• Introducing XDA Computing: Discussion zones for Hardware, Software, and more!    Check it out!

REDMI NOTE 9 (MERLIN) FINALLY FIRST METHOD TO FIX 1 SLOT IMEI

Search This thread
Apr 6, 2021
33
9
Hello guys,

This is the first method how to work with both sim 1 and sim 2 Imei's if you mistakly made by 'format all' option in sp flash tool.




WARNINGS:
- Possible risk of data loss ! Backup your files and contents !
- NO dongle and NO box is required.
- NEVER try to flash in "format all" mode ! Otherwise, you will LOSE all secure and identifying infos for your device. Like IMEI.
- Keep your backup files safe and secure ! If you can, encrypt them.
- Never try to share your backups or your security and privacy will be compromised.

- USE AT YOUR OWN RISK. I AM NOT RESPONSIBLE FOR YOUR ACTIONS.

This method was released by HALABTECH and it's working ONLY with custom rom.
Big thanks to VD171 who shared the patched file.
If somebody has an idea how to implement this patch in stock rom it would be great too
..


We need Engineering Rom to be installed first to be able to access meta mode.
Download Maui Meta or Modem Meta to write both original Imei's.
Next,flash the latest Miui rom 12.0.7 global and after it is finished with flashing before it goes to reboot press vol- to enter fastboot mode.
In Fastboot mode flash vbmeta and twrp.
In TWRP at first make format data,then reboot to twrp again,then wipe dalvik,data,cache and flash Pixel Experience custom rom and magisk 22,then make format data again,then restart the phone in fastboot again.
After put your phone in Fastboot Mode extract the patched file,(IMPORTANT) rename it to 'md1img' and flash it exactly like this: fastboot flash md1img md1img.img
Next and last step just reboot it by 'fastboot reboot' and very important thing, at first boot when you see the google logo immediately press the power button to restart the phone to be able to work normally.
Check if you have in both sim slots imeis and signals.


ENG ROM: https://forum.xda-developers.com/t/...for-merlin-redmi-note-9-redmi-10x-4g.4227933/

Latest stock rom: https://xiaomifirmwareupdater.com/miui/merlin/stable/V12.0.7.0.QJOMIXM/

Patched file is in attachment below.
This method working
On global rom ?
(Don't custom ?
stock MIUI rom?)
 

VD171

Senior Member
Jun 21, 2012
2,044
2
1,639
127.0.0.1
LG K10
Samsung Galaxy J7
Hello, can you help me with a patch for Redmi Note 8 Pro?

engrom

Global ROM
Try here:
 

Rlucifer.01

Member
Sep 6, 2021
20
1
m
inti dari penulisan imei hanya preload(dari rom_eng) dan md1img.img(bisa pakai md1img.img dari versi lain atau dari rom_eng).
prosesnya
1. flash lebih bagus dengan pilihan "format&download"
2. kita harus backup terlebih dahulu file tambahan bisa dari redmi 9 normal atau kalau mentok ya ponsel kita yang hilang imei.
3. file backup yang saya saranin : nvcfg,nvram,proinfo,protect1,protect2
{file ini kita baca di scatter dari address dan partition, kita ubah NONE menjadi file(contohnya nvcfg.img), false dibawahnya kita ubah menjadi true, ini kita edit melalui note++}
backup ini berguna untuk file tambahan penguat sinyal komunikasi dan data jaringan.
4. boleh flash format total atau hanya file preload dan md1img.img(file rom_eng). setelah flash bagusnya unlockbootloader.
5. format manual menggunakan flashtool nvdata dan nvram (nilai format ada di scatter, address dan partition)
6. buka mauimeta (10.18versi) kita tulis imei 1 dan 2, lalu restart
7. ponsel akan error tapi tenang, kita format lagi dengan flashtool nvdata dan nvram
8. buka lagi mauimeta dan hanya tulis imei sim 2
9. selesai bila kita kembali ke flashtool, kita centang file nvcfg,nvram,proinfo,protect1,protect2,spmw,scp,sspm,tee lalu flash dan restart ponsel
jaringan ponsel akan lebih segar, imei 1 dan 2 terbaca, komunikasi jaringan cepat dan lancar,
catatan :
• perlu dibuat scatter menggunakan note++
• perlu backup file yang diperlukan
• bagikan tutorial ini disitus atau postingan anda untuk membantu saudara kita yang lain.
• jangan mudah percaya situs jaminan terjamin tutorial ampuh
1000% teruji

