• Introducing XDA Computing: Discussion zones for Hardware, Software, and more!    Check it out!

Rhobuntu: Ubuntu 9.04 and Debian (test) UPDATE [19/09/2010]

Search This thread

sebbo90

Senior Member
May 10, 2009
411
23
Important - Read First!

First of all you must know that everything you do is on your own risk. Your device was not designed to run GNU/Linux or Android and that's why you shouldn't expect everything to be perfectly safe. If you don't want any troubles then simply don't tamper with your phone. On the other hand, installing Rhobuntu is probably less dangerous than installing alternative ROM's, because it doesn't touch your ROM and runs completely from the SD card. If something goes wrong and the system would hang up, you always can remove the battery and boot into Windows Mobile. Still, we can't guarantee you anything and we won't be liable for any damage that might happen to your device. If you don't accept this, don't install Rhobuntu.

At the moment two problems are known to occur when using Rhobuntu. They are, however, not Rhobuntu specific and may also occur when using Android.

1- After booting back into WinMo, you can't install or run unsigned apps. This problem probably has something to do with the way haret kicks WinMo out of the RAM. It also seems to occur only in combination with the use of Exchange Server. The only known solution at the moment is Hard Reset. Some users also reported that it can be fixed by using Visual Studio 2008. Check out this threads:
o Not digitally signed with a Trusted certificate/ Activesync keeps UNINSTALLING!
o Program... is not digitally signed with trusted certificate. HELP!


2- Since we still have no proper battery charge indicator working, you might not notice that your battery is completely drained. Deep discharge is, however, not good for batteries and may in some cases even damage them. Here is a thread dealing with this problem when running Android
o Android killed my USB connection, please help


The majority of Rhobuntu users doesn't face these problems, but just in case, you've been warned.




WIKI http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=RhodiumUbuntu



WEBSITE https://sites.google.com/site/rhobuntu/





This build by Walter79 and the Rhobuntu team:




Rhobuntu 9.04 19.09.2010

changelog:

- zimage update (Xandroid Build 16/09)
- sphone 0.04 (thanks AmiPro)
- 3G scripts update (thanks AmiPro)
- sound works partial (thanks to phhuson) !!! run /sdcard/ubuntu/playwav2 after boot !!!
- alsaplayer added


Download:

Link1: http://www.megaupload.com/?f=RWDJWUN0

Link2: http://rhobuntu.4shared.com




Debian Squeeze Test 19.09.2010

For more information please look at this post http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=8186181&postcount=1208

Download:

link1: http://www.4shared.com/dir/n-2ObqP_/pro2-debian.html











Old Build (27/06/2010)
*http://www.megaupload.com/?f=RWDJWUN0
*http://rhobuntu.4shared.com


Old Build (13/05/2010)
*http://www.megaupload.com/?f=RWDJWUN0
*http://rhobuntu.4shared.com


Old Build (14/04/2010)
*part one:http://rapidshare.com/files/375930803/Jaunty_14_04_2010.7z.001 MD5 77430e728bb17277e671cc55ae03161f and part two: http://rapidshare.com/files/375939439/Jaunty_14_04_2010.7z.002 MD5 523589000dcd5d1dcea668bbe51253af
* http://rhobuntu.4shared.com
* http://www.megaupload.com/?f=RWDJWUN0

Old Build (11/04/2010)
* http://rs427.rapidshare.com/files/374730149/Jaunty_11_04_2010.7z
* http://rhobuntu.4shared.com
* http://www.megaupload.com/?f=RWDJWUN0


Old Build (10/04/2010)

*http://rapidshare.com/files/374138895/Jaunty_10_04_2010.7z
*http://rhobuntu.4shared.com

 
Last edited:

spdweb

Senior Member
Feb 2, 2008
50
0
Denton
Definitely an awesome idea, and one I had been thinking about myself since my original Touch Pro days. An embedded version of Linux should run great on these devices. Hopefully momentum will grow surrounding this.
 

aq3e

Senior Member
Nov 10, 2008
88
10
tried it on my Touch Pro 2 (AT&T Tilt2), No luck. Started to boot, Complained about /etc/init then poof reboot after 7 seconds. Am I missing something.
 

sebbo90

Senior Member
May 10, 2009
411
23
tried it on my Touch Pro 2 (AT&T Tilt2), No luck. Started to boot, Complained about /etc/init then poof reboot after 7 seconds. Am I missing something.

Did you change the mtype in the sartup script to the tilt2, the one i used is set for the rhod100, i hope that helps. Is anyone else's not working btw?
 

dicko99

Senior Member
May 1, 2008
181
5
Help!

I extracted all the files on to a newly formatted 2GB card.

Ran haret and everything ran fine. Bit 'interesting' navigating round the screen but got there in the end.

However, since rebooting my phone back into WM I cannot run any unsigned programs such as haret that worked fine before.

The error says "The file blah cannot be opened either it is not signed with a trusted certificate..."

Any idea what's changed and how I can get my phone back to how it was?

R.
 
