command runs well.

I'm not able to understand why decrypt command isn't working from the script but backup is? My password is right, it is a number and not a pattern.

Is this a bug? I'm running TWRP 3.5.2-9
 
  • Like
Reactions: Mr.trololol

Top Liked Posts