----------

MOD EDIT: English Translation Below

The essence of writing IMEI is only preload (from rom_eng) and md1img.img (you can use md1img.img from other versions or from rom_eng).
the process
1. flash is better with the "format&download" option
2. We must first backup additional files from the normal redmi 9 or if it's stuck, our cellphone has lost its IMEI.
3. backup files that I recommend: nvcfg,nvram,proinfo,protect1,protect2
{We read this file in the scatter from address and partition, we change NONE to a file (for example nvcfg.img), we change false below it to true, we edit this via note++}
This backup is useful for additional files of communication signal boosters and network data.
4. You can flash the total format or just the preload file and md1img.img(rom_eng file). after flash the good unlockbootloader.
5. manual format using flashtool nvdata and nvram (format values are in scatter, address and partition)
6. open mauimeta (10.18version) we write imei 1 and 2, then restart
7. the phone will error but calm down, we format it again with flashtool nvdata and nvram
8. Open Mauimeta again and write only IMEI SIM 2
9. finished when we return to flashtool, we check the files nvcfg, nvram, proinfo, protect1, protect2, spmw, scp, sspm, tee then flash and restart the phone
mobile network will be fresher, imei 1 and 2 are read, network communication is fast and smooth,
notes :
• need to create scatter using note++
• need to backup necessary files
• share this tutorial on your site or post to help our other brothers and sisters.
• don't easily trust guaranteed guaranteed tutorial sites, powerful tutorials
1000% tested

inti dari penulisan imei hanya preload(dari rom_eng) dan md1img.img(bisa pakai md1img.img dari versi lain atau dari rom_eng).
prosesnya
1. flash lebih bagus dengan pilihan "format&download"
2. kita harus backup terlebih dahulu file tambahan bisa dari redmi 9 normal atau kalau mentok ya ponsel kita yang hilang imei.
3. file backup yang saya saranin : nvcfg,nvram,proinfo,protect1,protect2
{file ini kita baca di scatter dari address dan partition, kita ubah NONE menjadi file(contohnya nvcfg.img), false dibawahnya kita ubah menjadi true, ini kita edit melalui note++}
backup ini berguna untuk file tambahan penguat sinyal komunikasi dan data jaringan.
4. boleh flash format total atau hanya file preload dan md1img.img(file rom_eng). setelah flash bagusnya unlockbootloader.
5. format manual menggunakan flashtool nvdata dan nvram (nilai format ada di scatter, address dan partition)
6. buka mauimeta (10.18versi) kita tulis imei 1 dan 2, lalu restart
7. ponsel akan error tapi tenang, kita format lagi dengan flashtool nvdata dan nvram
8. buka lagi mauimeta dan hanya tulis imei sim 2
9. selesai bila kita kembali ke flashtool, kita centang file nvcfg,nvram,proinfo,protect1,protect2,spmw,scp,sspm,tee lalu flash dan restart ponsel
jaringan ponsel akan lebih segar, imei 1 dan 2 terbaca, komunikasi jaringan cepat dan lancar,
catatan :
• perlu dibuat scatter menggunakan note++
• perlu backup file yang diperlukan
• bagikan tutorial ini disitus atau postingan anda untuk membantu saudara kita yang lain.
• jangan mudah percaya situs jaminan terjamin tutorial ampuh
1000% teruji

----------

MOD EDIT: English Translation Below

The essence of writing IMEI is only preload (from rom_eng) and md1img.img (you can use md1img.img from other versions or from rom_eng).
the process
1. flash is better with the "format&download" option
2. We must first backup additional files from the normal redmi 9 or if it's stuck, our cellphone has lost its IMEI.
3. backup files that I recommend: nvcfg,nvram,proinfo,protect1,protect2
{We read this file in the scatter from address and partition, we change NONE to a file (for example nvcfg.img), we change false below it to true, we edit this via note++}
This backup is useful for additional files of communication signal boosters and network data.
4. You can flash the total format or just the preload file and md1img.img(rom_eng file). after flash the good unlockbootloader.
5. manual format using flashtool nvdata and nvram (format values are in scatter, address and partition)
6. open mauimeta (10.18version) we write imei 1 and 2, then restart
7. the phone will error but calm down, we format it again with flashtool nvdata and nvram
8. Open Mauimeta again and write only IMEI SIM 2
9. finished when we return to flashtool, we check the files nvcfg, nvram, proinfo, protect1, protect2, spmw, scp, sspm, tee then flash and restart the phone
mobile network will be fresher, imei 1 and 2 are read, network communication is fast and smooth,
notes :
• need to create scatter using note++
• need to backup necessary files
• share this tutorial on your site or post to help our other brothers and sisters.
• don't easily trust guaranteed guaranteed tutorial sites, powerful tutorials
1000% tested
Mas Write imei itu cuma bisa di lakukan di ENG rom saja? Dan semisal kita sudah melakukan write imei di eng rom apa nanti kita bisa flashing stock rom (contoh miui 12.5.1.0) dengan uncheck nvram,nvdata apakah imei akan tetap terbaca di ROM(miui 12.5.0.1) tersebut?
terimaksi
 