Last edited:

Badwolve1

Retired Forum Moderator
Nov 13, 2009
876
72
Loughborough, UK
I extracted all the files on to a newly formatted 2GB card.

Ran haret and everything ran fine. Bit 'interesting' navigating round the screen but got there in the end.

However, since rebooting my phone back into WM I cannot run any unsigned programs such as haret that worked fine before.

The error says "The file blah cannot be opened either it is not signed with a trusted certificate..."

Any idea what's changed and how I can get my phone back to how it was?

R.
Wierd, my winmo works find, minus the calibration issue, it's brilliant, we need some linux Devs to look into this. as a windows user, i have no idea on what to do
Thanks (All we need now is win XP :D)
Badwolve1
 

dicko99

Senior Member
May 1, 2008
181
5
I think something got corrupted/overwritten on my phone...

I cannot run any unsigned apps whether they are installed on the storage card or internal memory.

I cannot even install new apps! When I run the cab file, I get the usual "This program is from an unknown publisher..." and when I select yes for continue it immediately comes up with "Installation of blah was unsuccessful."

Time for a hard reset? I'd really prefer not to if anyone can suggest a better way of getting back to how it was.:mad:

R.
 

Badwolve1

Retired Forum Moderator
Nov 13, 2009
876
72
Loughborough, UK
I think something got corrupted/overwritten on my phone...

I cannot run any unsigned apps whether they are installed on the storage card or internal memory.

I cannot even install new apps! When I run the cab file, I get the usual "This program is from an unknown publisher..." and when I select yes for continue it immediately comes up with "Installation of blah was unsuccessful."

Time for a hard reset? I'd really prefer not to if anyone can suggest a better way of getting back to how it was.:mad:

R.

did you install anything recently, could try uninstalling it
 

psyopstt

Senior Member
Apr 30, 2007
56
4
New York City
I think something got corrupted/overwritten on my phone...

I cannot run any unsigned apps whether they are installed on the storage card or internal memory.

I cannot even install new apps! When I run the cab file, I get the usual "This program is from an unknown publisher..." and when I select yes for continue it immediately comes up with "Installation of blah was unsuccessful."

Time for a hard reset? I'd really prefer not to if anyone can suggest a better way of getting back to how it was.:mad:

R.

try installing SdkCerts.cab
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=554240

the cab is included with the rhodium keymapper zip file. (keymapper app is worth installing as well :D)
 

dicko99

Senior Member
May 1, 2008
181
5
sdkcerts won't install. It has the same problem as other cabs where it prompts to say the program is from an unknown publisher and when I tap Yes to continue it still fails with "Installation of SdkCerts.CAB was unsuccessful."
 

DaveTheTytnIIGuy

Senior Member
Aug 28, 2008
1,068
7
Sacramento, California
Thanks for putting this together, sebbo90. It boots nicely, and actually performs quite well on my Tilt2. I hope some of the developers take notice of this project and consider fixing the major usability issues like the front keys and the display calibration.
 

spdweb

Senior Member
Feb 2, 2008
50
0
Denton
After the first boot I cant get the GUI to run anymore. Removing the directory from the SD and uploading a fresh copy fixes it for one boot only. After that it just hangs at command line.
 

encephalon9986

Senior Member
Jan 7, 2008
257
51
30
OnePlus 8
After the first boot I cant get the GUI to run anymore. Removing the directory from the SD and uploading a fresh copy fixes it for one boot only. After that it just hangs at command line.

How did you even get it to boot?

EDIT: Do you think it will not boot for me since you all are using GSM and i am using a CDMA phone? Some settings may need to be changed i guess. I have been messing around but no luck.
 
Last edited:

sebbo90

Senior Member
May 10, 2009
411
23
After the first boot I cant get the GUI to run anymore. Removing the directory from the SD and uploading a fresh copy fixes it for one boot only. After that it just hangs at command line.

I had this problem what i did to fix it was to was to do a full reformat on my sd card (not a quick one) this then helped and now it boots everytime. Hope this helps
 
Last edited:

aq3e

Senior Member
Nov 10, 2008
88
10
Did you change the mtype in the sartup script to the tilt2, the one i used is set for the rhod100, i hope that helps. Is anyone else's not working btw?

If the mtype needs to be changed, what should it be instead of the default 2292, forgive my ignorance.


EDIT: must be a fluke, it booted now, did not change a thing. Re-extracted the ubuntu rar and shoved it back on the SD and booted. Great Job. All we need now is calibration to get started.
 
Last edited:

spdweb

Senior Member
Feb 2, 2008
50
0
Denton
I had this problem what i did to fix it was to was to do a full reformat on my sd card (not a quick one) this then helped and now it boots everytime. Hope this helps

I got it working now. It was the directory structure I was using. I spent about 2 hours last night working on the calibration issue. If I could get that working it would be sweet. Tried a newer version of haret and tweaked the startup.txt a bit but the calibration still goes out of range.

On a brighter note, the calibration works fine when booting xdandroid with haret though it is a manual calibration there is hope anyway.
 

Top Liked Posts