Ardhien

New member
May 9, 2021
3
0
Redmi Note 9
Saya bisa repair dual imei redmi note 9 dengan custom rom ini berhasil, tapi saya ingin tidak suka dengan fitur didalam nya seperti tidak ada aplikasi kamera bawaan dan juga tampilan yang kurang nyaman. Jadi saya kembali ke rom asli dengan 1 imei saja, tapi permasalahannya jaringan 2g & 3g tidak berfungsi handphone saya hanya dapat menerima jaringan 4g... Adakah yang bisa membantu saya?
 

hckbkl

Senior Member
Jun 12, 2021
97
7
76
Xiaomi Black Shark 4
Saya bisa repair dual imei redmi note 9 dengan custom rom ini berhasil, tapi saya ingin tidak suka dengan fitur didalam nya seperti tidak ada aplikasi kamera bawaan dan juga tampilan yang kurang nyaman. Jadi saya kembali ke rom asli dengan 1 imei saja, tapi permasalahannya jaringan 2g & 3g tidak berfungsi handphone saya hanya dapat menerima jaringan 4g... Adakah yang bisa membantu saya?
jaringan ada di md1img
md1img dari rom asli kebanyakan tidak bisa ditulis imeinya melalui mauimeta.
dan ada juga crack md1img yang error untuk jaringan tertentu.
solusinya: anda mencadangkan nvdata dengan customrom dan hanya 1 imei disimcard 2.
lalu gunakan flash md1img dari rom asli.
lalu format nvdata & nvram lalu reboot masuk kemenu utama.
lalu reboot dan flash nvdata hasil backup tadi dan nyalakan hp.
insyaALLAH ini membantu anda.
 

Rlucifer.01

Member
Sep 6, 2021
20
1
jaringan ada di md1img
md1img dari rom asli kebanyakan tidak bisa ditulis imeinya melalui mauimeta.
dan ada juga crack md1img yang error untuk jaringan tertentu.
solusinya: anda mencadangkan nvdata dengan customrom dan hanya 1 imei disimcard 2.
lalu gunakan flash md1img dari rom asli.
lalu format nvdata & nvram lalu reboot masuk kemenu utama.
lalu reboot dan flash nvdata hasil backup tadi dan nyalakan hp.
insyaALLAH ini membantu anda.
Ane paham om jadi klo kita mau imei 2 sim harus pake custom rom tpi klo mau ke stock rom imei 1 di hapus dan pake imei sim2 aja, bukan begitu om?
 

Rlucifer.01

Member
Sep 6, 2021
20
1
ya bosku.
kalau mau 2 imei ada ya pakai kernel(hanya dibeberapa rom mendukung untuk kernel).
baca aja diskusi ane bosku.
om ane minta tolong ,ane rencana mau flash eng rom dari sp flashtool proses udah mulai di bar juga tulisannya download da 100%, tapi habis itu langsung muncul usb malfunction !, ane coba pencet power hp nggk nyala2, hp ane masih bisa selamet nggk ya atau sudah brick :'(

Nhgk jadi brik wkwk :p ternyata tinggal lepas batre, kalau proses dowload keganggu hp jadi stuck di preloader ya btw solusi cabut batere krlar
 
Last edited:

hckbkl

Senior Member
Jun 12, 2021
97
7
76
Xiaomi Black Shark 4
om ane minta tolong ,ane rencana mau flash eng rom dari sp flashtool proses udah mulai di bar juga tulisannya download da 100%, tapi habis itu langsung muncul usb malfunction !, ane coba pencet power hp nggk nyala2, hp ane masih bisa selamet nggk ya atau sudah brick :'(
maaf dalam proses flash banyak pihak pengganggu(antivirus, firewall,flashtool file kurang pass atau fila DA bukan yg bypass,flashtool versinya gak cocok)
saran ane
1. download file rom_eng dari 2 sumber berbeda, sebaiknya proses ini antivirus posisi off supaya file didalamnya tidak dimakan antivirus.
2. ambil beberapa versi flashtool atau yg sudah banyak digunakan para flasher.
3. ada bagusnya usb yang menurut ente bagus kualitasnya.
4. cari file DA_auth yang bypass atau boleh juga gunakan mtkbypass.
5. sebaiknya ente berdoa sebelum bekerja dan sabar
eh maaf lu redminote 9 ya?
gue tutorial redmi 9
 

Rlucifer.01

Member
Sep 6, 2021
20
1
maaf dalam proses flash banyak pihak pengganggu(antivirus, firewall,flashtool file kurang pass atau fila DA bukan yg bypass,flashtool versinya gak cocok)
saran ane
1. download file rom_eng dari 2 sumber berbeda, sebaiknya proses ini antivirus posisi off supaya file didalamnya tidak dimakan antivirus.
2. ambil beberapa versi flashtool atau yg sudah banyak digunakan para flasher.
3. ada bagusnya usb yang menurut ente bagus kualitasnya.
4. cari file DA_auth yang bypass atau boleh juga gunakan mtkbypass.
5. sebaiknya ente berdoa sebelum bekerja dan sabar
eh maaf lu redminote 9 ya?
gue tutorial redmi 9
Sudah aman om,ane di pixel pakai md1 dari enginer dan nvdata dari modem meta ,tapi speed download cuman mentok 400kb biasanya di stock bisa sampai 1mb ,kira flashing kernel bisa naikin speednya nggak ya om
 

Niex

Member
Feb 26, 2016
12
0
how unlock boot to install eng rom ?
cant enable 4g data to unlock, both imei are null
 

Top Liked Posts

  • There are no posts matching your filters.
  • 8
    Hello guys,

    This is the first method how to work with both sim 1 and sim 2 Imei's if you mistakly made by 'format all' option in sp flash tool.




    WARNINGS:
    - Possible risk of data loss ! Backup your files and contents !
    - NO dongle and NO box is required.
    - NEVER try to flash in "format all" mode ! Otherwise, you will LOSE all secure and identifying infos for your device. Like IMEI.
    - Keep your backup files safe and secure ! If you can, encrypt them.
    - Never try to share your backups or your security and privacy will be compromised.

    - USE AT YOUR OWN RISK. I AM NOT RESPONSIBLE FOR YOUR ACTIONS.

    This method was released by HALABTECH and it's working ONLY with custom rom.
    Big thanks to VD171 who shared the patched file.
    If somebody has an idea how to implement this patch in stock rom it would be great too
    ..


    We need Engineering Rom to be installed first to be able to access meta mode.
    Download Maui Meta or Modem Meta to write both original Imei's.
    Next,flash the latest Miui rom 12.0.7 global and after it is finished with flashing before it goes to reboot press vol- to enter fastboot mode.
    In Fastboot mode flash vbmeta and twrp.
    In TWRP at first make format data,then reboot to twrp again,then wipe dalvik,data,cache and flash Pixel Experience custom rom and magisk 22,then make format data again,then restart the phone in fastboot again.
    After put your phone in Fastboot Mode extract the patched file,(IMPORTANT) rename it to 'md1img' and flash it exactly like this: fastboot flash md1img md1img.img
    Next and last step just reboot it by 'fastboot reboot' and very important thing, at first boot when you see the google logo immediately press the power button to restart the phone to be able to work normally.
    Check if you have in both sim slots imeis and signals.


    ENG ROM: https://forum.xda-developers.com/t/...for-merlin-redmi-note-9-redmi-10x-4g.4227933/

    Latest stock rom: https://xiaomifirmwareupdater.com/miui/merlin/stable/V12.0.7.0.QJOMIXM/

    Patched file is in attachment below.
    2
    The patch file is the MD1IMG.img of the ENGINEERING ROM AL2522-Merlin-V039-Q-0513.
    Here, you can find this file and other MD1IMG versions for MERLIN:
    1
    i just flashed pixel experience cleared cache and data after that wrote imei with maui meta latest version by selecting load db from target and it worked for me. though wifi is still showing nvram error but it can still connect to wifi.
    You can write MAC too.
    1
    sir you said "In Fastboot mode flash vbmeta and twrp." but i cant find vbmeta file.
    1
    after flashing vbmeta and twrp the phone says system has been distroyed. it some how knows i put custom recovery in it. and my boot loader is locked. what can i do ?
    Flash the miui firmware again and then unlock the bootloader.